Şimdi Ara

Hızlı Öğrenme (Hızlı okuma, hafıza teknikleri) Geri Bildirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar hemen söyleyeyim amacım reklam değil tamamen fikir almaktır. Hızlı okuma konusunu hepiniz az çok duymuşsunuzdur. Bu bölümdeki arkadaşlar genelde ağırlıklı okuma yaptıkları için bu konuda da fikirleri olur diye buradan geri bildirim almak istedim. Aşağıdaki linkte göreceğiniz üzere bu konu hakkında eğitim veriyorum öncesinde kendimi 1 yılı aşkın bu konuda geliştirdim. Birkaç aydır da bu kursu yayınlamak için uğraşıyordum. Asıl sorum bu linke gidip incelediğinizde ne düşünüyorsunuz? Ben gerçekten bu yeteneği öğretmek için yola çıktım. Size o hissi veriyor mu yoksa yapmacık bir his mi veriyor? Geri bildirimlere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

    Link:https://www.udemy.com/bir-deha-gibi-ogrenmek-hizli-okuma-hafiza-teknikleri







  • İlk önce uygun fiyattan kitleni arttırmalısın. Sonra o kitle eğitimin hakkında olumlu ya da olumsuz görüşlerini belirtecektir. Eğer olumlu yorumlar çoğunlukta olursa bu udemydeki diğer insanların dikkatini çekecek ve daha çok satılmasını sağlayacaktır. Yani ben merak ettim ama 40 lira vermem üzgünüm. Tek yorum bile yok dolayısıyla insanlar neye güvenip yatırım yapsınlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigelow

    İlk önce uygun fiyattan kitleni arttırmalısın. Sonra o kitle eğitimin hakkında olumlu ya da olumsuz görüşlerini belirtecektir. Eğer olumlu yorumlar çoğunlukta olursa bu udemydeki diğer insanların dikkatini çekecek ve daha çok satılmasını sağlayacaktır. Yani ben merak ettim ama 40 lira vermem üzgünüm. Tek yorum bile yok dolayısıyla insanlar neye güvenip yatırım yapsınlar?
    Haklısınız öncelikle ücretsiz vererek daha çok geri bildirim almam lazım. Ben de bu amaçla facebook üzerinden sayfayı beğenip özelden yazanlara ücretsiz kupon vermeye başladım. Forum üzerinden de geri bildirim vermekten hoşlanacak arkadaşlar varsa seve seve ücretsiz verebilirim. Geri bildirim derken tabii ki tam puan vermenizi istemiyorum. Kursu geliştirecek gerçekçi geri bildirimlerden bahsediyorum, yanlış anlaşılmasın.

    @bigelow size de özelden kupon yolluyorum tekrar geri bildirimlerinizi almayı çok isterim.




  • apocalypse47 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Vakit bulduğumda geri bildirimde bulunacağıma ve kendimde gelişme görürsem paylaşacağıma emin olabilirsiniz.
  • merhabalar,acaba ücretsiz sunma şansınız var mı merak ettim açıkcası uzun zamandır ben de araştırıyorum bu konuları ama ingilizcem olmadığı için sonuç hep hüsran oluyor.geri bildirim yaparım hem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Feynman kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam ilk 100'e kadar ücretsiz vermeyi planlıyorum zaten. Size de özelden attım. Umarım memnun kalırsınız.
  • Merak ettim hocam, isterseniz bana da yollaya bilirsiniz, bir bakarım.mutlaka geri dönüş yapacağıma emin olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ -- 16 Ekim 2018; 17:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mümkünse bana da yollayabilir misiniz?
  • Ders alıp verim alabilen var mı?

    Elimde bir kaç ay içinde bitirmem gereken 17 adet kitap bulunmakta. Bunları okumak için kullanmak istiyorum.
  • Bir kodda ben alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam varsa ben de kod almak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teknikler gerçekten işe yarıyor mu, anlamıyorum. Fazla detayını bilmediğim için pek fikirde yürütemiyorum açıkcası. Fakat sorularım var.



    Bu teknikler yabancı dilde bir makaleyi -her cümlenin önem arz ettiği- daha hızlı okumamıza olanak sağlar mı?



    Ayrıca dil öğrenmekten de bahsetmişsiniz. O konuda ne gibi bir fayda sağlıyorsunuz?



    Bu konularda sizinle konuşmak isterim çünkü önem veriyorum bu işlere. Hele ki eğitimini verdiğinizi iddia ediyorsunuz. Sizden dinlemek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurs tutmuş ama hakediyor orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tastarakay

    Ders alıp verim alabilen var mı?

    Elimde bir kaç ay içinde bitirmem gereken 17 adet kitap bulunmakta. Bunları okumak için kullanmak istiyorum.
    Merhabalar, öncelikle çok gecikmeli olan cevabım için özür dilerim. Foruma pek girmediğim için baştaki arkadaşlarla da Udemy üzerinden konuşmaya devam etmiştik. Bu yüzden bu konu başlığını unutmuşum. Kurs hakkında yorum kısmını kursu alanlara bırakayım ancak ikinci sorunuz için seri bir şekilde bu yeteneğin yerleşmesini beklemek yanlış olur. Hızlı okumanın yapılışını öğrenmek kısa sürüyor ancak oturması uzun sürecektir. Birkaç ay içinde her kitabı tamamen anlayarak okumak ancak çok ciddi bir çaba ile gerçekleşir. Yanlış beklenti oluşturmamak adına belirtmek istedim.
  • Tekrardan kod isteyenlerden de özür dilerim. Başlığı açıp sahipsiz bırakmışım. İlk başta isteyenlerin tamamına geri döndüm fakat neredeyse 1 yıldır bakmadığımı yeni fark ediyorum. Sonradan isteyenlere de kursu özür niteliğinde hediye etmek için özel mesaj attım. Hala eğitimle ilgilenen olursa indirim kuponu konusunda yardımcı olurum. Ancak Udemy üzerinden mesaj atarsanız dönüş yapmam daha kısa sürede olur. İlginize teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeşilpaltoluadam

    Bu teknikler gerçekten işe yarıyor mu, anlamıyorum. Fazla detayını bilmediğim için pek fikirde yürütemiyorum açıkcası. Fakat sorularım var.



