Şimdi Ara

i9 12900k işlemci için anakart önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
4.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba, yeni sistem topluyorum ve sistemin ilk parçası i9 12900k işlemci. ram henüz almasam da tabi ki ddr5 kullanacağım. bu özelliklerle birlikte bana önerebileceğiniz fiyatta sınırın 10k olduğu 1k aşağı 1k yukarı farketmez bir anakart önerisi. stoklarda olanları gördüğüm kadarıyla çok çeşitli bir seçenek durumu yok gibi. ve sadece asus rogların farklı anakart modellerini gördüm. en pahalısı neyse o iyidir kafasıyla ilerliyorum. o yüzden sizlerden bu kafanın dışında teknik bilgilerin olduğu bir yönlendirme yapacağınızı düşündüm.


    Asus ROG MAXIMUS Z690 HERO adlı bir model var. ürün 10 gün öncesine kadar ortalama 10k civarında seyretmiş. son 10 gün içinde bi 5k artmış. fiyat artış sebebini henüz çözemesem de üst model bir anakart olduğunu düşünüyorum ve 10k seyreden bi anakart yine 10k'ları geri görecektir diye düşünüyorum. sizce 10k olduğunda bu anakartı ilk tercih olarak mı ele almalıyım.


    Asus Rog Maximus Z690 Apex adlı hero 'nun sanırım kardeş bir ürünü var. bu ürün de ortalama 10k civarında seyretmiş ve hala aynı seviyede duruyor. iki tane 10k civarı bir ürün var diğeri neden 5k artmış gözüm pahalı olan da kaldı en pahalısı neyse o iyidir kafası olduğu için :)


    ek detay vereyim: overclock hız aşırtma yapmayacağım. (kardeş madem sen oc yapmıcaksın neden bu işlemciyi bu anakartı alıyosun manyak mısın diyenler olacaktır kızmayınız:) oc yapmayı bilsem yada bilen birisini bulsam belki yaparım belli olmaz. yani zaten son çıkan ürünleri alacağım. halihazırda kullandığım sistemden sonra geçtiğim bu yeni sistem hız delisi bir şey olacak. gerek var mı yani oc'ye benim kafam almıyor. bu arada çok da bilgim yok yanlış bişey söyleyip oc severleri kızdırmiyim ama yani oc ömrünü kısaltmaz mı ürünlerin. biz zaten borca harca girip alacağız. ellemeyelim neyse o hızı versinler bize.



    bu arada en pahalısı falan filan zengin şımarık biri gibi gözüküyosam bilgi vereyim :) kesinlikle maddi olarak iyi bir duruma sahip değilim. sadece artık hayattan beklentim kalmadığı için, çalıştığım kazandığım asgari ücretin, ihtiyaçlar listesinden sonra tamamını bu sisteme vereceğim. yani sistemi toplamak için rahat 1 sene geçecek, aldığım ürünler evde yatacak. kardeşim öyle iş mi olur diyosunuz biliyorum da almazsam da işte daha sonra hiç alamayacağım. o yüzden çok geç olmadan başlamaya karar verdim. bu zamana kadar hep fp sistem toplayacağım diye hep teknolojiyi geriden takip ettim. bu saatten sonra en iyisi en son çıkanı neyse onu alacağım dedim kendime ve o yüzden ihtiyacımın çok fazlası da olsa son çıkan i9 işlemciyi satın aldım. şimdi sizlerden anakart önerisi bekliyorum. hatta vaktiniz varsa anakart olur ram olur ekran kartı olur ssd olur soğutucu olur fikir belirtebilirsiniz. belirttiğiniz ürünleri takibe alabilirim. cevaplar için şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 6 Mart 2022; 0:5:48 >







  • Bütçe yüksek olduğu için önerim olur , ama şunu ekliyim anakart ta hiç bir zaman en ucuza da kaçılmamalı, illa da en pahalısı da alınmamalı . Çünkü belli bir seviyeden sonra yüksek anakartlar arasında


    özellik farkları kaybolursa yani farklar olmazsa aralarında, markaya modele para verilmiş olur sadece . Biraz boşa gitmiş olur para. Ama para kişinin olduğu için kimse çok bir şey de diyemez hakkı


    olmadığından. Bir iki anakart modeli bırakayim. Ram de alınacaksa ona göre ram seçilir o çok zor değil ( fakat fiyatları onlarında çok yüksek ) . Bu anakartlar işinizi fazlasıyla görür. Bazı yerlerde şişirilmiş fiyatlar sadece şişirilmiştir. Aynı şeylere de boşuna fazla para vermeyin .


