Şimdi Ara

İdare etmelik kulaklık tavsiyesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aliexpressten kaliteli bir kulaklık alacağım fakat onu beklemeden idare etmelik kablolu bir kulaklık almam gerekiyor Türkiye'den. Ali'den sonradan kulaklık alacağımı göz önünde bulundurarak maks. 50 lira civarlarında ne önerirsiniz? Ayrıca aliexpressten de daha sonra Kz Zsn, qkz vk1 ya da trn v80 almayı düşünüyorum daha iyi bir öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Saydığınız 3 kulaklık arasında TRN V80 diğerlerinden daha iyidir. Tereddütsüz alabileceğin bir kulaklık. Ayrıca birkaç dolar farkla CCA C10 biraz daha farkla KZ AS10 alabilirsin. TRN V80 de bunları aratmaz sana. Ha bir de KZ-ZS6 var. geniş sahne ayrıntılı detaylar berrak net ses arıyorsan mesela klasik müzikteki her müzisyeni duyayım istiyorsan yani onu tercih et. tiz-mid yeteneği mükemmeldir. Basları da mutlu eder. Aslında bu saydıklarımın hepsi dengeli kulaklıklar sınıfında. Yani bas-tiz arası öne herhangi biri öne çıkmaz dengelidirler. Ama V80 kullanım deneyimime göre bas yeteneği öndedir. Tizi midi de sonderece yeterli. KZ-ZS6 da bas - tiz dengeli ve çok tatminkardır ama sahne genişliği ve tizler açısından daha çok yeteneği var (Bu bas yok anlamına gelmiyor. özel yetenek alanı o). CCA C10 da tüm açılardan tatmin eder. Farkı çok anlayabilir misin bilmiyorum ben pek hisedemedim. KZ-AS10u sadece bir arkadaşımda test etmiştim. Evet dikkatli olursan biraz daha fark hissedebiliyorsun ama daha fazla ödemeye değer mi senin kararın. Daha öteye gitmenin hiç anlamı yok. Bu noktadan sonra farkları anlamak zordur. Başka bir deyişle anlayabileceğin kadar fark satın almak için çoook para ödemen gerekir.

    Aliexpresste bugün itibariyle görebildiğim en ucuz fiyatlarla
    TRN-V80 140 TL civarına
    KZ-ZS6 155 TL civarına
    CCA C10 165 TL civarına
    KZ-AS10 230 TL civarına bulunabiliyor.
    Gücünün yettiğini al kim ne derse kulak asma. Seni hepsi mutlu eder. Ben KZ-ZS6 ile klasik müzik dinliyorum V80 i daha genel kullanıyorum. ZS6 ile ilk dinlediğimde ben klasik müzik nedir bilmiyormuşum dedim. Sonra v80le dinlediğim müzikleri dinledim ZS6 ile vay be dedim ben bunları neden ZS6 ile dinlemiyorumki. Sonra V80e döndüm ya bu da başka bi güzel dedim. Sonuçta lezzetleri başka ama hepsi de çok lezzetli. Sana şöyle söyliyim kanyondaki mağazada çoook ünlü bir markanın 1800 TL fiyatlı kulaklığını denedim. ZS6nın yanından geçemez. Ki ZS6 yaptığımız bu listede bile top fiyatlı ürün değil.
    İlla senin sordukların arasından tercih yapacaksan ilk tercihim V80 olur ikincisi ise ZSN. ZSN iyi bir kulaklıktır ve yukarda bahsettiğim CCA C10la paketten çıktıklarında hemen hemen aynı sesi verir. şeklen bile aynıdır. Zaten CCAnın içinde KZ sürücüleri var. AMa fark şuki ZSN içindeki 2 sürücüye karşılık C10un içinde 5 sürücü var. Paketten çıktığında sesteki farkı anlamasakta kullanım sürecin uzadıkça veya burn-in den sonra C10un aldığı mesafe yada bu mesafenin kapasitesi ZSN ile 2-3 kat farklı. Bunun dışında sesin kalitesi 2-3 sürücü sayısından itibaren sürücü sayısına bağlı değil srücü kalitesine bağlı.

