Şimdi Ara

Her yoruma açığım bisiklet tavsiyesi lütfen. (ÇÖZÜLDÜ carraro sportive 327 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işe her gün bisikletle gidiyorum. Şu herkesin bildiği en ucuz dede bisikleti dediğimiz bisiklet var şu anda bende. İş ve ev arası bugün baktım 5.3 km. Yolun yarısında bisiklet yolu var iyi oluyor. Ama yol üzerinde tren yolu da olduğu için mecburen altgeçide girip çıkıyorum. Aşağı inmesi iyi ama geri çıkması zor oluyor :)) Bu 5.3 km'yi 25 dakikada gidiyorum. Aslında öyle yavaş süren biri de değilim, normal mi bilmiyorum. Kaldırımlardan pata küte çıkıp indiğim için arka gece farı düşmüş haberim bile yok. geçen gün yolun dönüş kısmında biraz hızlı gideyim dedim, teker kaydı düştüm. Neyse ki yol boştu. iş dışında da bazen günlük 20-30 km yaptığım oluyor ama şehir içi hep.

    Nasıl bir bisiklet tavsiye edersiniz? Aslında kalın tekerli bisikletler görünüşü hoşuma gidiyor ama çok yorucu olur diyorlar. Ama hiçbir marka model yok aklımda.

    Edit: boyum 1.78 kilo 63 bu konuda da bisiklet seçerken dikkat etmem gereken bir şey var mı?


    Son edit: carraro sportive 327'ye geçtim. Sabit maşa, hafif, tekerleri ince, hafif bir bisiklet. Mutluyum
    Buradan aldım. Aldığım tarihte direkt şubesine gittim 3750 tl'ye aldım. Sonradan bakacaklar için duyurulur.

    https://www.ozceylanbisiklet.com/urun/carraro-sportive-327-bisiklet-28-jant-2021-mat-antrasit-gumus-mavi-kirmizi-52



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 16 Ağustos 2021; 16:6:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu ilk bakışta bir lastik konusu gibi. Sanki bir lastikle o bisiklet başka bir şey olacak.

    Bence bozuk yollar için lastikte 1.75" genişlik ideal bir ölçü. Hafif istiyorsanız 1.50", sağlam istiyorsanız 2.00". Bu ölçüler bisikletin hobiden daha çok "iş" olduğu zamanlarda yıllar yılı kullanıldılar. Enerjiyi düşünüyorsak, şehirde daha kalın bir lastiğe bence gerek yok. Desen olarak da 'gravel" tipi bir lastik tavsiye edebilirim. Çünkü Türkiye'de asfalt olarak kastedilen şey çoğu zaman sabit çakıl zemindir. Bu lastiklerin özelliği tabanın küçük bir alanda her yöne kolaylıkla esnemesi ve bunun için de yüksek sayıda ama küçük dişlerinin olmasıdır. Derin dişli olanları gevşek çakıllar için, sığ dişli olanlarsa sabit çakıl ve pütürlü yüzeyler için idealdir. Bu lastikler aynı zamanda tramvay yolları, dar açılı satıhlara inip çıkarken de görece güvenlidirler. Yine parke zemin, açılı parkelerde de aynı şekilde. Ucuz bir örnek Michelin Counrty Rock olabilir. Henüz geçen sene taktım ama özellikle yapılı belediye yollarındaki su kanalları, satıh farklarındaki iniş çıkışlarda gayetiyle memnunum. Daha pahalı ve belki daha iyi modeller de vardır (Schwalbe G-one) desen ve ebatı görünce fikri anlayacaksınız. Aynı ebattaki bir yol lastiğinden daha ağır olmak zorunda değil, hafif olabiliyorlar.

