Şimdi Ara

Honda Civic Otomatik Lpg Sizce Nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
36.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerospace engineer

    Dün geceden beri sizin arabanızın modeline yakınsamış durumdayım.
    Ankarada yaşıyorum elgance pakete ve otomatik şanzımana bakıyorum.
    Biraz soru sorayım aklıma geldikçe de sormak çok iyi olur teşekkür ederim.
    1-Öncelikle eski arabam 1.3 ctdi 11 model astra j hb(ecoflex sport model), bu nedenle arabanın iç donanımının bu arabadan eksik olmaması ilk temennim (far sensörü yağmur sensörü multimedya iç konfor kalitesi çift yönlü klüma vs) araç bu konuda sizi tatmin ediyor mu?
    2-Multimedya sistemi olmaya bir araca bunu taktırmam ne kadar tutar?
    3-Araç bakımlarını yaptırmak için ortalama ne kadar harcıyorsunuz?
    4-Atmosferik motorun getirdiği olumsuzluklardan dolayı araç sizi sık sık satıp başka araba alma isteğine sokuyor mu?
    5-Aracın yol tutuşu şikayet ediliyor bu konuda ben yargılayabilecek kabiliyette değilim sizce doğuş grubundan siyah ile beyaz kadar ayrı mı?(eski bir vw’ci olarak sizin cevaplamanız çok güzel olacaktır :) )
    6-Aracı garanti süresi dolmamış olarak almaya özen göstermeli miyim?(lpg fabirkada mı işli olmalı)
    7-Satın alacağım model 2014-2016 arasında <60000km olarak araştırıyorum bu modelde alırken sormam gereken bakım soruları sizce nedir? (Triger kaç km de değişmeli, lpg için muayene de dikkat edilmesi gereken bir husus doğmuş mudur vs)
    8-bu klasmandaki bir arabanın kaza boya ve tramer kaydı olmadığını düşündüğümüzde hangi fiyatlanma sizce idealdir.(88.000 e navigasyon paketli lpg otomatik <60000km bir 2014-2015 araç nasıl olur?)


    Cevaplama fırsatı bulursanız çok sevinirim.
    Hocam, yazacaklarim elegance paket içindir.



    1- Far sensörü, yağmur sensörü mevcut sıkıntısız çalışıyor. Usb ve aux girişi mevcut. Kol dayama ileri ve geri hareket edebiliyor. Iç hacmi yeterli (benim icin). Çift yönlü klima mevcut değil (olsaydı daha iyi olurdu), ancak klima otomatik. Bu pakette dikiz aynası otomatik kararmiyor. Yan aynalar otomatik kapanmıyor. Aracı kitledigim zaman camlar ve sun roof otomatik kapanmıyor. (Yan aynaların, camların ve sun roof un otomatik kapanması için (saniyorum 250 lira) modül mevcut. Sadece sürücü tarafındaki cam tek tuşla kapanıyor. Konfor kısmına gelirsek, arka süspansiyonlar tam bağımsız, arkada uzun yolculuk edenler virajlardan ve çukurlardan rahatsız olmadıklarını söylüyorlar. (Eski aracim VW polo idi).



    2- BenI'm araçta orta konsolda ekran yok. Navigasyon ihtiyacım olduğu zaman telefonu kullanıyorum. Ekran olsaydı iyi olurdu. Ama eksikliğini de hissetmiyorum. Navigasyon için 1000 lira ek ücret ödemeye gerek yok bence. Ek olarak geri görüş kamerasınin ve yol bilgisayarlarinin bulunduğu ekrandan usb ya da bluthooth a Bağlı cihazlardaki müzikleri görebiliyorum.



    3- Araç bakımları ortalama 950 lira tutuyor. Bu fiyat içinde filtreler, yağ ve fren balata bakımları ve bir kaç önemsiz bir şeyler daha var. BakımlarI yılda bir veya 10000 km de bir (hangisi önce gelirse) yaptırmak gerekiyor. Vermiş olduğum fiyat bilgisi yetkili servis fiyatıdır. Ek olarak aracim toplam 6 yıl garantili olduğu için yetkili servise götürüyor um. Bakımları kendiniz yaparsanız ortalama 250 liraya halledersiniz.



    4- Performans arayan bir insan değilim. Daha önceki aracim VW polo 1.4 TDI 2006 model idi.



    Debriyaj alt üst merkezleyicisi ömrünü tamamladı. 500 lira param gitti.



    Konfor beyni bozuldu çıkma parça + işçilik 500



    Aracın altı yere yakın olduğu için 4 sefer karteri vurduk. Toplam 1 lira harcandı. ( polo larda Karter şasi den biraz daha asagida)



    Enjektorler bozulduğu için 2500 lira işçilik + parça parası odedim.