    Özet geçersek benim sıralamam 1.KZ AS10
    2.TRN V80, KZ ZS6, CCA C10
    3.KZ ZSN
    şeklinde olur.
    Hangisini alırsan yada ne aldıysan hayırlı olsun. Güle güle kullan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Guard -- 13 Şubat 2019; 11:47:48 >




  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam çok faydalı bir mesaj oldu benim için, şu anda tatildeler sanırım birkaç güne çıkacaklar daha sonra sizin dediklerinize göre alacağım muhtemelen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disisteyenbiri

    Çok teşekkür ederim hocam çok faydalı bir mesaj oldu benim için, şu anda tatildeler sanırım birkaç güne çıkacaklar daha sonra sizin dediklerinize göre alacağım muhtemelen.
    Evet bugün itibariyle kargolamalara başlıyorlar.
  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Hocam birkaç sorum daha olacak 2. Sıraya koyduklarınız arasında da 40-50 lira civarı fiyat farkı var örneğin V80'i 117 liraya alabilirken şu an bulabildiğim ZS6 187, C10 147 lira. V80 ekonomik fakat diğerleri kadar tatmin eder mi ses ve malzeme kalitesi konusunda? Bir de Kz kulaklıklarda gümüş kablo görüyorum V80'de bu durum yok sanırım bu ses kalitesine nasıl etki ediyor, mikrofonlu kablolar uzun kullanım açısından sıkıntı yaratır mı şimdiye kadarki kulaklıklarım hep oradan bozulmaya başladı çünkü. Bir de frekans değeri aralığı var mesela V80 diğerlerine göre kısıtlı bu konuda bu da çok fark eder mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disisteyenbiri -- 12 Şubat 2019; 21:57:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    KZ ZS6 için yüksek fiyat bulmuşsunuz o fiyata gümüş kablo ve bluetooth modül dahil satılabiliyor bildiğim kadarıyla.
    Ak Audio store diye bir mağaza var. Orada 149 TL olması lazım. Malzeme kalitesi olarak iyi durumdaki modeller bunlar. V80in metal destekli üstün malzeme kalitesi var. ZS6 zaten metal gövdeye sahip. C10 da öyle.
    V80in fiyatı sizi şüpheye düşürmesin. Hiçbiri "tüh ötekini alsaydım" dedirtecek farklara sahip değil. CCA diğer ikisine göre daha az kullanıcı deneyimine sahip. KZ çok ünlenen bir firma olduğundan talep büyük ve V80le aradaki 15-20 TL ondan kaynaklanıyor bana göre.
    Gümüş kablo hemen her markaya göre var. Çok mu lazım dersen hayır. Ben Zs 6 ile beraber almıştım ama "çok farklıymış" dedirtmedi bana. kabloya yatırım yapacaksan bluetooth modül alabilirsin. Hani arada böyle rahat kulanayım falan dersen. Ama seste kayıp oluyor baştan söyliyim. Öte yandan kaliteli kulaklıklar olduğu için tahammül edilebilir kayıplar bunlar tabi. Gümüş kablo şart değil eğer manyak bir enstrümantal hastasıyım ve viyolonselin telinin titreşme sesini duymak istiyorum, gitaristin nefes verişini de kestireyim demiyorsan tabi.
    Ben hep mikrofonlu kulaklık kullandım. genelde telefona takılı oldugundan şipşak cevap verebileyim diye. Mikrofon kısmından pek bozulma yaşamadım ben. Ama risk mi risk. Bu kulaklıkların avantajı kablo bozulsa da değiştirme imkanı olması ama kablolar da pek ucuz değil. Ben dinlediğim müziğe bakarım arayanı da ahizeden cevaplarım modundaysan hiç girme mikrofon işine.
    Frekans değeri açısından V80in bir dezavantajı yok aslında. 7-40.000 gibi ZS6 ve C10 ile aynı olan müthiş bir aralığa sahip. Aliexpressteki teknik özelliklere baktıysan çoğu yanlış.
    20-20.000 değeri insan kulağı için optimum değerler. daha yükseğini duymayız mesela. ilk değer ne kadar düşükse bas frekansları sağlamada okadar başarılı demektir. Ama kaliteli üretim ve malzeme herşeyi belli eder. 20ye kadar inen ve 10a indiği söylenen kulaklıktan 10 kat iyi ses veren kulaklıklar biliyorum. Yani teknik sepesifikasyonlara o değerleri yazmakla olmuyor. kulaklık o değere kaliteli şekilde iniyor mu o önemli. Kaliteli bir sürücü 20 ye inerek inanılmaz tatminkar bas rengi verebilir.
    CCA çok kullanıcı deneyimi olmadığından onun yerine Biraz daha ayrıntılı net ses dersen ZS6yı, hafif daha doygun dersen v80i al ve yürü. Diğer açılardan da zayıf olmadıklarını söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Guard -- 13 Şubat 2019; 13:37:11 >




