Şimdi Ara

Honda Jazz sonrası araba tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    3 yılı aşkın bir süredir eşimle birlikte büyük bir keyifle kullandığımız 2007 model Elite donanımlı CVT Jazz'ımızın yakında aileye katılacak ikinci bebekle birlikte yeterli gelmeyebileceğini düşünüyoruz. Alışkanlık yaratan bu arabadan sonra arka sırada en azından iki ayrı çocuk koltuğunu monte edip aralarında anneye de yer kalacak şekilde otomatik vitesli alternatiflere bakıyoruz ama isteklerimizi tam olarak karşılayan bir modele rastlayamadık.

    Görünümünü çok beğenmemize rağmen otomatik seçeneği olmaması nedeniyle Ford C-max'i ve Toyota Verso'yu, otomatik vitesi konusunda yoğun eleştiriler alması nedeniyle Peugeot 5008'i eleyince geriye bildiğim kadarıyla Renault Scenic ve Citroen C4 Picasso kalıyor. Ancak onlardan da görünüm olarak çok hoşlanmıyoruz. Son olarak incelediğimiz Renault Clio ST ise çok hoş görünmesine rağmen arka koltuklarının Jazz'dan çok fazla bir farkı yok.

    Tabi bir de işin mal boyutu var. Amacımız gerekirse ikinci el olsun ancak 45-50 bin'i geçmesin istiyoruz.

    Fikirlerinizle katkı sağlamak isterseniz çok seviniriz.

    Saygılarımla.







  • hocam 2011-12 temiz corolla veya vw golf,jetta. 50-60 bin km yol yapmış donanım ve güvenlik açısından 45-50 arası alabileceğin araçlar bunlar bence. satarkende zorlanmazsın bunları
  • sencerkocer S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler öncelikle.

    Ancak baktığım modellerde de görüleceği üzere MPV tarzı geniş hacimli aile arabalarına bakıyorum. Ya da en kötü ihtimalle Station Wagon tarzı geniş bagajlı arabalar ilgi alanıma giriyor. Bu nedenle ne Corolla, Jetta gibi sedanlar, ne de Golf gibi HB'ler ihtiyacımı karşılamıyor.
  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Serdar 5008 i neden eledin merak etim ..C4 dü bir arkadaşım kullanıyor çok memnun fakat satılıga çıkarınca fiyatı çok düşüyor 60.000 binden 40.000 bine mesela.. İşiniz zor seçim konusunda..
  • forsa kullanıcısına yanıt
    5008 görünüm açısından oldukça hoşumuza gitmesine ve özellikle arka koltuk sırasında bağımsız 3 koltuk sunmasına rağmen, 6R olarak geçen otomatik şanzımanının robotize edilmiş bir manuel şanzımandan ibaret olduğunu ve bu nedenle vites geçişlerinin yapılan testlerde oldukça sarsıntılı olduğunun belirlenmesi nedeniyle sıcak bakmadık. Hele ki CVT şanzımanın konforundan sonra eminim alışmak çok zor olacaktır.

    Keşke Honda, Jazz gibi mini MPV olarak kategorilendirilebilecek dışında bir tane de gerçek bir MPV üretebilseydi...
  • Ben de 2007 Elite CVT Jazz sahibiyim, benzer sebeplerden arabayı değiştirmek için arayışa girmiştim, ancak arabanın verdiği konfor / iç mekan genişliği / yakıt tüketimi / CVT rahatlığı / bagaj ve koltuk kullanımı / sorunsuzluğu baktığım hiçbir araçta beni tatmin etmedi. Koca koca jiplerin bile iç mekanı küçücük, ağırlıkları hantal, yakıtı/vergisi çok...

    Ben aracıma yazlık ve kışlık yeni lastikler alarak, elimdeki birikimi de arsaya yatırarak arayışımı sonlandırdım. Sanırım bir 3-5 sene daha binerim...

    Selamlar
  • Heavy1 H kullanıcısına yanıt
    Görüşleriniz için teşekkürler öncelikle.

    Belirtmiş olduğunuz Jazz'la ilgili tüm özelliklerde sizinle aynı görüşteyim. Ancak ilk mesajımda da belirttiğim gibi, ikinci çocuğumuzun doğumu sonrası arka sırada iki ayrı çocuk koltuğunu yerleştirmek ve eşimin de aralarına oturtmak zorunda olmam beni düşündürüyor.

