Şimdi Ara

İç Yalıtımda XPS mı Eps mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar mustakıl evıme ıcerden ızalasyon yaptırmayı dusunuyorum dısarıdan yaptırmak elbette en faydalısı fakat maddı acıdan dısarıdan ızalasyon yaptırmanın malıyetı malesef yuksek oldugundan ıcerden yaptırma kararı aldım fakat xps mı almalıyım yoksa eps mı ona karar veremedım bırde xps yada eps ıcerde koku yaparmı yada nem kuflenme vs ? bırde hangı markayı tercıh etmelıyım kac danse almalıyım ?



  • İçeriden fazla duvar kalınlığı olmasın oda daralmasın düşüncesi ile ben kesin XPS yapardım..2 cm kalınlık yeter...Duvarı delme dübel gereksiz.İçeride rüzgar, fırtına, kar, yağmur yok...Duvara bol yapıştırıcıyı sür xps yi düzgünce yapıştır.Üzerine plastik fileyi yerleştir, alçı sıvayı çek. Önce alçı sıva çekilip , hemen içine plastik file gömülecek..Üzeri düzlenip kapatılacak...İşlem tamam.. Bir 10 gün kurusun..Üzerine boyayı çek...Hepsi bu...Köşeler için kesinlikle alüminyum veya plastik köşebent kullan..Sac zamanla paslanıyor...İlk alırken dikkat et..Kolay gelsin.. EK... Bu gün yazımı okurken aklıma geldi..Bütün duvara boydan boya yapıştırıcı sürmeye gerek yok..Dikdörtgen XPS plakanın 4 köşesine birde ortasına fındık büyüklüğünde yapıştırıcı veya özel XPS yapıştırıcı yok ise çok pahalı ise , cıvık yoğurt kıvamında kalekim koy....Düzgünce duvara yerleştir. Hafif bastır.. Hepsi 5 nokta 5 fındık kadar olsun.. Tamam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Haziran 2015; 11:53:00 >




  • İçeriden olan yalıtımda sert köpük (XPS) kullanılıyor. Nefes alma açısından EPS'e göre kötü, yanarsa çıkan duman zehirli, şişirmede kullanılan gaz ve köpük içeriği konusunda da hoş şeyler duymamıştım. Gerçi Türkiye'de ev içinde mobilyalardaki sunta, mdf ve laminant parkedeki formaldehit miktarı yasal sınırlar içinde kalıyor mu ayrı bir konu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.