Şimdi Ara

HI-FI Bilgim Sıfıra Yakın, Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. Küçükken standart marka müzik setlerinde, daha sonra MP3'ün çıkmasıyla bilgisayarlarda müzik dinledim. Ancak gerçek anlamda hiçbir zaman bunlardan, özellikle MP3'ten zevk alamadım. Bunda müziği sevmemem değil, fazla sevmem etkiliydi. O günler dillendirilmese de MP3'ün kalitesiz olması kulağımı tırmalıyordu. Bundan 10 yıl kadar önce Maltepe'de oturan, müzikle uğraşan birinin evine gitmiştim, hifi sesi orada dinlemiş ve hayran kalmıştım. Ancak o dönemde lisede öğrenci olduğumdan hifi olayına girme imkanım olmadı, beynimin bir taraflarında sakladım bu fikri.

    Şimdi ise hifi alabilecek maddi durumum var. Tabii ki zengin değilim ancak fiyat/performans oranı yüksek bir sistem kurmak istiyorum. Bu konuda hiç bilgim olmadığından yardımlarınızı bekliyorum. Aslında aldığım herşeyin sıfır, kullanılmamış olmasını isterim. Ancak eğer ikinci el önerileriniz varsa onları da duymak isterim doğrusu.

    Merak ettiğim bazı noktalar:

    - Hangi marka amfiyi, hangi hoparlörleri önerirsiniz? Tam bir sette neler olmalıdır, bir amfi ve 2 hoparlör mü? Başka bir komponent var mıdır?
    - Müziği nasıl çalıyorsunuz, nasıl çalmayı öneriyorsunuz? Bilgisayardaki Lossless (örneğin flac) dosyaları çalma yolu var mıdır, yoksa turntable ya da başka birşey mi önerirsiniz? Siz ne kullanıyorsunuz?
    - Hifi sistemini PA sistem olarak kullanma imkanı var mıdır? Örneğin Line 6 gibi bir elektro gitar amfisi simülatörünü arada kullanarak elektro gitar çalma imkanı var mıdır bu sistemde? Bunu deneyen var mı? (Daha çok experimental deneyeceğim bunu).
    - Mesela şu amfi nasıldır?

    http://marantz.co.uk/uk/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=HiFi&SubCatId=Amplifier&ProductId=PMKIPealLite

    Türkiye'de bir yerde buna 3000 TL isteniyor. Açıkçası ben 3000 TL'ye hem amfi, hem de hoparlörleri alabilirim diye düşünmüştüm. Bu paraya değer mi, yoksa başka birşey mi önerirsiniz?

    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • merhaba bende aynı senin durumunu yaşadım oku oku illah dedim yarım yamalak yardım edeyim ama kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmazmış ona göre.bende sistemimi daha yeni topladım iyi kötü bi hi-fi sitem olsun dedim başlangıç için bütçeyi biraz düşük amfi hoparlör 2500 tl civarı tuttum olayı tam kavramak amacıyla fazla açılamadım bunda bulunduğum yer itibariyle deneyip dinleme şansımın olmaması büyük etken tabi iyikide açılmamışım hoparlörün birinde olması gerekenin aksine cızırtı tıkırtı geliyordu yenisiyle değiştirecekler ürün elime geçtiğinde arızalı olduğu için ama uğraştıracak tabi biraz beni sen kendin dinleyip görebileceğin bilgi alabileceğin yerler varsa daha nitelikli ürünlere yönelebilirsin.şimdi benim sorduğum sorulara yakın sorular sormuşsun başkalarının bana verdiği cevaplar üzerinden yardım edeyim.

    1.ikinci el ürünlerden korkma diyorlar gerçekten de aynı paraya sıfır alabileceğin ürünlerden çok daha iyisini bulabiliyorsun araştırınca ama tecrübe olmadığından bide garanti sıkıntı olduğundan ben pek sıcak bakmadım.

    2.Amfi hoparlör tavsiyesini daha tecrübeli arkadaşlar tavsiye etsin.ama biraz ingilizce biliyorsan ürünleri yabancı sitelerde işin uzmanları değerlendiriyor.ben 2010 yılı what hi-fi ödüllü amfi aldım mesela kimse bana önermedi baya bi araştırdım uzmanlar fiyatının çok üstünde bi ürün dedikleri için aldım hoparlörün bir tanesi arızalı çıktığı için detaylı inceleyemedim.

    3. ben audiotrack prodıgy hd2 ses kartıyla bilgisayardan dinliyorum yüksek kaliteli flac albümleri(yüksek kalite albümleri nerelerden bulacağını bilmiyorsan sana özelden yardım edebilirim gerçekten mp3 le arasında dağlar kadar fark var) ama hi-fi sistemi bilgisayardan dinleyeceksen araya hi-fi sistemler için dac diye bişey var onu bağlıyorlar en kısa zamanda onu alacam kaliteli ses almak için gerekli diyorlar.

