Şimdi Ara

Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili keyman,
    8 yasimdan beri piyano caliyorum ve 35 yasindayim. Muzik kulagim iyidir. Polk lar cok dengeli caldigindan arkadaslar sasirmis olmasinlar :)
    Saka bir yana polkaudio, cabasse, klipsch, dali, jbl vs vs gibi marketing urunler icinde polk ve cabasse HiEnd urunler gibi cok dogal, gercekci, High Fidelity mantigiyla calan urunler ve fiyatlari da cok cok uygun. Ben bu yuzden oneriyorum. Ornegin bir Polk RTi-A7 ye 2500TL veriyorsaniz onunla mukayese edebilecek bir diger markanin urunu en az 5000-6000TL den basliyor. Benim icin de bu cok onemli bir olay
    Bir arkadasima 9000TL lik bir sistem kurduk (fotolari cekince koyarim)“ her sabah kalktigimda sana dua ediyorum“ diyor. Yine bir arkadasim bana gelip o aksam Concept8 leri satisa cikardi. Kuzenim 3000€ luk KrK lari satti polk aldi. Yani o yuzden ben de bir dinleyin diyorum. Demo konusunda da istanbul da ProAv var. Muazzam kaliteli insanlar size gereksiz olacak birsey almaya kalktiginizda karsi cikacak kadar tok gozlu insanlar. Ben Ankarada oldugumdan tanisamadim ama telefonda gerektiginde adamlar usanmadan saatlerce sizinle konusuyorlar. Bu yuzden de surekli musteri kazaniyorlar. Burada Klipsh,Polk,Focal, Paradigm gibi bir cok marka ve demo olanagi var. Bence bir ugrayin fikir olsun.
    Ama yine tekrarliyorum ki gerekirse saatler dinleyin sonra karar verin neticede karari bizim yazilar degil sizin kulaklar vermeli. (Bu arada m1 ile ilgili hibir yorum yapamam. Hic dinlemek kismet olmadi)
    Hoscakalin,




  • CM-1 ler 685 lerden çok daha iyiler bilindiği üzere..Size uygun olabilirler ama dinlediğiniz tür için çok daha uygun seçenekler var şimdi buraya iki üç tane daha yazardım ama kafanız iyice karışmasın ;)

    Size direk önerebileceğim tam tarifinize göre bir marka ve model var..Bass mid ve tiz olarak bu kadar uyumlu ve bass konusunda öyle bir yapıdan öyle bir bass fiziken mantıksız diyorsunuz duyunca..Çok audiophile,sıcak ses veren bir ürün değil ama biraz daha parti hoparlörü kıvamındalar..

    PARADIGM ATOM MONITOR V.6

    Reklama girmezse adres de veriyim; SRC ELEKTRONİKTE %25 indirim var nakitte 700 tl'ye kadar alabilirsiniz..Bence cabasse'lar yerine bunları düşünebilirsiniz cabasse'lar en alt 69hz'e inebiliyorlar biraz alt frekans eksikliği yaşayabilirsiniz..
  • Dinledim sicak ve keyifli bir hoparlor. Dusunulebilir. Bu arada keyman'in kafasi iyice karisacak gibi her yazida yeni bir oneri geliyor :) kolay gelsin diyelim bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak demolarda atlanmaması gereken bir konu da şu; dinlenilen hoparlörlerin sağlıklı bir burn-in süreci geçirip geçirmedikleri...Çünkü çok fazla değişim söz konusu ve bir çok marka 100 saat 200 saat burn-in süresi geçirilmesi gerekiğini tavsiye ediyor...Kutu ilk açıldığında ve sisteme bağlandığında genelde çıkan sesler akıllara zarar derecede kötü oluyor..Bu tamamen burn-in süreciyle alakalı...Fakat herşeyi burn-in'e bağlayamayız...Mesela aylarca belki de yıllarca eski best buy'da rafta sürekli çalışan burn-in sürecini fazlasıyla tamamlamış FOCAL 706V ve MARANTZ birleşiminin çok kötü sonuç vermesi gibi...Bazen de bu tip sıkıntılar çıkıyor...Ama şu bir gerçektir ki FOCAL baya amfi ayrımı yapan bir marka..Bazı markalar vardır istediğin amfiyi tak yine karakterini kaybetmez,az çok aynıdır..Bazıları da kendine uygun amfiyi buldurtana kadar sürekli amfi değiştirtir..