    Yasal mevzuatı çok iyi bilmiyorum ancak, ikinci çocuk için kullanılacak olan ana kucağını ön yolcu koltuğuna ters bir şekilde monte edebilir miyim acaba? Yasal olarak bir problem yoksa çok sevdiğimiz arabamızı değiştirmemize bile gerek kalmayabilir.
  • Forumdaşım merhaba,

    2008 Honda Jazz CVT Elite aracımız varken ikinci araç olarak 2010 yılında Fiat Bravo 1.6 dizel 120 bg dualogic dynamic plus aldım cam tavanlı ve bir sürü oyuncaklı.

    Tek kavramalı robotize şanzımanlıydı bu araç.

    Sonra o dönem için 2. bir araca ihtiyacımız kalmadığı (+ müstakil ev arsası) için evdeki araçlardan birisini satma gündeme geldiğinde eşim Honda Jazz'ın satılmasını istemedi ve sıfır km aldığım Bravoyu 5 ay kullanıp sattım.

    1 yıl kadar sonra bana boyun fıtığı teşhisi konması üzerine hız sabitleme özelliği olan ve daha konforlu üst segment bir araç almamız gündeme geldi.

    O dönemde ve o kısa sürede bulabildiğim tek araç Megane 3 hb 1.5 dCi EDC privilege oldu ve Jazz'ı satıp daha yumuşak süspansiyonlu ve dolgun lastikli bu aracı aldım sıfır km.

    2 yıl da bu aracı kullandıktan sonra 2013 Eylül ortasında bu aracı da sattım.

    Linkte detaylı bilgi mevcut:

    http://forum.donanimhaber.com/m_52082616/f_//tm.htm

    CVT'li Jazzdan sonra bizim inişli çıkışlı Ankara güzergahımızda ne tek kavramalı robotize dualogic, ne de çift kavramalı EDC açtı bizi desem yalan olmaz hani.

    Bu arada Megane satılmadan önce eve 2. bir araç aldım:

    Hem Jazz'ın şanzıman konforunu ve iç mekan pratikliğini, hem de genel olarak Honda markasının sorunsuzluğunu ve kullanım keyfini hesaba katarak tercihimi 2008 model Honda CRV'den yana kullandım.

    Motorunun 2.0 litre olmasından dolayı vergisi daha üst baremden ödeniyor ama 2008 modeller önümüzdeki yıl 520 x 2 = 1040 TL MTV ödeyecek (biraz da zam gelse yıllık 1100 TL olur herhalde).

    Yeni kasa bir Jazz ya da diğer 1.6 sınıf araçlar bile yıllık MTV'si 827 TL iken bu rakam beni hiç rahatsız etmedi açıkçası.

    Yakıt masrafım eski dizel otomatik aracımdan daha fazla oluyor haliyle ama lpg taktırdığım için arada atla deve bir fark kalmadı açıkçası.

    İçi geniş mi geniş.

    Şanzımanı çok başarılı.

    Konforu gayet yerinde.


    Bütçeniz maksimum 50 bin TL olduğu için siz belki bir eski kasa CRV (2005-2006 model) almalısınız.

    Bu araçların temiz olanını 43-44 bin TL civarına bulabilirsiniz.

    Bu paraya alacağınız Fransız kardeşlerden (Picasso-Scenic-5008) daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

    Örnek ilan:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-honda-cr-v-2.0i-executive-137590618/detay

    bu fiyata bir de 2000-2500 TL civarı lpg montajı eklemek gerekiyor (Prins).

    Ya da şöyle bir CRV de var lpg'si takılmış:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2006-honda-cr-v-executive-makyajli-kasa-krem-deri-full-140333393/detay

    Yakın arkadaşımda bu araçtan vardı.

    Sıfır problemle çok keyifli kullandı ve ev alırken daha 2 hafta önce 1 günde sattı.

    Yani 2. eli de çok kuvvetlidir.


    Umarım bir fikir verir :)

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 8 Kasım 2013; 23:07:08 >




  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Haluk Bey,

    Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sizi Jazz'ı ilk aldığım 2010 yılından bu yana forundan tanıyor ve takip ediyorum. Özellikle sayenizde Kadir Usta gibi hem çok değerli hem de her yıl bakımlar için aracımı gözüm kapalı ettiğim bir insan tanımış oldum.