  • Bu arada bana PM atan arkadaşlar var. Henüz cevaplayamıyorum yeni hesap açtığımdan. Sanırım rütbem yetmiyor ve gsm onayı istiyor sistem. Onay mesajı gelmiyor birtürlü. kod gelip aktivasyon tamamlandıktan sonra cevaplayacağım. Kusura bakmasınlar.
  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Biri de benim :) estağfirullah anlamıştım zaten yeni üyelikten dolayı olduğunu. buradan ya da farklı yerden de konuşulabilir.
  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Şu anda o ufak ses farklarını da yakalayabileceğimi sanmıyorum anladığım kadarıyla 30-40 lira fazla vermeye gerek yok belki ileride daha iyi modellere de bakılabilir :) TRN V80 fazlasıyla yeter sanıyorum bana. Enstrümanların sesini eksiksiz alabilirsem yeter bana

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    O konuda hiç sıkıntınız olmaz :). Telaffuz ettiğiniz modellerden konuştuğumuz 3 adedi de sizi oldukça tatmin eder. Şİmdiden hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romakiyo

    Biri de benim :) estağfirullah anlamıştım zaten yeni üyelikten dolayı olduğunu. buradan ya da farklı yerden de konuşulabilir.
    Hala bir gelişme yok tam üyelik konusunda :). Buradan biriki cevap vermeye çalışayım.
    Öncelikle eartipler (kulaklık padleri) ile ilgili haklısınız. Bu silikon olanlarının rahat olanına ben daha rastlamadım zaten. Ya sert oluyorlar, ağrı yapıyorlar ya yumuşak oluyor ama büyük geliyorlar yine düşüyorlar. Düşmese bile bi düşecek hissiyatıyla huzursuz edip dinlediğin müzikten zevk almanı engelliyorlar.
    Foam tiplerden kullanmakta fayda var. M size alsanız da biraz byük hissiyatı veriyor katılıyorum. Yabancıların kulakları mı büyük anlamadım hep böyle oluyor. Sanki bana da S size daha iyi olacak gibi hissediyorum ama bu sorun değil çünkü köpük tip olduklarından süngerimsiler ve kulak içinin şeklini alıp küçülüyor ve rahatsız etmemeye başlıyor. Çok önemli değil. Marka, model vs de önemli değil. Bu padlerden almakta fayda var. ikinci faydası da kulak içini tam anlamıyla kapatıp ses yalıtımını maksimum düzeye getiriyor. Bu durum kulaklığın akustiğini de son derece olumlu etkiliyor. En uygun fiyatlısını alın aynı işe yarayacaktır. Sırf kulak rahatlığı ile dinleme süresini artırması bile yeterli bir sebep bence..

