Şimdi Ara

HP ile İlk tanışmam Marka ile Geçmişim ve HP Victus İlk İzlenim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP ile İlk tanışmam Marka ile Geçmişim ve HP Victus İlk İzlenim?

    HP ile İlk tanışmam Marka ile Geçmişim ve HP Victus İlk İzlenim?

    Hikâyeye Başlangıç!

    Eğer daha önceden içeriklerimi takip ediyorsanız, youtube da Kırmızı Koltuk Kanalında veya Blog’um da AlicanHAZIR.com web sitesinde veya çeşitli forumlarda HP ile ilgili içeriklerime denk geldiyseniz Hewlett Packard markasına ön yargım olduğunu da biliyorsunuzdur. Fakat bu yazımda HP Victus Bilgisayarını incelerken tüm ön yargımı bırakarak incelemeye çalışacağım. Çünkü cihazla ilgili ilk izlenimlerim iyi ve ben markaya olan küskünlüğümü bir kenara bırakmazsam bu bilgisayara haksızlık etmiş olurum.

    HP ile İlk Tanışmam ve Marka ile Geçmişim.

    Marka ile tanışmam ve ürünlerini kullanmam 1997 yılında HP 720C yazıcı ile başladı. Mükemmel bir yazıcıydı diyebilirim nerde o eski yazıcılar fırlatıp atsan bozulmaz o derece ?? Daha sonra çeşitli yazıcılarını kullandım işim gereği ayrıca teknoloji ile iç içe olmam, 30 yıllık teknoloji serüvenimde birçok HP cihazını deneyimlememi sağladı ve son olarak HP Pavilion bilgisayarını 2018 yılında satın aldım. Satın almadan önce de HP çalışanı bir arkadaşımdan cihazla ilgili bir geri dönüş feedback aldım. Her neyse bu kısmı çok uzun anlatmak istemiyorum aslında ama cihazda kronik sorunlar yaşadım bu sorunlar ile fazlaca uğraştım. Garantide cihazıma değişim çıktı, sonra bu değişim iptal oldu. Sonra yaşadığım kronik arızalar devam etti. Bende daha sonrasında bir sorun yaşamamak adına markanın da bilgilendirmesi üzerine HP’nin ekstra garantisini yaptırdım.

    Sonuç ise benim için hüsrandı aynı sorunlar devam etti garantide yöneticiler namı değer supervisorlarla sorunlar yaşadım cihazımı değiştirmediler ve markaya küstüm ??

    Markalar üzerine yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisi olarak görüşüm şu şekilde eğer karşınızdaki müşteri bilinçli olarak sizin markanızı seçmiş ise aslında o markanın ekosistemindeki ürünleri de seçmesi ve kullanması olasıdır.

    Özellikle teknoloji üreten markalarda, bir bilgisayar markasında aldığınız bilgisayardan keyif aldığınızda, sevdiğinizde markanın diğer ürünlerini de alırsınız veya alma potansiyeliniz vardır.

    Faresi, Çantası, yazıcısı, Web Kamerası gibi…

    Marka ile aradaki bağ zedelenir ise ürünlerini kullanmazsınız ve bir ön yargınız oluşur. Bu yüzden marka bağımlılığı sadakat ve müşteri memnuniyeti kavramları çok önemlidir.

    2019 yılının da küstüğüm HP markasının; Victus Gaming Bilgisayarını ön yargısız bir Bilgisayar Mühendisi olarak sizler için ilk izlenimlerimi paylaşacağım.

    Umarım bu yazı sizler için yararlı olur.

    *Bu arada ayrıca Kırmızı Koltuk Youtube Kanalında HP Victus 15 ile ilgili detaylı bir inceleme videosu ve videoları gelecek. Merak edenler Kırmızı Koltuk Youtube Kanalını da takip edebilirler.

    HP Victus 15 ilk izlenim!

    Cihaz elime ilk geçtiğinde kasa kalitesi gerçekten beni etkiledi açıkçası beklentimin üzerinde çıktı diyebilirim.

    Özellikle Pavilion kullandıktan sonra bir daha Plastik Kasa bir notebook almayacağıma yemin etmiştim ?? Ama HP Victus modeli kasa kalitesinde beni utandırdı diyebilirim.

    Kasada hiçbir şekilde esneme olmadığı gibi çok rahat bir şekilde tek elle açabiliyorsunuz. Üstelik bu plastik kasanın bir askeri sınıf sertifikası yokAma en az askeri sınıf sertifikalı bir notebook kadar iyi plastik kalitesi diyebilirim. Dediğim gibi esneme yok, menteşeler çok sağlam gözüküyor ve ekran çerçeveleri de oldukça sağlam.