    Güç kaynağı gibi parçalarda da gidip en pahalısını almaya kalkmayın ekran kartı ne olacak bilmiyorum ama, şu anda 1500 - 2500 arası gold sertifikalı güç kaynakları ( indirimle iyi fiyatlara düşüyorlar )


    var piyasa da 750 - 850 watt olarak. Ekran kartı belli olmadığı için model önermedim. Sizin söylediğiniz Asus hero modeli biraz macera olur bana göre ama para ve tercih sizin, biz çok bir şey diyemeyiz


    tabi. Fiyatı gereksiz yere 15 k da geziyor :)




    akakce.com
    Asus ROG STRIX Z690-F GAMING Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-rog-strix-z690-f-gaming-wifi-intel-lga1700-ddr4-atx-fiyati,1491719986.html


    akakce.com
    MSI MPG Z690 CARBON Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mpg-z690-carbon-w-fi-intel-lga1700-ddr5-atx-fiyati,1526752429.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 6 Mart 2022; 12:54:2 >




  • 16/24 tabanlı bir işlemciyi soğutmak kolay olmayacak, anakarta o bütçeyi ayırmak yerine soğutma (360mm radyatör), kasa (full tower ?) ve psu (80+Gold 850w/1000w gibi gpu'ya göre) 'ya bir tık fazladan yatırım yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum, tabi bunlara da ek bütçe ayırırsanız anakartı kısmak zorunda olmazsınız, zira ddr5 ramlerin de fiyatları malum...


    Overclock yapmayacağınızı düşününce B660 çipsetler bile işinizi görecektir ve donanımlı ürünler de var bu çipsetler de kullanım olarak sizi üzmeyecektir.


    Benim önerim, kullanım amacınıza göre sistem toplamanız yönünde olur ve bu sayede de gereksiz para harcamamış olursunuz, zira kullanılmayacak özelliklere para vermenin bir getirisini olmadığını yıllardır görüyoruz.


    4.100-5.200 TL aralığında;


    Msi Pro Z690-A Wi-Fi

    Msi Mag Z690 TORPEDO

    Asus Prime Z690-P Wi-Fi 

    Asus ROG STRIX B660-F GAMING Wi-Fi




    İmla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 10 Mart 2022; 21:39:9 >




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Bende 1 ay önce bir önceki nesil olan 11900k almıştım.Anakart olarakta uzun süre asus Hero üzerinde durdum.Ancak sonunda Z-590 -F gaming aldım.Çok memnunum.Dolayısıyle ben de deneyimlerime dayanarak Z-690-F Gaming tafsiye ediyorum.

  • ilginiz için teşekkürler. @Erhan1982DZC @martin2013 önerdiğiniz-kullandığınız asus z690-f anakartı cuma günü (7 bin) indirime girmişti, indirimi görünce anakartları incelemeye başladım. buraya konu açma mevzum da burdan gelişti zaten. satın alan kişilerin yorumlarını okuduğumda hepsi 5 yıldız söylemlerde bulunmuştu yani resmen hiç bekleme al diyorlardı fakat almadım. çünkü aklım belirtmiş olduğum üst modelleri olan ürünlerdeydi. siz de şimdi önerince biraz pişman oldum açıkcası :) o zaman ürünü tekrar yakın takibe alayım. biraz da anakartta tercihimi asus'tan yana kullanmak istiyorum. ekran kartında msi suprim x tercih etmek istiyorum.

