Şimdi Ara

hoparlör kablosundaki Arti - Eksi uçlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar

    geçtiğimiz hafta aracımın göğüslük kısmına bağlamak için iki tane 10cm lik sony kabin satın aldım. basik bir işlem oldugu için montajı kendim yapmaya karar verdim fakat aractaki kabloların hangisi eksi hangisi artı bir türlü anlayamadım. eski söktügüm kabinlerin üzerinde de yazmıyor, kabloları ayırmak için herhangi bir işaret de bulunmuyor. ben sonuç olarak baglantıyı yaptım ve kabinler şuan çalışıyor fakat dogru bağlantıyı yapmak istiyorum.

    aracımdaki artı eksi kabloları nasıl ayırt edebilirim ?

    teşekkürler...



  • Genelde arti uc kablosunun uzerinde ekstra bir ince cizgi olur yoksa koyu renk kablo arti uctur resimi varmi kablonun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valley4891_sony kullanıcısına yanıt
    hocam, kablonun resmi yok ama hafta sonu çekmeyi denerim. bağlantıyı yapmadan önce saatlerce bana artı veya eksi kabloyu belirtecek bir emare aradım fakat bulamadım. kablolar tamamen aynı görünüyor. birisi bana kontrol lambasından bahsetmişti. acaba hoparlördeki artı uç için kontrol lambası işe yarar mı ? dahası kontrol lambasını nasıl yapacağımı da bilmiyorum aslında..
  • Hacım dedigim gibi dedigine benzer bi kablo da bende var audio ses kablosu bi tarafi gri bi tarafi koyu mavi ben koyu mavi olani arti uc yaptim ayrica kablonun ustunde yazi var ona gore yoldan ciktim zaten ters baglantida bass ve tiz farkeder yalniz bunu anlaman icin kulagin muzige asikar olmasi lazim renkleri ne senin kablonun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valley4891_sony kullanıcısına yanıt
    ben denemek için kabloların yerini de değiştirdim bağlarken fakat seste kayda değer bir fark göremedim. belkide hoparlör küçük olduğu için çok fark etmedi bilemiyorum. kablo renklerini şuan hatırlamıyorum ama hafta sonu kabinleri tekrar söküp ayrıntılı resim çekicem en kötü ihtimalle.. dediğim gibi şuan çalıyor sıkıntı yok ama emin olamıyorum doğdu mu bağladım ters mi diye..
  • artı eksi herhangi bi sıkıntı yapmaz sadece ses kaybı olur bi ara halledersin sıkıntı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.