Şimdi Ara

i7 2600k Sistem Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Mevcutta kullandığım i7 2600k, 8 gb dd3 1600 mhz ram, gigabyte p8p67 deluxe, Msi gtx570 lighting, 1000 watt highpower psu, haf 932 kasa sistemimi yenilemeye karar verdim. Kasayı satarak hemen yenisini toplamaya maddi olarak gücüm yok. Asus z170 pro gaming ve intel 5820k yada 6700k bir işlemci ile başlamayı düşünüyorum. Board bendeki ramleri destekliyor kısa süreli idare edebilirim, geçici olarak ekran kartımı da takabilirim, kasadan da memnunum. Gerekirse amazonda şuan indirimde olan evga supernova 850 80+ bronze'u da alabilirim. Sorum bu yaptıklarıma değer mi yoksa bir yıl daha bekleyerek hepsini aynı anda mı toplamamı tavsiye edersiniz. Ekran kartı için yeni seri kartları bekliyorum zamanla sli yapabilirim zira amacım 4k oyun oynamak olacak. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.



  • bence yeni seri ekran kartları cıkınca 4 k için uygun bı model alabılıyosanız ılk onu alıp halıhazırdakı sıstemle bı deneyın derım 2600K yı 4.7 ghz cıvarı oc edersınız baktınız sorun cıkıyor ozaman sıstemı yenılersınız
  • Saydığın anakartlar DDR4 bellek kullanmakta. Sendeki DDR3 bellekleri nasıl destekliyormuş ?

    2600K sağlam işlemcidir, seneye kadar fazla fazla yeter. Overclock yoksa en az bi 4.5 Ghz'e çıkartın. 4K çözünürlükte yükün çoğu ekran kartında. 4K'ya da yeter yani 2600K.

    Ama 4K için şuan tek GPU kartlar yetersiz. Seneye anca gelir sanıyorum güçlü GPU lar.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Vatan sayfasındaki videoda duydum dd3 desteklediğini fakat uyarın üzerine tekrar dinledim ve b150'nin ddr3 desteği olduğunu tespit ettim, teşekkürler. Stok dışı bir soğutucum zaten var işlemciye overclock denerim akşam, youtubeda belirli ayarlar var. Peki bendeki anakarta 980ti taksam sorun yaşar mıyım?, sorma nedenim şu kartın kutusunda pci e 3.1'e uyumlu tarzında bir ibare var anakartta ise pci e 2 slot var. Eğer bu tarz bir geliştirme kurtaracak gibi olursa ram alıp ekran kartını değiştirip iki yıla yakın daha devam edebilir sonrasında 4k için yatırım yaparım. Yorumlarınıza teşekkürler.
  • Tek kartta PCI Exp. 3.0 - 2.0 farkı hissedilmeyecek kadar düşük. İşlemciyi şöyle 4.5'e çekip + 980 Ti ile devam edersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.