    Bisiklet için... Bugün öyle çok model var ki aklın karışmamamsı mümkün değil. Bu yüzden bir adım geriye, belki sizin 'dede' bisikletinize doğru bir adım atarak temel karakterleri hatırlayıp öyle karar vermek lazım. Muhtemelen modern bir "yol bisikleti", fiyatına göre en iyi cevabı verecek ama bunların da arasındaki farkları görebilmek için olabilecek faydaları düşünmeli :

    En başta, tabii ki ne kadar hafif o kadar iyi. Dağlık ülkeler... İtalyan ve Fransız bisikletleri hafif olurlar, harika kaynaklı, hafif kadroları vardır. Maşa açıları (kaster) ne çok agresiftir ne de hep ip gibi gidecekmiş gibi rahattır. Manevrası nispeten hızlıdır. Sizin durumunuzda, yani alt geçit / üst geçit taşıyorsam aksesuarlı haliyle 12kg'dan daha hafif bir şey bakardım. Bu da muhtemelen bu tipte bir bisiklet olacak.

    İkinci opsiyon yarış bisikleti veya ona yakın yol bisikleti. Bu bisikletler aksesuarsız olur, reflektörleri bile olmaz ama 8kg kadar hafif de olabilirler (reflektörlü lastikler var). Hız için yapıldıklarından kaster açıları da düşüktür, dikkat talep eder (başlarda arkanıza zor bakarsınız) ama bu enerji kazancıdır. Böyle agresif bisikletlerin zemini ısırması için epey ince lastikleri olur, en az 80-90 psi için de yeni bir pompaya ihtiyacınız olabilir. Kullanması dikkat ister, ama çanta gibi de taşınır. Eve işe taşınır, güzelce duvara asılır.

    Hollanda bisikletleri. En ağır bisikletlerdir, 20 kg'ı bile bulurlar ama 16 kg civarı hafif olanları da bulunabilir. Bunları hiç bir yere çıkarmaz, kapıda bırakırsınız. Bu ağırlık karşılığında vitesler ve fren göbeklerdedir, sudan hiç etkilenmez, neredeyse bakım istemezler. Zincirleri tamamen kapalıdır. Sağlam sehpalarıyla ağır çantalarla düşmeden bekleyebilirler. Yüksekte dik oturulur. Kaster ve off-set mesafeleri öyledir ki yürüyüş hızında dengede kullanmak mümkündür, ağırlığına rağmen kalabalık yerlerde kolay kullanılırlar. Yavaşlık yarışı yapılsa herhalde bunlar kazanır. Düz zeminde epey zevklidir, yokuşlu yerlerde pek tavsiye etmem.

    Alman, Polonya ve tabii bir dünya kadar uzak doğu modelleriyle bizim yerli modeller bu anlattğım uç örneklerin kombinasyonları gibidir. Alman bisikletleri ekseriyet Fransız ve Hollanda arasında bir "designation" gibidir. Bisan'ın eski pek çok modeli de Alman Hercules ve Fransız bisikletleri arasına düşen oranlar ve geometrideydi. Bir de Fuji gibi Japon üretimleri var ki onları henüz ancak merak edebiliyorum., uzaktan Peugeot/Mericer havası alıyorum.




    Şimdi bu kadar şeyi neden yazdık... Ağır olacaksa bunun faydaları, bu faydalar yoksa da ne kadara hafif olunabiliyor farkedilebilmesi için. Aksesuarsız ~16kg, agresif kasterli, hidroform alüminyum kadrosuyla modern görünen ama aslında dede bisikletlerinden bile teknik açıdan çok daha gerideki bir gereksiz modele düşülmemesi için. İyi modeller, iyi yerli modeller de artık var ama malesef abuk sabuk şeyler de var ki uzaktan resmine bakarak ayırt etmek mümkün değil. Hafif bir jant fiyatına harika görünen bisikletler var... ama bakalım sizin dede bisikletinden daha hafif mi.




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Vay :)) detaylı cevap için çok teşekkürler.

    Lastik değiştirme. Hmm. Bunu hiç düşünmemiştim. Tekerler şişik mi sadece ona dikkat ediyorum. Bu konu aklımda. Şimdilik cepte dursun.

