Şimdi Ara

İhale Kovalamak & 21 yaşında şirket açmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben 97 doğumlu olarak aranızdayım bir evin tek oğluyum ve babam inşaat işi ve ticaretle uğraşmakta çocukluğum inşaatta geçti yeri geldi kalıp çaktım yeri geldi beton döktüm oyuncaklarım dahil herşey inşaat üzerineydi,başka çoçuklara robot alınırken bana kepçe vinç seti alınırdı herneyse.

    Yani kısacası alaylıyım inşaat konusunda ve bu konu ciddi ve uzun süreçli olacak,okulu bitirip gelmemden dolayı okuldada 2 yıldır aklımda olan doğrudan temin ihaleleri kovalamak üzerine bir fikir vardı.İhale konusunda fizibilite çalışması yaptım nedir nasıl olur vesaire.

    Okuldayken girdiğim ekstra işte tanıştığım alkolik bi abi sayesinde bu konu hakkında baya bir bilgi aldım,oda belediyeye iş yapmış ama parayı alamadığı için batak duruma düşmüştü söylediğine göre ya siyasi tabanlı olacaksın yada bol bol para yedireceksin diğer türlü kazanamazsın dedi,bende bu durumun az çok farkındaydım.

    Şuanki durum ise babamla oturup konuştuk ve ayrılmaya karar verdik bayramdan sonra şahıs olarak firmamı açacağım ve iş kovalayacağım şuan zaten iş deneyimi olmadığı için sadece doğrudan temin işlere odaklanacağım yeri geldiği zaman para yedirmeye açıkcası hazırım.

    Ben DH'nin çok yardımını gördüm bu konu hakkında sizden tavsiye yol yordam istiyorum eksik bir yanım varmı illaki vardır eşiniz akrabanızdan bu tarz iş yapan.

    Yeni açılmış bir şirket doğrudan temin ihaleye girebilirmi ? EKAP ihaleleri yüksek mevlalı olduğu için iş deneyim belgesinin yanında 5 yıllık bir şirket olması lazım.

    Yeni firmayı temiz kaşe için açıyorum çünkü devlet ihalesine girebilmek için devlete hiçbir borcunuz olmamalı,babamın kaşesi maalesef temiz değil.

    Şirket kurma sürecini ben araştırdım ve gene işi sağlama almak için sizden yardım istiyorum nelere dikkat edilmeli vs.

    ANKARA'dan yazıyorum ve uzun soluklu bir konu olmasını diliyorum.







  • Up
  • Hocam burdan size yardımcı olcak pek çıkmaz."doğrudan temin işler"derken neyi kastettiniz?Okurken merak ettim.
  • Altaylı’sına madem bunu biliyor olman lazım kamu ihalelerinde iş bitirme belgesi istenir 0 firma ile biraz zor girersin ihaleye

    Tabi bunu aşmanın da yolları var artı ihale almak için bankalarda mektup limitin olmalı %3 geçici %6 kati olur genelde oranlar

    Bir de bu aralar inşaatçıların hiçbirine ödeme yapılmıyor çok çok büyük bir sermayen yoksa batarsın sermayen olsa da alacağın iş maks 2—3 ay süreli olmalı ki kur artışı malum inşaat maliyetlerini de coşturdu vereceğin fiyata yapamayacaksın yine batarsın

    Ben senin yerinde olsam çevren varsa ihaleci firmalardan taşeron şirket olarak başla işe çek alırsın önden kırdırırsın ( faizler de yüksek artık) bu da çok zor su anki ekonomik durumda ama en mantıklısı da bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burumbic

    Altaylı’sına madem bunu biliyor olman lazım kamu ihalelerinde iş bitirme belgesi istenir 0 firma ile biraz zor girersin ihaleye

    Tabi bunu aşmanın da yolları var artı ihale almak için bankalarda mektup limitin olmalı %3 geçici %6 kati olur genelde oranlar

    Bir de bu aralar inşaatçıların hiçbirine ödeme yapılmıyor çok çok büyük bir sermayen yoksa batarsın sermayen olsa da alacağın iş maks 2—3 ay süreli olmalı ki kur artışı malum inşaat maliyetlerini de coşturdu vereceğin fiyata yapamayacaksın yine batarsın

    Ben senin yerinde olsam çevren varsa ihaleci firmalardan taşeron şirket olarak başla işe çek alırsın önden kırdırırsın ( faizler de yüksek artık) bu da çok zor su anki ekonomik durumda ama en mantıklısı da bu
    Şimdi öncelikle sanırım dikkatli şekilde okumamışsın yazıyı.

    ''doğrudan temin'' usulu yapılan ihalelerin büyükşehirlerdeki sınırı 67.000 küçükşehirlerde ise 22.000 TL dir yani 67.000 tlye kadar olan ihaleler doğrudan temin usuluyle verilir.

    Örn : bir deponun tadilat işlemi

    Doğrudan temin usullerde iş deneyim belgesi istenmez kaşeni alır gidersin kuruma verirsin teklifini illaki iş deneyimi istemiyorsa onuda aşmanın bazı yöntemleri var araştırıp bulabilirsin.

    O dediğin işler milyonluk işler onlar açık ihale usuluyle verilirler ve iş deneyimi istenir vsvs.

    Ben hepsini araştırdım ve görüşmelerimi yaptım lütfen yapıcı yorumlar yapalım sizden tavsiye istedim.




