Şimdi Ara

IMEI'den IMEI'ye Numara Taşımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde bunu BTK'ya sormam gerekiyor ama açmıyorlar. Adamlar açana kadar bir şeyler için geç kalmamak adına burada bilgili kişilere sormak istedim.


    Yurtdışından alınmış bir telefonum var ve IME2'nin kaydı yaptırıldı, IMEI1 kayıt dışı. Aktif olarak kullandığım numaram IMEI1'de kayıtlı. Ama bu numarayı IMEI2'ye taşımak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bilen var mı?


    Burada çoğu konuda olduğu gibi yine yazan olmamış. Ya bu yazdığımı ya kimse görmüyor ya da görseler de bilmiyorlar olabilir. Ben yine de bunu çözdüm ve internette aratıp buraya gelenler için nasıl yaptığımı yazayım. Öncelikle numarayı imei'den imei'ye taşımak söz konusu değilmiş. Onun yerine tek vergi ödemesiyle iki imei ödeme hakkımız varmış. Ben de ikinci imei'yi açtırmak için uğraştım.


    Telefonumun 2. IMEI'sini açtırmıştım ve 1. IMEI'sini açtırmamıştım ve onun kapanacağına dair mesaj geldi. Ben de kapanmasın diye BTK'yı aradım ve açan olmadı. Biraz tekrarladım ve en sonunda dönen biri oldu. Bir IMEI açık olduğu ve onun için zaten harcını ödediğim için ikincisine tekrar ödememe gerek yokmuş.


    İstenenler: BTK'ya dilekçe göndermek gerekiyormuş. Dilekçede telefonun iki IMEI'si de yazılacak ve iki IMEI'den hangisinin açtırmak istediğinizi yazmanız ve ad, soyad, adres, iletişim bilgilerinizin olması gerekiyormuş. Dilekçeyle beraber telefon harcını ödediğiniz dekontun çıktısı, telefon kimin adına kayıtlıysa onun arkalı önlü kimlik fotokopisi ve IMEI numaralarınızın olduğu ekran görüntüsünün (*#06# ile çıkıyor) fotokopisi büyük bir zarfının içine koyulup Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na posta veya kargoyla gönderilmesi gerekiyormuş.


    Gönderilecek adres: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Eskişehir Yolu 10. km No: 276 Ankara/Çankaya - 06530


    Halledildiği zaman beni arayıp telefonun ikinci IMEI'sinin de açtırıldığını bildirmişlerdi. Normalde arayıp bildirme prosedürleri var mı bilmiyorum, bana denk gelmişti ama işlem böyle oluyor.


    Uyarı: Tabii ben yaptıklarımı anlattım ama siz direkt benim yaptıklarımdan yola çıkarak hemen göndermeyin. Ben sadece referans olsun diye bilgi verdim. Atladığım ayrıntı vardır veya bu yazdığımı gördüğünüz zaman farklıdır, bu zamandan o zamana kurallar-şartlar değişmiştir. O yüzden benim dediğimle hemen işlem yapmayın. Mutlaka önce BTK'yı arayın, bilgi edinin. BTK'nın numarası 120.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cate4 -- 22 Nisan 2024; 12:3:17 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.