Şimdi Ara

Honda Jazz 1.4 Benzin/LPG cvt vibrasyon yığılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..
    Geçtiğimiz aylarda evin ikinci aracı olarak aldığım honda jazz 1.4 LS CVT Benzin/LPG aracımda anlam veremediğim bazı sıkıntılar mevcut. Araç bugüne kadar çok el değiştirmemiş. Şuan 188.000 kmde ve bugüne kadar yapılan bütün bakımların evrakları mevcut. Aracımın 150 bin kmye kadar olan bakımları yetkili serviste yapılmış. Her 2 yılda bir CVT yağı değişmiş. 140 binde araca LPG takılmış akabinde 160 binde subap ayarı yapılmış. 175 binde 8 buji ve cvt yağı değişmiş. Kağıt üzerinde bakımlı olduğu kadar aracı kullanırken de, bugüne kadar gösterilen özeni hissediyorsunuz fakat ışıktan kalkarken ve yavaşlarken büyü bozuluyor.

    İlk olarak aracımda kalkışlardan bir vibrasyon sorunu mevcut. Biraz araştırdım ve bir çok forumda klasik cvt titremesi olduğunu, yağın serviste değişmemesi sonrası oluştuğu ve normal olduğunu okudum fakat YouTube da bir videoda usta sağ yağlı motor takozundan yaptığı söylüyor ve değişim sonrası bu sorun çözüldüğünü belirtiyor. Öncelikle aracın cvt yağı serviste değiştiği için direkt olarak motor takozuna yönelmeyi düşünüyorum. Elim anahtar tutar kendim değiştirmeyi planlıyorum. İsteyen olursa onun hakkında da detaylı konu açabilirim.

    İkinci olarak
    Araç sıcak, soğuk ya da benzin LPG fark etmeksizin, ışıkta, trafikte vs yavaşlarken hız iyice düştüğünde, araç sert bir motor freni yapıp sonra sanki debriyaja basılmış gibi rahatlıyor. Cvt nin klasik olarak motor freni yaptığını okumuştum ve bu yüksek hızlarda veya rampa inerken hissediliyor ama bu bahsettiğim yığılma sorunu aşırı rahatsız edici seviyede. Hızım yaklaşık 10 km/s civarına düşünce arabadaki herkes öne doğru eğilip bir anda koltuğa geri yapışıyor.

    Daha önce bu tarz sorunlarla karşılaşıp çözüm bulan veya önerisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

    Konuyu biraz aceleyle açtığım için imla ve anlam bozuklukları için özür dilerim kusura bakmayın dostlar. 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • O sorun dediğiniz şey aracın karakteristiği ve CVT şanzımanın yapısı.


    Bazıları volan değiştirerek bu titreşim ve yığılmayı azalttığını söylüyor. Kimisi "şanzıman tanıtma" vs benzeri işlemerle sorunu çözmeye çalışıyor.


    Yakın bir arkadaşım da 1.4 LPG'li Honda City alıp önce lpg enjektörinden şüphelenip onları değiştirdi, sonra bujileri değiştirdi en sonunda bu adam olmaz diyip satmıştı. Seri kalkışlarda bazen stop edecek kadar silkeleme yapıyordu. Geri vites geçişindeki titreşim CVT şanzımanın yapısından dolayı. Geri vites değişimindeki titreşim Toyota Auris ve Corolla'da da mevcut.


    Bence uzak durulması gereken araçlardan.

  • fractal design kullanıcısına yanıt
    bu yığılma 1.5mds corollada da var geri gidiyorum d'ye atıyorum gaza basıyorum arabada sıfır tepki dip gaz yapıyorum gaz yemiyor gibi oluyor gerçekten çok saçma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    CVT şanzıman seri geri-ileri yapmak için çok uygun değil. Biraz daha zaman vermek gerekiyor şanzımana geçişi tamamlaması için.


    Ben 4 ay kullandım 2015 1.6 Corolla MDS. Hem yüksek yakıt tüketimi hem de şanzımana alışamadığım ve sevmediğim için sattım.

