Şimdi Ara

Hukuk okuyanlar lütfen yardım edin. Borcu olan adam ödemiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    14 nisan tarihinde fotoğraf makinamı elden 650tl ye birine sattım. Kişinin adı, okulu, telefon numarası memleketi elimde mevcut

    Kişi 600tl sini verdi, 50tl sini daha sonra vereceğini söyledi kabul ettim bende. Bugün oldu hala daha para mara vermedi. Facebooktan baya bi konuşmalarımız var. Satışın gerçekleştiği , 50 tl borcu olduğu vs herşey facebooktaki konuşmalarda mevcut. Bugün baktım adam beni facebooktan engellemiş. Başka bi face den bakıyorum profiline bakılıyor.

    Derhal telefon ettim biraz geç açtı daha sonra siz kimsiniz falan derken beni engellemişsin dedim falan yok ben hesabımı kapattım diye yalan söylüyor bana. Neyse daha sonra bana '' **** '' falan demeye başladı. Ben savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Oda vermeyeceğim paranı git nereye şikayet ediyorsan et vs dedi. Bu konuşmayı telefonuma kayıt ettim.

    Ne yapabilirim şimdi? Hukuki olarak delil sayılır mı bu ses kaydı ve facebook konuşmaları ?
    Sonuçta onun elinde benim adıma faturalı fotoğraf makinası var.

    iş 50tl değil inada bindi bu yüzden uğraşmak istiyorum. Bu işin masrafı nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.







  • sayılır kardesm elınde belge ve ses kaydı var ve haklısın sıkayet et bu serefsızlerı pesını bırakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılık ile vakit kaybetme. Önce ilamsız icra takibi başlat. 20 tl bi masrafın olur. Evine icra kağıdı gidince ya korkar öder ya da icrayı ilamsız olduğu için işten anlıyorsa iptal ettirir. Eğer bu olmazsa ilamlı icra takibini araştır. Son olarak savcılığa git.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende birkaç sene öncesine kadar güvenli e-ticaret yapmıyordum ama son dönemde bu tip dolandırıcılık olaylarının fazlalaşması ile bire bir tanışıp görüşmediğim ahbap olmadığım kişiler ile güvenli e-ticaret dışında alışveriş yapmıyorum artık bütün arkadaşlarada güvenli e-ticaret tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 8 Haziran 2014; 13:56:14 >
  • brev kullanıcısına yanıt
    Alım yaparken zaten hep güvenli e-ticaret yaptım şimdiye kadar. Kimseye güvenmem açıkcası :D Ha çok da satış yaptım ve kimseyi mağdur etmedim. Bu satışımda elden yapmıştım. Adama güvendim 50tl para değil verir illaki dedim. Vermemeyi tercih etti. Kendisi bilir. Ben zaten 50tl yi gözden çıkarmıştım elbette ki vermeme ihtimalini düşünerek :)

    Kendisi hakkında dosyalarım hazır. Eğer tehtidlerini fiziki boyuta taşırsa sürüm sürüm süründüreceğim onu bekliyorum :)
  • Toplum nereye gidiyor üç kuruş için insanalar birbirlerini mağdur ediyor.Yazık! En kısa sürede sonuç alırsınız inşallah!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.