Şimdi Ara

Herkes sürekli para kazanıyor hissi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar 6 aydır içimi kemiren son 1aydır tavan yapan ve beni hayattan soğutan bir sorunum var. Aylık 25k bandında gelirim var temmuz'da bir miktar artacak (sorun bu değil tabi )
    Yaklaşık 7 yıllık bir borsa geçmişim var, güzel paralar kazandım. Bu süreçte ev sahibi oldum 3 tane aracım vardı. Ta ki geçen yıl mayıs ayına kadar. Finansal olarak herşeyin terse döndüğü hayatımın dönüm noktalarından biridir. Evet doğru tahmin ettiniz coin piyasası.
    Lafı eğip bükmeden anlatayım çok detaya girmeden. Mayıs Eylül arası yaklaşık 400 bin lira zarar ettim. 2 araca düştüm üstelik marka düşürerek. Premiumdan normal bir marka diyeyim. Nakit de kalmadı haliyle. Geçiniyor muyum evet zorlandığımı söyleyemem. Ancak çevremdeki herkes sürekli borsadan coinden para kazanıyormuş hissi bütün ruhumu kaplıyor, sanki herkes hergün yüzde 10 koyuyor ben geri kalıyorum. Önceden kar ettiğim günler aklıma geliyor, sonrası derin bir iç çekme. Şeytan yoklayıp duruyor arabayı sat borsaya dön senin yerin orası. Evet bu hırs yüzünden bir türlü hayattan keyif alamama durumu var. Endeksi takip ediyorum yükselince üzülüyorum sanki o gün herkes parayı kırmış benimle alay ediyorlar.
    Bazen kendi kendimi sakinleştiriyorum, oğlum delimisin bu işte kazanmak da var kaybetmek de. 35 yaşında evin 2 araban var hepsini kendi başına yaptın sonu yok bu işin. Sonuçta kaybettin ne diye elindekileri riske atıyorsun bunu da kaybedersen ne yapacaksın evi de mi satacaksın vs vs. Uykudan uyanıyorum herşey aynı, hayat böyle nasıl geçecek bilmiyorum. Sanırım bağımlılık problemi baş gösteriyor. Birikim yapmıyor da değilim altın alıp koyuyorum her ay ancak içimdeki boşluğu doldurmuyor.
    Ne yapacağım?







  • evvele sen zaten zengin sayılırsın Türkiye ortalamasına göre aç gözlülük edip ,hırs yapıp çok kısa zamanda çok para kazanmak isteği yüzünden para kaybetmişsin. bu bir nevi kumar alışkanlığı gibi bir şey olmuş sende.


    ruhunu bu kumar alışkanlığından arındırmam gerek. ve borsacı değil yatırımcı olmanı öneririm. yani günlük al-sat yaparak değil 10 tane sürekli yatırımlar yapıp büyüyen şirket bulacaksın ve 10 şirketin hisselerini sürekli alacaksın,satmak yok. satmayı unutacaksın. borsa düşüşlerine üzülmeyeceksin aksine elinde para vaesa buna sevinmelisin çünkü o güzide şirketlerden daha çok lot hisse alabileceksin.

    senin ilacım bu abi,tüm videolarını seyret boş vaktinde.

    KARAVANDA BORSAyoutube
    Borsa ve hisse senetleri üzerine eğitim ve finansal okur yazarlık
    https://www.youtube.com/watch?v=RWCrNLpvqs0&t=7045s




  • 25k gelirin var ama bunun ne kadarı aylık giderine gidiyor ve elinde yatırım için ne kadar kalıyor burası önemli? Öncelikle borsa vs al sat işlerinden uzak durmanı öneririm belliki senlik değil. BES, fon yatırımları, bunların hiçbiriyle uğraşamam diyorsan finansal danışmandan yardım almalısın. forumlar böyle önemli konularda yanıltıcı olur. Herkesin riski kendine göre değişir. Ben mesela 1 yatırıp üstüne koysam sevinen biriyim. ama o 1 i kaybetsemde hiç üzülmem. Hangi coinden kaybettiğinizi öğrenebilir miyim?

  • Coin den kaybeden etrafa duyurmuyor ki , içine atıyor gariban

    Mesela sen o kadar zarar etmişsin , çevrene şu kadar zarar ettim uf be diyor musun ? Ama aksini düşün, 100k koydun, 1 hafta sonra 300 K alınca , sağır sultana duyurursun. Hal böyle olunca herkes kazanıyor, kaybeden kimse yok

    25k gelirim var demişsin, evin araban var. Hayatta yapılacak bir çok güzel şey var. Hobi bul kendine. Ne bileyim tr yi gez. Karadeniz’e git vs vs

    Piyasaya al sat için dönersen sonu yok. Elindekilerden de olursan çok yüksekten düşersin, aman dikkat et




  • sana rahatlık batıyor illa sıfırlanınca rahatlıcaksın emin ol uğraşma böyle şeylerle

  • ilginc, ben borsaya ilk basladigimda boyle bir psikolojim vardi ama yasit sayiliriz ve bir suru deneyimin var , kar ve zarar etmissin, artik bazi seyleri kontrol etmen lazim


    burda sihirli bir degnek bekleme, .. senin bu yaklasimin , seni felakete gotururu, mutlaka bu durtulerini kontrol et

    su lafida unutma, piyasa, paranin sabirsiz kisilerden, sabirli kisilere katarildigi bir yerdir


    kendini kontrol etmeyi goren,

    burda o yatirimi yap, borsa yap, coin yap demiyecem, senin sorunun, piayasa bilmemk Degil , kendini kontrol meselesi

    sahsen benim bunca yildan sonraki stratejim, temettu emekliligi,



    https://eksisozluk.com/temettu-emekliligi--5458491


    https://www.youtube.com/watch?v=sWDWzFlGZjI


    https://www.youtube.com/watch?v=FtaFEsT5zjo


    https://twitter.com/____pasa____/status/1426589078921916417?lang=en


    gelirin var, sikisik degilsin, illa kazanacam diye kendini hirpalamana hic gerek yok ,

    al izle ekonomi prefesuru Kenyes bile al satta zarar edince bu yonde yatirim yapmis, zaten warren boffetler, vs,vs hic demiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 10 Haziran 2022; 10:3:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.