    Bu ara bu konularda çenem düştü yine...Sakın ha sakın okuyan daha çok bilgisi olan arkadaşlarım ukalalık gibisinden algılamasınlar..Onların bilgilerine de ihtiyacımız var..Her zaman söylüyorum akıl akıldan üstündür bizler nacizane fikirlerimizi deneyimlerimizi "Paylaşmaya çalışıyoruz" eksiğiyle noksanıyla..Ama son zamanlarda donanımhaberdeki diğer bilge arkadaşlarımız ortadan kayboldular fazla takılmıyorlar nedense konulara,topiklere..Diğer rakip forumlardaki bilgi paylaşımının %10'u bizde yoktur herhalde..

    Ben burayı çözdüm (aslında yıllar önce çözmüştüm) olay yardımlaşmak değil anlık fikir kapıp ihtiyacını gördükten sonra ortadan kaybolmak taa ki bir sonraki ihtiyaç anına kadar o aradaki sürede biz hep burdayız aradaki fark bu sürekli paylaşıyoruz ;) iyigeceler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Dinledim sicak ve keyifli bir hoparlor. Dusunulebilir. Bu arada keyman'in kafasi iyice karisacak gibi her yazida yeni bir oneri geliyor :) kolay gelsin diyelim bari

    Üstad gerek siz gerek Atalay beyin tavsiyeleri Bu aşamada gerçekten benim için çok kıymetli öncelikle sağolun var olun .
    Bu arada gerçekten belirtiğiniz gibi elimde inanılmaz bir done birikti bunların içinden karar vermek baya yorucu ve zor olacak .

    Proav tuncay beyle bir iki sohbetimiz oldu gerçekten yazdıklarınıza kelime kelime katılıyorum

    Sanırım 3 takımı deyecegim özellikle polk , V6 ve mt-30 istanbulda her üçünede çok rahat ulaşabiliyrum İşimi saglama almak adınada yanıma bir iki hifi sever dostumuda alıp birlikde dinleme niyetindeyim fazydası olur sanıyorum .

    Tabiki tavsiye etmiş olduğunuz diger marka ve modelleride incelemey devam neticeyi kesinlikle sizlerle paylaşacagım .

    Sizler sohbete devam edin lutfen Atalay beyle sohbetinizdeki satır aralarıda gerçekten öenmli bilgiler veriyor heleki tavsiyeleriniz üzre dinletileri yaptıkdan sonra zevkinize ve tasfirlerinize daha hakim olarak daha geniş bir algı kazanacagımı düşünüyorum .

    Yorumlarınız ve desteginiz için tşkler zevkle okuyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper



    Ben burayı çözdüm (aslında yıllar önce çözmüştüm) olay yardımlaşmak değil anlık fikir kapıp ihtiyacını gördükten sonra ortadan kaybolmak taa ki bir sonraki ihtiyaç anına kadar o aradaki sürede biz hep burdayız aradaki fark bu sürekli paylaşıyoruz ;) iyigeceler..


    Atalay bey malesef forumlar ülkemizde paylaşım merkezleri olmakdan çok danışma merkezi gibi kullanılmaya çalışıyor bir çok üye arkadaşımız tarafından .
    Hatta bazen anme hizmeti yapar gibi azar bile işitebiliyorsunuz sanki bu işinizmiş de yapmıyormuşsunuz gibi . İyi geceler
  • Eski hifi/homecinema kullanıcı ve meraklıları belli bir doygunluk ve tatmin seviyesine ulaştıktan sonra forumdan uzaklaşıyorlar. Zevklerinin yeterince rafine olduğunu düşünüyorlar kanımca
    üst seviye hifi muhabbetinin dönmeyip hep marka, model ve fiyat soran yeni yetmelerin forumlara dalıp bir kaç tavsiye aldıktan sonra çekip gittiği bir ortamda doğal olarak eskilerde yılgınlık ve bıkkınlık oluşuyor.
    Haa birde sistemini tamamen dağıtıp bu işten kendini sıyıranlar son zamanlarda epeyce arttı.
  • Sevgil, üstadlar bir kez daha sizlerin değerli fikirlerine ihtiyaç hissettim şöyleki Konuyu belirli bir yöne odaklamam gerekliliği hissettim zira gerçekten birbirinden değerli o kadar tavsiyede bulundunuzki durum hayli karıştı .
    Ben genelde gece 24:00 dan sonra müzik dinleme şansı buluyorum yatana kadar bu bazen 3 bazen de 5 oluyor dolayısı ile olabilen en düşük seviyelerde en yüksek verime ihtiyaç hasıl oluyor.
    Vakitde geç oldugu için çoğunlukla yumuşak tarz yormayacak aksine dinlendirecek tarzda dinletiler yapmaya çalışıyorum Bu noktada muzik kaynagı belli olmasın ama oda müzikle dolsun sanki ruhhani bir şey yapıyormuşumcasına keyif versin diye bakıyorum

