Şimdi Ara

Hizmet Kalitesi bahanesi ile ses kaydı?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz haşarı bir kardeşim var (gençlik işte) kredi kartını dolandırtmış yaklaşık yaklaşık 95000tl savcılar vs başvurmadığı yer kalmadı gelen cevap ticari alacaklarda dolandırıcılık unsuru yoktur muhattap ile çözünüz ancak bankalar beklemiyor kredilerin bir an önce geri ödenmesini istiyorlar bana sorduğu şey şu bankalar geri ödeme sözü isteyip duruyorlar ben de elime geçecek tarihi emin olmamakla birlikte veriyorum alırsam öderim diyorum diyor bunun hukuki açıdan bir sonucu olur mu çünkü o da benim gibi yazılı olmayan hiçbir belgeye inanmaz. Son yenilikler nedir bilmiyorum ama bankalar beni de arayıp sürekli kredi verelim falan diyorlar tabii öncesinde görüşmelerimiz kayıt altında diyorlar.
    Bu işin bana ve aileme patlamamasını dilerim merakımdan soruyorum eğer bilen biri varsa cevap versin lütfen.
  • kahve kullanıcısına yanıt
    MÜŞTERİ HİZMETLERİ ses kayıtları aleni midir yoksa sır mıdır?
  • İki taraf içinde yararlı bir uygulama .Çok boş adam var arayıp bana Selin'i verin diye zırt pırt arayacak ya da türevlerini yapacak.Aynı şey karşı taraf içinde geçerli aptal saptal konuşamadan yararlı olmaya çalışırlar ,devlet meselesi de görüşmediğime göre varsın alsınlar kaydımı ne yapacaklar belli süre sonra siliyorlardır zaten.
  • Hizmet hareketi'nin ses kayıtları geldi aklıma
  • aslında fazla paranoyakça düşünülmüş ama güzel bir noktaya parmak basılmış, kamu hizmeti sunulan ortamlarda bu hizmetin parçası olarak yasal olmayan şeyleri önlemek için ses kaydı tutulması MK ca düzenlenmiş TCK ca korunmuş özel hayatın gizliliğini ihlal sayılmaz, bir ticari ilişki sayılabilecek ortam özel hayatın korunabilen kısmının dışında olduğu için haber verilen, alenen uygulanan ve herkese gösterilen muamele ihlal teşkil etmeyecektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .
    Yedi sene geçmiş aradan.. değişen bir şey yok, halâ bizi kaydediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: was

    .
    Yedi sene geçmiş aradan.. değişen bir şey yok, halâ bizi kaydediyorlar.


  • Rızanız olmadan hiç bir şekilde görüşmeniz kayıt altına alınamaz. Rızanız ile alınan kayıtlar ise rıza gösterdiğiniz amaç dışında kullanılamaz.

    Misal, genellikle söylenen "hizmet kalitesi takibi" amacıyla alınan kayıt başka bir yerde, personel eğitimi dahil başka bir amaç ile kullanılamaz. Adli kanıt niteliği taşımaz. Bu amaçla alınan kayda, Kişi pekala aldatılmak amacıyla rızam alındı diyebilir.

    Başka bir örnek vermek gerekirse, görüşme başında "güvenliğiniz için" kayda alındığı belirtilmiş ve siz görüşmeye devam etmişsiniz, kayda sadece kendi güvenliğiniz için izin vermiş olursunuz. Ki yine başka bir amaçla kullanılamaz. Sizin güvenliğiniz için alınan kayıt size karşı kullanılamaz.

    Devlet kudreti kullanıcısı dahil bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketler bu tür kayıtları alenen ifşa edemezler, personel eğitimi ve performans değerlendirmesi (prim) amacıyla da olsa 3. kişilere dinletemezler.

    Kısacası görüşmenin rıza alınmadan kaydedilmesi ile rıza gösterilen görüşmenin anılan amaç dışında kullanılması suç teşkil eder. (TCK 132.md)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkcası bende pek ses kaydı almalarında sakınca görmüyorum.O ses kaydını büyük ihtimalle küfür filan edersek ellerinde kanıt bulundurmak için alıyorlardır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.