Şimdi Ara

İlk Motor Alinacak 0 Bilgi Var Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 8 bin tl bandina kadar motor alacaz. Ben 18 yaşındayım alacak kişi 23 yaşında ama bende onun kadar binicrm ikimizde hiç motor kullanmadık. Şimdi sadece görüp beğendim iki model var birisi

    Bajaj pulsar 200ns

    Mondial s-zone 180

    Yada bu fiyata başka ne alinir kullanimda ne gibi farklar meydana gelir ? Bakım falan filan detayli yardimci olabilecek var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıze usenmeyıp uzun yazıcam,usenmeyıp onem verırsenız yararınıza olur.

    1.ehlıyetı alın + yetınmeyıp ayrıca egıtım alın motoru ehlıyet degıl sız kullancaksınız ve yetenek zengını olsanız bıle tecrube 0 ıken en ıyı ıhtımalle ölürsünüz,daha kotusu sakat kalmaktır.
    2.ust cc almayın motorun agırlıgı gucu sızı zorlayacak herhangı bır anlık olayda motorun refkleksını hesaplayamayıp yada kontrolde zorlanıcaksınız.

    3.en az 10.000km tecrube yapmadan 200 yada ustune gecmeyı dusunmeyın

    4.butcenızı daha guclu daha şekilli motora degıl ekıpmanın ıyısıne harcayın,motor her zaman satılır alınır degıstırılır

    5 bu acılardan sıze bırkac model onerecegım,markayı bılmıor olabılırsınız 40 yıldır honda motorlarını ureten fırmadır,yıllardır ustunde honda logosu olan mılyonlarca motor aslında bu marknındır hondaya fason uretım ortaklıgı yapmıstır,5 yıl garantısı avantajdır,bajajdan buyuktur fırma ve tecrube olarak,servısı coktur ve en onemlısı acemılıktır yatıacaksınız cızeceksınız ve kol gıbı mservıs masrafı odemeyın dıye onerıyorum.

    6. bır kısı ekıpman olarak kask,eldıven,mont,dızlık alın toplamda 1000 tl nın altında kalırsa bılınkı bır yerde dandıgıne kacmıssınızdır ılk kazada oranızı ya dıker yada alcıya alırlar.


    http://www.heromotosiklet.com/Motorsikletler/HUNK

    http://www.heromotosiklet.com/Motorsikletler/T-SPORT

    http://www.heromotosiklet.com/Motorsikletler/GLAMOUR




  • Crauls kullanıcısına yanıt
    merhaba uzun yazınız için gerçekten teşekkür ederim. Ben motora ankarada binicem araç kullanamyı bilyorum iyi bir şekilde. Motoruda semt içerisinde en fazla 10km kadar uzak mesefalerde kullanıcam böyle yoğunluğun olduğu yerlere girmeyi düşünmüyorum öyle yerlere zaten araç ile gideri , malum ülkemizde trafik canavarı çok. Şimdi bu önerdiğiniz motor honda ile bir farkı yok diyorsunuz gönül rahatlığı ile alabiliriz yani peki 2. el satışları nasıl ? Ben ehliyete baş vuracam hem b + a2 için şuan da semt içerisinde aldığımda kullanamyı planlıyorum zaen nisan ayında kursa yazılacam bir aksilik olmassa. Benim emrak ettiğim mesela ön frene panik anında asılırsak motor takla atarmı? Şehir içi bir depo ile kaç km gider ? Ankarada yedek parçalrını bulabilirmiyiz ? İnternetten kullanımına baktığımda kolay görünüyor iyide bisiklet sürerim falan yani eğitim almadan site içerisinde falan dolaşsam 1 hafat sonra tarafiğe çıksam olur mu ? Ekipman konusudna kask mont eldiveni aliexpress üzerinden alamyı planlıyorum daha ucuza geliyor sizin başka tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Şimdiden teşekkürler...




