Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.387
Cevap
12
Favori
29.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercyful Fate gayet güzeldi.Judas'ın albüm sayısını da göze alırsak oyumu Mercyful Fate'e kullanıyorum.

    Mercyful Fate 1
    Judas Priest 0
  • Mercyful Fate'den yazmaya başlayacağım. İkinci dinlediğim albüm oldu, yalan söylemeyeceğim cidden sizi sarıp kendi etkisine alıyor başlangıçta enstrümanlarıyla ancak baştan ilk Judas Priest, dolayısıyla Rob Halford'u dinlemem dolayısıyla vokali başarısız geldi. Halbuki dürüst değerlendirmeyle kesinlikle ortalama üstü bir yeteneği var belli ki ama Rob dayının karşısına kim çıkarsa çıksın çok şansı yok. Üstelik de ilk şarkıda biraz ses oynamalarını benzetince vokal benim açımdan kaybetti. Ancak bunu kapatan durum, enstrümanların işinin ehli ve ritmik çalışı oldu. fazla uzatmayacağım albümü değerlendirmeyi çünkü rüştlerini zaten ispatlamışlar. Albüm ise daha karanlık havasını hissettirmiş en altta paragrafta açıklayacağım nedenden, dolayısıyla bu karşılaşma daha çok iki zevk arasındaki kapışma olmuş.

    Judas Priest'ten başladım ilk dinlemeye, sabah sabah uykumu açmadı ama uyandırdı diyebilirim. Ufaktan canlandırıcı kökten metal Freewheel Burning ardına nispeten daha yavaş şarkılar gelmeye başladı ama bu bana Judas Priest'ın çok sevdiğim özelliğini hatırlattı. Adamlar bir albümü yaparken her türlü duygu için şarkı bulabiliyorlar, bence bu bir yetenek. Düşünsenize Freewheel Burning şehirler arası yolda arkadaşlarınızla giderken dinleyeceğiniz şarkı, Night Comes Down ise aşk acısı çeken biri için biçilmiş kaftan. Jawbreaker ve Eat Me Alive ise, şeyyy, biraz daha sevdiğeceğinizle özel anlarınızda dinlenecek şarkılar Yalnız Eat Me Alive nakaratınızda aklınıza ben gibi "Yi beni Mahmud, iç beni Mahmud" gelirse şarkının büyüsü bozulacaktır

    Neyse daha fazla cıvımadan oyumu vereyim

    Mercyful Fate: 1
    Judas Priest: 1






    Ancak burada bir konu dışı başlık koymak istiyorum. Aradaki yıl farkından anlayış farkını da bir nebze görebiliyoruz. Müziğin 90larda daha hızlanıp hırçınlaştığı bir dönem var metal ve rock açısından, daha doğrusu bir yan alternatifleşip grunge gibi akımlarla daha sadeleşip ayrılırken diğer bir kesim dhaa farklı arayışlar içinde gerek efektlere boğulma olsun, gerek hız ve sertlik arayışları olsun farklı arayışlarla sözlerine, müziklerine yön vermeye çalıştılar BANA GÖRE. Ve bunu sevmedim Tek düzeleştirmeye gittiğini düşünüyorum, mesela şu anda da bana kalırsa savaşçı motifleri gereğinden fazla işlenmeye başladı yine, halbuki eskinin o insanın gerek sosyal sorunlarına gerek aşk dertlerine (adam akıllı şarkılar, ergen sızlanmaları değil) gerek de devletle arasındaki problemlere eğilen şarkılarına nedense denk gelmekte zorlanıyormuşum gibi geliyorumVe bana kalırsa metal her alana değinebilecek bir müzik türü, bunu kullanmayan gruplar bende eksik başlıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 25 Eylül 2015; 12:50:36 >




  • Mercyful Fate iyi bir albüm çıkartmış bence sıkılmadan dinledim.Özellikle şarkıların sözleri çok güzeldi King Diamond hayranıyım zatenAçılış şarkısı zaten direk headbang moduna sokuyor adamı sonra Diamond'ın tiz çığlıkları falan iyice havaya giriyorsunuz (i don't believe in heaven, i don't believe in hell; where is your jesus now vb. şarkı sözleri kafamda uçuşuyordu albüm bitiminde) Diamond resmen satanic church üyeliğini haykırmış millete.Sıradan bir albüm değil gitarlarını da beğendim burn in hell direk çoşturdu zaten.

