Şimdi Ara

Hem render hem oyun hem de ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba bütçem maksimum 2000tl. Fazlasıyla iyimser bir yaklaşımla aşağıda ki sistem fiyatlarını %25 indirimli olacağını varsayarak yazdım.

    i7 2600 cpu
    asus p8z68- v lee mainboard
    thermaltake vn470 700watt
    16gb corsair 4*4 1333mhz ram
    corsair force 3 60gb ssd
    pioneer dvd

    yazdıklarım 1562lira yapıyor bunlara ek olarak 450liraya kadar 2.el gpu almayı planlıyorum. bu arada hali hazırda 1tb hdd var elimde.

    anakart konusunda lucid logix ve intel smart response teknolejileri işime çok yarayacaklar gibi gözüküyor bu teknolojiler hakkında deneyimlerini paylaşan olursa çok memnun olurum

    gpu konusunda ise; sanırım profesyonel kartlar 3dmax'te desteklenmiyor bu konuda da bilgilerinizi rica ederim



  • Render için kart ariyorsanız Firepro veya Quadro bakabilirsiniz ama onların oyun performansı pek iyi olmaz
  • Anakart olarak : MSI Z77A-G43 INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3

    İşlemciyi i7 2600k olarak alın, i7 2600 değil.
  • renderı profesyonel olarak yapıyorsan sistemleri ayırman gerekir.bahsettiğin bütçeye göre 2.el gtx570 güzel gider diye düşünüyorum.
  • teşekkürler yorumlarınız için after effects'le epey haşır neşirim onun haricinde 3d max'te başlangıç seviyesindeyim. Profesyonel olmaya uzağım henüz.
  • teşekürler yorumunuz için aslına bakarsanız 2600k alırsam birde ekstradan soğutucu almam gerekir diye düşündüm ve bütçemde kısıtlı o yüzden 2600 tercih ettim
  • kısa bir süreliğine stock fanı kullanırsın hemde k lı işlemci die illede oc yapmak zorunda değilsin
  • Ekstradan soğutucuya gerek yok onun da soğutucusu var. Ancak voltaj vermeden 4.2ghz'de falan oc lu kullanabilirsiniz. Özel soğutucu alarak 5ghz'e kadar çıkabilirsiniz belli ayarlarla.

    Ekran kartını gtx560 Ti gibi bir şey alın hem oyun hem programlar için yeterli olacaktır.
  • imzamdaki sistemi inceleyebilirsin. ben hem render işiyle uğraşıyorum hemde oyun oynuyorum. aslında render işine ağırlık vereceksen ekran kartını quatro almalısın. ama fiyatları biraz yüksek tabi. ben daha ileriki zamanlarda quatro almayı düşünüyorum. ama şimdilik bu ekran kartı ve sistem gayet güzel ve işimi görüyor.
  • mimar007 imzandaki sistem neredeyse benimde almayı planladığım sistemin aynısı ama şu sistem toplama işini biraz daha ötelesem mi diye düşünmekteyim. Ivy bridge ve Kepler'in beklemeliyim gibi geliyor. Elimde i5 480m, 4gb ddr3 1066mhz, hd 5650 notebook var buna 8gb ram ve ssd'koysam after effects cs5.5'e faydası ne kadar olur
  • Ivy bridge işlemcileri ve keplerin yeni ekran kartlarını beklemen iyi. Keplerin orta seviye kartları biraz geç çıkabilir yalnız !

    Şu an after effects kullanıyorken ram kullanımın 4gb'ı geçiyorsa ram almanın pozitif etkisi olur. SSD'nin her şeye faydası var zaten.
  • Onlarca layer ve effect üst üste gelince ancak 5-6sn lik ön izleme alabiliyorum 4gb ancak o kadarına yetebiliyor. SSD konusundaki sıkıntı ise notebook'ta Sata3 yok. Sata 2de internetten aradığım kadarıyla %30-%40 performans kaybı oluyor bu sıkıntı değil aslında masaüstü aldığımda ssd'yi oraya taşırım ama forumda bazı arkadaşlar ssd performansından ciddi şikayetçi sata2'de. Bakalım, ama bir iki ay laptopla(8gb+ssd) devam etsem daha iyi gibi. Teşekkürler yorumunuz için
  • SSD'nin sata2 sınır okuma yazma olarak 280-270mb/s ki bu senin laptoptaki hdd nin en az 3 katı bir hız. sata3 ile bu hız 500mb/s lere çıkara ki bu sadece yazma okuma hızı. Bundan yüzlerce kat daha iyi yanı ise tepki süresi çok kısa olması hdd ye göre. Ön izlemelerde işlemcide önemli ekran kartı da...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.