  • fractal design kullanıcısına yanıt
    çok doğru hocam, bende corolla hybrid sahibiyim aralarında çok fark var hocam ya hybriddeki e-cvt adı altında planet dişlilere sahip olan şanzıman çok daha konforlu. düşük hızlarda gaza bastığınız an tepkiyi alıyorsunuz, çok Atik ve kıvrak net cevaplar alıyorsunuz. 2000-2500 devirlere çok nadiren çıkıyorsunuz. ben multidrive s şanzımanı sevemedim, düşük devirlerde de sanal vites atıyor ve hissettiriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Daha önce 1.2 speedgear palioda bahsettiğiniz kalkışlardaki yığılma ve geç tepki olayını yaşadım fakat rahatsız edecek boyutta değildi.

    Şuan honda da kalkışta silkeleme değil titreşim var. Aracın her civatasının titrediğini hissedebiliyorsunuz. Hafta sonu motor takozunu değiştirmeyi düşünüyorum. Honda jazz ve citylerin kronik sorunuymuş.

    Yığılma dediğimiz olay ise bu kalkıştaki isteksizlik ya da başka bir deyişle 2 3 saniyelik tepkisizlik değil. Araç yavaşlarken aşırı 10km/s civarı hızlarda öne doğru kendini kasıp duracak seviyeye gelip, bir anda rahatlayarak öne doğru atılıyor. Ufak bir dalgınlıkla ışıklarda önde ki aracın tamponunu öpmek için bire bir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ⬆️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni cvt yazılım sorun servise belki vardır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 9 Aralık 2022; 21:12:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Yazılımsal bir sorun da olabilir bencede.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı marka motor şanzıman'ı120 bin km'dir kullanıyorum, lpg'siz. Bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 sene 2008 cvt jazz, son 6 yıldır da 2016 cvt jazz kullanıyorum. Lpg yok. Bu sorunları ben de yaşamadım. Hatta yukarıda denilen gibi uzak durulması gereken bir araç lafını ilk kez duydum. Sizin araca özel bir sıkıntı büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah dostlar. Düşük devirde LPG de boğuluyor olabilir mi acaba.

    Valla şanzımanın karakteri diyen bile oldu hocam. Açıkçası takmadım. Araba kullanmaya yeni başlayan birine bile sorsak kesinlikle sıkıntı var der ama arkadaşlar yok uzak durulması gerekir yok aracın karakteri vs vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Aralık 2022; 18:46:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    Lpg'den olabilir bence arkadaşım. CVT gayet pürüzsüz kalkıyor ve duruyor. Şanzıman yok gibi. Hatta bu yüzden CVT'yi sıkıcı bulanlar var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    lpg'siz 2012 cvt jazz aracımızda aynı hissi ben de yaşıyorum. dediğiniz kadar rahatsız edici değil ancak tarifiniz aynı. çalışma mantığı gereği gazdan ayağınızı çekince direkt motor frenine başlıyor. eğer bunu istemiyorsanız aracın süzülmesini istediğiniz süre boyunca ekstra gaz vermeden sadece dokunmak gibisinden ayağınızı gaz pedalında tutmayı deneyebilirsiniz. kalkış durumunda ise fren gaz geçişini hemen yapmak yerine frenden ayağınızı yavaşça kaldırarak ve fren-gaz pedalı geçişini birkaç saniyeye yedirerek deneyin.

  • Hocam haklısınız o motor freni hissini hissediyorum. Rampa da falan güven veriyor ama benim yaşadığım olay tamamen farklı hocam. Araç durma seviyesine geldiği an bir anda öne yığılıyor ve bir anda tekrar öne atılıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    işte tam 10 km/h süratlerin altına düşerken bırakıyor motor frenini, yaşadığınız öne atılma hissi de o yüzden. mesela yokuş inerken motor freni yaptığı esnada da dediğim gibi gaz pedalına bi dokunursanız aracın kendini saldığını hissedersiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.