    Bu benim dinletimin büyük kısmını oluşturuyor tavsiye ettiginiz takımları bu manada hangi sıralama ile degerlendirmem daha mantıklı olur sizce
    Muhtemelen beklenti karmaşası yaşıyorda olabilirim muzik konusundaki tecrübe eksikligim malesef referans noktaları oluşturmamı zorlaştırıyor tecrübe ettikce ne istediğimi daha iyi belirliyeceğime eminim ama şimdilik sizlerin yorumları kesilikle referans oluşturuyor

    Değerli yorumlarınız için şimdiden tşkler .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    Eski hifi/homecinema kullanıcı ve meraklıları belli bir doygunluk ve tatmin seviyesine ulaştıktan sonra forumdan uzaklaşıyorlar. Zevklerinin yeterince rafine olduğunu düşünüyorlar kanımca
    üst seviye hifi muhabbetinin dönmeyip hep marka, model ve fiyat soran yeni yetmelerin forumlara dalıp bir kaç tavsiye aldıktan sonra çekip gittiği bir ortamda doğal olarak eskilerde yılgınlık ve bıkkınlık oluşuyor.
    Haa birde sistemini tamamen dağıtıp bu işten kendini sıyıranlar son zamanlarda epeyce arttı.



    Malesef bu dünya genelinde bir sorun sadece bu foruma münhasır değil

    Sterio konusunda yorum yapmamışsın tamda sterio ampfi baktıgın bir dönemde :)




  • ben sana diyeceğimi B&W başlığında dedim keyman
    cm1 olmaz cm5 bakmalısın
    ama esas 805 i kovalamalısın kanımca
    seninle bi 805 dinlemeye gidelim bi haftasonu


    benim stero amfi arama işleri de nafile bi çabaya sürükleniyor
    Bu başlık yeri değil, başka bir başlıkta detaylı yazılır
  • Benim kafamdaki alternatifler yukarıda bir bak istersen dinletiye beraber gidebiliriz ama hafta sonu bende imkansız anca hafta içi @sakgoz79 de gelecek bir dostumuz daha var hep birlikde gidebiliriz

    Dedigin gibi başlığı sabote etmiş olmayalım konu dağılmasın Başka bir başlıkda devam ederiz
  • Kafam biraz bookshelfle karışmış olsada bugün gittim ve Jamo E-750 kulelerimi Mission 783 ile değiştirdim. Umarım güzel bir değişiklik olmuştur...
  • Mission-wharfies-quads vs..vs.. hepsi aynı yerde üretilen aynı fabrikanın sıcak ve açık çalan (laid back - warm tabir edilen) markaları...Fakat yeterince detaylı değillerdir...Bana sorarsanız ben herzaman sıcak çalan hoparlörleri,detaya tercih ederim fazla detay sesi sanki biraz kurutuyor hepsinin bir arada olduğu markalar da var tabii örneğin Dynaudio'nun bookshelfleri onlar da 3000-5000 euro civarında biraz pahalılar bence..