  • bısıkletde turkıye sampıyonu,avupa 3.su olımpıyat 5.sı olman trafıkte motor ustunde sana pek bır yarar saglamaycaktır,sıte ıcerısınde,stadta,pıstde,arsada hatta kapatıp havalımanı pıstınde gunlerce surmen bır ıse yaramayacak,sadece kendı kendıne ıyı yaa baya suruprum donuorum hızlanıorum duruorum kaptım bu ısı deme yanlısına dusurmekten baska ıse yaramayacaktır,kendı kendıne ogrenılecek bırsey degıldır,bılınclı ogrenmek ıcın egıtmenden ılk ve dogrusunu ogrenmek gerek,sonrasında temelde yanlıs ogrenıp alıstıgın seyı duzeltmekte zor olacak en guzel aslında 0 ıken dogrusunu ogrenmektır,ehlıyet alırım once motoru alıyım demen cok yanlıs.


    hevesı anlıyorum cıdden anlıyorum ehlıyete kadar ufak ufak bıneyım havalrda duzelıor caddeye cıkmam falan takılırım arada demen yanlıs,o motoru bacagına yatırman senın 1 hatta 2 sınavı kacırmana bıle neden olur,motora daha cok gırmıyorum modele teknıge 2.ele cunku daha motor secme asamasında degılsın.

    oysa sen alayım bıneyım hatta bır an once 200-300cc ye gecerım o yuzden bu ılk motorunda 2.elı ıyı gıtsın derdındesın.alıexpressten ekıpman alınmaz cakmamı gelır gelse muhatap kımı bulursun usteun bedenıne uyarmı bı suru tantana.

    servıs ıcın sıtesıne bak,ama kırılacaksın belkı ama dogruyu ben soylemek durumundayım,ehlıyetım yok 0 ım durumundasın,ve 200luk pulsarla ıyı bısıklet surerım agıtım almadan site ıcerısınde falan dolassam 1 hafta sonra trafıge cıksam olurmu dıye sormussun(senın kelımelerınle yazdım)

    yanı ben olur desem yada bır ıkı kısı yapacaksında,sana onerım zor ve sabırlı dolayısyla keyıfsız gelen,ama dogru olan seydır..


    sırasıyla..ehlıyete yazıl,ondan baska egıtım al,motordan once ıyı ekıpmanlar,ooff halamı motora sıra gelmedı deme,sonra max oda en en ust 150cc al,bunlar noksansız olduktan sonra sıte ıcerısınde 2-3 gun yavs yavas takıl.Bunları ıplemeyebılırsın,tabıkı karar senın zevnk senın para senın,sonrasında tekrar bu satırları acıp okursun nasıl olsa.

    benden bu kadar ,iyi forumlar.




  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Yok bilenlerden tavsiye almak en iyisi. Ben almayacam motoru baskasi alacak zaten ama bende kullanicam en az onun kadar. Aslinda egitime verecek param yok babam polis bir surude yunus tanidigim var onlardan egitim alsak olur mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Willian kullanıcısına yanıt
    Ekipman konusundada ozman dediginiz gibi kaliteli ekipmanlar icin gozumuz gorerek alalim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşin ciddiyetinin farkında değilsin. Gençlik hevesleri bunlar biz ne desek boş. Sen o motora eğitimsiz ehliyetsiz bineceksin belli ki. Umarım başkalarının canını yakmazsın.
    Anlayana....
  • Ben ehliyete yaziliyorum zaten bu ay motor 1.5 ay icerisinde alinacak mayis gibi. Kimsenin canini yakmaya niyetim yok sadece öneri topluyorum neler yapabilirim diye motora para vermeyecegim egitim alacak durumum da yok egitim almadan nasil ogrenirim diye danismak istedim sadece ama yanlis anladiniz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğitim gibi bir seçeneğiniz olursa girin herşeyin en doğrusunu baştan öğrenin ama ülke hatta dünya genelinde eğitim almadan motora binen kitle %70'i geçiktir . Motoru iyi ve dikkatli sürmek birazda kişinin kendisinde bitiyor eğitime girip çıkan kişi motor filozofu olarak trafiğe çıkmıyor . Ayrıca herkesin eğitime katılacak kadar zamanı ve parası olmayabilir .