    Polo 120000 ağır bakımını yaptırdım 800 lira da oraya gitti. Kısacası sanayi ile akraba etmeyecek bir araç almak istediğim için, şanzımanı baskı balatası bitmeyen motoru sorun çıkarmayan araç istedim. Çok şükür şu zamana kadar araçta problem çıkmadı. Yemini suyunu ver gitsin. Performans isteyen bu arabayi almasın. 155 nm tork ile araç gidiyor ancak koltuğa yaslamiyor sizi. Yokuş çıkarken vitesli arasında kararsız kalmıyor. Yokusta sollama yaparken direksiyon arkasında bulunan vites kollarıni kullanarak vites düşürüp sollama yapılabiliyor. Araçtan ne beklediğinize bağlı. Bir de uzun yolda beni koymasini istemiyorum. Baskı balata bitti derdi ile ugrasmak istemiyorum. Sanziman ısındı kenara çek derdi ile ugrasmak istemiyorum. Ve en önemlisi aracı eşim kullanacak, kafam rahat olsun istediğim için bu aracı seçtim.



    5- Yol tutuşu konusuna gelirsek, vw passat ve golf kadar ya da focus kadar iyi değil, ama yol tutuşu kötü de değil. Ben memnunum araçtan. Polo da ESP bile yoktu. Bu araca geçtikten sonra segment, şasi, Aks mesafe farkı ve süspansiyon dan dolayi aracla viraj lara girdiginiz zaman o farkı hissediyorsunuz.



    6- lpg fabrikasında olmasi tabiki daha iyi olur. Ancak söyle bir durum var; araç Eco diye geçtiğinden dolayi bu paketlerde, fabrikada motoru lpg ye uyumlu hale getirmek için 25 civarı parçayı degistiriyorlar diye duydum. Aracı lpg li almak istiyorsanız, 2015 modeller için; bayi aracı anlaşmalı olduğu BRC istasyonuna götürüyor, lpg montajı fabrika sonrası bu istasyonlarda yapılıyor). Ek olarak aracı benzinli alıp, lpg yi kendinizde taktirabilirsiniz, ancak araç o zaman garanti dışı kalacaktır. Şuanki haliyle aracim garanti kapsamında. Lpg girişi benzin girişinin yan tarafına monte edilmiş. Tabi şans işi olsa da, şanzıman ve motor sorunsuz. Lpg uyumlu. Tork konvertorü olduğundan dolayı baskı balata bitti degistireyim diye uğraşmanız gerekmiyor.



    7- Bu sorunuza yanlış bilgi vermemek adına daha sonra cevap vereyim.


    Honda Civic Otomatik Lpg Sizce Nasıl?

    Honda Civic Otomatik Lpg Sizce Nasıl?

    8- Fiyat konusunda bir şey diyemeyecegim. Piyasa kötü. Paramiz her geçen gün daha da degersizlesiyor. Araç almaya niyetiniz varsa beklememek gerekiyor. Ekim 2017 de aldım aracı. 20000 km de idi. Elegance eko lpg li. 6 yıl garantili yetkili servis bakımlı, kazasiz, değişensiz ve Boyasız. Bagaj havuzu vardı ek olarak. Orta konsolda ekran yok. 80 bin liraya almıştım. Tabi suan piyasa uçtu. Keşke imkan olsaydı da 2016 da araç alsaydim.

    9- Bir ekleme de ben yapayım. Aracin kronik sorunu var. Şöyleki sürücü ve on yolcu kısmında camlari indirip kaldirdiginiz zaman kapı kol dayama larinın bulunduğu kısimda kasma meydana geliyor. Ben dert etmiyorum açıkçası. Şehir içi, yaşadığınız yere göre değişebilir tabiki de, 8.5 - 10 litre lpg tüketiminiz olacaktır. Eğer aracı çok yokuslu bir yerde kullanırsanız ve kullanım şeklini ze göre tüketim miktarı doğal olarak artacaktır. Son olarak astra ya göre görüş açıları daha iyi. Ve astraya göre daha konforlu dur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert3333 -- 28 Temmuz 2018; 16:55:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kemtuz kullanıcısına yanıt
    Yarıdan fazlası uzun yolda yapılan ilk 3 bin km ortalaması bu. İlk bin km uzun yolda 6.5 ortalama yaktı, otobanda hız yaparak. Ama mesela köye çıkıyorum sırf dağa tırmanış şeklinde bir yol, ortalama 11-13 çıkıyor, tabi dönüş de iniş olduğu için 4.5 litre ortalama çıkıyor , yine de gidiş dönüş ortalaması 8-9 litre oluyor toplamda. Uzun yol ortalaması ekonomik kullanımda 5 litre civarına da inebilir, ben yolu boş geniş görünce 150-170 görmeden tamamlayamıyorum maalesef şehirlerarası yolu

    Arabayı sadece hafta sonu gibi kullandığım için de Lpg ile uğraşmak istemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımları10.000 de bir ve bakım fiyatlarının pahalı olduğunu söyledi bugün arkadaşım.Adana,Mersin bayileri hiç indirim yapmadıklarını söyledi.



    Bende bu fiyat aralığında tercihimin egea olacağını belirttim.Hemen Mersin bayisine gittik.Deneme sürüşü yaptık.



    Aracı çok beğendi.Bir hafta kiralayıp uzun yol yapacak.Beğenirse alacak.



    Bence kiralayıp kullanmadan araç alınmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.