Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    quote:

    adaleti sağlamak icin her parti kendi bankasını kurması gerekmez mi güzel kardeşim ?


    Hâlâ partiler banka kursun diyor yahu. Ortada banka kuran parti falan yok. Ayrıca Is Bankası hisselerinin CHP'ye sağladığı bir çıkar da yok, neyin adaletini saglayacaksiniz?

    Eşitlik istiyorsan, aynısını Tayyip AKP için yapsaydı nasil olması gerekirdi onu yazdim:
    Bir başka siyasi partinin lideri (örneğin Tayyip) tüm malini, ailesi yerine kurduğu partiye (örneğin AKP'ye) bırakacak AMA partisi zırnık almaksızın tüm gelirini devletin özel amaçlı bir kuruluşuna (örneğin TUBITAK'a) aktaracak. Ayakta alkışlarım Tayyip'i.

    CHP-Is Bankası ilişkisinin BIREBIR DENGI budur. Aynısını Tayyip yapsın takdir ederim.

    quote:

    bir siyasi partinin yasalara ve etik değerlere aykırı bir şekilde bir bankada hissesi ve yöneticilerinin bulunması.


    CHP'nin Is Bankası hisselerinden herhangi bir çıkarı yok. Hicbir cikari olmadığı yerde neymiş etik dışı olan? Ziraat, Vakıf, Emlak bankası ve daha bir sürü bankanın yöneticilerini bir başka siyasi parti olan AKP belirliyor, o da mı etik dışı? Az tutarlı olun.
    Bakınız alıntı yaptığınız yerde yazmıyor ama ben bankayı kuran in CHP olmadığını zaten belirttim. İkincisi vakıf ziraat vs örneğini veriyorsunuz bunlar özel değil kamuya ait bankalar Tayyip atama yapıyor diyorsunuz bilgim yok ama eğer öyleyse devlet adına atama yapıyordur akp adına değil ha nedir demokrasi dediğimiz şey vatandaş devleti yönetmesi için bu partiye yetki vermiştir.
    Kavram karmaşasına gerek yok. Dolayısıyla ortada AKP'nin atadığı banka yöneticisi de yok. Bir sonraki seçimde HDP gelirse o atar yöneticiyi.
    Ama iş bankasındaki durum tamamen farklı.
    Eğer CHP'nin bu bankadan çıkarı yoksa neden tepki gösteriyorlar o zaman? Bir siyasi partinin din işlerine karışması kadar saçmadır banka işlerine karışması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Pöff o hisseler CHP'nin değil.

    Banka yönetiminde temsil yetkisi chp'de sadece.
    Chp o hisseleri satamaz, kullanamaz hiçbir şey yapamaz.

    Banka yönetimi hisselerin kar payını tarih ve dil kurumuna doğru veriyor mu, ona bakar.

    Alıntıları Göster
    E tamam o zaman sorun yok ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

    E tamam o zaman sorun yok ortada

    Alıntıları Göster
    Sorun var.

    Atatürk vasiyetinde böyle olacak demiş. Ak parti Atatürk'ün vasiyetini çiğneyip o hisseleri varlık fonuna aktarmak istiyor.

    Ardından hisseleri teminat gösterip kredi alıp ödemeyerek 5 kuruşa Katarlılara vermek. Banka sandığına el koyup bankayı peşkeş çekmek gibi şeylerin peşinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Mayıs 2020; 8:8:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    Vatandaş nasil ülkeyi yönetsin diye AKP'ye yetki verdiyse, Atatürk de hisselerini vasiyeti doğrultusunda kendi malini yönetsin diye CHP'ye yetki vermiş. Oysa simdi Tayyip Atatürk'ün malını cukkalama peşinde.

    quote:

    Eğer CHP'nin bu bankadan çıkarı yoksa neden tepki gösteriyorlar o zaman?


