Şimdi Ara

Icra ödeme emri sonrası temerrütten kiracı tahliye davası hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, hukukçu arkadaşlardan bir ricam var.

    Ben kiracımın ödemediği kira borcu nedeniyle kendine icra müdürlüğünden ödeme emri gönderdim.

    Tebligatın kendisine ulaşmasından sonra 7 gün içinde itiraz etmedi 30 gün içinde de ödememe yapmadı.

    Bunun üzerine icra hukukta tahliye davası açmak için tahliye dilekçesi yazdım ve dava açıldı. (Tahliye davası dilekçemde "DELİLLER" bölümünde, icra müdürlüğünün ödeme emri dosya numarasını, kira kontratını ve her türlü sair delil şeklinde 3 madde delil belirttim)

    3 gün sonra bana bir tebligat geldi. Tebligatın 4. maddesinde:

    "Davacıya dava dilekçesinde gösterilen ancak eksik olan delilleri varsa; HMK'nın 121. maddesi ihtaratlı davetiye ile eksik delillerinin bir haftalık kesin sürede ibrazının istenilmesine, davetiye giderlerinin davacıdan alınan peşin avanstan karşılanmasına tensip tutanağından bir suretinin davetiye içine konulmasına"

    Yazıyor. Bu maddede ne demek istiyor, ne yapmam gerekiyor? Davayı açarken sadece dilekçeyi verdim, kira kontratını veya icra dairesinden bir yazı falan alıp vermedim, yani herhangi bir delil vermedim. Benden bunlar mı isteniyor. Bana gelen Tensip Tutanağı adlı tebligatın tümünü gönderebilirim yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • İcra dosyasında kira kontratınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcra müdürlüğünde ilk ödeme emri göndermek için yaptığım işlemde kira kontratım vardı. Ama tahliye davası için icra hukuk hakimliğine verdiğim dilekçede kira kontratını vs herhangi bir delil vermedim sadece dilekçemde beyan ettim ve dilekçemi verdim.
  • Helper H kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun olmaz, icra müdürlüğündeki dosya istendiğinde zaten kontrat da gitmiş olacak. Gelen tensip zaptı maktu olarak gönderiliyor zaten tüm taraflara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu benimki ile benzer olduğu için buraya yazmak istedim.
    1 hafta önce evimi kiracıya verdik kira sözleşmesi yapıldı fakat kira başlangıç tarihi net olmadığı için yazılmamıştı. Sözleşme kırtasiyede satılan maktu sözleşmedir. 1 aylık depozit ve 1 aylık peşinat mal sahibine verilmiştir yazıyor fakat herhangi bir ödeme yapılmadı. Sözleşmeye banka hesap bilgilerimi yazmıştım. Evi kiracıya benim işlerim olması nedeniyle abim teslim etmişti. Kiracı 2-3 güne depozit ve kirayı ödeyeceğini söylemiş ve böylelikle anahtarı teslim almış. 1 hafta oldu halen ödeme yapmadı. Hukuken kiracıya icra takibi başlatıp evi boşaltması için ne yapabilirim?
  • black-man B kullanıcısına yanıt
    Bu aşamada bir şey yapamazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.