    Fakat fakat fakat sıradaki albümün bir Judas Priest albümü olduğunu unutmamıştım tabi ki, özellikle albümde Jawbreaker ve Love Bites olduğunu hiç unutmamıştımRob dayı bir lgbt üyesi olduğunu unutturup sizi seksi bir tonla Love Bites diye haykırmaya itiyor resmen.Aman yanlış anlaşılmasınKing Diamond'ın albümüne sıradışı demiştik evet doğrudur fakat bir de şunu ele alalım albümün parçaları inişli çıkışlı değil bütün olarak ele aldığımızda aynı çizgide gidiyor aynı heyecanla, Judas'ın albümü ise tam tersi parçalar rengarenk Rob dayının lgbt gökkuşağı gibi.Bir de the sentinel parçasını çok beğendim bu albümü daha önceden dinlemiştim fakat bu şarkı aklıma kazınmamış.Gitarıyla davuluyla daha bir ingiliz daha bir heavy albüm yeni doğmuş çocuk gibi toy bir heavy, dönemin çoşkusunu size yansıtıyor. Albümde dendiği gibi Rock Hard Ride Free moduna geçip 80'lerin choppercı moduna bürünüyorsunuz albümde.

    Yani genel olarak şunu diyeyim 9 daha hızlı daha güzel gitarları olan bir albüm bana göre ama oyumu Judas'tan yana kullanacağım çünkü albüme bir bütün olarak baktığımızda Judas tokatlayan bir albüm yapmış resmen.British heavy ulan diye haykırıyor şarkılarYanlış anlaşılmasın bu arada Judas'ın gitarlarına kötü demedim çok güzel sololar vardı riffler de güzel fakat ben 9 albümündeki tarz gitarı daha çok beğeniyorum gitarı bağırttıran tonlama mı desem ne desem bilemedim.

    Ciddi anlamda kararsız kaldım ama oyumu Judas'a veriyorum çünkü bu albümün heba olmasını istemiyorum.

    Mercyful Fate 1
    Judas Priest 2




  • 3. maçtan böyle eşleşme mi olur bu nedir?

    Güzel bir yazı yazılır. Bir tarafta metal dünyasının en büyük vokalisti, kralı King Diamond, diğer tarafta Rob Halford, bir tarafta en sevdiğim 2-3 gruptan birisi Mercyful Fate, diğer yanda bir başka çok sevdiğim grup Judas Priest'in en sevdiğim, en başarılı bulduğum albümü Defenders of Faith.

    Mercyful Fate, Last Rites, Burn in Hell, Sold My Soul, 9 gibi muazzam şarkıların yanında grubun yaptığı en iyi şarkılardan, özellikle sololarıyla alıp götüren Buried Alive'ı barındıran, vokal olarak çok çok güçlü, gitar işçiliği bakımından esrarengizlik konusunda bambaşka boyutlar açan, mistik, karanlık, korkunç güzel ve aynı zamanda çok da tatlı bir albüm. Death, Opeth, Ghost ve At The Gates ile birlikte en sevdiğim grup olan Mercyful Fate, bu özelliklerini hiç kaybetmemesinden, aksine git gide geliştirmesinden dolayı, her seferinde daha farklı bir şey ile insanın kafasını karıştırmasından dolayı sevgimi sonuna kadar kazanmış bir grup.

    Judas'e geldiğimizde daha slow denebilecek, daha karanlık bir albüm var diskografi geneline nazaran. Freewheel Burning, Love Bites, Eat Me Alive'ın yanında Rock Hard, Ride Free ve The Sentinel gibi iki intro harikası şaheseri de barındıran albüm benim en sevdiğim Judas Priest albümü konumunda. Gitarlar muazzam, vokale söz eden çarpılır. Böyle bir durumda karar vermek çok güç oluyor. Hatta The Sentinel isimli şarkı yıllardır telefon zil sesim, onu da belirteyim.

    İnsanın yazı tura atası geliyor ancak kararım milim fark ile Judas Priest. Karşısına Time, Don't Break The Oath, In The Shadows albümlerinden birisi gelse ya da 9 albümünün karşısına bir başka Judas albümü çıksa (Painkiller harici) düşünmeden Mercyful Fate derdim ancak bu eşleşmede iyice tartıp Defenders of Faith'e vermeyi daha uygun buldum.

    Mercyful Fate: 1
    Judas Priest: 3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 25 Eylül 2015; 14:37:21 >




  • Hmm iki albüm de materyal yönünden birbirine yakın; Diamond'ın sevmediğim bir albümüyle Priest'in son iyi fakat dengesiz klasiği karşı karşıya...