    Bu sorunun cevabı yukarıda. Atatürk'ün vasiyeti olan AOÇ, AKP'ye devredilince nasil yağmalandığını gördük. AKP'nin derdi Is Bankasının gelirlerini ait olduğu yere değil, kendi basiretsizliginden boşalan hazineye aktarmak, ondan sonra gider Katara bile satar. Tayyip'e güven olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    Gelirler iki kuruma TDK TTK aktarılıyor. Hükümet tarafından hortumlanmasina gerek yok güzelim bankanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan demekki iş bankası fonları düşüyor son bir haftadır, hemen bozmak lazım, yoksa ciddi zarar ettirecek bu aksiyonlar insanlara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    sen bir laf ediyorsun onlar da sana cevap veriyor. yani onlar 1 suçluyken sen 10 suçlusun. baştan siz devleti sevmezsiniz dersen bundan sonra nasıl makul konuşulur sence?

    bu konuda niye chpyi eleştireyim, ne alaka?

    sen chpyi eleştirdiğin için ısrar etmiş sayılmıyorsun ki. ne yazdıklarının farkında olduğunu söylemiştin. o yazdıklarında ısrar etmen sorun.

    Atatürkçülük konusunda oy için ittifak yapıldığı için böyle. Yoksa o mantıkla akp ile de kimsenin ittifak yapmaması lazım.

    Ya da bugün akp çıkıp Atatürkçü olsun, Atatürk düşmanlarına karşı olsun, sosyal medyada savcılar gereğini yapmaya başlasın. Bunu yapabilir mi?

    Sana şunu sorayım akpnin %40 oyu var desek bunların hiçbiri ölse chpye oy vermez değil mi? Siz mhpnin de büyük çoğunluğu chpye oy vermez. Chpnin kemik kitlesi %20 civarı olduğuna göre iktidar olmasının yolu nedir? Bana de ki "şöyle şöyle yapsa oyu %60 olur" o zaman tamam politikası yanlış derim. unutma iktidar olmak için %50+1 gerek.
    benim suçlu olduğuma siz nasıl bir mantıkla karar verebiliyorsunuz bu nasıl bir objektiflik sizin için.

    bana cevap verenlerle usulünce konuşmasın bilen biriyimdir.

    ben olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenlere gerçekleri söylüyorum tabik kide ısrar edeceğim. bir doğru var sonuçta.

    Atatürkçü bir partinin hdp ile ittifak yapması sırf oy alabilmesi için sizin için doğal mı bukadar.

    bakın akp nin kemik oyu var chp ye oy vermez diyorsunuz,

    mhp nin de chp ye oy vermeyeceğini söylüyorsunuz.

    ama chpnin de akp ye yada mhp ye oy vermeyeceğini birden es geçiveriyorsunuz.

    chp milli olmayı denese, gerçekten atatürkçü gibi davransa zaten kendi kendine oylarını artıracaktır.

    milletin hassasiyetleriyle uğraşmayacağının garantisini verebilse millet güvenip oy verir.

    canan kaftancılarla, sezgin tanrıkulularla, hdpyle ittifaklarla ancak göstermelik artırır oylarını.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    quote:

    hocam öncelikle karşılıklı fikirlerinizle tartışmanızdan dolayı teşekkür ederim.

    bu forumda olmamın en büyük sebebi düzgünce tartışabileceğim insanlardır.


    Bu konuda haklısınız, tansiyonu biraz düşürelim. Burada öyle insanlara laf anlatmaya çalışıyorum ki bazen, onun alışkanlığıyla biraz sert giriyorum konuya, kusuruma bakmayın. Amacım düşünceleri, fikirleri eleştirmek.

    quote:

    suriyede malasef iktidar keşke bu kadar kan dökmek yerine farklı bir takım iyileştirmeler yapabilseydi. keske bu kadar kan dökülmeseydi kardeş kardeşi vurmasaydı suriyede.


