Şimdi Ara

Hız Koridoru Zamanlayıcısı ile otoyollarda ceza yemeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
6.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işini bilen adam 190 200 basıp çıkışa az kala tesise çekip yemeğini yer devam eder
  • o zaman arabalar direk hız limitli girsin ülkeye 120nin üstü basılmasın. kafan mı iyi arakadaşım? otobanda 200 de basılır 300 de kimin hayatı ne tehlikesi otobanın mantığına ters bu söylediğin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beetle Juice

    Bu konu açılmış iken şunu sorayım,

    Bursa - Osmangazi köprü - İstanbul arası hız koridoru uygulaması var mı? Araştırdığım kadarıyla Türkiye de sadece 4 yerde var sanırım?

    Orda yok uygulama, çünkü orası devletin değil, özel sektöre ait.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 yi geçmeden otoyolda giden varsa zaten otoyolda gitmesin. Burada olumsuz eleştiri yapıpta şehiriçi 50 hız sınırına az diyenler neyin kafasındalar anlamadım. Hız sınırları güncel değil bunu kabul etmek lazım. Arabalar değişti, çağ değişti... Ha eski arabayla hız yapar ve kaza olursa zaten bu adamı bu cezalar durduruyor!!!

  • Hız koridoru zamanlayıcısı ile uğraşmaktansa kurala uymak daha basit. Ama pardon siz anarşiydiniz :d

  • ResultanteImportante kullanıcısına yanıt
    Arkadaş böyle işkembe-i kübradan nasıl da atıyorsunuz ya, okuyan da gerçek zannedecek. Almanya'da otoyollarda hız sınırı yokmuş... Görmesek oraları biz de inanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • German autobahns are famous for having no universal motorway speed limit, although slightly more than 50% of them have posted speed limits[14] and about 10% are equipped with motorway control systems that can show variable speed limits.[15] There is no national speed limit, either, for cars and motorcycles on any highway outside of towns if it has a central reservation or a minimum of two marked lanes per direction. Paylaştığınız şeyi bari okusaydınız. Almanya'da otobanların hız sınırı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İOS tada varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın her yerinde Almanya dahil otobanda hız sınırı vardır. O meşhur otoban komple sınırsız değil yani. Bunun dışında, altlarında çok süper arabalar olup da 120 ile otobanda gidilen ülkelerin başını, abd ve tüm avrupa ülkeleri çeker. En az arabaya sahip olan ülke olduğu halde, avrupa ülkeleri arasında en çok ölümlü kaza yaşanan ülkenin sürücüleri için 120 bile çok.

    Basarım, sonra da durup 3 saat yemek yerim diyenler var. Ve bu kişi 180' le viraj alacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 12 Ağustos 2017; 8:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • program çok düz bir mantıkla çalışıyor anladığım kadarı ile yani giriş ile çıkış gişesi arasındaki farkı 120 ya da 132 ye bölerek zaman hesaplıyor
    peki otoyollardaki değişken hızlar ne olacak, yani tüneldeki hız sınırı düşüşleri vb örneğin bolu dağı tünelinde hız sınırı 70
    program bu bölgeyi dikkate almazsa vereceği zaman hatalı olacak ve insanların ceza yemesine sebep olacak
  • Bence Rusya daki gibi tüm araçlarda, araç kamerası zorunlu olmalı. Bu kayıtlardan da ceza kesilmeli. Sadece hızlı gitmek hız yapmak değil konu. Sinyal vermemekten tut, makas atmalara, insanların hayatını tehlikeye atmalara, hepsine ceza verilmeli. Hız yapmak istiyorsan çık piste hız mı yapıcan drift mi atacaksın ne yapacaksan yap. Başkaları egolarını tatmin edecek diye herkesin hayatını tehlikeye atamazsın. Kurallara uyacaksın bu kadar basit !!!

  • Hayır hız koridorunu aşmamak için hızlı gidip sağa çekip bekleyenleri anlamıyorum yavaş git zamanında geç devam et
  • aykut467 A kullanıcısına yanıt
    Emniyetten aldığım bilgiye kadar tünel ve viyadüklerdeki hız sınırlarının düşmesinin bu sisteme etkisi yok. Yine ortalama hıza bakılıyor.
  • Almanyada otobanın dümdüz olduğu ve güvenli olduğu düşünülen bölümlerinde hız sınırı yoktur. Geri kalan bölümlerinde vardır. Radar şehiriçi 30 hızsınırı bölgesinde bile vardır.Ööncesinde uyarı falan da yoktur. Hiç farketmezsiniz radara girdiğinizi. Sağda bir araç parkedip radarı kurmuştur sana dönük bile değildir.



