Şimdi Ara

İkinci el akıllı saat alırken nelere dikkat etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 1.5 yıl garantisi kalmış bir huawei gt2 pro alacam da saatte nelere dikkat etmeliyim, ne gibi kontroller yapmalıyım ? Belli püf noktaları varsa yardımcı olursanız çok iyi olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genel şeyler aslında. Kasa ve kayışın genel bir kontrolünü yapın. Saatin farklı kısımlarının aralarında çizikler vs. şeyler olup olmadığına bir göz gezdirin. İçi açılmış olma durumu olmasın. İçi açılmışsa su dayanımı vs. de sıkıntı olur. Hatta satıcının yanında saati bir suya sokup su geçirmezliğini test edin. Satıcı o esnada terliyorsa bir sıkıntı vardır. :)


    Kasada kayış pinlerinin olduğu kısımları kontrol edin, zorlama vs. ile kırılmış ya da çatlamış olabilir. Malum kayış değişebilir ama kasa sıkıntılı ise tamiri daha zor.


    Onun dışında batarya yüzdesine bakıp bir GPS aktivitesi açın, GPS güç çekmeye başlayınca bataryada fazla bir azalma başlarsa bataryada da sorun olabilir.


    Ekranı birkaç farklı renkte saat yüzü ya da ekranda güzelce kontrol edin. Ölü piksel durumu vs. olmasın.


    Garmin saatlerde cihazı kapatıp açarken girilen bir test menüsü var mesela. Burada ekran, ses titreşim, GPS, OHR ve başka şeyler için testler mevcut. Böyle bir menü olup olmadığını araştırın. Varsa buradan kontrol edebilirsiniz birçok şeyi.


    İkinci el akıllı saat alırken nelere dikkat etmeliyim?




  • sis651 kullanıcısına yanıt

    ben de fiyatı fazla uygun yurt dışı bir galaxy watch 4 almayı düşünüyorum. sanırım replikaları da varmış. bu durumda nasıl kontro edebilirim ? satıcı orijinl olduğunu belirtmiş ama aklıma girdi bir kere.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Replika ile orijinal arasında büyük fark olacaktır. Watch 4'ü bir mağazada inceleyin, özel menülerine girin. Aynılarını o yeni cihazda yaparken zaten replika ise arayüz farklı olacaktır ve diğerinde yapıp bunda yapamadığınız şeyler olacaktır. Uygulama yüklemek vs. replikada sıkıntı olacaktır. Anlarsınız hani.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.