Şimdi Ara

İhraç fazlası Televizyon ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternette birçok satıcı ihraç fazlası diyerek değişik marka ve modellerde TV satmakta. Ben de gözüme 1500 TL ye 32" bir Hitachi TV kestirmiştim ama biraz araştırınca vazgeçtim.... ihraç giden başka markalara ait televizyonların çoğunluğu vestel tesislerinde üretiliyormuş, örneğin Toshiba, Hitachi, Finlux, Telefunken gibi markalar Avrupaya gidecek ürünlerini Vestel tesislerinde üretiyor-ürettiriyormuş.

    Ancak aklıma takılan ve araştırdığım kadarıyla mağdur olan insan sayısı çok fazla bu konuda.
    1-Bu tür ürünlerde yedek parça, servis ve tamir konusunda çok sıkıntı yaşayan var.
    2-Vestel tesislerinde üretilen bu ürünler neden iç pazara sürülür net bir cevap yok. defolu, testlerden geçememiş gibi söylemleri satıcı yada vestel kabul etmiyor.
    3-İhraç fazlası olarak iç piyasaya sürüldü, kanunen bununda servis garanti vs en az 10 yıl bakmak zorunda değilmi? arıza yaşayanlar hep mağdur olmuş, mutlu mesut sorunu çözülen duymadım.
    4-Türkiye de örneğin elektronik cihazlar 3 kontrolden geçiyorsa Avrupaya gidenler 10 kontrolden geçiyor, bu durumda ihraç edilen ürünlere daha çok özen gösteriliyor ve doğal olarak daha kaliteli oluyor. Ama bu ihraç fazlası ürünlerin arıza verme oranları neden daha yüksek. Vestel gibi bir büyük tedarikçi ve üretici bu riski neden göze alıyor, bu durumda tüm ihraç fazlası orjinal denen ürünler ayıplı kusurlu defolu ürünlerdir diye bir çıkarımda bulunabilirmiyiz? sorunsuz olsaydı ihraç ederdi yurtdışına zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 20 Şubat 2020; 14:46:10 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.