  • ilgin için teşekkürler @LEON-X parçalarda sırayla ilerliyorum çünkü bir seferde hepsini alamayacağımı belirttim. acil bir durum söz konusu değil. nası diyim aldım mesela işlemciyi anakartı 3 ay sonra borçları bitti. sırada ram olacak soğutucu olacak, yine onlar için de o gün geldiğinde yüksek bir bütçe ayıracağım, bütçe de kısma yapmayacağım. onlar için de 3 ay sonra belki yeni bir öneri konusu açabilirim diye düşünmüştüm. şimdilik sadece o yüzden anakart önerisi istedim.


    bu arada gördüğüm kadarıyla ram fiyatlarına herkes bi sitem ediyor. ben ramlerin fiyatını benimsedim artık. 7 bin 10 bin neyse gözden çıkardık vereceğiz :) ayrıca ram için " Corsair Dominator Platinum RGB " modelini düşünüyorum tamamiyle görsel olarak beğendiğim için. eğer derseniz ki i9 işlemci ve alacağın asus z690 model bi anakartla corsair rami kullanabilirsin, uyumlu olur, verimli çalışır o zaman ram konusunu da kafamda kapatacağım. tek seçenek olarak corsair dominatoru bırakacağım.





  • bu arada işlemci için soğutucu önerisinde de bulunabilirsiniz, en azından hangilerini tercih etmem gerektiğini bilirsem fiyat takibini de yaparım. soğutucuya önem veriyorum, o yüzden bütçe sınırlaması yok. zaten gördüğüm kadarıyla en pahalısı 5 bin civarlarında. sanıyorum 360mm, 3 fan her biri 120mm den, 360 anlamına geliyor. 3 fanlı modeller mi benim bakmam gerekenler oluyor :)

  • Valla dostum bende yeni sistem için birikim yapıyorum.. 4000 serisi gelene kadar devam birikime :D Geçen bir yerde okudum DDR5lerin RTX4000 serisi ile daha stabil çalışacak diyorlar.. Ne alaka çözemedim.. Yurtdışı testlerine baktığımda en iyi anakart olarak : Gigabyte Z690 Aorus Pro yu gösteriyor.. Fiyatıda 5bin tl civarı türkiyede


    cpu soğutucu olarakta : ASUS Rog Ryujin 360 RGB AIO Liquid CPU Cooler 360mm Radiator


    Ram dediğin gibi : DOMINATOR® PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 DRAM 6200MHz


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.







    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 7 Mart 2022; 2:17:7 >




  • liang kullanıcısına yanıt

    Kardeşim merhaba, öncelikle tek tek parça toplayarak bu sistemi oluşturmayı zamana yaymak çok mantıklı olmayabiliyor, malum kırılgan bir piyasada olduğumuz için gereğinden fazla alakasız şekilde fazladan fiyat farkı ödüyoruz.


    Bu tür sistem toplayanlara şahsen önerim, uzun vade de değişme gitmeyecek olan parçalara öncelik vermeleri yönünde olur; mesela kasa, psu, soğutma, ram, depolama vb. gibi... İşlemci anakart, ekran kartı en sona kalabilir, bunları seçmekte geç davranmak dezavantaj yaratmaz.


    12.nesil cpu kullanacaksan ddr5 alınmalı zaten bu kesin bir şey, şuan elinde söz ettiğin işlemci varsa, satınalma önceliğini bu parçalara vererek başyabilirsin.


    İşlemci mevcutta varsa;


    • anakart (Lga1700 ddr5 * göz atılacak durumları; vrm'ler, ses kartı, ek sunduğu storage ve çıkış desteği ile dist. garantisi.)


    • ram (4800mhz+ üstü rgb ya da klasik f/p oranında seçilmeli, gereksiz yere fazla para verilmemeli)


    • soğutma (kasa seçimine göre 360mm öneririm)


    • kasa (yer sorunu yok ise full tower olabilir, üst seviye midi kasaların fiyatlarına yakın daha büyük modeller alınabilir)


    • psu (80+ gold min. olmalı ki eğer hedef yüksek komponent kalitesi ve verimlilik ise 80+Pltnum. olmalı)


    • depolama (M2 ssd seçilmeli malum, artık sata dsik devrini şahsen kapatmış biri oalrak çift m2 ile çok rahatım kablo kalabalığı yok sistemde, depo için gerekirse sonradan alınır disk ama gidipte bu satten sonra sata hdd alınmasını önermem, özellikle bu seivye sistem topayan biri için.)