    Memt X5s almışsınız hayırlı olsun. Başarılı bir kulaklık. Fiyat/Performans anlamında şampiyonların önde gidenlerindendir.. O küçücük kulaklığın içindeki küçük sürücülerden bu kadar güçlü net ve derin bas vermesi enteresan. Bu şekilde başka bir kulaklık o fiyat çevresinde yok. Bas karakterli bir kulaklık. Mid ve tizleri ön planda olmayabilir ama bu basın ön planda oluşundandır. Yoksaki etkili tiz ve midleri var. Ancak zaman zaman bazı Memt X5 sahipleri performans alamadıklarını bazıları da hayallerinin ötesinde performans aldıklarını söylüyor. Bu durum bana zaman zaman üretimsel bazı aksaklıkların olabileceğini düşündürüyor. Benim genelde duyduğum problem bas vuruşlarında sürücüden bırrp bırrp ses gelmesi şeklinde. Ama kulaklığın gerçek karakteri son derece başarılı.

    Memt x5s in yanına ikinci bir kulaklık istediğiniz için aklımda beliren bas karakterli bir kulaklığın yanına dengeli bir kulaklık istiyor olduğunuz. ZSN iyi görünüyor demişsiniz ki öyle de zaten. aklınızın kaydığı CCA ile arasındaki fark sürücü sayılarından ileri geliyor. İyi ses için 2-3 sürücünün üzerine çıkmak zorunlu değildir. Kaliteli sürücüler aslolan gereklilik. Paketinden çıkardığınızda seslerini çok ayıramazsınız. Fazladan para ile satın aldığınız sürücülerle geliştirebileceğiniz bir potansiyel satın alıyorsunuz. Bir de sürücü sayısının getirdiği bir tık daha geniş ve derin sahne avantajı olduğunu söylemeliyiz. Burn inlerle falan uğraşamam takıp dinliycem işte diyorsanız ZSN ile devam edin fazladan ücret ödemenize gerek yok.

    TRN V80, KZ ZS6, CCA C10, TinAudio T2, RevoNext QT2, DZAT DF-10 gibi modeller dengeli kulaklıkların prensleridir. Burada T2 biraz bastan zayıf kalabilir (Diğerlerine göre). DZat da bana göre bas olarak öndedir (Diğerlerine göre).

    sadece V80 ile C10 u kıyaslarsak biri birini döver diyemiyorum. V80 kadar incelemesi yapılan bir ürün değil C10. O nedenle genel görüş bildirimlerinden pek bahsedemiyorum ama kullananların arasında memnun olmayana rastlamadım. Bana denk gelmedi yada. Aynı V80de olduğu gibi. Bu ikisi arasında kalacak kadar seçimi daralttıysanız fiyatına göre karar verin. Elbette kişiye göre müzik keyfi değişir. Ama bu iki model ses karakteri ve malzeme kalitesi açısından da benzer olduğundan (belki c10 bir tık daha v-shape eko karakterli olabilir) hangisini tercih ederseniz edin bir kaybınız olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Guard -- 13 Şubat 2019; 13:23:40 >




  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Hocam çok soru sormuş olacağım ama burn ine internette gerekli diyen de var gereksiz diyen de siz ne düşünüyorsunuz bir de tam olarak bu işlemi nasıl yapabiliriz tavsiye ediyorsanız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disisteyenbiri

    Hocam çok soru sormuş olacağım ama burn ine internette gerekli diyen de var gereksiz diyen de siz ne düşünüyorsunuz bir de tam olarak bu işlemi nasıl yapabiliriz tavsiye ediyorsanız
    (İstediğiniz kadar sorun forumlar bu nedenle kullanılıyor :). Baze yoğun olduğumdan hemen cevap veremiyorum o konuda bağışlayın yeter.)

