Şimdi Ara

İkinci El Motosiklet Piyasası Hızı Nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba çocukluğumdan beri motorsikletlere ilgim var. Ama bu yaşıma kadar ailem ve çevrem tarafından engellendim. Bu sıralar tekrar ilgim depreşince, bir süre araştırıp iyi bir motor almak istiyorum. Ailemi de haklı bulduğum için hevesimi alıncaya kadar 1-2 sene sonra satmayı planlıyorum. Dolayısıyla hem hoşuma gidebilecek 250 cc, absli, naked bir motor istiyorum.

    tek tecrübem babamın yamaha xmax 250 scooterını kullanmak.

    Merak ettiklerim

    1) Motoru 1-2 sene satacağım için bin - ikibin TL zararla kurtarabilir miyim? Mantıklı satış fiyatları ile motorsikletlerin satış süresi ne kadar sürer (İstanbul'da yaşıyorum)
    2) Hızlı satabileceğim ve keyifle binebileceğim bir motor istiyorum ne tavsiye edersiniz? Bütçem 20 - 25bin TL
    3) Motorsikletlere kasko yapılıyor mu? Kullanıcı arkadaşlar kasko yaptırıyo musunuz? Yoksa kaskosuz mu kullanıyorsunuz



  • Cb250r ya da Mt25 bu ikisi zarara sokmaz sizi ve bakımlarını aksatmazsanız uzun süre binersiniz. Kasko maddiyata bağlı, paranız varsa yaptırın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Ben de Mt 25 düşünüyordum. İlginiz için çok teşekkür ederim
  • Selamunaleykum arkadaşlar forumda yeniyim piyada demişken sorum olacaktı ilk motorum 2.el cbf 150 hâlâ kullanıyorum. Bir sıkıntısı yok ama sıkıldım değiştirmek istiyorum. Kullanmayı da bunda öğrendim kaza yapmadım ama bi kere devirdim o da kontağı kapattım ayaklık meğerse tam açılmamış öyle oldu şimdi ise satıp 2
    .el 250 lik almak istiyorum yada r125 ,cbr125 aklımda cbr 250 var ama krank kırıyor deniliyor bilgi verirseniz memnun olurum bi de kaskın ls2 iyi mi bilmiyorum teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emirhan58x kullanıcısına yanıt
    Cbr 250 alacaksan 2017 model altını alma. Krank sorununu 2017de çözdüler. 2 sene kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ls2 nin hangi modeli? Modele göre değişiyor kalitesi. R125 tavsiye etmem çok rahatsız edici bir motor. Cbr 125 iyidir ama cbf den geçeceksen 250liliğe geç yoksa yine sıkılırsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkinci El Motosiklet Piyasası Hızı Nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci El Motosiklet Piyasası Hızı Nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videolarda vlog çekenlerde falan izleyince gördüm ki bu tarz racing super sport görünümlü motorlarla hep apaçilik yapılıyor lastik yakma tek teker vs. Listeye bakın bi bence 0 crf 250 l daha mantıklı çünkü şehir içinde kullanırım belki senede 1 2 kere uzun yol yaparım crf daha mantıklı gelmeye başladı genellikle cbr lar hor kullanılıyor gibi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MT25 falan yazmışsınız da o bütçeye kazalı MT25 alırsınız anca. MT25 ve R25 aynı motor bloguna sahiptir aralarındaki tek fark oturuş pozisyonu ve dış aksamlar.ABS'li istiyorsan 20bin TL'ye KTM Duke 200 ABS alabilirsin, 250cc ABS'ler 25'ten aşağı pek sanmıyorum olduğunu.

    Ben Duke kullanıyorum aklına takılanda yardımcı olabilirim.
    Al-sat olarak da bu bir vasıta olduğu için tabi ki kar edemezsin. Zaten 2 sene bineceğin aletten zarar etme diye bişey yoktur keyfini çıkarmak vardır.

    Kasko yapılıyor ancak çok pahalı çıkabilir. Daha önce üzerinize araç almadıysanız yüksek çıkar. Eğer babanın üstüne motoru alırsan muhtemelen daha düşük çıkar çünkü daha önce araç sahibi olmuştur.

    1-2 sene süreceksen hızlı satılmasına bakma bence ABS'li ve cc'si istediğin şekilde olan motoru al. 1-2bin zarar eder miyim demişsin. Motor aldığında lastikleri kötüyse ön arka komple lastik değiştirirsin aşağı yukarı 1000 lira, satıyorum zaten diyip bakımını yapmayan birinden alırsan bakıma sokarsın o da motoruna göre değişir 300 lira diyelim. 1-2 sene içerisinde zaten bir kaç kere bakıma girecek bu motor, kışın süreceksen kışlık lastik de alacaksın, ayna, sinyal vs sürerken düşürürsen kırılırsa onları değiştirirsin, zinciri eskiyse zincir dişli değişirsin komple bu işten ucuz kurtulmanın mümkünatı yok. O yüzden paran kısıtlıysa belki de 125cc ama ABS'li bir motor alırsın. Arta kalan parayı da kenara koyar ekipman alırsın, 1-2 sene icerisindeki bakım değişim ücretlerine kullanırsın kafan rahat olur.