    Hollanda bisikletleri çok iyiymiş. Ama sanırım fedakarlıkta bulunmak lazım. Hem çok sağlam hem de çok hızlı olmuyor. Çok hızlı olanlar hafif malzeme kullanıyor. Çok sağlam olanlar da ağır malzeme kullandığı için hızdan kaybediyor. İkisinin ortasını yapanlar da var anladığım kadarıyla. Bu durumda sizin tavsiyenize uyup 12 kg altı bisikletlere bakacağım. Hızı daha çok seviyorum :)) şu bisiklet modeline denk geldim. Tasarımı da hoşuma gitti. Çok pahalı olmasını da istemiyorum. Çalınır falan üzülürüm sonra :)) sizce bana uygun mu?
    https://www.bisiklet.com/yol-yaris-bisikleti/1902-bisan-rx-9000-yol-yaris-bisikleti.html

    Edit:https://www.advenport.com/makale/yol-bisikletine-gecmeden-keske-bilseydim-diyeceginiz-7-sey
    Bunu okuyunca vazgeçtim. Ben bundan düşerim ya. Pedal nasıl yok?! Ayrıca arada telefona bile bakıyorum ben düşerim bundan.

    Edit 2:https://www.hepsiburada.com/bisan-savage-ft1-fat-bike-bisiklet-26-jant-turuncu-pm-HB00000UDQG5
    Şunu alsam çok dikkat çekerim sanırım. 17 kg fazla ama çok güzel görünüyor ve konforu iyi gibi sanki. Bununla yukarı çıkabilir miyim emin değilim ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 15 Eylül 2020; 8:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün benim bisikletin ağırlığını merak ettim baktım. 19 kilo geldi. Vay canına :)) ama sepeti çamurluğu her şeyi var. Marka modelini bilmiyorum. Üstünde özkan bicycle super 2000 yazıyor. Google'a yazınca bir şey çıkmıyor. Tekerler şişik onun üstünde de deli tire 26x2.00 (54-559) yazıyor. 26 jant 2.00 ölçü iyi sanki. Teker şuna benziyor.

    Her yoruma açığım bisiklet tavsiyesi lütfen. (ÇÖZÜLDÜ carraro sportive 327 alındı)

    Bence değiştirmeye gerek yok. Sanırım ben baya yavaş sürüyorum. Kendimi hızlı sanırdım bi de. @Karbon 12

    Merak ettiğim şey şu ki şu bisiklete geçsem farkı hisseder miyim?
    https://www.bisiklet.com/dag-mtb/1919-bisan-mts-4500-dag-bisikleti-mtb.html?search_query=Mts+4500&results=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 15 Eylül 2020; 16:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ağırlıkta %10 iyileşme farkedilir. Özet olarak bence bir en çok 14, 14.5kg bir bisiklete geçerseniz değiştiridiğinize değer. Eskiye göre rahat olur, birazcık daha seri olur. Yok 16-17 kg olursa bence sadece değişiklik olur, değmez. "Deli" lastik bilinmeyen bir marka değil, klasiklerden, ama eskimiş olabilir.

    Merdiven, alt geçit, üst geçit varsa, engebeli semtlerde bence 14 kilonun üzeri yorar. Bu tabii kanun hükmünde karararname değil ama sürekli kullanan biri için sizin durumunuzda yeni tiplerde "şehir bisikleti" veya "yol bisikleti" tercih edilir. Yok, dağ bisikleti seviyorsanız da en çok 'gravel' bisikletler derim. Şehir içinde 'gravel'dan fazlası kamyon gibi yorar. Kondisyon oluyor diyorsanız başka ama eskiyi aratırsa karışmam :)

    Benim de ilk bisikletim Bisan, 17 kilo. Krom çamurlıuklar, zil, dinamo, ön/arka farlar, iki çift reflektör... her şey var. Gerçek bir yarış bisikletine ondan geçince uçuyordum. Biraz pahalıdır onlar ama ± 9 kg büyük bir bisiklet bambaşka bir şey.

    Yine 16-17 kilo bir bisiklet alırsanız ilk zaman iyi gelebilr çünkü parçalarla lastikler de yeni olacak ama bir zaman sonra aynı hisse yaklaşır. O 4" tekerlekli fat-bike, kum zemin için özel bir şey ve bence çok ağır. Her gün git gel kullanılacak bir şey değil, hele 20-30 km ne olur onunla bilemiyorum. Dediğim gibi, bence 2" maksimum, o da ağırlık çanta vs.. varsa, tercihen 1.50, en çok 1.85" ara ölçü.