    • ekran kartı (en son alınması gerkeen sıkıntılı parçaların başında geliyor.)


    gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 10 Mart 2022; 18:24:31 >




  • Ben yaklaşık 20 gün önce aldığım Z690 HERO anakartımı İ5 12600 işlemci ile kullanıyorum, şu ana kadar memnunum, Bellek olarak Kıngston Furyy DDR5 5600 takılı ve XMP 1 ile direk olarak bellek frekansını tanıdı.

    Aldığım fiyat 10.500 tl idi takip etmedim şimdi dediğine göre artmış ama niyetin vaarsa bence tekrar düşebilir dediğin kadar artış normal bir artış değil, dolar kuru desek o kadar olmaz.


    Kendi otomatik AI hızaşıtma ile 5300 Mhz yaptı, 240 asus rog Ruıjin II sıvı saoğutma ile.

    Stabilitesini çok zorlamadım sadece AIDA ile 10 dakika test ettim 82 dereceyi geçmedi.





    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patriot34 -- 10 Mart 2022; 13:5:56 >




  • i9 12900k işlemcim için anakart tercihimi " ASUS ROG STRIX Z690-E GAMING WIFI " dan yana kullandım. umarım ideal bir seçim yapmışımdır. fiyat merak edenler için 8.800₺ hepsiburada.


    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-z690-intel-6400mhz-ddr5-lga1700-atx-anakart-rog-strix-z690-e-gaming-wifi-p-HBCV00000XNIVD


    nette gezinirken asus'un rog strix helios gx601 model bilgisayar kasasına rastladım ve indirimli olarak 4 bin tl den satıldığını gördüm ve uygun bulup alma kararı verdim. almışken yanında da bir anakart tercihi yapayım dedim ve indirimli olarak satılan tek anakart modeli z690-e olduğu için anakartımı da bu şekilde seçip satın almış oldum.

    https://www.hepsiburada.com/asus-gx601-rog-strix-helios-tempered-glass-rgb-usb-3-0-atx-oyuncu-bilgisayar-kasasi-p-HBV00000PNFGY



    olaylar böyle gelişti yani.


    bu arada almış olduğum 3 parça; işlemci , anakart ve kasa , bilenler bilir mithrain nickiyle twitch te yayınlar yapıp pubg oynayan bir arkadaş var. kendisi topladığı yeni sistemi youtube da videoya çekmiş. tercih ettiğim ilk 3 parça bu videodaki sistemle aynı parçalar oldu. bu kullanıyosa heralde iyidir :)


    Mithrainyoutube
    Bu video @Intel sponsorluğundadır. #ad İşlemci ile alakalı daha fazla bilgi için; https://intel.ly/3kHyYOd Benchmark testleri tarafımca yapılmıştır. Test sonuçları en az 3 denemenin ortalaması alınarak yayınlanmıştır. Intel bu videoda yer alan benchmark testlerini, üçüncü parti bilgilerini ve benchmark bilgilerini denetlemez ve kontrol etmez. Performans ve benchmark ile alakalı eksiksiz bilgi için http://www.intel.com/benchmarks adresini ziyaret ediniz. #ad #IntelInfluencer #IntelCore #12thGenLaunch YENİ BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ; 🔺İşlemci: Intel i9-12900K 🔺Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 3080 🔺Sıvı Soğutma: ROG STRIX LC II 280 🔺RAM: Kingston 32GB DDR5 5200Mhz 🔺Anakart: ROG STRIX Z690 GAMING (WI-FI) ESKİ BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ; 🔺İşlemci: Intel i9-9900K 🔺Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 3080 🔺Sıvı Soğutma: Corsair H110i 🔺RAM: G.skill 16GB DDR4 4133Mhz 🔺Anakart: ASUS MAXIMUS XI HERO (WI-FI) 🔔 Yeni videolardan haberdar kalmak için abone olmayı ve sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayınız! 📱 SOSYAL MEDYA HESAPLARIM; INSTAGRAM ► http://instagram.com/cemkarakoc TWITTER ► http://twitter.com/mithrainn DISCORD ► http://discord.gg/mithrain Music: Traveller, Over You, First Light by Atch SoundCloud: https://bit.ly/AtchSoundCloud Spotify: https://bit.ly/AtchSpotify Instagram: https://instagram.com/atchmusic Music: Chill Day by LAKEY INSPIRED SoundCloud: https://soundcloud.com/lakeyinspired Instagram: https://www.instagram.com/lakeyinspired Music: Time by OVSKY [NCS Release] Instagram: https://www.instagram.com/ovskymusic SoundCloud: https://soundcloud.com/ovskymusic Music: Lune by Y&V [NCS Release] Facebook: https://www.facebook.com/itsyandv Soundcloud: https://soundcloud.com/itsyandv Twitter: https://twitter.com/itsyandv Special thanks to cruden, reyoderler. İşbirliği için mithrainn@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=W7VvW_YKbak&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 11 Mart 2022; 4:0:3 >