  • bloodbanger kullanıcısına yanıt
    Merhaba bütçe konusunda pek sıkıntım yok. Aslında sıfır mt 25 almak istiyordum ama yeni kasası hiç hoşuma gitmedi. Dolayısıyla ben de ikinci el mt 25lere baktım, sonra motorsikletten hiç anlamadığım ve kötü niyetli birine denk gelirsem kolayca kazalı ya da sıkıntılı bir motosiklete aldanabileceğim aklıma geldi. Şuan sıfır cb 250 r düşünüyorum. Tek çekincem tek silindirli motor olmasından mütevellit titremenin beni ne kadar rahatsız edeceği.

    Zarar konusunda da bakım ve sarf giderleri bütçemin dışında tutuyorum. O kadar giderim de olsun :) Sadece motorun salt fiyatı anlamında 1-2 sene sonra çok fazla zarar etmeden satabileceğim bir motor istiyorum anlamında :))
  • zaragoza Z kullanıcısına yanıt
    O zaman bayileri arayıp randevu al. Yamaha'dan MT25 dene. Honda'dan CB250R. Yakından görünce fikrin değişebilir. Önce CB'yi dene sonra MT'yi. Aradaki farkı öyle rahat anlarsın.
  • MT'nin gazını açtıkça açılır, trafikte arkadan kıstırırlarsa gazı açar uzar gidersin. CB250'de ise yakıt ekonomisi önem taşıyor. MT ile ortalama 4 yakarsın hiç bişey yapmasan da. CB 2.5-3.5 arası yakar. CB ile kaçmak o kadar rahat olmaz, ama güçsüz de degil. Ayrıca CB'lerde zincir sesi oluyor şırıl şırıl, bazı insanlar rahatsız olmuş bu durumdan.

    Ben şu an 200 Duke kullanıyorum. Motorum sağ şeritte gidecek kadar yavaş da değil, sol şeritte gidecek kadar hızlı da değil. 100'den sonra titremeye başlıyor. 110-120 düz yolda rahat gidebiliyor anca. Durağan trafikte rahatça kaçabiliyorum ama arkadan kıstıran magandalar passatlar falan gelince zor duruma düşüyorum. O anlarda keşke çift silindir motorum olsa dedim. Zaten elime para geçerse ben de bir MT25 alırım ikinci el.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 23 Haziran 2020; 20:54:52 >
  • Dogrusu cok gazlamak hizli gitmek niyetinde degilim. Muhtemelen en fazla 100 km hizi falan gorecegim. Ben de yamaha mt 25 dusunuyordum baslarda ama dedigim gibi yeni kasanin o uzayli surati gibi goruntusu bi turlu hosuma gitmedi. Cb 250r simdilik daha mantikli geliyor tek endisem motorun cok titreme yapip yapmadigi. Yoksa hiz benim icin cok muhim degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    1-Doğru motoru alırsan zarar değil kar edersin. Doğru motor derken japon motorları.
    2-Bütçene uygun xmax, nmax, pcx gibi modelleri değerlendirebilirsin. Zira bu 3 motor çok hızlı satılıyor. Hepsinide kullandım ve sahibi oldum.
    3- Motora kasko çok zor oluyor, bir ara 600 cc altı olmuyordu ve çıkan fiyatlar çok fazla idi.
  • yıllardır aileme baskı kuruyorum, onları üzmek istemediğim için almadım bu seneye kadar, korona sağolsun ofise gidip gelmem gerekirse diye rıza verdiler de hemencik aldım;
    250cc Naked ve ABS dedin aklıma direkt NK250 geldi, ben de daha yeni aldım. Piyasası çok uçuk şu an ama şansa temiz düşük km bulunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkrap

    yıllardır aileme baskı kuruyorum, onları üzmek istemediğim için almadım bu seneye kadar, korona sağolsun ofise gidip gelmem gerekirse diye rıza verdiler de hemencik aldım;
    250cc Naked ve ABS dedin aklıma direkt NK250 geldi, ben de daha yeni aldım. Piyasası çok uçuk şu an ama şansa temiz düşük km bulunuyor.
    Bende de var aynı motor. Pişman etmedi şimdilik. Piyasası da iyi.
  • Mt 25 veya cbr 250 bu iki motorun hem piyasası gelişmiş hemde parca bulmakta sorun yaşamazsın. Kişisel tercihim mt 25 dir oturuş pozisyondan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.