Şimdi Ara

Her yer ortalama hız olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara Marmaris gittim geldim , 700 km ortalama hız getirmişler kafayı yedim sıkıntıdan , yol bitmedi. 200 le gidelim demiyorum ama bazı yerlerde gerçekten sıkıcı ve uyku getirici
    Aynı şekilde yozgat , sivas vs ankara ile bağlı her yer ortalama hız olmuş iyi ama kötü olmuş



  • Olayın 2 boyutu var. Evet hız sınırları önemli -yakıt tüketimini ve bundan kaynaklı çevresel kirliliği azaltmak ve kaza oranlarını azaltmak. Buna karşı laf demek çok zor.


    Ancak bir diğer boyutta otoyol dışı çevre yolları berbat yönetilen sinyalize kavşaklar tarafından tecavüze uğramış durumda. Geçen sene 5km içinde 7 defa durdum ya, her ışıkta insan durdurulurmu, anayolum, çevreyoluyum ben, ama ilçe belediyeleri kendi iç trafikleri ve vatandaşlarını önemsedikleri için Çevreyolu mal gibi bekliyor. Peki ne oluyor, ben son derece kurallara uyan biri olarak, öylesine sinirlendim ki, bastım gaza 120-140 gittim, kırmızıda da geçtiğim oldu.

    Bunlar bilimsel konular, o kadar kısa mesafede sürücüyü o denli durduramazsınız.

    Ulaştırma bakanlığı bu konularda daha etkili olmalı, tamam kurallara uyalımda, Çevreyolu çevre yoludur, arter değildir, 500m de bir yaya geçidi, sinyal mi olur.

    Karadeniz tarafı da çok sıkıntılı göründü.

    Dün Samsun Giresun arası geldik. Yolda sürekli aynı şeyi yapmışlar; 50 metre arayla 90-70-50 diye tabelalar var. Koca sahil yolunu 50 ile mi gidelim ne istiyorlar anlamıyorum. 50 den ne ara 110 oldu belli değil! Sonra geri 90-70-50 tekrardan. Ben nereyi 110 la gideceğim?

    Eds tabelaları var. Bazılarında yazmış Eds 110, tabi onun hemen sonrasında yine 90-70-50 tabelaları yine 50 metre arayla konulmuş ama ben 110 Eds ye bakarım dedim geçtim.

    Bazı yerlerde Eds tabelası var ama hız sınırı belli değil Özellikle Çorum Samsun arasında.

    Çok saçma geldi.
  • Cok iyi olmuş
  • Millet radarlarin nerede olduğunu çözünce her yeri ortalama hız yaptılar. Bu sistemin açığı olmadığı için sadece ceza ödemeye razı olanlar hız yapıyor.
  • Keşke her yerde şu hız kuralları uygulansa da ağız tadıyla hız sınırlarına uya uya gidebilsek.

  • Otobanda hız limitleri yükseldi, çok iyi oldu. 130-140 ideal, ceza gelmeden gidilebilir. 150-160 olursa birkaç seneye, çok daha iyi olur.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Ankara marmaris arasında otoban mı var ?

  • Ankaradan kemere geldim ben de, her yer eds olmuş gerçekten. Bazıları aktif değil daha, yapım aşamasında. Arada afyon çevreyolu da zaten törpülüyor süreyi. Radar yokken 130-140 gitsen bile ortalama hız anca 100km/s oluyor
  • yolda mola verince ortalama düşüyor
  • Eğer ortalama hıza sadece 700km boyunca bakılıyorsa problem değil, zaten yarım saat mola versen hız limitini geçmen çok zor.

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Yok mu? Bilmediğim bir yol.


    Betona biraz daha para gömmek gerekiyor demek ki hocam. Çok gömüldü diyorlardı, az olmuş, daha otoban olmayan yerler var. Otoban büyük nimet gerçekten, pikniğe bile otobandan gidiyoruz şahsen. Adana dan Niğde ye otoban var, gidip serin yerde piknik yürüyüş yapıp otobandan rahat rahat geliyoruz geri. Her yerde olması lazım.

  • Ortalama hıza OK, lafım yok. Şehirler arası yol, hız sınırı 110.

    Ancak yerleşim yerlerinde 70 km EDS koymuşlar ki akillara zarar, tuzak resmen.
    Nerde ne zaman çıkacak belli değil , nerde bitiyor belli değil.
  • Bu arada ankara sivrihisar arası 126km ortalama ile 950₺ cezayı yemişim
    Aslında full hız sabitlemeyle gitmiştim ama anlamadım , armut gibi resmimizide çekmişler .
    Yani ortalama hızlar çalışıyor😂
  • ortalama hızda sıkıntı yok da yerleşim yerlerinin civarılarında hız limiti 50-70'e düşüyor. yerleşim yeri denilen yer de öyle insanların cirit attığı yerler değil dağın başı aslında. hal böyle olunca yol da bitmiyor. ortalama hız tespitinde bunlar dikkate alınıyor mu, bilen yok. o nedenle ortalama hızın başında ve sonunda kaç km'yi ne kadar sürede geçileceğinin belirtilmesi süper olurdu...

  • By yüzden firsat oldukca otobandan gidiyorum. Bombos yolda 70le gitmek sacmalik. Aynisi e5'te de var
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Türkiye de otoban çok az ve kısıtlı , doğuda hemen hemen hiç otoban yok mesela.
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam, kaç günde işlediler sisteme?


    Ortalama hızdan ceza yemem gibi ama ankara sivrihisar arasındaki edslerin birinden 130+ hızla geçtim. Sanırım polatlının çıkışındakindendi. Ortalama hızla beraber anlık hızdan da yazıyor mu acaba o kameralar

  • Ortalama hız çok güzel bir uygulama fakat ülkemizde belirlenen ortalama hızlar bizim can sağlığımızı koruyup akıl sağlığımızı yitirmemize sebep oluyor.


    Şimdi daha yeni Çerkezköy'ün girişine koyuldu. Ticari araçlar için yanlış olmasın ya 50 ya 60km gibi bir sınır koymuşlar. Yol sert virajlı değil. Aşağı eğimli değil. Tırların 80 otomobillerin ve ticari araçların 110 ile çok rahat dönebileceği virajlar. Yaparsan 100. Koyarsın %10. Etti sana 110.


    60 ne ya ? Cidden aşırı sinir bozucu hız sınırları var. Muğla dönüşünde İstanbul yolunda var mesela. 65 km boyunca 70. Şaka mı ? Akıl alır bir uygulama değil. Hız sınırları muhakkak güncellenmeli.

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Valla 9 temmuz pazar sabah 07:43 te yemişim , 12 temmuz çarşamba e tebligat geldi … süper hızlılar
    fakat tam anlayamadım , sivrihisarda 120 km sabitledim hiç oynamadım , nerden nereye , nasıl ölçtü anlamadım.
    İki farklı resimde var ama detay yok …
  • Arabanın plakalarını söküp gitsek polise yakalanmadığımız sürece sorun olur mu?

    Kameralardan 7/24 izliyorlar mı acaba

  • Bana da geldi bugün Sivrihisar-Ankara ortalama hız. Kurban Bayramı'nda geçmiştim. Daha yeni geliyor. Afyondan Ankara'ya kadar ortalama hız var. Ne biçim uykum geliyor yavaş gidince
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.