    Bu arada yeni stereo amfi almak isteyenler hem değişiklik olsun hem yerden tasarruf hem de tripath çipin detaylı sahnesinden yararlanmak için T-CLASS amfilere bakabilirler..Tam zamanı Hong Kong dan da getirtebilirsiniz...Ben şu anda kullanıyorum ve çok memnunum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 5 Kasım 2011; 18:11:01 >
  • Su amfi olayini biraz daha acarmsiniz? Merak ettim dogrusu
  • Herkese merhabalar, öncelikle herkese kendi deneyimlerini paylaştığından ve insanları olabildiğince, elinizden geldiğince doğru yöne yönlendirmenizden dolayı ve insanlara yardım etme isteğinize çok teşekkür ederim ben yazılanlardan böyle hissediyorum.Daha önce bir sistem alıcaktım ve bunun için konu açmıştım halâ düşünmekteyim bu konuda çünkü sisteme vericeğim para az değil yani bana göre az değil.Bu konuda bana Atalay bey ve Mecanica önerilerini sunmuştu bunun için çok teşekkür ediyorum onlara fikirleri benim için değerlidir çünkü.Hi-Fi konusunda Donanım Haber olsun Stereomecmuası olsun gerek başka siteler olsun hep araştırma içindeyim sürekli okuyorum bilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiğince fırsat buldukça şimdilik okuyarak araştırma yapıyorum.Hi-Fi konusunda çok yeniyim bilgi açısından daha başlangıç seviyesindeyim aklıma takılan bir kaç soru var merak ediyorum okuduklarıma göre:

    * Bookshelf tipi hoparlörlerle kule tipleri arasında bir fark var mı yani bir yerde şunu bile okudum dekoratif amaçlı olsun diye bu tipleri tercih edildiğini aslında bookshelf olsun kule farketmez dendiğini okudum ses açısından.Kule tipi bir hoparlörün bookshelf bir hoparlörden iyi olabileceği gibi tam terside mümkün bunu okumuştum bi abimizde söylemişti yani iyi bir ses için kule tipi mi öndedir bu durumda yoksa bookshelf tipimi ikisi arasındaki fark nedir?

    * Ben Marantz PM5003 amfi ile Triangle Esprit Comete Ex hoparlörleri kullanmak istiyorum ve bunları bilgisayarıma bağlıyacağım belki bu konuda bana biraz kızabilirsiniz fakat ben deneme yaptım bilgisayara bağlı olarak bu sistemi eş zamanlı olarakta cd player'dan da dinledim fark tabikide var ama benim kulağıma çok az geldi DAC ve harici ses kartı olmadan dinledim. Belkide bilmiyorum iyi ürünlerle uzun süre dinlendiğinde araya harici ses kartı ve DAC konduğunda yani bunlarla uzun süre dinlendiğinde aradan bublar çıkartıldığında seste çok büyük kayıp oluyor mu yani bariz anlaşılılabilir mi Mecanica bana bir sorumda bana yardımcı olmuştu teşekkür ediyorum bu konuda ona.Bana 'kaynakta kaybettiginizi amfi ve hoparlor ne olursa olsun geri kazanamazsiniz' demişti yani DAC'a ihtiyacım var bu konuda peki ben DAC'ı da bu sisteme dahil edince gerçekten sesteki kaybı anlamış olucakmıyım net bir biçimde içimi bir türlü rahatlatamadım bu konuda

    * Almak istediğim sistem bu, sizce amfi hoparlör seçimi nasıl? Yanlış mı? Uyumlu mu? Triangle'lar gerçekten pahalı ama ben dinledim tatmin oldum başka hoparlörleri dinleyemediğim için bilmiyorum bazen diyorum acaba bu kadarınada gerek yok mu acaba.Fakat dinlediğin ürünün birazda senin kulağına nasıl geliyor burda birazda bu önemli sanırım sonuçta ben dinleyeceğim için bunada bu parayı verebilirim diyorum bi yandan.Ben biraz ince eleyip sık dokuyan biriyim kalemi bile alırken seçerim yani iyi olsun diye özen gösteririrm aldığım her ürüne özelliklede elektronik ürünlere bazen saçmalamış olabirilim bu konuda kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum sadece
    inşallah kendimi ifade edebilmişimdir şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim.