  • Hayırlı olsun bende HERO yu almadan önce verdiğim karar E modeliydi, seçimlerin çok güzel güle güle kullan, yanlız soğutmanı iyi seçmen gerek uçarsın :)

    BEn i5 için rog ruijin 240 seçtim ama İ9 için yetersiz kalır gibime geliyor yani sıvı soğutma düşünüyorsan 3 fanlı seçmen gerek, hava soğutma olarak ben 6700K işlemcimde D14 kullanıyordum çok da memnundum, LGA 1700 kiti değişik olduğundan sipariş vermem gerek beklemek istemedim.

  • liang kullanıcısına yanıt

    12900K kaca aldınız bilmiyorum ama "bana gore" ust Seviye Anakart E serisi ile baslıyor F ile degil dolayısı ile Anakart iyi olmus.

    Madem amiane tabirle kafayı kırdınız Sogutucuyu Arctic 420 AIO Alın derim.PSU yu 850W Platinum alın.Sistem degisir ama Kasa,PSU iyiyse omurluk gider.10 sene kullanırsın icabında...

  • patriot34 P kullanıcısına yanıt

    teşekkürler, sevindim :) evet soğutma konusu aklımda. böyle fantastik soğutma sistem videoları görüyorum, hem sıvı soğutma kullanıyorlar, hem kasanın önünde 3 fan, hem onun arkasında kasanın içine dönük bi şekilde 2-3 fan koyuyorlar, bir de boru dizaynlarıyla boya gibi bi tüpe sıvı renkli bişeyler basıyolar. o renkler borular içinde geziniyo falan. rastladınız mı bilmiyorum, onlar özel yapım soğutmalar heralde bi satışının yapıldığını görmedim. maliyeti nedir istesek yaptırabileceğimiz bir şeyler mi merak ediyorum. :) sistem parçalarını adım adım ilerlettiğim için soğutucuyu en son tamamlayıcı parça olarak bıraktım. en iyisini nokta atışı yapmaya çalışıyorum. bir de şunu sorayım, hem sıvı soğutma, hem hava soğutma ikisini bir arada kullanabiliyor muyuz. ikiside işlemcinin üstüne konulduğu için sanırım birini tercih etmemiz gerekiyo.

  • huso kullanıcısına yanıt

    işlemci kdv indirimi ile 10k ya geldi. 2-3 gün daha geç alsam 9.2k ya mal edecektim. iade ile uğraşmadım çalışsın da sorun değil, 10k yı zaten gözden çıkarmıştım. :) anakartta asus apex modelinde 2 tane ram takılıyormuş max 64gb mış, hdmi mı yokmuş display port mu yokmuş böyle aklıma yatmayan bana göre basit eksiklerini gördüm. ama ona rağmen fiyatı z690-e modelinden yüksekti, heralde göremediğim artıları vardı ama, dediğim gibi uygun fiyatlı kasayı görünce yanında da anakart ne varsa onu aldım, iyi ki e serisi varmış diyelim :)


    bi konuda rastladım bu soğutucu önerisi verilmişti " ARCTIC Liquid Freezer II - 360 Intel/AMD İşlemci Destekli PWM Sıvı Soğutucu "