    Yukarıda eğitimin önemini ve ne kadar gerekli olduğunu söylemişler bunu senin iyiliğin için yapıyorlar motora bindiğinde kaporta sen oluyorsun hayatın geriye kalan kısmını yataklarda geçirmek istemezsin . Ama eğitime katılıp bitirdikten sonra kafasını koparanda var eğitime girmeden motor üstünde yaşlananda dediğim gibi bu insanın kendisiyle alakalı bir durum . Eğitime girmeyecek olsan bile sabah akşam youtubeden motorun trafikteki yeri , nasıl sürülür gibi videoları izlemen şart . Hatta otur bilinçli bir sürücünün çektiği motovlogları izle yolun neresinden gidiyor vs herşeyi öğrenmeye çalış . Motoru aldıktan sonra boş alanda motorunu tanı ve alış sonrasında yavaş yavaş trafiğe çık . Eğer yarış motoru tipinde istiyorsan honda cbr 125 commuter tarzında istiyorsan honda cbf 150 , yamaha ybr 125 gibi motorlar arasında bütçene ve içine sineni alırsın .

    BUNLARI YAPMADAN ÖNCE KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE EHLİYETİN OLMALI . EHLİYETSİZ YAKALANDIĞINDA SANA 1600 RUHSAT SAHİBİNE 1600 CEZA ZAMDA GELMİŞ OLABİLİR . KARŞINA ÇOCUK ÇIKAR VEYA BİR ARABAYA VURURSUN DAHA MOTORA BAŞLAMADAN MOTORA OLAN İSTEĞİN BİTER .




  • -zed- kullanıcısına yanıt
    bu güzel yazı için size teşekkür ederim. Evet yarış tipi motor düşünüyorum. eğitim için harcayacak para yok malesef çevremde tek bilen 1 takne yunus polisi var artık ondan destekle öğreniriz. Ben işte kaza olayından dolayı korktuğum için buraya bir danışayım dedim ama arkadaşlar biraz bana sert çıktı. Bbakalım hele bi motor alınsın ona göre hareket edicez
  • şuda varkı,yunuslar ıyı egıtım almıs vede cok km tecrubesı olan kısılerdır buna sozum yok,ama bıldıgını aktarabılmek yada egıtmen olabılmek daha farklı,bu yuzden cok km senelerce suruculugu envayı cesıt motora bınmıslıgı olan adamlar bıle egıtmen sertıfıkası alıp egıtmen olabılmek ıcın,egıtım alıyorlar.

    elbette yararı olur ama mısal ehlıyetın uzerıne yunuslarlada fıkır alısverısı yapmak guzel olur baslı basına bırsey ogretmez,bu bıraz suna benzıyor babam kaptan pılot yıllardır en zor hava sartlarında kusursuz ucak kullandı,dolayısıyla benım havacılık okuluna verecek param yok,babamdan tuyoları alsam ogrensem oyle sursem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauls

    şuda varkı,yunuslar ıyı egıtım almıs vede cok km tecrubesı olan kısılerdır buna sozum yok,ama bıldıgını aktarabılmek yada egıtmen olabılmek daha farklı,bu yuzden cok km senelerce suruculugu envayı cesıt motora bınmıslıgı olan adamlar bıle egıtmen sertıfıkası alıp egıtmen olabılmek ıcın,egıtım alıyorlar.