    İşte bunlardan bahsediyorum. Suriye'de, Kıbrıs'da, Akdeniz'de çok şey vardı akıllıca yapılabilecek. Aynı şekilde, FETÖ konusunda da, PKK konusunda da. "Şehir savaşları" da önlenebilirdi, 15 Temmuz da, ekonomik çöküşümüz de! Ama ülkemiz şimdi bu günlere geldi. Bu saatten sonra AKP ile, AKP'ye destek ile milli politika falan olmaz. Önce AKP iktidardan inecek, sorumlu kişiler, gerek basiretsizlikleriyle, gerek art niyetleriyle bu ülkeye yaptıklarının hesabını verecek, milli mutabakata ondan sonra bakılır ancak. Vatana ihanet etmiş bir oluşumu destekleyerek "milli düşünce" olmaz. MHP'nin hatası da burada. AKP'nin hatalarından hesap sormadan (bakın sadece eleştirmek demiyorum, ki onu bile yapmıyor MHP), bedelini ödetmeden desteklemek, AKP'nin bugüne kadar yaptığı tüm yanlışları sahiplenmek demektir. Bırakın HDP'yi, PKK'yı, hiçbir örgüt bu kadar zarar vermedi Türkiye Cumhuriyeti'ne bugüne kadar.

    quote:

    haliyle ölümden kaçanlar olduğu gibi

    bize gelmek zorunda kaldılar.

    türkmenler, ve sınırımıza en yakın gruplar. sınırımıza en yakın diğer grup olan ypg ve pydliler direk abdnin korumasına alındı.

    ülkemize milyonlarca suriyeli gelmek zorunda kaldı ve kimseye ne olduğu sorulmadan insani olarak alındı. yani burada mezhepçilik

    yapılmadı kesinlikle.


    Mezhepçiliği en başında yaptı AKP, komşu ülkede meşru hükümeti desteklemek yerine terör örgütlerine silah yollayarak. Tayyip'in şu yaptığı hareketin PKK'ya destek olan eski Suriye'nin yaptığından hiçbir farkı yok, bu kadar alçalmamalıydı Türk Devleti. Ülkemize gelen Suri'leri ülkeye almanın bir adabı var. Kurarsın mülteci kamplarını, orada misafir edersin, ama ülkelerindeki iç savaşı bir an önce bitirmek için de elinden geleni yaparsın, terör örgütlerine silah göndermezsin. Ama AKP Suri'leri kendine oy deposu olarak gördüğü için ülke içinde serbestçe dolaşacak ve çalışacak şekilde ülkeye aldı, geri göndermeye de niyeti yok.

    quote:

    libya konusunda ise zorbalıktan ve emperyalist bir ülke olmaktan ziyade emperyalist destek alan bir gruba karşı gerçek libya

    devletinin yanında yer almaktayız.

    Yine yer alalım, asker göndermeden de alabilirdik, destek olabilirdik. Libya'daki meşru hükümete destek olan herkes asker mi gönderiyor? Türkiye nden asker göndermek zorunda kaldı? Çünkü AKP'nin basiretsizliği ve yanlış politikaları yüzünden Akdeniz'de o kadar yalnız ve güçsüz kaldık ki, (Deniz Kuvvetleri'ndeki vatansever askerlerin devlet aklı sayesinde) Libya ile yapılmış anlaşma olmasa, tutunacak tek bir dalımız dahi kalmadı. Onu da iç savaş yüzünden ülkenin hakimiyetini kaybetmekte olan bir hükümet ile yapmak zorunda kaldık (zamanında Libya'da iç savaş çıkmasını yine AKP'nin desteklediğini de hatırlatalım). O yüzden şimdi Libya'da desteklediğimiz tarafın ülkenin kontrolünü kaybetmesi demek, Türkiye'nin tutunmak zorunda kaldığı tek dalın kesilerek Akdeniz'de mutlak mağlubiyete mahkum olması demek. Türkiye bu güçsüzlüğü ve çaresizliği yüzünden Mehmetçik'in kanını bir başka ülkenin iç savaşında akıtmaya zorlanıyor. AKP'nin önlenebilir ve öngörülebilir hatalarının bedelini şimdi Mehmetçik'in kanıyla ödüyoruz, bunda destansı bir tema yok.
    suriye konusunda esadın da çok suçu var hocam. sınırınızda bir yangın var bu yangına bir müdahale etmek zorundaydınız.

    burda zaten ilk başlarda siyasi olarak açıklamalar yapıldı hatırlarsanız. ama esad elindeki gücü kullanmaya başlayınca karıştı.