    şimdi sizde "Arctic 420 AIO " önerisi yapmışsınız. bunlar 2si aynı ürün birisi 3x120mm den 360 fan, sizinki de 3x140mm den 420 fan mı oluyor. sayıların anlamı bu mudur. 


    ilk bu soğutucuyu arattığımda dümdüz siyah bi modelle karşılaşmıştım. yani bütün soğutucular ışıklı mıışıklı ya hayalimde benimkide öyle olsun istiyodum. düz renksiz bişey görünce pek dikkate almadım daha iyileri vardır diye. şimdi sizin önerinizle modeli bir daha araştırdım, anladığım kadarıyla yine düz siyah klasik modeli var ilk uygun seçenek olarak, sonrasında eğer istersen aynı ürünün a-rgb olanı da varmış tabi klasiğe göre üzerine bir miktar fark veriyorsun. hatta direk link veriyim ben bunları buldum.


    klasik https://www.amazon.com.tr/dp/B08L3KS8CQ/?coliid=IMDCA0GVA0S6D&colid=2F1CG885UI6G&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

    a-rgb https://www.amazon.com.tr/dp/B09CKW8LJ6/?coliid=IIS71MRL72T1H&colid=2F1CG885UI6G&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1

    rgb https://www.amazon.com.tr/dp/B09CKMBZBN/?coliid=I6A0X1XA87MLF&colid=2F1CG885UI6G&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it


    bahsettiğiniz soğutucu bunlar mıdır. bu aynı 3 ürünün 360 versiyonları da var. benim yukarıda aldım diye bahsettiğim kasaya 420 olan da takılabiliyorsa, 420 yi almak daha mantıklı 360 almaktansa, doğru mudur. :)


    bu arada amazon-hepsiburada dahil, satışını sadece teknobiyotik mağazası yapıyor başka hiç bir satıcı yok. madem iyi bir ürün diğer teknoloji mağazaları neden satışını yapmıyor ilginç.

    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/arctic-liquid-freezer-ii-420-a-rgb-intel-amd-uyumlu-420mm-radyatorlu-3x14cm-p14-pwm-fanli-sivi-islemci-sogutucu-lga1700-kit-dahil-ar-acfre00109a.html




    edit: edit: psu olarak Asus Thor tavsiyelerini görmüştüm, onlar aklımda, kasayla güzel bir uyum yakalanıyormuş. sizin belirttiğiniz özelliklere de uyumlu görünüyor.


    850w https://www.itopya.com/asus-rog-thor-850w-80-platinum-full-moduler-oled-ekranli-psu_u13288

    1200w https://www.itopya.com/asus-rog-thor-1200w-80-platinum-full-moduler-oled-ekranli-psu_u7231


    psu nun gerektiğinden fazla yüksek olmasının bir zararı var mı. mesela 850w iş görür demişsiniz, 1200w tercih etsem bütçe dışında bana bi eksisi olur mu. mesela pc nin yakacağı elektrik 850w varken daha az 1200w varken daha mı çok oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 12 Mart 2022; 3:17:27 >




  • liang kullanıcısına yanıt

    Apex Extreme Kullanıcılar icin bir kart adam Lamborghini alıyor,Bugatti alıyor amac limitleri zorlamak,sov yapmak, islemcinin Ram in OC ile dibine vurup bu tip forumlarda bakın ben bu degerleri aldım diye sov amaclı bir Anakart sizin ki genel kullanım olarak daha uygun bir kart...

    Arctic son derece kaliteli bir marka , Akortek Teknobiyotik TR distribibtoru oldugu icin sitesinde olması cok dogal siz No Limit dediginiz icin ben olsam 420 Arctic alırım AMD/Intel farketmez takar kullanırım anlamında dedim.Acıkcası param olsa ve 5800X,12900K alacak olsam gider Arctic 420 alır takarım tabi ben RGB olmayan Ekonomik modeli icn konusuyorum ama onda 1700 Aparatı veriyor mu bilmiyorum.En iyisi diyorsanız ya 360 Asus Raijin alacaksınız ya da 420 Arctic alacaksınız bence , Evet fark radyator ve fan farkı 360 da 3X120 fan var 420 de ise 3X140 fan oluyor.


