Şimdi Ara

İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de ilk İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kent Lokantaları'nın bir benzeri AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir açıklama yaparak Haydi Sofraya adlı lokantada, 40 TL'ye 4 çeşit yemek sunulacağını bildirdi.



    İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL



    Gaziantep'te ilk lokanta Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmete başlayan 'Haydi Sofraya Lokantası'nda 40 TL'ye içerisinde 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü hizmeti büyük ilgi gördü. Lokanta'da 12.00-13.30 saatleri arasında öğle yemeği, 17.30-19.30 saatleri arasında ise akşam yemeği hizmeti sağlanıyor.



    Büyükşehir Belediyesi Haydi Sofraya Lokanta Koordinatörü Ertuğrul Er, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in talimatlarıyla yiyecek-içecek sektöründe 'Haydi Sofraya' lokantamızı hayata geçirdik. Haydi Sofraya lokantalarımız uygun fiyatı ile ilerleye günlerce şehrin değişik noktalarında da hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Vatandaşlar burada yemekleri yedikten sonra çok memnun kalarak teşekkür ediyor bizlere. Yani olumlu dönüşler alıyoruz" ifadelerini kullandı.



    KURUM KENT LOKANTALARI İÇİN NE DEDİ?


    Murat Kurum, yerel seçimler için çalışmalarını yürüttüğü dönemde Kent Lokantaları ile ilgili "İstanbul'daki o korkuyu ve güvensizliği giderecek ve İstanbul'da yeniden huzuru yeniden getireceğiz. Şu anda kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul'a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Değerli arkadaşlar 2 gece de İstanbul'un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. 2 gece de açılır. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk." dedi.



    İmamoğlu ide Kurum'a “Allah akıl versin. Bu laflarından sonra ben ne diyeyim. Ne dersine çalışmış, üzülüyorum. Ne bu milleti tanıyor. Yapılan iyi hizmetleri al da kopyala onlarla dalga geçme. O ‘Kent Lokantaları’nda 2.5-3 milyon insan yemek yedi. Gerçekten şaşırmış durumda, zaman daraldıkça yapamayacağını anlıyor. Kendini ispat çabasında ama çok kötü cevaplar, sözler veriyor. 31 Mart’ı inşallah çıkartır.” diye yanıt verdi.





    https://www.odatv.com/guncel/ibbnin-kent-lokantalari-akpli-gaziantep-buyuksehir-belediyesine-ornek-oldu-dort-cesit-yemek-40-tl-120039606








  • omo ibb goroksoz iş yapor, omo lololo diyenlerin bakalım buna nasıl bir kıvraklık sergileyecekler.

  • Taklitler asıllarını yaşatır, teşekkürler imaro..

  • Teşekkürler Ekrem İmamoğlu..


    İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL
  • Gaziantep'te zaten normal yemek fiyatları İstanbul'a göre gayet iyi. Ayrıca Gaziantepliler lezzete düşkün, yemeği seven insanlar. Tabi ki faydalanan vatandaşlar olacaktır ama İstanbul ile aynı etkiyi yapamaz bence.

  • kıskanç kopyacılar sizi....İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL 

  • Bu akp nin milleti dusunmedigi ortada senelerce yapmamislar simdi yapiyorlar

    Halk uyanmasi lazim bunlara oy moy yok

    Anca kaybetmemek icin yaparlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Nisan 2024; 17:53:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zifiri34 kullanıcısına yanıt

    Hanım Antepli. Bayram tatilindeydim. Kayinvaldidenin yanına gittik. Dün döndüm. İstanbul dan oraya giden birisi olarak şunu derim ki.


    Eski fiyatlar yok. Suriyeli çok fazla var bu da maaşların düşmesine sebep olmuş. Çoğu işyeri Suriyeli çalıştırıyor. Senelerce çalışmış tecrübeli insanlar bile asgari ücret seviyesinde. Senelerdir çalışmış insanlar , şef, müdür denilen kişiler bile İstanbul piyasasının yanına yaklaşamaz. Alt kesimin ise zaten Suriyelilere talep yüzünden fazla maaş isteme hakları yok. Çünkü işimi kaybederim korkusu ile asgariye çalışan ya da bir tık üzeri çalışan bir dünya insan var. Kiralar ise İstanbul ile yarışır seviyede. Bu da Suriyelilere daire kiralamalarindan kaynaklanıyor. Türk kalmasın 5-6 tane Suriyeli kalsın ama yüksek rakam versin kafasında mal sahipleri. Evin içini dağılmaları umurlarinda değil.


    Gelirin düşük olduğu bir yer haline gelmiş o yüzden muhtaç çok var. Ayrıca yemek fiyatları eskisi gibi değil. Esnafı Suriyelilerden sonra insandan bezmiş ve yerli turistin gelmesi ile de fiyatları uçurmuşlar. Özetle istanbul dan daha kötü hale gelmiş ve ihtiyaç sahibi çoğalmış durumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 22 Nisan 2024; 21:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Ekşisözlükte antepteki restoranlarla ilgil işöyle bir yorum okudum. Ne kadar doğru ?



    İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TL
    İBB'nin Kent Lokantaları Akp Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek oldu: Dört çeşit yemek 40 TLekşi sözlük
    20-21 nisan 2024 restoran ve kafe boykotu
    https://eksisozluk.com/entry/163622315
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    ben gitmeyeli bir kaç sene oldu demek ki orası da değişti. mülteci sorunu ülkenin her yerine bela olmuş durumda.