    Bu teknikler yabancı dilde bir makaleyi -her cümlenin önem arz ettiği- daha hızlı okumamıza olanak sağlar mı?



    Ayrıca dil öğrenmekten de bahsetmişsiniz. O konuda ne gibi bir fayda sağlıyorsunuz?



    Bu konularda sizinle konuşmak isterim çünkü önem veriyorum bu işlere. Hele ki eğitimini verdiğinizi iddia ediyorsunuz. Sizden dinlemek isterim.
    Merhabalar, yabancı dilde hızlı okumayla başlayayım. Hızlı okumanın mantığı daha önce defalarca gördüğümüz kelimeleri içimizden seslendirmeye gerek kalmadan gözümüzle anlamlandırabilmemize dayanmaktadır. Yani normal okumayla aynı Türkçe kelimeleri defalarca görüyoruz ve seslendirmeye gerek kalmadan da anlamlandırabiliyoruz. Dolayısıyla yabancı dilde de eğer bu seviyedeyseniz hızlı okumanız mümkün olabilir. Bilmediğiniz kelimeleri hızlı okurken de anlamanız mümkün olmaz. Bilmediğiniz kelimeler anlama büyük etki edecek kadar fazlaysa muhtemelen metnin genel anlamını da anlamıyor olursunuz.

    Dil öğrenmek konusunda da kurs içerisinde hafıza tekniklerini de işlediğimiz için bilmediğimiz kelimelere çeşitli bağlantılar kurarak daha kuvvetli ezberlemeyi ve tekrar programı Anki ile bu bağlantıları düzenli tekrar etmeyi öğretiyoruz. Bu sayede bir destek sağlamış oluyoruz.

    Başka sorunuz varsa Udemy üzerinden veya Instagram'da @wabyilmaz hesabına yazarsanız çok daha hızlı dönüş sağlayabilirim. Buraya pek kontrol sağlayamıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: koloby0223

    Kurs tutmuş ama hakediyor orası ayrı.
    Çok teşekkürler
  • Ben de çok fazla kitap okuyarak kendiliğinden gerçekleşmişti. Sonradan kitap okumanın bana verdiği zararı farkedince bıraktım sadece bilimsel makale okuyorum onlarda da bilerek yavaş okurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kurs bende de var ama işe yaradığı söylenemez. çok büyük umutlarla almayın sonra hayal kırıklığı yaşabilirsiniz. ayrıca hızlı okuyup ne yapacaksınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    o kurs bende de var ama işe yaradığı söylenemez. çok büyük umutlarla almayın sonra hayal kırıklığı yaşabilirsiniz. ayrıca hızlı okuyup ne yapacaksınız?
    Merhabalar,

    Rica etsem şikayetinizi biraz daha açabilir misiniz? Eğer kastettiğiniz kursu alıp biter bitmez hızlı okumaya başlamak gibi bir hayal ise kesinlikle katılıyorum. Kursta sadece nasıl yapıldığını ve bu yolda en gerçekçi olarak nasıl ilerlenmesi gerektiğinden bahsediyoruz ve uygulamalarla yapılması gereken pratikleri veriyoruz. Nasıl bir mesleği üniversitede öğrendikten sonra tecrübe olmadan hiçbir işe yaramıyorsa bunda da aynı şey geçerlidir. Genelde böyle bir yaklaşımdan dolayı kurstan memnun kalınmadığı oluyor. Ancak hayalci yaklaşmayıp zamanla göz kaslarını geliştirmek ve hafıza alıştırmalarını yapmak suretiyle gelişim mutlaka gerçekleşecektir.

    Hızlı okumanın faydalı olduğu yerlere birkaç örnek de vereyim. En ağırlıklı olarak araştırma yaparken işe yaramaktadır. Mesela 100 sayfalık bir makalede birçok konudan bahsediliyor ancak siz spesifik bir konu arıyorsunuz. Hızlıca tarayarak nerede neyden bahsedildiğini hızlı okumayla çok rahat anlayabilirsiniz. Yine internetten bir konu araştırırken hangi yazıların işinize yarayacağını çok kısa sürede anlayabilirsiniz. Bunun yanında zaten kitap okumak en temelde bulunuyor. Kimileri sınavda da kullanıyor fakat ben başlangıç seviyesinde (ilk 1-2 yıllık süreç) sınavda kullanılmasına karşıyım çünkü başlarda ayrıntılar kaçarak soruyu yanlış cevaplatabiliyor. Bunun gibi işin içine girdikçe birçok yararını keşfedebilirsiniz. Son olarak da kursta sadece hızlı okuma bulunmuyor. Hafıza teknikleri ve tekrar yönteminden de bahsediliyor. Bunların da ek olarak birçok yararı bulunuyor. Sizin memnun kalmadığınız yerleri konu konu biraz daha açarak belirtirseniz çok memnun kalırım zira geri bildirimlere önem veriyorum. Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.