Şimdi Ara

Huawei'nin tablet satışları da patlama yaşıyor, Apple ise düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Pazar araştırma şirketi Canalys, 2024'ün ilk çeyreğine dair tablet satış rakamlarını yayınladı. Buna göre yılın ilk çeyreğinde, geçtiğimiz seneye göre %1 artışla 33.7 milyon adet tablet bilgisayar satıldı.



    iPad satışları %13.9 azaldı, Huawei'nin ise %70 arttı



    Satışlarda zirvede yine açık ara farkla Apple yer aldı, ancak şirketin satışları geçtiğimiz seneye göre %13.9 azaldı. Apple, geçen sene %42 pazar payına sahipken, bu sene %36'ya geriledi. İkinci sırada %20 pay ile Samsung yer aldı. Güney Koreli dev geçtiğimiz seneki payını korumayı başardı. En büyük çıkışı ise Huawei gerçekleştirdi. Huawei, akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da toparlanmaya devam ediyor. Geçen sene %5 pazar payına sahip olan şirket, satışlarını %70 arttırarak bu senenin ilk çeyreğinde payını %8'e çıkarmayı başardı ve üçüncü sıraya tırmandı.




    Huawei, Amerikan ambargosu sebebiyle Google hizmetlerine erişemediği için, satışlarının büyük bölümünü Çin'de gerçekleştiriyor. Çinli dev, rekabete ayak uydurabilmek için gelecekte daha iyi yonga setleri kullanmayı planlıyor. Huawei Mate 70 serisinin Ekim ayında şirketin ilk 5nm Kirin işlemcisiyle piyasaya sürüleceği söyleniyor. Şirket, bu işlemciyi tabletlerinde de kullanarak rekabette geride kalmamayı planlıyor. Ancak işlem gücü açısından iPad'lerle ile başa baş rekabet edebilecek bir ürünü henüz bulunmuyor.



    Ayrıca Bkz.Giriş seviyesi iPad 11, daha düşük fiyatla satışa sunulabilir



    Uzun süredir iPad'lerini yenilemeyen Apple ise, yarın yapacağı "Let Loose" etkinliğinde M4 işlemcili OLED iPad Pro serisini duyurarak tablet pazarında yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor.



    Apple etkinliği Türkçe çeviri ile DH'de



    Apple'ın yeni iPad modellerini tanıtacağı Let Loose etkinliği, YouTube kanalımızdan canlı olarak yayınlanacak. Etkinliği Türkçe simültane çeviri ile takip etmek isteyenleri yarın saat 17.00'deki YouTube yayınımıza davet ediyoruz.



     




    Kaynak:https://www.canalys.com/newsroom/global-tablet-market-Q1-2024







  • Matepad 11.5 aldım çok memnunum. Google hizmetleri yok diye almayanlara teşekkür ederim. Sayelerinde uygun fiyata aldık
  • Huawei aslında çok kaliteli ürünler çıkarıyor. En son saatini aldım muhteşem.
  • Adamlar Amerikan ambargosu olmasına rağmen çatır çatır rekabet ediyor helal olsun
  • İlkokuldaki çocuğuma dersleri için tablet alacağım. Kalemli, çizim falan yapılabilir bir şey tercihim. Ipad düşünüyordum ama fiyatları saçmalık seviyesine geldi. İyi bir fiyat performans ürünü arıyorum. Ne önerirsiniz?
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Aynen hiç eksikliğini çekmedim iyi ki s6 lita çöpünü almadım o paraya milletin lafına kanıp. Telefonda almam ama tablette eksiklik çekmedim
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Bütçenize göre her tür tablet var, bir tablet iyi kullanılırsa 4-5 sene götürebiliyor, ama ilkokul çocuğu yıpratabilir 2 senede mefta olabilir veya ihtiyaçları değişir o nedenle işini görecek ucuz bir samsung, xiaomi veya Honor tablet alınabilir. Eğer siz de kullanacaksanız Honor Pad 8 SM6225 8 GB 256 GB 12 inç tableti var çıkarılabilir klavye ve kalem hediye idi 7500TL. Ayrıca zincir elektronik mağazalarına gidip yerinde görebilirseniz belki alım kararınızı etkiler. Samssung a9 var yeni seri, 3300 tl civarı. Ama alacağınız 2023 veya 2024 çıkışlı olsun.
  • korozyon kullanıcısına yanıt

    Bütçem 10-15 bin civarı. Almışken düzgün bir şey alayım diyorum. Ipad 10. nesil alacaktım evde birçok apple cihaz olduğu için ama kalemiydi, klavyesiydi derken fiyat alıp başını gidiyor. Kalem hissiyatı önemli, çünkü kızım resim çizmeyi çok seviyor. Samsung s9fe ilgimi çekti ama honorlara da bir bakayım. Teşekkürler öneri için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 7 Mayıs 2024; 14:1:14 >
  • Zte bekledim gözlüksüz 3d deneyimi için. Ülkemize gelmedi. Sarı siteden bile bulamadım
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Huawei' nin bir uygulamasıyla google play store da ki bir çok uygulamayı bu tablete kurabiliyor muşuz, doğru mu hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Mayıs 2024; 23:20:29 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Gbox ile oluyor evet hocam. Ama ihtiyaç duymuyor insan. Appgalery de tüm uygulamalar var zaten. Google tarafından tek lazım olan şey YouTube. Onuda reklamsız olanla kuruyoruz.
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür.

    Ayrıca, gerçek kağıda yaklaşan e-mürekkebe yakın yansımasız büyük ekranı ile renkli çizgi roman, e-dergi okuyanlar için biçilmiş kaftan bu Huawei' nin tableti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Mayıs 2024; 11:26:15 >
  • candirli kullanıcısına yanıt

    adamlar çatır çatır rekabet ediyor gerçekten   %5 den %8 e çıkmış satışları   

  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    ben de 11.5 aldım şnanılmaz memnunum. gbox yükledim. uygulamalarda daha bir problem olmadı. kağıt hayatımdan çıktı resmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.