    Burn-in olmaz sa olmaz mı dır? Hayır.
    Çok sık kulaklıkla müzik dinleyen biriyseniz ve sesini de ortalamanın üzerinde açıyorsanız zamanla zaten belli bir performansa oturur.
    Burn in yapmanın mutlak suretle gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ama tüm kulaklıklarla olmasa bile yapıldığı zaman sürücülerin bir titreşim/frekans mantığı içinde çalıştığını düşünürsek zamanla kazanacağı esnekliğin bir potansiyel artışı sağlayacağına mantıksal açıdan yakın duruyorum. Çok ses takıntılı değilseniz bir önemi yok çünkü zaten kullanıma bağlı olarak zamanla minimum da olsa bir değişim mutlaka olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Guard -- 13 Şubat 2019; 13:17:59 >




  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam burdan okuyanlara da çok yardımcı olmuşsunuzdur eminim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disisteyenbiri

    Çok teşekkür ederim hocam burdan okuyanlara da çok yardımcı olmuşsunuzdur eminim.
    Rica ederim. Umarım yardımı olmuştur..
    Bu arada açtığınız konunun başlığı olan "idare etmelik kulaklık tavsiyesi" başlığı ile konunun içeriğinin tamamen zıt olmasına sebep olduk :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Guard -- 13 Şubat 2019; 13:29:28 >
  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu hocam ama önemi yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disisteyenbiri -- 13 Şubat 2019; 13:29:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok açıklayıcı cevaplarınız için teşekkürler, evet eartips'ler bence kulaklıkta (IEM) önemli unsurlardan biri kimileri eski telefon yanında verilen tips'leri takıp dinleyebiliyor gerçi biraz da konfor durumu var onlara öyle rahat geliyor :)

    Spinfit Cp100 uyan modellere slikon tips isteyenlere gerçekten öneriyorum dağlar kadar fark etmiyor ama spinfitlerin başı döndüğünden kulak yolunuzun şekline uyum sağlıyor böylece izole etmede ve rahatlıkta daha iyi olduğu söyleniyor (kendi deneyimim de buna kanıtı)

    Memt X5s için ise gayet katılıyorum ben hayalindekinden fazla performans alanlardanım, küçücük kutudan nasıl ses veriyor diye şaşırmıyorum değil, bunu okuyupta alacak olanlara ağır şekilde tavsiye ederim. Evet dediğiniz gibi hem daha dengeli ses hemde üst modellere geçme isteği hemde kulak arkası dolanan modellere kaymak istediğimden :)

    Saydığınız modeller top modellerden zaten KZ ZS6 modelini ZS V1 kadar beğenmeyen onlarca kişi var tabi deneyimlemeden hak vermek zor, ZS6 ya sibilance den ve tizz den kaybeden diyenlerde var ZS7 ile bu sorun çözümlendi deniyor. Tin T2 modeli aşırı berrak sesiyle tanılıyor bence enstruman ayrımı ve tüm sesleri duyma hastalığı varsa bence süper seçim olmalı dediğiniz gibi bass vs tatmin etmeyecektir.

    Ben kararımı kesin olarak C10 demiştim zaten, başka kulaklıklara bakmaya devam ederek hata bende galiba Şu video da benim yoruma yazılanlara bakabilirsiniz (ilk sırada) "https://www.youtube.com/watch?v=2E7L3wM9Xlo "




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romakiyo

    Öncelikle çok açıklayıcı cevaplarınız için teşekkürler, evet eartips'ler bence kulaklıkta (IEM) önemli unsurlardan biri kimileri eski telefon yanında verilen tips'leri takıp dinleyebiliyor gerçi biraz da konfor durumu var onlara öyle rahat geliyor :)

