Şimdi Ara

İkamet Adresini Taşıma ( Seçim İçin)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Biliyorsunuz ki seçim de oy kullanabilmek için ikamet değişimlerinin yarın son günü... Bir kaç yol denedim fakat başaramadım ve yarın son gün olması nedeniyle son şansımı deneceğim...

    Şimdi ikametim memleketimde ve ben üniversitede öğrenciyim, evde ev arkadaşlarımla kalıyorum...
    kaldığım adreste adıma düzenli resmi kurumlara ait (banka ekstre, cep fatura hariç ) fatura bulunmuyor.
    kira kontratı da benim üzerime değil.
    diğer arkadaşım telekom faturası ile bu adrese ikametini aldı.

    Şimdi ben ikametimi oturduğum eve alabilmem için ne yapabilirim, eğer taşıyabilirsem diğer arkadaşımın ikameti düşer mi?



  • fikri olan yok mu?
  • UP
  • Cep faturası olmuyor muymuş?
  • Hayır illa devlet kurumlarına ait olacakmış...
  • Ee tasiyamazsak oy kullanmak icin taa 6 saatlik yol mu tepicem ben. Yarin muhtarliga gideyim ben de
  • 14 saat...
  • Valla benden fatura filan istemediler. Söyledim adresi gittim taşıttım. Tabi diğer ev arkadaşım bendne önce taşıttığı için onunla gitmek zorunda kaldım. Seninde arkadaşınla gidip onun üzerinden taşıtman gerek. Faturaya filan gerek yok.
  • en yakın mahalle muhtarına gideceksiniz o size ikamet verecek ve sonra nüfusa gidip kayıt olacaksınız, muhtar gereğini yapar.
  • @orcunsau bu işlemi ne zaman yaptırdınız ? nufus memuru bunun seçim için olamıyacagını söylemişti de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir151 -- 31 Mart 2011; 11:00:27 >
  • Eve kaydını alan arkaşınla gitmek zorundasın zaten her şekilde, faturan olsa dahi, çünkü evde oturan birisi var gözüküyor. Aranızda akrabalık yoksa birlikte gitmek zorundasınız.
  • evet bahsettiğiniz şekilde durumu çözenler olmuş. muhtarda bu şekilde olacağını söylemişti fakat nufus dairesindeki memur bunun diğer zamanlarda olabileceğini seçim için olamayacağını söyledi... anlamıyorum benim memurum allahlık mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihangir151

    evet bahsettiğiniz şekilde durumu çözenler olmuş. muhtarda bu şekilde olacağını söylemişti fakat nufus dairesindeki memur bunun diğer zamanlarda olabileceğini seçim için olamayacağını söyledi... anlamıyorum benim memurum allahlık mı?

    nüfus müdürüne çıkıp durumu arzediniz, gerekli talimatı verecektir
  • turkiye.gov.tr şifreniz var ise ordanda güncelleyebilirsiniz.memurcukların ağız kokusuyla uğraşmak zorunda değilsiniz.
  • dialog 1
    ben : A
    il nufus müdürlüğü : B

    A: iyi günler seçim dolayısıyla ikamet adresimi değiştirmek istiyorum fakat öğrenci olduğumdan üzerime resmi kurumlara ait fatura yada kira sözleşmesi bulumuyor, sadece ev arkadaşımla beraber kalıyorum. ev arkadaşımın ikameti oturduğumuz evde, arkadaşımla beraber ikametimi aynı eve alabilir miyim?

    B: üzerinize düzenli bir belge yoksa arkadasınız sizin için beraber kaldığınıza dair imza verirse alabilirsiniz, bugün son gün!

    A: teşekkürler...

    dialog 2
    ilçe nüfus müdürlüğü

    A:iyi günler seçim dolayısıyla ikamet adresimi değiştirmek istiyorum fakat öğrenci olduğumdan üzerime resmi kurumlara ait fatura yada kira sözleşmesi bulumuyor, sadece ev arkadaşımla beraber kalıyorum. ev arkadaşımın ikameti oturduğumuz evde, arkadaşımla beraber ikametimi aynı eve alabilir miyim?

    B: hayır bunu daha önce yapmak isteseydiniz olurdu fakat şuan bunu yapamıyoruz seçim kurulunun talimati böyle. dilerseniz seçim kuruluna talebinizi iletin kabul ederlerse halledersiniz...

    A:teşekkürler...

    dialog 3
    İlçe seçim kurulu.

    A:iyi günler seçim dolayısıyla ikamet adresimi değiştirmek istiyorum fakat öğrenci olduğumdan üzerime resmi kurumlara ait fatura yada kira sözleşmesi bulumuyor, sadece ev arkadaşımla beraber kalıyorum. ev arkadaşımın ikameti oturduğumuz evde, arkadaşımla beraber ikametimi aynı eve almak istiyorum fakat nüfus müdürlüğü seçim kuruluna mümkün olup olmayacağını sormanız gerekli dedi acaba mümkün mü?

    B: üzerinize düzenli bir belge yoksa arkadasınız sizin için beraber kaldığınıza dair imza verirse alabilirsiniz, bugün son gün!

    A:teşekkürler...

    dialog 4
    ilçe nüfus müdürlüğü

    A: merhaba seçim kurulu ile görüştüm nüfus müdürlüğü kabul ederse olur dedi?

    B: hayır mutlaka üzerinize kayıtlı bir fatura olmalı...

    A:ama öğrenciyim...

    B: yurtta kalıyorsanız sözleşmeniz ve öğrenci kimliğinizle olur...

    A: hayır belirttiğim gibi evde kalıyorum....

    B:yurtta kalmamak sizin tercihiniz olduğundan bu işlemi gerçekleştirmek için mutlaka üzerinize kayıtlı bir fatura olmalı...

    A: ....



    Yorum sizlerin...




  • Ben de bugün sorun yaşadım, yurdun odalarını sistemde görmek istiyorlarmış, nüfus müdürüyle, yurt müdürüyle, belediye numarataj bölümündeki yetkili kişiyle v.s herkesle birebir görüştüm ve yapamazsam sorumlular hakkında şikayet bulunacağımı her seferinde söylerek saat 16:30 işlemimi gerçekleştirdim. Saat geçti artık ama sizin yerinizde olsam seçim kurulunun söylediği belge ile giderdim ve oradaki memura altına işlem yapamacağını yazıp imzalamasını isterdim, yapmazsa da nüfus müdürüne çıkardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 31 Mart 2011; 18:19:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.