    CRV tavsiyenize gelince... Ne yalan söyleyeyim bazen ben de kendimi internette eski model SUV'lara bakarken buluyorum ama bizim için çok zor bir ihtimal. Ankara'da Batıkent'te oturuyoruz ve Jazz'ımızı benden daha çok öğretmen olan ve Sincan'da görev yapan eşim kullanıyor. Trafik kurallarına son derece (!) uyan insanların çoğunluğunu oluşturduğu Sincan gibi bir yerde küçük bir Jazz'dan sonra CRV gibi büyük bir SUV'u nasıl muhafaza edebiliriz bilmiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jazz aslında geniş araba 2 çocuğa da yeter bence hiç değiştirip masraf girmeyin
    ama illede daha büyük olsun derseniz citroen fena değil gibi
  • hayırlı pazarlar. Civic HB 1.6 yı incelediniz mi? aracın için çok geniş ve ferah.bagaj hacmi de öyle.
    http://forum.donanimhaber.com/m_70441111/f_//tm.htm#70441111 adresinde arkadaşımız incelemesini yapmış.bakmanızı öneririm
  • HB jazz dan daha genişmi...aynı gibi sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    HB jazz dan daha genişmi...aynı gibi sanki

    işyerinde bi arkadaşımda var.2010 jazz gözle görülür bir fark var.Gerçi jazz'ı kullanma olanağım olmadı ya da ön arkada çok yolculuk yapmadım.Jazz'ın aks uzunluğu 245 cm iken civic in 268.5cm.sizin için yeterli olur mu bilmiyorum
  • Yorumlarınız için teşekkürler.

    Jazz'ı aldığım 2010 yılında, yukarıda yorumlar içeren linkini verdiğiniz eski kasa (2005-2006 modeller) Civic HB'leri internet üzerinden incelemiş ve oldukça beğenmiştim. Özellikle arka koltuk sırasının önündeki boşlukta şaft çıkıntısının olmaması büyük ferahlık katmış bu arabaya. Ancak linkteki yorumlarda da belirttiğiniz gibi çok bilinen ve daha da önemlisi piyasada çok bulunan bir araba değil malesef. Şu an otomatik vites sçeneği ile bu kasaya internetten baktığımda bir elin tüm Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek miktarda var.

    Örnek olarak;http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2005-honda-1.6i-ls-euro-civic-hb-tam-otomatik-71000-km-de-142225933/detay/

    2007 ve sonrasında çıkan bir sonraki kasa ise, tercihlere saygı duymakla birlikte bize hitap eden bir kasa değil. Hem 1.8 motor olması, hem de uzay mekiği gibi görünmesi cazibesini yitiriyor benim gözümde.

    Araba değişikliği için hala önümde 3-4 ayım olduğundan, bir süre daha araştırmalara devam etsem iyi olacak sanki.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 12 Kasım 2013; 10:13:26 >




  • Klasik model seviyorsunuz sanırım
  • Jazz'ı satacağınız zaman haber verin de arayanlara ileteyim hocam :)

    Selamlar.
  • ben de satsam ve jazz harici bir araç alsam ilk olarak ford cmax'ı incelerim diye düşünüyorum.
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Tabi ki Haluk Bey. Emin olun internete ilan vermeden önce bu forumda haber veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar honda jazz arac almak istiyorum fakat bu aracların donanımları hakkında bir bilgim yok ? hangisi daha cok tutuluyor? ES- LS- JOY- ELİTE- FUN - SPORT hangisini tavsiye edersiniz?

    2007 LS bir jazz'a 8500km de lokal boyalı 21 bın verilir mi? donanımı nasıldır?
  • cashflow_s kullanıcısına yanıt
    Doğru başlık burası olmamakla birlikte kısaca izah edeyim.

    2004 ve öncesi : LS (baz) - ES (full)
    2005-2008 arası : Sport (baz) - Elite (full)
    2009 ve sonrası : Joy (baz) - Fun (full)

    Yukarıdaki bilgilerden de görüleceği üzere Honda Jazz her dönem iki ayrı donanım seviyesiyle satışa sunuldu ve elbette ki birçok insan biraz fazla para harcayıp tam donanımlı olanları tercih etti.

    Ayrıca Jazz'ların tutulmasındaki en önemli etkenlerin başında CVT olarak adlandırılan otomatik şanzıman sistemi geliyor.

    Takdir sizin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.