  • Yanlis zaman yanlis alan. Yakin zamanda hakedis yuzunden finansmanini iyi ayarlayamayan taahhutcu firmam batti. Hak edislerin odemesinde aksamalar oluyor. Insaat isi icin sakat bi donem.
  • Şu an fazla açıklama yapamayacağım pek bilgim olmadığı için ancak bir yakınım da bu işlerde ve şu an işe girmiyor. Çok çalkantılı bir dönemden geçiyoruz bu alan için.
  • Bak beni yanlis anlama hocam ama boylesine ciddi ve teknik bir işe girişeceksin ve dh konudışı özel forumundan yardim istiyorsun.. Burada sence de bir sıkıntı yok mu? Sanki biraz da ihale işi yapan firmalarin ihale birimlerinde calisip ihale nasil tespit edilir, nasil basvuru yapilir hususlarinda tecrive edinsen daha iyi olur gibi..
  • Arkadaşlar ben işimi aşırı sağlam yapan birisiyim yani bir işe girmeden 40 kere araştırma yapıyorum DH benim takip ettiğim bir platform belki burdada bu işlerle alakalı olan kişiler var diye burayada yazdım.

    Alaylı olmamdan dolayı ve inşaat işiyle yıllardır uğraşmamızdan dolayı sıvacısından kalıpcısına vs vs ekibimiz çalıştığımız kişiler var.

    Evet şuanki piyasayı biliyorum ama zaten amacım büyük işler değil büyük işlere girebilecek durumdada değilim doğrudan temin usul işlere yönelik amacım örneğin ufak bi parkın revizyonu olur 3 kmlik yolun kaldırımı olur küçük çaplı işler bu işlerde ödeme konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum devletin 10000 tlyi ödeyemeyecek durumda olduğunu düşünmüyorum.
  • Genelde belediyeler yahut kamu kurumları küçük işleri kendileri hallediyorlar.Dışarıya yaptırdıkları işi de kolay kolay ödemiyorlar.Tüm kamu kurumlarında malesef durum bu.Sanki bu bir kural olmuş gibi.
  • Doğrudan temin usulünde iş deneyim istenmez ama diğer pazarlık ve açık ihalelerde de idarenin istememe takdir yetkisi var. Açık yapım ihalelerinde rekabet şansın çok olmaz yeni firma olarak. Alabilirsen doğrudan temin ya da pazarlk ihalesi alabilirsin. Ama bunlarda da idareler bildiği firmalardan faydalanır. Kulağın çok delik olucak tüm çevreni etrafını potansiyeli sonına kadar kovalayacan. İlk iş ekapa üye ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1. Selim

    Doğrudan temin usulünde iş deneyim istenmez ama diğer pazarlık ve açık ihalelerde de idarenin istememe takdir yetkisi var. Açık yapım ihalelerinde rekabet şansın çok olmaz yeni firma olarak. Alabilirsen doğrudan temin ya da pazarlk ihalesi alabilirsin. Ama bunlarda da idareler bildiği firmalardan faydalanır. Kulağın çok delik olucak tüm çevreni etrafını potansiyeli sonına kadar kovalayacan. İlk iş ekapa üye ol.
    en sonunda yapıcı bi yorum geldi çok teşekkürler ekaba aynen dediğiniz gibi üye olacağım ama işte o ilk bağlantıyı bi yapsam gerisi gelir ufak bi işi halletsem gerisi gelecek çünkü tamir tadilat işi bitmez.
  • İhalelerde maliyet fiyatı altında fiyat veren sen misin yoksa?
  • Yeni şirketler 21f ihalelerine girebilir 190bin +kdv tutarlık işlerde başlangıçta yeter. Sen şimdilik 1 2 sene bu işleri yapacaksın ve iş bitirme belgelerini talep edeceksin. Bunlar senin referansın olacak. Biraz kuvvetli olman gerekiyor. Ödemeler 4 6 ay vade ile ödenir. Işını temiz yapıp kendini sevdirirsen doğrudan teminlere girersin. Dogrudan temin tutari hatırladığım kadarı ile 68bin +kdv bu dosyalarda ekap kaydı istenmez.ekap kaydı 3 gün sürüyor Istanbuldaysan detaylı yardımcı olurum bende bu işleri yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 27 Ağustos 2018; 6:3:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rx3004

    Yeni şirketler 21f ihalelerine girebilir 190bin +kdv tutarlık işlerde başlangıçta yeter. Sen şimdilik 1 2 sene bu işleri yapacaksın ve iş bitirme belgelerini talep edeceksin. Bunlar senin referansın olacak. Biraz kuvvetli olman gerekiyor. Ödemeler 4 6 ay vade ile ödenir. Işını temiz yapıp kendini sevdirirsen doğrudan teminlere girersin. Dogrudan temin tutari hatırladığım kadarı ile 68bin +kdv bu dosyalarda ekap kaydı istenmez.ekap kaydı 3 gün sürüyor Istanbuldaysan detaylı yardımcı olurum bende bu işleri yapıyorum
    Hocam çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yapıcı bir yorum oldu özelden mesaj gönderiyorum.
  • Kurumda inşaat emlak bölümünde çalışıyorum, sorun varsa bildiğim kadarıyla cevaplarım.
    doğrudan temin yapıyorum, ekapta ihale yapıyorum vs...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.