    elbette yararı olur ama mısal ehlıyetın uzerıne yunuslarlada fıkır alısverısı yapmak guzel olur baslı basına bırsey ogretmez,bu bıraz suna benzıyor babam kaptan pılot yıllardır en zor hava sartlarında kusursuz ucak kullandı,dolayısıyla benım havacılık okuluna verecek param yok,babamdan tuyoları alsam ogrensem oyle sursem

    Bu karşılaştırma çok ayrı boyutlarda mantıklı değil . Önerilerinizi karşınızdaki insanı düşünerek yaptığınız ortada ama eğitim konusunda abarttığınızı düşünüyorum . En azından ekipmanlarını alacak 125-150 cc motorlardan başlayacak ve ehliyetsiz sürmeyi düşünmeyen birisi diye gördüm ben umarım yanılmıyorumdur .

    İnsanı trafikte bekleyen en büyük sınav kendisine hakim olup olmadığıdır ne kadar dikkatli ve mantıklı sürdüğüdür benim gözümde . Eğitimde gereken şeyleri en kısa zamanda profesyonelleri dinleyerek öğreniyorsun ama ben motoru alacak arkadaşın hop diye trafiğe atlayacağını sanmıyorum . Dönüş , düşük hızda denge , kalkış , yokuşta kalkış , fren , yokuşta kırmızı ışıkta beklerken yapılan kombinasyon gibi farklı teknikleri boş yerlerde iyice öğrendikten sonra yavaş yavaş trafiğe çıkacaktır geriye kalan trafikte ki yerini zaten TECRÜBE VE AKLI ile belirleyecek . Bu dediklerim aslında çok zor ve fantastik şeyler değil ciddi bir çalışma ile ve biraz yetenekliyse 1-2 günde rahatlıkla kavrayacağı şeylerdir .

    Motor süren kişiler zaten olabilecekleri karşısına almış insanlardır , bazı korkuları karşısına almış insanlardır hepimiz biliyoruz motorla geçirilen bir kazada büyük hasarlar alabileceğimizi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willian

    bu güzel yazı için size teşekkür ederim. Evet yarış tipi motor düşünüyorum. eğitim için harcayacak para yok malesef çevremde tek bilen 1 takne yunus polisi var artık ondan destekle öğreniriz. Ben işte kaza olayından dolayı korktuğum için buraya bir danışayım dedim ama arkadaşlar biraz bana sert çıktı. Bbakalım hele bi motor alınsın ona göre hareket edicez

    Sert çıkmalıyız ki girdiğin yanlışı gör diye. Burada seni destesek "evet olur aferin git bir spor motor al nasıl olsa öğrenirsin" mi deseydik. Paran yoksa hiç heves etmeyeceksin bu işlere, daha önünde çok zaman var tren kaçmıyor. Git okulunu oku meslek sahibi ol kendi paranı kazan kimseye muhtaç olma, sonra istediğin motoru al keyfine bak. Kim karışır. Ailenin rızası var mı bu yaşta motosiklet kullanmana izin verirler mi? bunlar çok önemli. Öyle forumlardan gaz almakla tanıdık yunus polisin desteği ile olmaz. Kazadan korkman çok normal korkmalısın da.




  • Anladim hocam ailem cok gonullu olmasada biraz ikna oldu ozmn bi taraflardan egitim almaya calisalim saolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -zed- kullanıcısına yanıt
    Ehliyeti almis olurum yada en fazla 10 gun kalmis olur ehliyetsiz cikmam hocam bos alanlar haric. Motorloglardan baktigim gibi suan tamamen aklimda kavradim motor nasıl kaldırılır ne nerede falan aklima kazidim dedigim gibi kazadan korkarim onun icin belli bir seviyeye geldimeden cikamam zaten yunuslardan egitim almak mantikli gibi geliyor aslinda bakalim ne olur baska oneriniz varsa lutfen paylasin benimle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ns 200 kullanıyorum memnunum. Japon alacağına bajaj al demek cürretkar olur ama çinli alacağına kesinlikle bajaj al diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.