  • Aklıma bir iki soru daha geldi onlarıda sormak istiyorum

    * Dinlediğimiz müziğe göre bir sistem diye birşey var mı yani ona göre mi ürüne bakıcaz.Ben sanırım bu forumda okumuştum bu konuda yeteri kadar deneyim sahibi olan birine Hi-Fi konusunda 15-20 senelik tecrübesi olan biri yanlış hatırlamıyorsam Hi-Fi için olan dergileri yani yabnacı olan dergilerin çevirisinide yapan biriymiş neyse onun bu konudaki görüşü iyi bir sistem ne olursa olsun eğer gerçekten iyiyse ne dinlediğiniz farketmez demişti yanlış hatırlamıyorsam ama sizin görüşleriniz nedir bu konuda

    * bir hoparlör alırken frekans aralığım ne olmalıdır sizce
  • Sevgili Gökhan,
    Öncelikle frekans vs gib değerleri katalogdan değerlendirmek bence çok objektif sonuçlar vermiyor. Ama tabiki özellikle alt frekans değerlerine bakılır ki bu bas seslerde ne kadar aşağı inebildiğini gösterir. Ust frekans da ise zaten insan kulağının duyabildiği 20khz değerine çoğu hoparlör kağıt üzerinde ulaşmaktadır. Burada bence katalog değerlerinde önemli olan db değeridir. Bu değer geometrik olarak artış gösterdiğinden 86 db bir hoparlör ile 91db bir hoparlör yarı yarıya denebilecek kadar fark gösterebilir. Ama yine de bu katalog değerleri benim için hiçbir zaman çok belirleyici bir etken olamamıştır. Her zaman kendi kulağımla dinlediğim duyduduğum yada duyamadığım sese göre karar veririm.
    Bookshelf yada kule hoparlör tercihi de çok göreceli birşey. Marketing ürünlerde genelde satış başarısı kule tipi ürünlerde yüksek olduğundan bu grupta kule ürünlerin başarısı daha fazla olmakta. Orneğin Wharfedale Diamond un kule tiplerindeki başarıyı bookshelflerde bulamıyorsunuz. Ama bu kulelerinde de bir bookshelf olan usher, paradigm yada epos gibi ürünler karşısında ne kadar başarı gösteribileceği de tartışılmaz.
    Onun için burada önemli olan sizin bütçeniz. Siz bir hoparlöre ne kadar para verebiliyorsunuz? Bu paraya sizi en tatmin edici sesi hangi üründe alacaksınız? Siz buna göre hareket etmelisiniz. Bu ürün bir bookshelf de olur bir floorstanding de olur. Dinleyerek aslında tüm soruların cevabını kendiniz bulacaksınız. Her hoparlörün kendine özgü bir karakteri vardır. Dolayısıyla her müzik için her hoparlör uygun olmaz. JBL ürünlerini ben hiçbir zaman sevmedim ama rock dinleyen birisi de benim sevdiğim polk, cabasse, gibi ürünleri beğenmez. Biz kullandığımız ürünlerin iyi kötü yonlerini(bizim bakış açımızdan) yazarak aslında muhabbet ediyoruz. Bizim de bilmediğimiz neler vardır neler... Sonuçta bizler de bir araya gelerek müzik dinlemekten ürünleri mukayese edip inceleme yapmaktan zevk alıyoruz. Bir hobi olmuş artık. O yüzden kesinlikle otorite olarak konuşan kişilere karşı çıkıyorum. Zevkte otorite olmaz
    Bookshelf aldığınızda bir ayak ihtiyacı da olacak ama eğer bilgisayar bağlayacaksanız bookshelf daha mantıklı ve şık olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki kule tipi ürünlerde bas sürücüleri ayrı ve bazen birden fazla olduğundan bas seslerde çok fazla artıları olacaktır. Ama aşırı bas seven ve bookshelf+aktif sub kullanan kişiler de mevcuttur.
    Dac konusuna gelince kesinlikle tartışılmaz bir ürün. Siz amfi ve hoparlörünüzden digitalden analoga dönüştürülmüş sesi alıyorsunuz. bu çevirme işlemini yapan ürünlere verilecek para da kurduğunuz sistem ile orantılı olacaktır. binlerce dolar verip harici dac alanlardan yüzlerce dolar verip cd player alan insanlar bu dac lara para veriyorlar aslında. Siz bilgisayardan sesi analog olarak ne kadar başarı sağlayarak yani Hifi denen gerçeğe yakınlık ölçüsünde amfiye verebilirseniz dinlediğiniz müziğin herşeyi değişecektir. Ben şöyle bir örnek veririm hep. Plak dinlerken sanki bir konser salonundayım ve orkestra o salonda herkes olması gerekn yerde ve derinlikte. Aynı müziği cd den bluray playerde dinlediğimde (standart bir market ürünü marka vermeyim smgxx) orkestraki herkes salonu terketmiş ve önümde bir tabureye oturmuş hepsi birarada bangır bangır çalıyorlar. İşte sahne denen analog sesin derinliği denen bu olayı digital müzikte yakalamak kullanılan iyi bir dac ile mümkün (aynısı olmaz derler hep ama :) )