    Boy kilo olarak yakınmışız, 26" bize gereksiz. Yeni alacak olursanız 27.5" 28" jant çapı, 54 - 56 arası kadro tavsiye ederim. Eskiye bir bakım, yeni zincir, göbeklerde boşluk varsa düzeltip yeni lastikle 26" jant da güzel kullanılır bence. Son linkteki Bisan'ın ağırlığı yazmıyor ama hem amortisörlü hem de fiyatına bakınca zannetmiyorum pek hafif olacağını.




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Başka siteden baktım bisan mts 4500 tahmin ettiğiniz gibi 17 kg. Çünkü onda çelik amortisör var. Alüminyum olanları tercih etmek lazım sanırım. Bu durumda değiştirdiğime değmez :)) Onu iyice araştırıp uygun bir ağırlık bulmak lazım. Yol bisikletleri çok cazip ama konfor yok onda da. Düşme ihtimalim çok fazla. Fakat aklıma takıldı. İlerde bir gün ikinci bisiklet olarak yol bisikleti almak isterim. Böyle yapan baya var galiba. 4.00 tekerli fate bike ise güzel görünse bile çok yorucu olur o da değmez. Şehir bisikletleri tasarım olarak hiç hoşuma gitmiyor. Geriye dağ bisikletleri kalıyor. Özetle
    Ağırlık max 14.5 kg olmalı
    Lastik 28 veya 29x1.50 olmalı.
    Kadro 54-56 arası
    Kadro malzemesi alüminyum

    Fren tipi hakkında ne düşünüyorsunuz? V tipi fren, hidrolik disk, mekanik disk yazanları gördüm. Çok fark eder mi? Bi de kadro boyu 46-48 yazanlar baya var. Bazı tablolara göre 1.80 boya uygun gibi. 50 de kurtarır gibi. Maksimum 56-58 var zaten. Neyse sorun yok zaten internetten bakıp bisikletçiden alacağım yine. Sorun olacağını sanmıyorum kadro boyunun :)

    Biraz aramam gerekecek sanırım. Dağ bisikletleri bakıyorum hep tekerleri 2.10 yazıyor. 1.50 olsa sahiden daha çok enerji tasarrufu olacak. Yukarıda attığım bisan rx 9000 yol bisikleti aslında ağırlığı çok iyi. Tekerler 24x1 diyor gerçi. Çok ince. Kontrolü zor olur baya :))

    Edit: salcano'nun güzel tasarımlı şehir bisikletleri varmış onlara da bakacağım :)

    Edit 2:https://www.mossobisiklet.com/legarda-2021-mdm-v-bisiklet
    12.20 kg 28 jant güzel bir bisiklet buldum sanırım. Trekking olarak geçiyor bu bisiklet türü. Baya hoşuma gitti. Eksisi var mı bilmiyorum ama yarın mosso bayisine gideceğim. Yakınmış bi bakarım sadece :) Varsa tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 16 Eylül 2020; 7:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Kimse cevap yazmıyor kendi soruma cevap yazayım bari. Belki gören, faydalanan olur.
    V fren hafif ve ucuz olması ile ve bakımının kolay olması öne çıkıyormuş. Disk fren ise tasarım olarak, daha çabuk durması, hassas olması ve yağmurlu havalardan etkilenmemesi ile öne çıkıyormuş. Benim tercihim v fren olacak çünkü hafif olması benim için daha önemli.

    Ayrıca şu yazıdan baya bir şeyler öğrendim. 3 gün önce bisikletler hakkında bildiğim tek şey jant iken şimdi baya bir şey öğrenmiş oldum.
    http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=871

    Bisiklet alma tarihim belli değil ama alınca buraya yazarım yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    Sağ ol kral ben de tam fren hakkında düşünüyordum sanırım v fren alıcam, alınca yazın belki ben de aynısından alırım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Kimse cevap yazmıyor kendi soruma cevap yazayım bari. Belki gören, faydalanan olur.
    V fren hafif ve ucuz olması ile ve bakımının kolay olması öne çıkıyormuş. Disk fren ise tasarım olarak, daha çabuk durması, hassas olması ve yağmurlu havalardan etkilenmemesi ile öne çıkıyormuş. Benim tercihim v fren olacak çünkü hafif olması benim için daha önemli.

