Şimdi Ara

Ibanez almalı mıyım ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. uzun zamandır klasik çalıyorum. elektroya geçeceğim. bugün ikinci el çok temiz bir line 6 spider IV 15W buldum ve aldım elimde şuan. Aklımda Ibanez grg170dx ve Ibanez GRG150DXB GIO Series var. sizce bunlardan birini alsam tatmin edici metallica ve arctic monkeys tonları alır mıyım? başka gitarlar önerebilir misiniz ?



  • The Ecstasy of Gold kullanıcısına yanıt
    Tabi bu gitarlar zaten metal ağırlıklı yapılmıştır başka herşeyi çalarsın ama metalde güzel ses verir
    Benim tavsiyem azcık daha para ekleyip İbanez rg350 almandır sonuçta uzun süre bu gitarı çalıcaksın biraz daha ekleyip daha iyisini almak en mantıklısı.
    Bu arada illa ibanez almak zorunda değilsin
  • hocam öneri için sağol da o kadar param yok. 800 tl civarı almayı planlıyorum. LTD M-50 ve Lag Arkane A100 modellerini buldum. bunlar daha iyidir sanıyorum ama 2 humbucker var ibanezlerde +1 single var. bu ne kadar etkiler ? ve LAG'da tremolo kolu yok sonra eklenir mi ? olmasa da olur mu?
  • The Ecstasy of Gold kullanıcısına yanıt
    Kardesim oncelikle 2 humbucker olmasi daha iyidir daha cok metal sesi alirsin
    2 humbucker + 1 single olunca distortion sesini biraz etkiliyor yani biraz bozuyor
    Sen sirf metal metal istiyosun 2 humbucker en iyisi
    Hiç ortasinda single manyetik olan bir metal gitari gordun mu

    Mesela bu attigim gitar tam bir metal gitaridir 2 tane emg humbucker var eyer bunlarin arasinda bir single olsaydi guzel olmazdi

     Ibanez almalı mıyım ?




  • peki iyi clean alır mıyım hocam sırf distortion çalmayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Ecstasy of Gold kullanıcısına yanıt
    Eyer manyetikler emg ise clean guzel olmaz
    O zaman ikisinide çalicaksan 2 humbucker + 1 single olan bir gitar alman gerek

    Mesela ibanez grg170 alabilirsin 2 yil çalarsin sonra daha profesyonele geçersin yada tam profesyonelini alir omur boyu çalarsin sana kalmis
  • emg manyetik nedir hocam ? ltd mh50 ve lag arkane a100'de onlardan mi var edit:mh50 demişim m-50



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ecstasy of Gold -- 1 Ocak 2015; 11:02:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Ecstasy of Gold

    Merhaba. uzun zamandır klasik çalıyorum. elektroya geçeceğim. bugün ikinci el çok temiz bir line 6 spider IV 15W buldum ve aldım elimde şuan. Aklımda Ibanez grg170dx ve Ibanez GRG150DXB GIO Series var. sizce bunlardan birini alsam tatmin edici metallica ve arctic monkeys tonları alır mıyım? başka gitarlar önerebilir misiniz ?

    Hemen her konuya yazıyorum.Tonun yaklaşık olarak %60 amfi,%30 pedal,%10 da manyetik ve gitarın ağacından gelir.Onun için ton konusunda dikkat etmen gereken husus çoğunlukla amfidir.Amfin zaten dijital bir amfi.Ve fiyatının karşılığını fazlasıyla veren bir amfi.O amfi ile Fender de kullansan,Jackson da kullansan aradaki ton farkı çok çok az olacak dijital olduğu için.Tonları hakkında fikir edinmen için aşağıya youtube tan sıradan bir inceleme videosu koyuyorum.

    Gitar olarak piyasada yer etmiş hemen her markanın gitarını (Cort,Ibanez,Squier vs.) alabilirsin.Ama benim tavsiyem o fiyat aralığında hem sap rahatlığı hem de ton yelpazesinin biraz daha geniş olmasından dolayı diğerlerine göre birkaç gömlek üstün bulduğum Ibanez'dir.

    Sürekli kullandığım bir amfi olmasa da 6 sene evimde bulundu bu amfi.Yaklaşık 7-8 farklı elektro gitar değiştirdim ve hepsiyle de kullandım bu amfiyi.Ona dayanarak söylüyorum bunları.

    Uzun lafın kısası hangi gitarı alırsan al Metallica da çalarsın,Children of Bodom da çalarsın,Ankaralı Turgut ta çalarsın.





  • Teşekkürler hocam o zaman elime hangisi rahat gelirse onu alayım ibanez-lag-ltd arasından. sabit köprü olduğu için lag'a daha yakınım. clean da iyi vereceğini düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Ecstasy of Gold

    Teşekkürler hocam o zaman elime hangisi rahat gelirse onu alayım ibanez-lag-ltd arasından. sabit köprü olduğu için lag'a daha yakınım. clean da iyi vereceğini düşünüyorum

    Sabit köprü olması ile clean in hiçbir alakası yok.Tremolo köprüyü kullanmasan da sana bir zararı dokunmaz.Floyd Rose köprülü bir gitar alma yeter.Bu fiyata alacağın Floyd Rose ların hepsi çöp.
  • zaten clean'a bağlı olarak demedim hocam akord kaçırdığını bildiğimden floyd rose'a yaklaşmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.