    şu anda akpye bir bedel ödetmenin inatlaşmanın kime faydası olacak bunun analizini yapıyordur mhp merak etmeyin.

    ve geçmiş hatalarından ders almışsa doğruları yapmaya başlayabilmişse yaptığı doğrulara bakmadan ama siz geçmişte sunu yapmıştınız

    ama siz böyleydiniz demenin terörle mücadeleyi sekteye uğratacağını hepimiz biliyoruz diye düşünüyorum.

    ki terörle mücadele, teröre destek veren belediyelere kayyumlar mhpnin bizzat desteklediği olaylardır.

    mezhepçiliği bizzat akp yaptı demek bence biraz doğru değil. bugün ırak iran suriye şiiler hariç kimse bizi ilgindirmez

    mantığıyla yürüyor nerdeyse. burada insani bir dram var. bu insanlar bulundukları yerlerde can korkusuyla ne yapsınlar bir

    düşünün. hatta chp milletvekilinin birtanesi bugün iranla türkiye savaşsa ben iran tarafında olurum diyerek mezhepçiliğin nasıl

    yapıldığını hepimize göstermişti hatırlarsanız. burda mezhepçilikten ziyade toplum olarak müslümanların birbirine saldırması

    çok acı bir durumdur. müslümanlar olarak birlik beraberlik yaşayacağımıza malesef herkes bir taraf.

    libya konusunda bizim kıbrıstan dolayı daha büyük bir hassasiyetimiz var. bizim için diğer ülkelerden daha stratejik bir durumda

    sizin de dediğiniz gibi libya ile yapılan anlaşmayı hatırlatan paşalar sayesinde hakkımızı savunuyoruz.

    güçsüz olsaydık hakkımızı savunmayı bırakın dillendiremezdik bile bu bir gerçek.

    güçlü devlet olmak için gerekeni yapmak zorundasınız. bugün libyada kendi menfeatlerimiz için varız. kimseye destansı bir

    tema göstermek için değil ki. sizinde demiş olduğunz gibi libya ile yapılmış anlaşmayı savunmamız mille menfeatedir.




  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Burada hem fikir olmamız gereken düşünce,Türkiye batık durum da ,sorumluları ortada.Bu sorumsuz insanların İşbankası üzerinden,düşük faizli yüksek miktar da kredi çekerek ömrü uzatmak.Bu kadar basit!!!Konuyu anlamsız alanlara çekerek,birşeyler yaptığını düşünmen bile o kadar boş ki
  • Olay işbankasında chp nin söz sahibi filan olması değil..Ona bakarsan memlekette her banka her kurum akp il başkanlığı..
    Son yenmedik kurum burası kaldı onuda yiyip rahata erecekler.
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan yazdıklarının farkında değilsin.

    Devleti, bayrağı, vatanı sadece sizin savunup, sevdiğini sizden olmayanların savunmadığını, sevmediğini söylüyorsun ve bunda bir sorun görmeyip, gerçekler tabiki ısrar edeceğim diyorsun üstüne.

    Akp şuan iktidar. chpnin oyuna ihtiyacı var mı ki onu söyleyeyim? Bunu diyorsan dediğimi anlamamışsın demektir.

    Chp eski seçimlerde Atatürkçüydü, tek kendi seçmenine yönelikti peki ne oy aldı söyler misin? Neden o zamanlar "chp iktidar olmak istemiyor, ülkenin geneline hitap etmiyor" gibi eleştiriler geliyordu? Akp çözüm süreci yaparken oyu neydi?

    Ayrıca şu var. Akpnin ne olduğunu, neler yaptığını biliyoruz. Sadece "kandırıldık, affedin" deyip herhangi bir bedel ödemediğini de biliyoruz. Ve bugün siz onlarla berabersiniz, onları savunuyorsunuz. O zaman chpde 10-15 sene iktidar olup aynı şekilde "kandırıldık" deyip işin içinden sıyrılma hakkı yok mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Anlaşılan yazdıklarının farkında değilsin.

    Devleti, bayrağı, vatanı sadece sizin savunup, sevdiğini sizden olmayanların savunmadığını, sevmediğini söylüyorsun ve bunda bir sorun görmeyip, gerçekler tabiki ısrar edeceğim diyorsun üstüne.