    Ayrıca şu yazıdan baya bir şeyler öğrendim. 3 gün önce bisikletler hakkında bildiğim tek şey jant iken şimdi baya bir şey öğrenmiş oldum.
    http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=871

    Bisiklet alma tarihim belli değil ama alınca buraya yazarım yine.

    Hocam bende alacağın bisiklet ile ilgili paylaşımını bekliyor olacağım. Umarım ben almadan önce alırsın da senin tecrübelerinden faydalanabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aktassa A kullanıcısına yanıt

    Hocam zor gibi bu aralar. Zaten gönlüm de yol bisikletlerine kaydı. Alma imkanım olduğu zaman ne yaparım hiç bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu hafta alacak gibiyim.
    Ama marka model konusunda aşırı karmasadayim
    Sanırım belli bir mağazaya gidip satıcının ikna yeteneğine göre tercihimi belirleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktassa A kullanıcısına yanıt

    Hocam çok güzel bisiklet youtube kanalları var. Mesela örnek video atıyorum. Şunun gibi videolar izleyince ve de araştırınca insan aşık alıyor :))




    Bence mosso çok güzel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktassa A kullanıcısına yanıt

    Hata yaparsın kendi ihtiyacını belirle ne kadar para verebilirsin ona bak sonra internetten araştır alacaksan öyle al bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baykuş® kullanıcısına yanıt

    Şu anda alamam işte. Ama bir gün alacağım. İhtiyacım kesinlikle hafif bir yol bisikleti. Bunu anladım. Diğer detayları alacağım zaman tekrar araştıracağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    yukarda yazan diğer arkadaşa yazmıştım hocam size değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baykuş® kullanıcısına yanıt

    Benim hatam pardon :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salcona city fun modellerine bakabilirsin . İnce tekerin sıkıntısı bozuk yolda çok titreşim yapar dişler tak tak eder birbirine ellerin acır tutmaktan ama daha hızlı gidersin 10 kg civarı olur hafif olması dayanıksız olduğu anlamına gelmez alüminyum diye bir şey var duymuşsunuzdur illa ki he bundan yapılır bu hafif bisikletler hem paslanmaz dayanıklıdır hemde sağlamdır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı takip eden varsa bi güncelleme yapacağım. Bayağı bir şeyler oldu :))

    Benim dede bisikletinden iyice sıkıldım, sattım. Onu satınca bi süre bisikletsiz kaldım. Ondan sonra bisikletçileri gezdim. Her yer pahalı. İnternette bayi fiyatından bile daha pahalı satıyorlar. Bu arada yol bisikleti denedim bisikletçinin birinde. Dedim bununla her gün işe gidemem ben. Vazgeçtim böylece. Şehir bisikletlerine baktım ama dediğim gibi ucuz bulamadım. Son çare letgo'ya baktım. En sonunda biriyle anlaştım. Kusurları olsa da bisikleti aldım.

    Corelli snoop 3.4 mtb 29 jant bisiklet. Evet belki yanlış yaptım, yine ağır bir bisiklet aldım. Mtb olduğu için de tekerler 2.10 ama olsun. Hızlı olmasa da rahat bir bisiklet.

    Bu arada ilk mesaja yazdığım işte değilim artık. Ev - iş arası 10 km. Haftada 6 gün gidiyorum böylece 120 km yapıyorum :) şimdilik bu bisikletle idare edeceğim. İlerde daha iyilerini alırım umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Bisikletle ilgili bir arama yaparken karşıma çıktı.

    Ne kadar güzel bir yazı, emeğinize sağlık demeden geçemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler... çocukluk bisikletimi topladığım, biraz da etarfa bakıp kendimi güncellemeye çalıştığım zamana denk gelmiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.