  • DAC konusunda bende tereddütte kalmıştım. Onboard ses kartımı Yamaha R-S500 amfime bağlıyordum. Memnundum da ama bu iş öyle bir mikrop ki o kafanızdaki acaba sorusu sizin müzikten zevk almanıza engel oluyor. Bende bizim forumlara baktığımda benchmark tarzı pahalı DAClar kullanıldığını gördüm. Maalesef ülkemizde Hifi konusunda fazla seçenek yok sanırım bu nedenle hemen herkes aynı ürünlere yöneliyor alternatif arayışı içine girmiyor. Yabancı forumlara baktığımda ekonomik alternatifler olduğunu öğrendim. TDA1793 ve TDA 1543 çiplerinin kullanıldığı ekonomik daclar var.

    http://www.ebay.com/itm/TDA1543-Mini-DAC-DIR9001-NOS-DAC-Muse-/250873156684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6934944c

    http://www.ebay.com/itm/MUSE-tda1793-SPDIF-OPTICAL-DAC-PCM1793-DIR9001-OPA2134-/250873167765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6934bf95

    Bunlardan TDA1793 daha keskin ve enstrümanların daha net ayırt edilebildiği bir DAC. TDA1543 ise forumlarda TDA1793 kadar profesyonel değil fakat daha sıcak ve sahneli olarak değerlendiriliyor. Ben TDA1793 aldım ve tecrübelerime göre kesinlikle onboarda göre daha canlı çok daha detaylı ses alıyorum fakat bu detay kaynak çok iyi olmayınca hatalarıda daha bariz ortaya çıkarıyor. Şimdi alsam sanırım TDA1543 tercih edebilirdim. Ben detaydan ziyade sıcak ve sahneli sesleri daha çok seviyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Gökhan-

    Herkese merhabalar, öncelikle herkese kendi deneyimlerini paylaştığından ve insanları olabildiğince, elinizden geldiğince doğru yöne yönlendirmenizden dolayı ve insanlara yardım etme isteğinize çok teşekkür ederim ben yazılanlardan böyle hissediyorum.Daha önce bir sistem alıcaktım ve bunun için konu açmıştım halâ düşünmekteyim bu konuda çünkü sisteme vericeğim para az değil yani bana göre az değil.Bu konuda bana Atalay bey ve Mecanica önerilerini sunmuştu bunun için çok teşekkür ediyorum onlara fikirleri benim için değerlidir çünkü.Hi-Fi konusunda Donanım Haber olsun Stereomecmuası olsun gerek başka siteler olsun hep araştırma içindeyim sürekli okuyorum bilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiğince fırsat buldukça şimdilik okuyarak araştırma yapıyorum.Hi-Fi konusunda çok yeniyim bilgi açısından daha başlangıç seviyesindeyim aklıma takılan bir kaç soru var merak ediyorum okuduklarıma göre:

    * Bookshelf tipi hoparlörlerle kule tipleri arasında bir fark var mı yani bir yerde şunu bile okudum dekoratif amaçlı olsun diye bu tipleri tercih edildiğini aslında bookshelf olsun kule farketmez dendiğini okudum ses açısından.Kule tipi bir hoparlörün bookshelf bir hoparlörden iyi olabileceği gibi tam terside mümkün bunu okumuştum bi abimizde söylemişti yani iyi bir ses için kule tipi mi öndedir bu durumda yoksa bookshelf tipimi ikisi arasındaki fark nedir?