    Akp şuan iktidar. chpnin oyuna ihtiyacı var mı ki onu söyleyeyim? Bunu diyorsan dediğimi anlamamışsın demektir.

    Chp eski seçimlerde Atatürkçüydü, tek kendi seçmenine yönelikti peki ne oy aldı söyler misin? Neden o zamanlar "chp iktidar olmak istemiyor, ülkenin geneline hitap etmiyor" gibi eleştiriler geliyordu? Akp çözüm süreci yaparken oyu neydi?

    Ayrıca şu var. Akpnin ne olduğunu, neler yaptığını biliyoruz. Sadece "kandırıldık, affedin" deyip herhangi bir bedel ödemediğini de biliyoruz. Ve bugün siz onlarla berabersiniz, onları savunuyorsunuz. O zaman chpde 10-15 sene iktidar olup aynı şekilde "kandırıldık" deyip işin içinden sıyrılma hakkı yok mu?
    ortada bir yanlış vardı evet diyorsunuz.

    bizde faydalanalım öylemi kısaca.

    nerde kaldı Atatürkçülük peki.

    ülkeyi hdp ile ittifak yaparak mı kurtaracak bu chp.

    akp bir yanlış yaptı diye bizde mi yanlış yapalım diyorsunuz.

    İktidar olalımda Atatürkçülük sonraki işmi yani.

    sizin derdiniz ülkenin menfaatleri değil o zaman. biz yönetelim de kimle birlikte olursak olalım mantığı bu.

    çok ilginç değil mi sizcede bu düşünce.




  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Seninkilerden evvel iki defa daha yapmaya kalktılar bu işi...İkisi de mahkemeden döndü...Boşuna zorlama...Haa dersen ki artık hukuk adalet mahkeme falan yok,ona da birşey diyemem...
  • Olayın özü şu...Kimse oraya buraya çekiştirmesin...

    Bankadaki hisselere el konulup fona aktarılacak...Ondan sonra da yandaş iş adamı kılıklı haramilere peşkeş çekilecek...Yıllardır olduğu gibi...
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Olay şu. Siz bunları diyenlerle sorun olmadan beraber oluyorsanız, iktidar ortağı oluyorsanız başkası için niye sorun oluyor?

    Normalde sizin böyle bir düşünceye sahip, yıllarca bu şekilde davrananlara karşı olmanız gerekmez mi? Üstelik kimin devleti sevip sevmediğini söylerken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Olay şu. Siz bunları diyenlerle sorun olmadan beraber oluyorsanız, iktidar ortağı oluyorsanız başkası için niye sorun oluyor?

    Normalde sizin böyle bir düşünceye sahip, yıllarca bu şekilde davrananlara karşı olmanız gerekmez mi? Üstelik kimin devleti sevip sevmediğini söylerken.
    olay asıl şu.

    bunlar açılım yaparken fetöyle kolkolayken zaten biz ekmeleddin ihsanoğlu örneği gibi chpyleydik.

    sizinde dediğiniz gibi chp o zaman Atatürkçü gibi duruyordu enazından.

    bizim ortaklığımız akp için değil ülke için. terörle mücadele ve dış politikada destekliyoruz özellikle.

    onlar bizim çizgimize geldikleri için de karşılıktan ziyade destek çıkıyoruz tabikide.
  • https://www.hukukihaber.net/makale/amp/7884?__twitter_impression=true

    Ersan Şen tarafından son nokta konulmuş.

    Ona laf eden çıkacak mı bakalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    ekmeleddinin aldığı oy ortada, rtenin aldığı oy ortada. Eğer söylediğin gibi Atatürkçü olsa yeter durumu olsaydı o seçimi kazanırlardı.

    zaten Atatürkçülük sizin için olmazsa olmaz olsaydı akp ile beraber olmazdınız.

    Bak bizim çizgimize geldikleri için destekliyoruz diyorsun ama geçmişte yapılanları yok sayıyorsunuz. Demek ki sizin için anlık politika önemli.

    Ya da ortaklığınız sadece belli konularda olsa zaman zaman chpnin önerilerini vs. desteklemeniz lazım ama siz başkanlık sistemini bile getirtiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 17 Mayıs 2020; 19:0:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.