Şimdi Ara

İlk Solo Uzun Yolum. 13 saat araba sürdüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli dostlar.

    Ailemi Sivas'a memlekete bıraktıktan sonra, full yük ile istanbula dönmem gerekti. Sivasda olduğum sürece yakıta 2 zam 1 indirim yaptılar. Ay sonun getirmem için çok kısıtlı bütcem kalmıştı. Sivas - İstanbul arası tek depo yakıt ile varmalıydım. Artacak her litre yakıt ise ay sonuna kadar bana kalacaktı. İş bu sebeble 917 km yollu hipermil yaparak gitmeyi karar verdim.

    Dayanabildiğim yere kadar dayandım. Son saatlerde biraz hız yaptım. Ama hedefime ulaştım. 5,3 litre yakıt tüketim ile istanbul'a vardım. Kliması açık şekilde yüzlerce km yolu 13 saate bitirdim. Depoda halen 250 km yetecek kadar yakıt kaldı. Araba full yüklü olmasına rağmen rampaları iyi kullanıp tüketimi düşük tutmayı başardım.

    Bu başarıyı taclandırmak için çalıştığım firma maaşıma zam yaptı. Buda işin bonusu oldu.



    NitroChargeryoutube
    Rekor yakıt tüketimi, Cruze ile Sivas - İstanbul arası yakıt tasarrufu
    https://www.youtube.com/watch?v=NabhoysLr2c&feature=youtu.be







  • Vay arkadaş normalde 11 saat 43 dakikada gittiğimiz yolu ekonomi yapacağım diye 13 saat 40 dakikada bitirmişim.

    Kartların limiti dolduğu için araba benzin alamadım ama 48,5 litre civarında benzin yakmışım. O da yeni güncel hesapla 1157 tl gibi ohannes bir rakam çıkıyor. 

    Babamın en son Sivas yolculuğunda yakıt tüketimi 7,0 litre yol bilgisayarı verisi kayda almışım. Pompada 6,91 litre olarak ölçmüşüm. 

     

    Şimdi yol bilgisayarı verisi üzerinden hesaplarsak, 7 litre ile 910 km yol yapmış olsak 63,7 litre benzim harcardım... 

    Şimdi dostlar 63,7 litre yakıt ile 48,5 litre arasında 15,2 litre far var.. 372,4 liralık bedel fark var..  

     

    Babam ile aramda 2 saat sürüş farkı var. karşılığında 372,4 lira tasarruf etmişim. Sizce 2 saate 372 lira para kazanmışım. Değermiydi bilemedim. 





  • UberJager kullanıcısına yanıt

    Uberim cruze gene modelli araba konforlu rahat. Ben 2019 senesinde fiat uno 1999 model ile Ankara -Gaziantep arasi gittim tek basima. Incecik tabanli lastikler kayiyordu Adana otobaninda pozanti dagindan inerken gozlerim kan canagi. Arabayi mola yerine park yettim yatip uyuyayim dedim sigamadim boyum uzun sayilir. Kic kadar araba broadway bile iyidir. Cruze ne ki ?


    1.4 karburatorlu tofas motoru yokuslarda bayiliyordu kamyonlar tirlar selektor atiyor solluyordu beni dusun 12 saatte gittim o yolu  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bu arabayı Mayıs 2019 tarihinde 15 ay ihtiyac kredisi kullanarak 40 bin tl gibi komik bir paraya aldım. Kimselerde yüzüne bakmıyordu arabanın. Çin arabası muamelesi görüyordu. ABD'de zibillak gibi olması ve Astra J ile platform kardeşi olduğunu bildiğimden gözüm kapalı aldım. Araba ile 50 bin km yol yapmışım. İyikide lmışız. :D


    Skoda Favorit LX ile Sivas'a dan gelirken conta yakmıştık. Cruze 3 yılda 8 defa sivas , 1 muğla , 1 antalya , 2 balıkesir yaptı. Halen'de yol yapmaya devam ediyor.

  • tek yolculuk çok tatlı bişey ama para konusunda sıkıntı olunca baya dertli olabiliyor. inşallah para yönünden her tülü bolluğa kavuşursunuz. peki tek yolculuk yapmak nasıl bir his? sıkıcı oldu mu sizin için? yanınızda birini aradınız mı?


    örneğin ben yalnızlığı severim fakat yalnız başıma yaptığım uzun yol maksimum 150 KM oldu. 200 KM belki olmuştur ama dahasını geçmedi. ben sevdim fakat 1000 KM'de bilemiyorum.

  • Merhaba

    Hava 5 derece iken yola başladım. Sürüş pijaması adını verdiğim bir kıyafetim var. Köfteci yusufda ( 250 km yol yaptıktan sonra ) sürüş pijaması dediğim kıyafetimi giydim. Pijama üstü ve kısa şortdan ibaret. Bu beni epey rahatlattı.

    Yolculuğun son iki saatinde psikoloijik olarak bıtkınlık geldi. Haraketli müzik eşliğinde ürüş disiplinim 90 - 100 km hızdan 110-130 km bandına çıktı.


    Gece sürüşü olsa daha rahat olabilirdi. ama uykum gelirdi.

  • valla troll değilse tebrik ederim. ben sürekli izmir-istanbul-izmir yapıyorum ilk dakikalarda tüketim kasma düşüncesiyle çıkıp 1 saat sonra çekilmez bir hal alıyor yolculuğu 6 litre filan ile bitiriyorum 100 sabit gitsem 4.5 litre ya da altı görürüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Ayıp ediyon videoda koyduk oysaki.

