Şimdi Ara

Htpc ve Oyun Pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba.

    Htpc'm de i5 4430 işlemcim, 8gb ram, ssd, h87m anakart, 750w psu mevcut.

    1080p epson tw7200 projeksiyonum ve 135" perdem mevcut.

    Oyun da oynamak istiyorum makinemde.

    Perde boyutundan dolayı 1080p ayarda sorunsuz orta düzey oyun oynatacak kart almak istiyorum.

    fiyat sınırım 1000 tl,

    ne tavsiye edersiniz?

    *htpc kasa silverstone gd05

    , ısı ve güç sorunu olmaması adına düşük watt bir kart mı almalıyım?



  • 100+ MS'de oyun




  • barisbt kullanıcısına yanıt
    r9 380 alın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    100+ MS'de oyun

    Şu zamanda 2ms monitöre bile burun kıvırırken arkadaş ms işini doruklarda yaşamak istiyor galiba
  • ms olayları biraz fazla abartılıyor bence. ben okulumda olan acer marka 5 yıllık projeksiyonu bakım yapmak ve temizlemek maksadıyla evime getirdim.

    gayet güzel temizledikten sonra dedim oyun oynayıp deneyimleyeyim.

    oyunlar gayet keyifli ve sorunsuzdu. denediğim bf4, grid autosport ve pes 2015 gibi oyunlarda kullandığım monitörden bir eksikliğini görmedim ve çok büyük zevk alarak dev ekranda oynadım.

    görüntüde bozulma, grafiklerde gecikme, herhangi bir performans sorunu yaşamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecikme etkisi genelde online oyunlarda hissedilir.ama Ping etkisi tepkime süresininde önüne geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar pc htpc yani ısı, enerji ve fan sesi sorunu olacak.

    profesyonel oyuncu falan değilim. ayrıca internet ping degerim 40ms, ekran 2 ms olsa ne olacak?

    sadece fiyat ve performansı baz almadan, diğer etkenleri de düşünüp yorum yaparsanız sevinirim

    750ti gibi düşük güç isteyen bir kart alsam yetersizmi olur?

    *hocam seni alıntıladım, çünkü tesekkür etmek istedim. sadece sen kasa boyutu vs araştırıp cevap yazmışın. tesekkur ederim
  • rica ederim.htpc özen isteyen bir şeydir masaüstü gibi değil ve pek alışık değiliz masaüstü gibi düşünüyoruz yoksa arkadaşların kötü niyeti yoktur.gtx750 ti orta seviye oyun için uygun olacaktır zaten o güç tüketiminde daha iyi performans veren ve ısınmayan kart yok diye biliyorum.kendiniz sordunuz kendiniz cevapladınız ama dediğim gibi buradaki tavsiyeler uzun ömürlü olsun diye verilir 1000 lira da deyince iyisi olsun denmiş.benim önerdiğim gtx960 gtx750 ti'nin abisi o da güzel bir kart ama orta seviye işimi görecek diyorsanız gtx750 ti htpc kasalar için biçilmiş kaftandır.
  • barisbt kullanıcısına yanıt
    Aynı kasayı kullanan biri olarak birkaç küçük detay vermek isterim. Başlığı ilk açtığınızda görmüştüm ama uzun uzadıya yazmaya fırsatım olmadı.

    Kasa maksimum 11” yani 28cm uzunluğundaki ekran kartlarını destekliyor. Fakat bu uzunluk tam ucu ucuna verilmiş bir ölçüdür. Eğer ekran kartının 6pin güç bağlantı noktası kısa kenarda ise ve de uzunluğu 27cm gibiyse bu bağlantıları yapmak zor olacaktır. Buna dikkat edin derim.
    Bunun dışında tam boy bir ekran kartı kullandığınızda, kart kasayı 2’ye bölmüş olacak ve hava akımını oldukça kısıtlayacaktır.


    Ve de altta linkini verdiğim incelemede 11,1cm yüksekliğindeki Asus GTX 260 ekran kartını taktıktan sonra üstte 1,5cm boşluk kalmış. Eğer ekran kartının güç bağlantı noktaları incelemede kullanılan Asus GTX 260 gibi üst kısımda ise ve güç kaynağının 6pin bağlantı soketleri biraz iri ise, kasanın üst kapağını taktığınızda bu 6pin güç soketinin kabloları biraz ezilebilir gibi geldi.
    http://www.silentpcreview.com/article1033-page4.html
    https://www.asus.com/Graphics-Cards/ENGTX260HTDP896M/specifications/

    Ben bu kasa içinde altta detaylarını görebileceğiniz HIS HD6750 modelini kullanıyorum. Benim kart kısa olduğundan (20cm kadar) ve de güç bağlantı yuvası kısa kenarda olduğundan takması kolay oluyor. Ve de tam boy olmadığı için hava sirkülasyonunu çok engellemiyor. Size de tavsiyem daha kısa boylu ekran kartı tercih etmeniz.
    http://www.hisdigital.com/un/product2-624.shtml

    Misal Nvdia 960’ın mini boyları gibi. Şahsen 750’yi performansı yüzünden çok tavsiye etmiyorum. 960’ın aşağı yukarı bendeki AMD R9 280 ile denk olduğunu düşünürsek daha uzun süreli ve mantıklı bir yatırım olacağını düşünüyorum.
    https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/GTX960MOC2GD5/specifications/
    http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx960-amp!-edition-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html?srt=UP
    http://www.tomshardware.com/reviews/zotac-geforce-gtx-960-amp-edition-graphics-card,4109.html

    Bu arada bellek olarak bu kartlarda 2gb olmasının çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla 960 vs, 2gb belleğin üzerini dolduracak bir gpu değil. Gerçi bu %100 doğru olmayabilir ama benim edindiğim izlenim bu şekilde.


    Fakat yine de kasa benim sistemde olduğu gibi tv sehpasının içinde duruyorsa sıcaklıklar normalden biraz daha yüksek oluyor. Bu sebeple fanlar biraz daha hızlı çalışabilir. Bu da sesin daha yüksek olması anlamına gelir.

    Şahsen Silverstone gd 05 kasayı 3,5 senedir kullanan biri olarak fanlarının çok sessiz olduğunu söyleyemem. Kasanın 3 fanı birden çalıştığında fan sesini rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Benim tavsiyem bütçenin bir bölümünü kasa fanlarını daha sessiz olan Noctua fanlarla değiştirmek olacaktır. Diğer oyun bilgisayarıma alttaki linkteki fanın 14cm’lik olanını aldım ve gayet memnunum.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6510

    Bunun dışında sistemi sessizleştirmek için ucuz yollu bir çözüm olarak sol yandaki tek fan ile sağ öndeki fana gelen elektriği 1 TL’lik çıt çıt anahtarla kestim. O anahtarı da kasanın yanına çift taraflı bant ile yapıştırdım. Normal zamanda sadece sağ arka taraftaki fan çalışıyor ve sistem gayet sessiz oluyor. Arkadaşalar geldiğinde PES vs oynayacağım zaman da çıt çıt anahtarla diğer 2 fanı da aktif ediyorum.

    Htpc’yi güncellemeden önce kullandığım giriş seviyesi amd anakartın kuzey köprüsü çok ısınırken bulduğum çözümü paylaştığım bir başlık vardı. Orada benim sistemin ve bu çıt çıt anahtar vs detaylarını görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_89992516/tm.htm


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    tesekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.