    Diamond'ın klasik efsanevi vokalleri burada da devam ediyor her ne kadar ilk zamanları kadar olmasa da. Albümün genel sound'u ruhsuz ve mekanik. İlk defa bir drum machine kullanıyorlar, bu yüzden her vuruş birbirinin kopyası ve tekrar hissini arttırıyor. Bana göre yaptıkları son iyi albüm Timedır. 9'dan gerçekten parça seçemiyorum şunu sevdim diye, belki Buried Alive diyebilirim (solosu güzel) hatrınız için sadece..

    Eğer Diamond bir daha albüm yapacaksa da gereksiz yere kullanılan distortion kullanımını, vokal efektlerini ve drum machine'yi bir kenara bırakıp eski yapıtlarına bakmalı.

    Defenders Of The Faith deki tutarsızlık ilk yüz, B'ye göre daha iyi parçalara sahip. B'de Some Heads Are Gonna Roll beni çeken oldu sadece. İlk yüzdeki Freewheel Burning, Jawbreaker ve The Sentinel parçaları gayet güzeller ama genele vurulduğunda yarısı bile etmiyor.

    DoTF'in karşısına Fate'in Time albümü geleydi gözümü kırpmazdım mesela..

    Not: Vokal konusunda pelerinli'nin tam tersini düşünüyorum; Halford, Diamond'un eline su dökemez, King'in o eşsiz tizlerini 5 km öteden ayırt edersin

    Mercyful Fate 1
    Judas Priest 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 25 Eylül 2015; 15:01:28 >




  • Rob halford'un vokallerine kurban bayrami gibi mubarek bir gunde laf eden bobafett ve papa emeritus 3'un juri uyelikleri yaptiklari ayiptan dolayi iptal edilmistir

    Ya arkadaslar nasil Rob Reis'in vokalini baska bir vokalden dusuk tutabilirsiniz ki? Bu metal aleminde kirli vokal dedin mi Lemmy temiz vokal dedin mi Dio ve Rob derler. Adamdaki inceden kalina cikmak, ses genisligi benim diyen vokalden cikmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Söylediğin tüm özellikler King Diamond'da tartışmasız daha iyi yalnız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

    Söylediğin tüm özellikler King Diamond'da tartışmasız daha iyi yalnız.

    Bazi juri uyelerimiz hala yanilgi icerisindeler

    Yok saka maka ben bir judas priest hayrani olarak ilk vuruldugum ozellik genclerkenki performanslarinda hep Rob Halford'un sesini ayni kayitlardaki gibi ve teklemeden kullanabilmesiydi. Sonralari bunu Rising in the east'te bazi teklemelerle de olsa gozlemlemeye devam ettim. Mercyful fate'le ile yeni tanisiyorum, goruldugu uzere bende de yikici bir etki birakmadi. Begenimdendir belki ya da King Diamond'un pek canlilarini izlemedim ama dedigim gibi, Rob Halford'un sesi bana gore zor gecilebilecek bir yetenek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bitlikarınca nerede yahu turnuva başlandığından beridir hiç oy vermemiş ?

    Ayrıca black31 ve cowboys_from_hell oyları da bekleniyor...
  • Okul baslayacak bilet,bavul vs telasi var halledeyim sunlari geliyorum.ptesi yada sali
    İyi bayramlar herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlerim vardı hocam kusura bakmayın... :)

    Ben takdir hakkımı Judas Priest'ten yana kullanmak istiyorum.Judas Priest'te çok sevdiğim bir gruptur.Rob Halford gibi bir usta vokal ve Glenn Tipton gibi bir gitarist var sonuçta... Freewheel Burning, Jawbreaker ve The Sentinel gibi güzel şarkılarda var albümde.Albümün karanlık bir teması var...

    Mercyful Fate 1
    Judas Priest 5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 26 Eylül 2015; 12:51:58 >
  • Yenilen pehlivan güreşe doymazmış
    Şarkı sayısı açısından biraz adaletsiz gibi duruyor yarışma ancak ikisinin de çıkış albümleri denk geldi ve yılları da aşağı yukarı aynı, yani bence tam bir kapışma izleyeceğiz aksine
    W.A.S.P. albümünde Animal Fuck Like A Beast, Show No Mercy ve Paint it Black yarışmaya katılan albümün değil sonradan genişletilmiş basımın şarkıları.