  • UberJager kullanıcısına yanıt

    rahat giyinmek en önemlisi. evde gibi olmak lazım. ama aşırıya kaçırırsak bu sefer uyku basar :)


    aslında o gittiğin yola göre de değişir. örneğin tamamen sallamasyon rakamlar veriyorum;


    12 saatlik ankara van yolculuğu yapsam daha ilk 2-3 saatinde sıkar. ama 12 saatlik rize antalya yolculuğu yapsam bi 12 saat daha isterim çünkü gideceğim yer çok güzel bunun heyecanı var. yollar güzel olacak.

  • UberJager kullanıcısına yanıt
    izledim de son cümle biraz düşündürdü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Emirim senin araba nedir ? Bende suan ego otobus karti hala araba alamadim. Konu sahibi uzun yol yapmis tek basina evvela ama tir soforlerini ve kamyonculari dusun adamlarin omru yollarda geciyor uzun yol hakkaten yoruyor insan oturdugu yerde bildigin yoruluyor hem mental hem bedenen  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber hocam, tekerine taş değmesin maşallah. Şu hipermil olayını deneyeyim diyorum ama gerçekten çekilmiyor. Biraz deniyorum ama sonra sıkılıp "amaaan, dünyaya bir daha mı geleceğiz?" diyerek yapıştırıyorum. Halbuki sadece bu ay 3. Kez depo fulledim bugün. Biraz dikkatli kullansam tüketim belki yarıya kadar düşer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bileğine sağlık,bu yakıt fiyatları ile daha çok hyperlariz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    ustam 2007 model pejo 207 1.6 dizel var 2019da aldım ağır bakım dışında rutin şeyleri kendim yapıyorum. bagaj hacmi çöp oğlu çöp ama sağolsun onun dışında büyük bir sorun çıkarmadı klima açık git gel tek depoda yaparım ama otobanda düşük hız gerçekten çekilmiyor. hele en son ist izmir yaparken 129 sabitledim bir süre için kafayı yedim insanın basası geliyor. 6. vites olsa on numara olurdu. muadil şanzıman olsa yapacağım da manuel yok.

    sende audi tdi yok muydu? bundan 1-2 ay önce a6 ile git gel yapmıştım uğraşsam litre bazında hemen hemen aynı çıkardı.

    bu devirde kendi aracımı evin önüne çektim şirket araç verirse gidiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Audi yok hic olmadi sen karistiriyon  


    Uyku tutmadi yav araba isiydi gonul isiydi derken uyuyamadim. Reno symbol vardi 2009 sattik simdi araba bakiyoruz bir tane citroen saxo 1.4 buldum onu dusunyorum 65 bine almayi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    allah allah harbi karışmış

    valla şu an ne alırsan güzel araba ayağını yerden kessin yeter.

    bu arada araba > gönül işi artık neyse salla araç al ileride çok fazla karlı olursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UberJager kullanıcısına yanıt

    Geve yolculuğu çok berbat. Arkadaki araclarin uzun yakarak gelmesi karsidaki araclarin uzunla gecmesi hozleri yoruyor bas agrisi yapiyor. Bunun ustune bir de uykun geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeginize saygi duyuyorum, ancak tam otonom arac olmadigi taktirde, yani bilgisayarimi acip isimi yapmiyorsam ya da uyuyamiyorsam, 2 saat benim icin kayip. 350 lira dediginiz 12.5Litre yakit parasi yaklasik.
    Ama bos zamanimdan harcadim ne de olsa evde TV izleyecektim gibi bir zamandan harcadiysan tasarruf tasarruftur.

    Tabi bunu sadece yakit tuketimi olarak da dusunmemek lazim. Muhendislik Bakis acisiyla Araca uyguladiginiz stress azaliyor. Surekli uzun yol yapiyorsa mekanigin daha uzun omurlu olmasina neden olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şiven çok sevimliymiş videoyu izletti vallahi.tekerine daş değmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zam konusu ciddi mi ?  


    firmanın aracı mı ki firma niye zam yapıyor onu anlamadım da. bu arada 5.3 uzun yolda iyi değer ama 1200 kilo herhangi bir araçla da yakın değerler alınabilir.


    5.3 x 25 liradan benzinde 100km de 132 lira yakmış.


    ben geçen bayramda uzun yolda araç yüklü çocuklar da yanımda hız yapmayayım fazla dedim, 110 u nadiren geçtim, 99 a sabitleyip gittim genelde. ufaktan hipermiling yapmaya çalıştım yani.  


    8.5 litre ortalama LPg tüketti araç, 1650 kilo aracın ağırlığı ve hem giderken hem de dönüş yolunda bagaj dolu 3 çocuk toplam 5 kişiydik. lpy yi 10 liradan alıyordum da şimdi 11 lira.


    8.5x11 liradan 93 lira yakmış 100 km de.


    neden lpg taktırmıyorsunuz araca  


    ekleme: gerçi sıralı sistem lpg olursa arada benzin de tükettiği için aynı değere gelebilirdi. bizim araçtaki prins vsi 2 di sistemi benzin tüketmiyor motor zorlanmadığı sürece, sadece benzinle başlatıp lpg ile devam ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 29 Mayıs 2022; 12:4:0 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.