  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Doğru başkan. Listedeki 4-5 restorana kebapçıya girdim. Fiyatlar İstanbul ile aynı. Özellikle kelebekte yoğun bir sıra var. İsim yazdırıp giriyorlar ve önünde Antep plakadan ziyade diğer il plakalarını gördüm. İçerde konuşanların bazıları İstanbul dan gelmiş. Fiyatlar uçmuş diye şikayet ediyorlardi. Pandemiden sonra cozuttular iyice. Gelenlerin çoğu da o eskiden ucuz oldugu için gidelim kafasında gelmişler. Çoğu gelenler bir daha gelmeyiz diyorlar. 3-4 sene sonra yerli turist ayağını keser buradan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zifiri34 kullanıcısına yanıt

    Pandemi döneminde fiyatlar cozuttu. Ondan sonra geçiren geçirene moduna girdiler başkan 6-7 sene önce gittiğimde 10-15 gün kalırsam neredeyse hergün tıka basa dışarda yerdim. Çünkü çok ucuz geliyordu. Bizim gibi DH ölücülerine de f/p firsati olduğu için kacirmiyordum. Şu an İstanbul da Güngören de çetin ustaya gitsem aynı fiyatlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıda yazmıştım gene yazayım. bu tarz sözde kalbur üstü (ya da gastronomik-gurme) sayılacak yerlere özellikle gidip, bile bile kazık yiyen bi kesim var.

    çünkü adam oraya gidince kendini özel hissediyo. elit biri olduğunu sanıyo. böyle birkaç arkadaşım oldu geçmişte.

    demek istediğim şu: bahsettiğim kişilerdeki kafa yapısı halkın ciddi bi kısmında da var. buyüzden birçok restoran PR'a yani reklama önem veriyo. reklam iyi oldukran sonra bozuk et bile sunsalar gelecek bi kesim var çünkü.

    mesela Kadıköy'de bi makarnacı var. makarnayı plastik tabakta veriyo, yiyeceğin çatalı-kaşığı da yine plasitk olarak veriyo. çok da pahalı bi yer. buna rağmen haftasonları önünde kuyruk var. gelenler de sabit: instagram tayfası. yani; ya kız-erkek sevgili (kızın dayatması ile gelen erkek) ya da sadece genç kızlardan oluşan gruplar. erkek erkeğe oraya giden kimse görmedim, ama dükkan para basıyo.

    ben de kız kardeşimin isteğiyle enişte falan birlikte Hazer Şef midir nedir onun burgeciye gittim, rezervasyon yok diye kapıdan çevirdiler, 3 gün sonra rezervasyon ile gittik. minnacık hamburger, Daily Dana'dakinden çooook daha küçük yani, ve fiyatı Daily Dana'dakinden baya daha pahalı. üstelik kızartma bile yok cips veriyo. doymadan kalktık, kazık yedik. kaldı ki, kıyas yaptığım Daily Dana bile ucuz değil yani düşünün nasıl bi kazık yediğimizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Nisan 2024; 1:14:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    televizyondah hep çıkar ya: "Bodrum'da lahmacun 2000 TL oldu" falan diye haberler. külliyyen yalan.

    senelerdir her yaz Bodrum, Datça, Marmaris oraları dolaşırım. canım istediği yere girip yerim. daha hiç öyle benim şok eden bi yerle karşılaşmadım.

    ama mesela Kadıköy'deki, Ataşehir'deki mekanlarda şok olduğum hesaplar ödediğim oldu.

    buyüzden bana göre illa bi yere pahalı diyeceksem bu İstanbul olur şuanda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Sen konuyu anlamışsın kardeşim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm şehirlerde olması gerek.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Çok doğru geçen forumda da denk geldim böyle birine.


    Bizim insanımızda sürekli bir aşağılık kompleksi ve kendini olduğundan daha zengin ve yüksek gösterme çabası var. İnsanlar muhtemelen bir ev veya araba alma şansı kalmadığından kendisini ancak böyle pahalı yerlere giderek dışarıya zengin gösterebiliyor.


    İnstagram diye birşey olmasa dediğin mekanlar sinek avlar muhtemelen.

  • Bu tür olaylar bana tanzim satışı hatırlatıyor benim vergimle bir başkasına indirim yapamazsın üstelik diğer restoranlarlar haksız rakabete girer

  • içeri sadece akp parti üyeliği olanlar alınıyorsa şaşırmam böyle garip bir zihniyet var başımızda

  • Şuanki türkiyede yapılan en faydalı proje halk için Kent lokantasıdır. 40tl ye sokaktan 3 simit zor alırsınız burada 4 çeşit sıcak yemek çıkıyor evet porsiyonları az lakin bu fiyata 4 çeşit sıcak yemek ancak rüyada görülür bu ülke ekonomisinde. Keşte tüm chp belediyelerinde en azından her ilçede en az 1 adet olmak üzere o bölgenin en yoğun olduğu yere örnek çarşısına 1 adet kent lokantası açılsa da 40tl ye insanlar yemek yiyebilse. Öğrenciler ve emeklilerin gerçekten alım gücü kalmadı perişan halde vatandaş ekonomik olarak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.