Şimdi Ara

İklim: Avrupa, ortalamanın iki katı hızla ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İklim: Avrupa, ortalamanın iki katı hızla ısınıyor
    İklim krizi ve küresel ısınma etkilerini göstermeye devam ediyor. Yeni bir Avrupa İklim Durumu (ESOTC) raporuna göre Avrupa küresel ortalamanın iki katı hızla ısınıyor. Bu durumun kıta genelinde ölümcül sıcak hava dalgalarına, şiddetli sellere ve büyük orman yangınlarına yol açtığının altı çiziliyor. Kıtadaki olumlu bir gelişme ise yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin hızlı olması. 2023 yılı, Avrupa'nın elektrik üretiminin fosil yakıtlardan çok güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir kaynaklardan elde edildiği ikinci yıl oldu.



    Avrupa hızla ısınıyor











    Rapora göre, beş yıllık ortalamaya göre Avrupa'da sıcaklıklar sanayi öncesi seviyelerin 2.3 santigrat derece üzerine çıkmış durumda. Küresel sıcaklıklar ise 1.3 santigrat derece noktasında seyrediyor. 2023 yılını kapsayan rapor, Avrupa'nın bazı bölgelerinde 60 ila 80 gün arasında "güçlü ısı stresi" yaşandığının altını çiziyor. Benzer şekilde çok sayıda aşırı soğuk stresinin yaşandığı dönemlerin de olduğu belirtiliyor.



    Rapor, Avrupa’da sıcaklığa bağlı ölümlerin son 20 yılda neredeyse yüzde 30 oranında arttığını gösteriyor. Ancak en ekstrem durum ise son otuz yılda Avrupa'daki sıcaklıkların dünyanın geri kalanına kıyasla iki kat daha fazla artmış olması. İklim uzmanları bunun büyük ölçüde Avrupa'nın coğrafi konumundan kaynaklandığını söylüyor. Avrupa kıtasının dünyanın en hızlı ısınan bölgesi olan Kuzey Kutbu'nun hemen altında yer aldığı ve ayrıca hızla ısınan okyanuslarla çevrili olduğuna işaret ediliyor. Dünya Meteoroloji Örgütü ve C3S'den bilim insanları, 2023 yılında Doğu Akdeniz, Baltık, Karadeniz ve Güney Okyanusu’nun yüzey ısınma oranlarının küresel ortalamanın üç katı olduğu sonucuna vardı.



    İklim: Avrupa, ortalamanın iki katı hızla ısınıyor
    Raporda Türkiye'nin özellikle aşırı yağışlar ve sel baskınlarından etkinlendiği ifade ediliyor. Rapor, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'de Eylül ayında rekor düzeyde yağış ve sel görüldüğünü belirtiyor.Tüm iklim olaylarının kıta genelinde 13.4 milyar avro zarara neden olduğu, sel baskınlarının 1.6 milyon kişiyi etkilediğinin altı çiziliyor. Ayrıca fırtına ve orman yangınlarından da toplamda 586 bin kişinin etkilendiği aktarılıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/22/24137368/europe-climate-change-warming-un-copernicus-report
    Kaynak:https://climate.copernicus.eu/esotc/2023







  • Sebep mazot

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalandır ya buz gibi hatta küreselcilerin bir oyunu kanka aynen

  • Adamlar hava 30 derece oldumu afet diye haber yapıyor.

  • Bu sene Adana’da doğru düzgün kış yaşanmadı. Hava şimdiden 35 derecelere geldi. Yazın ne yapacağız bakalım.

  • Yok mu koca Avrupa'da Güneş'e ateş edecek, haddini bildirecek bir yiğido?

  • yalan palavra 1 aydir donuyoruz

  • Ozellikle Dubai'deki yapay yagmurlar sonrasi olusan selleri insanlar gordukten sonra, iklimle ilgili boyle panik haberlere asla inanmayiniz. Avrupa gobeginden bildiriyorum, sabahlari -2 derece oluyor, her gun yagmur yagiyor.

  • Millet iklim değişikliğini her yerin 85 derece olması falan sanıyor. Bir de yalanlayanlar çıkmış şaka gibi. Mevzu termometrelerde kaç derece gördüğünüz değil, önceki yıllarda ve on yıllardaki ortalama sıcaklıkla bugünkü kıyaslandığında aradaki fark. Bu sene gerçek anlamda bir kış bile yaşanmadı.

  • Bütün dünya şu Bulut tohumlamayı bırakırsa gökyüzündeki su tüm dünyaya eşit ve dengeli olarak yağmaya devam edecek. Başka ülkelere doğru hareket edip yağması gereken bulutları yağmaması gereken yerlerde tohumlama ile komple çalıp diğer bölgeleri susuz bıraktıkça küresel ısınma elbet artacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yav he he iskandinavyada yasiyorum mayis a geldik hala her gün yagmur yayiyor ve soguk lakin ispanyada ve italyada sicaklik artabilir zaten hep sicakti

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Kışın gelmesi gereken soğuk yaza depolandı. O soğuk salınarak yaz normalden serin geçecek. Geçen yaz öyle olmuştu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küresel ısınma yalan daha 1 gün sıcak görmedim donuyoruz her gün yağmur yağıyor nl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    Çünkü küresel ısınma her yerin ısınması anlamına gelmiyor. Ben Rize'de yaşıyorum ve hayatımda daha sıcak nisan ayı görmedim. Yıllardır çok az kar yağması da cabası. Küresel ısınma, ekstrem iklim olayları olarak görülmeli. Bir yer çok sıcakken bir yer çok soğuk olabilir. Olmayan fırtınalar olmaya başlayabilir.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Küreselciler senin gibi cahilleri kandırıyor. Icat ettikleri aletlerle iklim olaylarını etkiliyorlar ,amaç nüfus azaltmak ve kölelik düzeni kurmak .bilim ve bilim adamlarının insanlığa hizmet ettiğini sanan insanlar büyük yıkıma uğrayacak. İklim olayında link deki olayın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Asıl sıkıntı ısınmadan değil soğumadan kaynaklanacak.


    İklim: Avrupa, ortalamanın iki katı hızla ısınıyor
    İklim: Avrupa, ortalamanın iki katı hızla ısınıyortr.m.wikipedia.org
    Milankoviç döngüsü - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C3%A7_d%C3%B6ng%C3%BCs%C3%BC

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    Tamamdır 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kreuger kullanıcısına yanıt

    Küresel ısınma bir yandan da soğuğa sebep olabilir diye bir makale okumuştum hocam. Algler felan bahsediliyordu. Yani her mevsimin kendi özelliklerinde sert geçmesine sebep oluyormuş. Yaz-sıcak / Kış-soğuk gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.