    Bir araç 140 la da gitse eğer en sağ kısmı boşsa yolun oradan gider.

    Bizdeki gibi en sola dayanıp gitmez. Hız sınırı olmayan bölgeler bence bu kural uygulanmaz ise hayatı tehlikeye sokar. Çünkü bizde adam 120 ye çıktımmı hemen kendisini sol şeridin sahibi olarak görür. Hız öldürmez, bilinçsizlik öldürür ve bizim halkımız bu konuda önde gelir. Almanya'da ehliyet alanlar bilir. Eğer ehliyet sınavında otobana dahil çıkıp hız sınırlarının çok alında sürersen kalırsın. (Örneğin otobanda 80 le gitmeyeceksin. Şartlar müsaitse hız sınırına yaklaşacaksın) Yavaş gitmek te öldürür bence. Şartların müsade ettiği hızda gidin. Otoban yavaş giderek zaman geçirme yeri de değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimar000 -- 12 Ağustos 2017; 12:07:25 >




  • Hız meraklısı ve iyi araba kullandığını düşünen arkadaşlardan devlet bütçesine katkı bekliyoruz. Serbest bırakın içinizdeki canavarı.Hızlı gidip beklerseniz de akaryakıt vergi katkısı yapıyorsunuz. Devlet 1 milyar USD üzerinde gelir bekliyor senede tüm sistemler tamamlandığında.

    Malum, tasarruf oranı düşük olduğu için AKP kurmayları şimdi umursamaz vatandaşın cebinden neler çekilebilir bunun hesabını yapıyorlar.

    Sonraki aşama kırmızı ışık ihlalinde lambalara kamera koyup fotoğraf çekme. %25 i özel sektöre kalıyor.

    Millet adam olana kadar senede 250 milyon dolarlık bir pazar. Kalanı da devlete, saray masraflarına, makam arabalarına filan.Meclis başkanına Mercedes Maybach 600 alındı, gelir beklentisi ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 12 Ağustos 2017; 14:25:40 >
  • Erşah1970 E kullanıcısına yanıt
    Okudugunu anlamamissin. Tekrar oku. Surucu ve aracla alakali yaziyor degil mi? Turkiye de mi uygulanacak mi? Magandalara gun dogsun? Zeki sey seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beetle Juice

    Bu konu açılmış iken şunu sorayım,

    Bursa - Osmangazi köprü - İstanbul arası hız koridoru uygulaması var mı? Araştırdığım kadarıyla Türkiye de sadece 4 yerde var sanırım?

    orada para koridoru var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ResultanteImportante kullanıcısına yanıt
    Dünya genelindeki her otoyolda hız limiti vardır, herkes Almanya örneğini verir fakat eksik bir şekilde, Almanya'da "BAZI" otoyollarda hız limiti yoktur. Gelelim başka gelişmiş ülkelere, ABD'de oldukça katı bir şekilde uygulanan hız sınırlamaları var, Japonya'da bütün araçlar fabrika çıkışı 180'e limitlidir, geçemezsiniz, kat kat inşa edilmiş yollar vardır ve içlerinde aynı güzergahta olmalarına rağmen farklı hız limitleri barındıran yollar vardır. Geçme kardeşim hız limitini, trafik kurallarına uy. Senin 400 beygirlik bir otomobil satın alıyor olabilmen sadece finansal açıdan farklı bir yere koyar seni, kurallar herkes için aynıdır. Düz ve boş yolda giderken bariyere, ağaca giren insanlar görüyoruz bu ülkede kimse hız yaptığı için kaza yaptığı için kaza yapmaz fazla iddialı bir laf olmuş. Nüfus sayımı sırasında sokağa çıkma yasağı uygulandığı zamanda boş yolda kaza yapan nüfus sayım görevlisi var. Bütün bunlara ek olarak da, hız yapan ve takip mesafesini koruyamayan kitle aşağı yukarı aynı kişiler.




  • Hocam şehirlerarası bedava yolda 120 basmayan var mı yav ne teröristliği yolun akışına en ideal hız kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ResultanteImportante kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şuda var.. diyorki millet.. yahu bu uygulama iyiki var işte söyle güzel böyle iyi.. sebep ??

    diyoki ya bende 98 swift var .. ben 100 le bir yere bile carpsam olurum ee baskasında x5 var o 150 ıle carpsa kurtulur ... yani ?

    diyoki x5 bana carpsa benım halim nolur.. bu uygulama iyiki var diyor ... demiyorki yahu ben neden swifte biniyorum ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.