     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Mercyful Fate - Mercyful Fate (EP) (1982)

    VS

    W.A.S.P.- W.A.S.P. (LP) (1984)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 26 Eylül 2015; 15:49:36 >




  • Ben oyumu W.A.S.P.'a veriyorum.80'lerin Heavy Metal'inden güzel bir örnek... Albüm gayet gaz bir şekilde başlıyor...Sleeping(In Fire) muhteşem bir ballad... diğer beğendiğim şarkılar :I Wanna Be Somebody,L.O.V.E. Machine,The Flame,The Torture Never Stops.... albümdeki gitar riffleri ve sololar buram buram 80'ler kokuyor... Biraz konu dışı olacak ama The Last Command,The Crimson Idol ve Dominator albümleri de güzeldir.Dinlemek isteyen arkadaşlara tavsiyemdir.

    W.A.S.P.-1
    Mercyful Fate-0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 26 Eylül 2015; 14:17:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada kendi açımdan tartışılacak hiçbir şey yok. Doomed By The Living Dead önderliğinde A Corpse Without Soul ve Nuns Have No Fun ile 3 Heavy Metal klasiği ve bir de Devil Eyes gibi bir şarkı. Mercyful Fate 4 şarkıyla bile rahat rahat üstünlüğünü gösteriyor.

    WASP: 1
    Mercyful Fate: 1
  • Diamond'un en efsanevi vokal performansı grubun adını taşıyan bu mini LP'de buluşmuştur. Buradaki 4 parçanın her biri ayrı hit, açılıştaki kaotik kalp durdurucu solodan, akabindeen cereyan eden çığlıklar ile birlikte artık camiaya yeni ve eşsiz bir soluk gelmiş olduğunu herkes yutkunarak öğrenmiştir. Dinlediğim en iyi ep'lerden biridir Mercyful Fate. Kapağı ayrı bir güzel, %666 metal kokuyor Nefes aldırmayan 'Devil Eyes' parçası diğer 3 parçaya göre farklı, rock 'n roll tabanlı; daha yüksek tempoya sahip bir parça ve EP bittiğinde Diamond'un Devil Eyes çığlıklarıyla çınlıyor kulaklarım ve sanırım benim favori parçam da bu olabilir ep'deki.

    82'ye göre epey ekstrem bir işmiş düşünüldüğünde...

    Blackie'nin ilk albümü olan W.A.S.P'ı yaptıklarının en iyi albümü olabilir zira favorim olmaktan uzak epey; I Wanna Be Somebody, Hellion, L.O.V.E. Machine gibi hitlerinin yanısıra albümde doldurmalık parçalar da mevcut ör: B.A.D, albümdeki en ticari parça School Daze, On Your Knees ve The Torture Never Stops gibi. Ballad'lardan oldum olası uzak durmuşumdur, bana göre albümün gücünden yerler. Bu yüzden çoğu kişi tarafından başarılı bulunan Sleeping (In the Fire) parçası benim için pek birşey ifade etmiyor.

    Genel olarak parçalar fazla tekrara dayalı ve bu durum bir süre sonra ilgiyi kaybettiriyor.

    Sonuç olarak Mercyful Fate, WASP albümünü kendisine rakip göremeyecek denli aralarında fark bulunduğu aşikardır.

    W.A.S.P. 1
    Mercyful Fate 2


    @pelerinli: "WASP" ep değil de LP olsa gerek ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 26 Eylül 2015; 15:12:08 >




  • Ben W.A.S.P' ı oldum olası sevmişimdir. Vokal olsun gitarlar olsun bence gayet başarılı. Ritimleri hoşuma gidiyor. Ayrıca bu albümdeki hit parçaları uzun zamandır dinlediğim için oyumu Mercyful' a vermeyeceğim. Ballad da başarılıydı bence baymadı beni.

    W.A.S.P 2
    Mercyful Fate 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black31 -- 26 Eylül 2015; 15:30:44 >
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    seni mi kiracagim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada, Mercyful Fate - A Corpse Without A Soul arkasından Slayer - Captor of Sin açın (girişler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 26 Eylül 2015; 16:14:22 >
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Ben de fark ettim o durumu. Yalnız bu turnuvada Mercyful Fate'i yiyecek gibime geliyor jürimiz. Time'ın, In The Shadows'un Don't Break The Oath'un başına neler gelecek bakalım. Bu maçın sonucunu az çok kestirebiliyorum. black31'den MF oyu bekliyordum çünkü.
  • Bana hic guvenme, simdi misafir bekledigimiz icin belki yarina kalacak oyum ama judas priest'in karsisinda olunca oy veremedim mercyful fate'e, yoksa yarim agiz belirttigim gibi, hic de yabana atilacak bir performans degildi album. Bunda ikisi de sifirdan dinleyecegim albumler, ben de merak ediyorum

    Edit: galiba bana kalmayabilir bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 26 Eylül 2015; 16:48:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.