    Hemen aklınıza gelen soruyu tahmin ediyor gibiyim, peki ya ısınıyor mu?

    HP Victus 15 Gaming Notebook ısınmıyor. Tabii ki her bilgisayar gibi ısınıyor, fanları çalışıyor ama demek isetdiğim şu şekilde, cihaz gerçekten ağır yük altında çalışırken performans kaybı yaşamadığı gibi (yani Thermal Throttling yok diyebilirim) cihaz gerçekten serin elinizi notebook kasasında gezdirdiğinizde herhangi bir sıcaklık yok.

    Tabii ki şimdiki sorunuz şu şekilde olacak madem ısınmıyor o zaman fan sesi çok fazladır o zaman?

    Fan sesi normal düzeyde diyebilirim evet bir fan sesi var ama ağır yük aldında bu fan sesi, kafa ütüleyen bir ses değil. Benim desktop’umdaki RTX3070 OC ekran kartının fan sesini duysaydınız uçak mı kalkıyor derdiniz ??

    HP Victus gerçekten sessiz diye bilirim gündelik yapılan işlerde ise ofis programları ve internette gezinme gibi işlemlerde fan çalışıyor ama yine rahatsız eden şekilde değil. İlk etapta fansız bir notebook kullanan bir kullanıcı olarak fanın çalıştığını hemen anladım Victus 15 modelinde, fakat daha sonra HP Victus 15’i kullanırken, fan sesini duyabilmek için kulağımı bilgisayara getirdiğim oldu defalarca.

    İşin özeti fan sesi sizi rahatsız etmeyecek.

    Peki bu bilgisayarın hiç eksiği yok mu sorusunu duyar gibiyim.

    Her bilgisayarın eksikleri vardır. Bu bilgisayarında tabii ki var.

    Bu bilgisayarın en büyük eksiği;

    1.’si Ekran Kalitesi, 2.’si ise ses kalitesi en büyük eksikleri ve fiyatının fiyat performans bilgisayar olmasını sağlayan en büyük kalem ekran kalitesi ne yazık ki.

    Ekran kalitesi parlaklığı bana göre yetersiz ve birçok inceleyen kullanıcıda aynı görüşte fakat fiyatına baktığımızda Özellikle RTX4070’li modeli seçerseniz ki o modelin ekranı daha iyi, benzer özellikli rakiplerinde arada epey bir fiyat farkı var. Bütçeniz varsa RTX4070’li model bence muazzam.

    Bana gelen test cihazı 13.Nesil intel ve RTX3050’nin upgrade yani güncellenmiş bir versiyonuydu 6GB’lık bir grafik belleğine sahip bu cihaz 1080P yani full hd ekranda High ve Ultra grafiklerin üstesinden fazlasıyla kalkıyor. Tabiki cihazı zorlayan oyunlar var, CyberPunk 2077 ve Callisto Protocol gibi fakat bu oyunlarda benim RTX3070 OC Desktop ekran kartım bile zorlanıyor orası ayrı konu hiç olmazsa bu oyunları HP Victus’ta deneyimlerken desktop’umdaki gibi ağır bir fan sesi duymak zorunda kalmadım deneyimim olumlu yöndeydi ve oyuna girdiğinizde, oyuna daldığınızda daha doğrusu ekranın eksilerini unutuyorsunuz çünkü oyun deneyimim gayet iyidi.

    Tabi ekran profesyonel tarz fotoğraf ve tasarım (Photoshop, Lightroom vs..) işleri için hiç elverişli değil ama renk ayarı yapmayacaksanız Adobe Premier’de çok rahat video editleyebilir veya AutoCad üzerinde çok rahat 3D çizim yapabilirsiniz.

    Ses kalitesine gelecek olursak düz ton yok ve bass yeterli değil. Ses yüksekliği yeterli ama sadece biraz daha yüksek olabilirdi. Müzik dinlemek için pek elverişli değil fakat haber veya youtubeta içerik tüketirken sorun çıkarmayacak bir ses kalitesi var. Müzik, film ve oyun kısmında ise iyi bir kulaklıkla bu sorun çözülebilir.

    Son olarak pil kalitesi ise her gaming pc gibi çok iyi değil beklenin altında.

    Fakat bu bilgisayarın fiyat performan bir bilgisayar olduğunu düşünürsek cihazın özellikleri ve sunduğu oyun kalitesine göre eksileri aldırış edilebilecek düzeyde.

    Evet daha detaylı bir inceleme için Kırmızı Koltuk Youtube kanalımı takip edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanhazir -- 26 Ağustos 2023; 12:23:4 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.