Şimdi Ara

Hukuk vs Psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar, ben bağımlılık yapan adam

    eşit ağırlıkçıların az da olsa kafalarına takıldığı konu olarak düşünüyorum. her iki bölümden birinde okuyan veya hakkında bilgisi olan kişileri tecrübelerini paylaşabilir mi ?

    veya siz olsanız ne yapardınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağımlılık Yapan Adam -- 16 Mayıs 2020; 15:42:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • hangi hukuk hangi psikoloji

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    ortalama bir hukuk ile ortalama bir psikoloji diyebiliriz hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bana göre psikoloji daha iyi ama çok araştırmayı seven kendini geliştirmeyi seven birisiyse...
  • Bağımlılık Yapan Adam kullanıcısına yanıt
    hukuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 21.yy dünyasında fakirliğin ve yoksulluğun artmasıyla aile içi şiddet de arttı. Lakin şiddetin artışı %20 ise yoksulluğun artışı %50 artıyor. Bu da aslında önümüzdeki yıllarda psikoloji mezunlarını çok zor günler beklediğine işaret. Etrafınıza bakın en basitinden. Bir sürü şiddetli geçimsizliğin oldu aile görüceksiniz, kaçı psikoloğa gidebilir? Kaçımızın bu kadar parası var? Ancak hepimizin yolu adliyeye düşebilir. Hukuk mezunu olduğun zaman İİBF alanlarında da çalışma imkanın yüksek. Siyasete de atılma imkanı var (biraz çevre ile de alakalı) Kısacası hayaller karın doyurmaz hocam. Psikoloji okumak hayaliniz olsa dahi okumayın
  • +1

    Hukuk oyle veya boyle alani genis bir bolum. Hakim-savcilik,kamu avukatligi,sirket avukatligi,serbest avukatlik,yeni yasa ile emniyet yoneticiligi ve noterlik,kamuda uzmanlik,kamu ve bankada mufettislik,sayistay denetciligi bircok alani var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdıklarınızdan dolayı teşekkür ederim hocam.

    peki orta düzeyde bir hukuk dediklerinizi sağlar mı?

    üst düzey bir hukukta okuyan birisiyle rekabet edebilir miyiz, üniversitede kendimize daha çok bir şeyler katarak önüne geçebilir miyiz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağımlılık Yapan Adam kullanıcısına yanıt
    Günümüzde 100 ü aşkın hukuk fakültesi var.Doğru düzgün dil bilgisi bilmeyen kişiler bile en kötü 100 bin sıralama yapıp hukuk okuyor.Bu nedenle kalite düştü ama bir hukukçunun kalitesi okuduğu okulla sınırlı değildir.Daha doğrusu hayat okuduğun okulla sınırlı değildir.Üst düzey devlet okulu olarak örneğin İstanbul hukuku ele alalım.Orda okuyan arkadaşım var devam zorunluluğu olmadığı için okula gitmeyen sadece vize-final zamanı okula uğrayan tiplerden.Şimdi o adam okula gitmemiş,istanbul hukuk kürsünde bulunan çok önemli hocalar onlardan ders almış ama dersi onlardan değil kitaplardan öğrenmiş.Şimdi bu adam ile anadolunun bağrında kitaptan okuyup çalışan adam arasında ne fark var ? Tek fark istanbul hukukta okuyan adam 6 yılda bitirir , anadoluda okuyan adam 4-5 yılda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz çok dar açıdan bakmışsınız hocam.Sanki sadece aile içi kavga eden eşler psikologa gidiyormuş gibi bakmak yanlış,psikoloji sizin dediğinizden ibaret değil biraz araştırmanızı öneririm hukuktan daha çok alt dalı var okadar fazla ki trafik psikolojisi diye bi bölüm bile var ve yüksek lisans yapabiliyorsunuz ve insanların aklında hep psikoloji okuyan psikolog olacak diye bir algı var öyle değil yapılan yüksek lisansa bağlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uppp sonunda psikolojiyle ilgili bi başlık gördüm şu forumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de aynı sorunsaldayım :(
  • cevaplarınız için teşekkür ederim, konuyu güncelleyelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cremonia kullanıcısına yanıt
    Hocam ben örnek verdim sadece Türkiyede kaç aile psikoloğa gidiyor diye. Ayrıca hukukun alt dalı psikolojiden kat akt daha fazla. Herhangi bir üniversitenin hukuk fakültesi ve psikoloji bölümü ABDlerine ve ders sayılarına ve çeşitliliklerine bakın anlarsınız. Lakin siz burda kritik bir şeyi kaçırıyorsunuz, arkadaş sorusunda ''orta düzey'' psikoloji ve hukuktan bahsetmiş. Yani boun psikoloji vs sdü hukuk değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 16 Mayıs 2020; 18:20:42 >
  • Psikoloji muazzam zevkli bir alan bence ben olsam psikoloji yazardım ama iş bulma/para gibi konular daha ön plandaysa sizin için hukuk yazmanızı öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.