    4.sorun hakkında hiç bir fikrim yok bende öle amatörce bi kaç enstrüman çalarım valla benimde aklıma geldi ama bilmiyorum bağlanır mı keşke diyorum kalabalık kalkar odadan ama iş göreceğini sanmam.

    son olarak eğer ki internetten filan alacaksan kesin sıkı pazarlık yap fiyat çok şişirme oluyor bazı ürünlerde üzerine yazanın aksine tahmin edemeyeceğin indirimler oluyor.bence ilk önce amazon.com vs sitelerden yurt dışı fiyatlarına bak ona göre aklında bi fiyat oluşturup (tabi vergileri kat zart vergisi zurt vergi)ona göre pazarlık yap.kobloyu da alırız deyip geçme biraz kaliteli bir şey araştırınca oda tuzluya geliyor.ha bide oda boyutu ben 15 metre kare için kule tipi hop. aldım ilk denememde sesin çeyreğini geçemedim bana çok fazla geldi apartman dairesindeysen odan benimki kadar filansa kitaplık tipi hoparlöre bak derim kule tipi çekici geliyor insana ama stereo mecmuası sitesindeki bilir kişiler ve yurt dışından bilir kişiler kitaplık tipinin sesini daha tatlı buluyorlar.




  • Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

    Benim bildiğim bir yer Mavi Hifi var Bağdat Caddesi'nde. Hiç gitmedim ama profesyonel bir yere benziyor. Burayı bilenler varsa yorum yapabilirler mi?

    İngilizce sorunum yok, araştıracağım ama dediğin gibi oku oku insanın kafası karışıyor bazen. O yüzden tecrübeli arkadaşlardan görüş alabilmek adına buraya başvurdum.

    Flac albüm konusunda sıkıntım yok, demonoid sayesinde elimdeki tüm albümleri flac'e çeviriyorum. En son The Beatles'ın 2009 remastered box set'ini edindim, tüm albümleri stereo ve mono olarak var, gerçekten müthiş bir set ancak hifi'da dinlemek için can atıyorum.

    Enstrüman konusunda Line 6 pod kullanarak (elektro gitar amfisi simülatörü) PA sistemlerden (alışveriş merkezi, okul ses sistemleri gibi) Marshall'ın, Roland'ın çeşitli amfi seslerini almak mümkün. Teorik olarak doğru bağlantılar yapılırsa hifi hoparlörlerde de mümkün olmalı. Denemek lazım. Dediğim gibi bu biraz deneysel birşey olacak, yoksa Marshall amfi var evde.

    Ses kartı konusunda sıkıntılıyım çünkü laptop kullanıyorum ve external kart almam lazım. Ancak dediğin gibi DAC kullananlar varmış, ses kartına yine gerek var mı DAC kullanınca yoksa o ihtiyaç ortadan kalkıyor mu bilemiyorum. Bilen varsa yazarsa sevinirim.




  • istanbul da mavi hi-fi yi extrem audio yu (bayilerini kendi sitesinden bulabilirsin), izmirde fonetik firması ankarada sigmases bunları bi abi bana önermişti abi güvenilir de firma güvenilir mi bilmem alırsın sorun yaşarsın karışmam tek emin olduğum kesinlikle sıkı pazarlık yap. tabi tüm markaları tek bi yerde bulamazsın aklına yatanı buralardan birinden alabilirsin.gitara gelecek olursak bu hi-fi sese biraz renk katıyor son dinleyiciği memnun ediyor canlı çaldığımızı buradan dinleyebilirmiyiz orası meçhul ama kendi kayıtlarını zevkle dinlersin gibime geliyor .Dac ta usb den bağlanıyor diye biliyorum ben bi kaç resimde öyle görmüştüm model farklılık yaratır mı orasını yine bilmem sen öğrenip beni de bilgilendirirsen sevinirim ist.desin herhalde her yeri gez dolaş kanımca.son olarak bu konularda biraz teknik bilgi içeren güzel bi site var türkçe hem buradaki videolar azda olsa bu konuda fikir verir sanahttp://www.timpani.com.tr/teknik/teknik_video.htm.valla bende senin yaşadığın sıkıntının aynısını yaşadığım için az da olsa yardım etmeye çalışıyorum yoksa benim bilgim dahilinde haddim değil bu iş.nedense bu konuda deneyimli arkadaşların bir kaçı hariç pekte oralı olmuyorlar başkalarının sistemlerine methiyeler düzmek veya başkalarıyla olan anlamsız sürtüşmeler daha çekici geliyor gibi onlara hepsi değil tabi tartışmalarda insanı bilgilendirir ama çoğunun içi boş gibi bi bilgi alacam diye bi sayfa gereksiz şey okuyorum bazen tabi forumda yeni üyeyim yanılıyor da olabilirim.




  • ^_^
  • YAMAHA AS-500 STEREO AMPLIFIER + MONITOR AUDIO BX 2 SPEAKERS

    Nasıl bir set olurlar sizce?
  • Merhaba hocam bütçeniz ne kadardır? özeldende görüşebiliriz
  • Roksan amfi ve dali helicon serisi ile müthiş güzel ve üst düzey bir ses kalitesine ulaşan sistem kurabilirsiniz.

    tabii bunların yanında kaliteli kablolar almanızda gerekecek.

    2. el ürünlerden hiç bir zaman korkup çekinmeyin. bir arkadaşında dediği gibi sıfır gibi ürünleri daha hesaplı alırsınız.

    sıfıt aldığınızda bir kaç ay sonra aldığınız ürünlerin değeri 3/1 düşer ve zararınız çok olur.

    eğer detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa size yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.