    Kasaya bakacaksınız kac AIO destekliyor kimi 480 AIO kimi 420 Kimi 360 kimi de 240 a kadar destekliyor.madem yeminimi bozdum ulennn diyorsunuz PSU 850W Platinum alın derim.

    bana gore 850W ideal veya 1000W ideal , 1200-1350-1500 olmasının zararı olmaz da gerek var mı onu hesaplamak lazım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 12 Mart 2022; 3:28:43 >




  • liang kullanıcısına yanıt

    ANA KONU'ya da yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam, hayırlı olsun.


    Bilginiz bulunmadığından dolayı belirtmek isterim; APEX dediğiniz mobonun eksik olarak gördüğünüz kısımları o mobo için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Aksine 2 ram slotu özellikle bulunuyor ve ram OC için biçilmiş kaftan durumunda. EVGA'in özel modelleri ile kapışacak düzeyde hatta yerine göre (custom BIOS devreye girmedikten sonra) geçen bir mobodan bahsediyoruz.


    Overclock potansiyeli ve genel manada stability kavramından bahsettiğimiz zaman STRIX Z690-E ile aynı klasmanın ürünü değiller ki fiyatları da ona göre zaten. Yani; uygun fiyatlı 2 ram slotlu mobolarla uzaktan yakından alakası yok denebilir.


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi. 




    Ek içerik açısından bu listeyi de paylaşmış olalım.


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.
    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.overclock.net
    [Official] Intel Z690 Motherboard Roundup (OCN Edition)
    https://www.overclock.net/threads/official-intel-z690-motherboard-roundup-ocn-edition.1794800/




  • huso kullanıcısına yanıt

    hocam kasanın özelliklerine baktım altta resimlerde var. alırken bakmadım açıkcası 20 kilo dev gibi kasa içine herşey girer diye düşündüm. :) giriyo da aslında ama üste 420 takmaya izin vermiyormuş. sıvı soğutucular kasanın üstüne takılmıyor mu önden nasıl olacak. öne takılıyorsa üstte olanlar gibi aynı performansı verir mi. öne 420 lik soğutucuyu takarsak üste ne takacağız. önde klasik fanlar olmuyor mu. o klasik fanlar üste de mi takılıyormuş. sıvı soğutucunun önde olması bişeyleri değiştirir mi bilgin var mı :) gerçekten soğutuculu teknolojiye ulaşmadığım için bilmiyodum izlediklerimde hep üste montajladı. düşünmedim hiç yani :D


    Soğutma Uyumluluğu


    Fan:

    Ön: 3 x 140mm/ 3 x 120mm

    Üst: 2 x 140mm/ 3 x 120mm

    Arka: 1 x 140mm/120mm


    Radyatör Desteği:

    Ön: 120, 140, 240, 280, 360, 420 mm

    Üst: 120, 140, 240, 280, 360 mm

    Arka: 120, 140mm


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.


    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.
    i9 12900k işlemci için anakart önerisi.




  • Merhaba arkadaşlar bende yıllar sonra yeni bir sistem toplamaya başladım ama malum ekonomi ve artan fiyatlar belimizi büküyor uzun zamandır para biriktirip aşağıdaki parçaları aldım


    msi sekira 500x : bu kasa bir çok araştırmadan sonra ortaya çıktı almayan pişman olur bence mükemmel ötesi 3000tl ama fiyatı :(


    i9 12900k işlemci çok iyi ama fiyat 9600tl


    soğutucu msi 360mm v2 sıvı soğutma buda 2150tl


    psu msi gold 850w 2000tl


    bunlar elimde olanlar şimdi anakart üzerinde duruyorum msi carbon wifi modelini beğendim sağlam duruyor 7500tl fiyatı var nasıl sizce alınırmı bu fiyatlara


    ekran kartı için msi rtx 3060 veya 2060 modellerinden birini seçmek istiyorum ne dersiniz


    ram olarak şimdilik eski corsair 2400mhz ramlari kullanıcam ilerde ddr5 rgb alıcam


    diskler ssd ler zaten var onları kullanıcam


    bana ekran kartı ve ana kart konusunda neler önerirsiniz.


    herkese şimdiden teşekkürler.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.