    Spinfit Cp100 uyan modellere slikon tips isteyenlere gerçekten öneriyorum dağlar kadar fark etmiyor ama spinfitlerin başı döndüğünden kulak yolunuzun şekline uyum sağlıyor böylece izole etmede ve rahatlıkta daha iyi olduğu söyleniyor (kendi deneyimim de buna kanıtı)

    Memt X5s için ise gayet katılıyorum ben hayalindekinden fazla performans alanlardanım, küçücük kutudan nasıl ses veriyor diye şaşırmıyorum değil, bunu okuyupta alacak olanlara ağır şekilde tavsiye ederim. Evet dediğiniz gibi hem daha dengeli ses hemde üst modellere geçme isteği hemde kulak arkası dolanan modellere kaymak istediğimden :)

    Saydığınız modeller top modellerden zaten KZ ZS6 modelini ZS V1 kadar beğenmeyen onlarca kişi var tabi deneyimlemeden hak vermek zor, ZS6 ya sibilance den ve tizz den kaybeden diyenlerde var ZS7 ile bu sorun çözümlendi deniyor. Tin T2 modeli aşırı berrak sesiyle tanılıyor bence enstruman ayrımı ve tüm sesleri duyma hastalığı varsa bence süper seçim olmalı dediğiniz gibi bass vs tatmin etmeyecektir.

    Ben kararımı kesin olarak C10 demiştim zaten, başka kulaklıklara bakmaya devam ederek hata bende galiba Şu video da benim yoruma yazılanlara bakabilirsiniz (ilk sırada) "https://www.youtube.com/watch?v=2E7L3wM9Xlo "
    Rica ederim.
    Öte yandan şöyle bir durum vardırki aslında herkes ve buna bende dahil olmak üzere insanlar kafasına yatan özellikteki üründe ısrar etmenin onu pişman edip etmeyeceğine karar vermeye çalışır. İnsanın en doğru hareketi verdiği karar doğrultusunda hareket etmektir.

    Müzik bir zevk işi gerçekten. Daha öncede konuştuğumuz gibi örneklerden yola çıkarsak detay ve sahne isteyen biri baslardan feragat etmeden ZS6 ya yönelir. Tizlerdeki parlama bu özellikteki birçok üründe görülme olasılığı var ki zaman geçtikçe benim kulaklıklarımda yumuşama oldu bu konuda. Detay sevdiğim içinse bu hiç problem olmadı benim için. Daha doygun ve yine ZS6ya yakın keskinlik için V80e yönelirler. CCA c10 için dediğm gibi ne benim çok ısrar edecek tecrübem var ne de bir inceleme ve değerlendirme birikimi var. O nedenle baskılı şekilde tavsiye edemem şu an için. Tiz sevenlerden bas sevenlere doğru hareket edilirse tiz ve sahne tarafında ZS6, yumuşak geçiş geçişler ve ve orta bas tarafında C10 tam ortalarında da V80 duruyor benim aklımda beliren şemada. Kulaklık seçimi Tecrübeli ve ne sevdiğiyle ne istediğini çok net bilen biri için bir zevk meselesi iken, V80 bu ortadaki duruşuyla orta sınıf kullanıcı için en az riskli model gibi benim gözümde.




  • Iron Guard I kullanıcısına yanıt
    Yine açıklayıcı ve şemaya katıldığım cevap için sağolun, önerdiğiniz ve deneyimlediğiniz modellere zaten güveniyorum ben yine kararımdan eminim C10 yine, ve fazla da uzatılıp farklı yollara gidilmemeli bence sonuçta sonsuza dek kullanılmayacak yani imkan olan bir vakitte diğer modellerde alınıp tadılır, yani sonrasında daha üst ve denenmesi gereken modeller alınır diyorum.

    Aklımda siyah ve mic olan model var. Kablo içinse, gümüş kablo almak isterim 7 dolardı en son gördüğüm fiyat en azından kendim deneyimlemek isterim farkını.

    Tips olarak ise spinfit uyan modeli varsa ondan ya da Foam modelleri denemek isterim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.