    * Ben Marantz PM5003 amfi ile Triangle Esprit Comete Ex hoparlörleri kullanmak istiyorum ve bunları bilgisayarıma bağlıyacağım belki bu konuda bana biraz kızabilirsiniz fakat ben deneme yaptım bilgisayara bağlı olarak bu sistemi eş zamanlı olarakta cd player'dan da dinledim fark tabikide var ama benim kulağıma çok az geldi DAC ve harici ses kartı olmadan dinledim. Belkide bilmiyorum iyi ürünlerle uzun süre dinlendiğinde araya harici ses kartı ve DAC konduğunda yani bunlarla uzun süre dinlendiğinde aradan bublar çıkartıldığında seste çok büyük kayıp oluyor mu yani bariz anlaşılılabilir mi Mecanica bana bir sorumda bana yardımcı olmuştu teşekkür ediyorum bu konuda ona.Bana 'kaynakta kaybettiginizi amfi ve hoparlor ne olursa olsun geri kazanamazsiniz' demişti yani DAC'a ihtiyacım var bu konuda peki ben DAC'ı da bu sisteme dahil edince gerçekten sesteki kaybı anlamış olucakmıyım net bir biçimde içimi bir türlü rahatlatamadım bu konuda

    * Almak istediğim sistem bu, sizce amfi hoparlör seçimi nasıl? Yanlış mı? Uyumlu mu? Triangle'lar gerçekten pahalı ama ben dinledim tatmin oldum başka hoparlörleri dinleyemediğim için bilmiyorum bazen diyorum acaba bu kadarınada gerek yok mu acaba.Fakat dinlediğin ürünün birazda senin kulağına nasıl geliyor burda birazda bu önemli sanırım sonuçta ben dinleyeceğim için bunada bu parayı verebilirim diyorum bi yandan.Ben biraz ince eleyip sık dokuyan biriyim kalemi bile alırken seçerim yani iyi olsun diye özen gösteririrm aldığım her ürüne özelliklede elektronik ürünlere bazen saçmalamış olabirilim bu konuda kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum sadece
    inşallah kendimi ifade edebilmişimdir şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim.




    Bilgisayar bazli olarak pc kullanacaksaniz esi juli de cok basarili bir kart olarak gosteriliyor. Ben kullanmadim ama stereo mecbuasinda transport pc baslikli yazida bu urune de deginilmis ki bilgisayar kullanacaklarin bu yaziyi okumasinda yarar olabilir
    Saygilar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx

    DAC konusunda bende tereddütte kalmıştım. Onboard ses kartımı Yamaha R-S500 amfime bağlıyordum. Memnundum da ama bu iş öyle bir mikrop ki o kafanızdaki acaba sorusu sizin müzikten zevk almanıza engel oluyor. Bende bizim forumlara baktığımda benchmark tarzı pahalı DAClar kullanıldığını gördüm. Maalesef ülkemizde Hifi konusunda fazla seçenek yok sanırım bu nedenle hemen herkes aynı ürünlere yöneliyor alternatif arayışı içine girmiyor. Yabancı forumlara baktığımda ekonomik alternatifler olduğunu öğrendim. TDA1793 ve TDA 1543 çiplerinin kullanıldığı ekonomik daclar var.

    http://www.ebay.com/itm/TDA1543-Mini-DAC-DIR9001-NOS-DAC-Muse-/250873156684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6934944c

    http://www.ebay.com/itm/MUSE-tda1793-SPDIF-OPTICAL-DAC-PCM1793-DIR9001-OPA2134-/250873167765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6934bf95

    Bunlardan TDA1793 daha keskin ve enstrümanların daha net ayırt edilebildiği bir DAC. TDA1543 ise forumlarda TDA1793 kadar profesyonel değil fakat daha sıcak ve sahneli olarak değerlendiriliyor. Ben TDA1793 aldım ve tecrübelerime göre kesinlikle onboarda göre daha canlı çok daha detaylı ses alıyorum fakat bu detay kaynak çok iyi olmayınca hatalarıda daha bariz ortaya çıkarıyor. Şimdi alsam sanırım TDA1543 tercih edebilirdim. Ben detaydan ziyade sıcak ve sahneli sesleri daha çok seviyorum.

    Katiliyorum. Butceye gore bir cok dac var ki en ucuz dac bile normal bir ses kartindan ne kadar farkli oldugunu hemen gosteriyor. Tadini alan paraya kiya kiya yukseltiyor citayi. Ben bilgisayar tabanli sistem kullananlar ile pro cd calar kullanmayanlara musical fidelity vdac ve arcam rdac gibi bin tl alti urunlerle bu adimi atmayi oneriyorum.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.