Şimdi Ara

HDMI ARC ve ses sistemi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
4
Favori
23.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeteryayeter Y kullanıcısına yanıt

    Optikle aldığım ses, placebo etkisi midir nedir o kadar yavan geliyor ki, bu etkinin olup olmadığını test edeceğim. Ekstra masraf etmek istememiştim ama bu splitterlerden mecburi gibi, anfi güncellemesi mali açıdan benim için hayal. Eve gidince zidoo'yu hem hdmi den hem de optikten avr'ye bağlayıp önce hdmiden sesi dinleyeceğim sonra da optikten bakalım ne olacak.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Ben de bütçeme göre VSX520'den memnunum, yıllardır da kullanıyorum. Arc sebebiyle projeksiyonda kullanamamak üzdü sadece. Sizin halihazırda kullandığınız, çalıştığı da kesin olan cihazı almak mantıklı, yoksa deneme yanılma ile boşa para harcama riski de var.

  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

    Amazon'da satılan cihazın üzerinde EDID switch var. Benim kullandığımda yok. Ancak Amazon'da satılan cihaza bugün bakınca fiyatının 900 TL'ye yaklaşmış olduğunu görüyorum. Bu durumda fiyat avantajı kalmamış.


    Amazon'daki ürün HDMI 2.0, benim kullandığım cihaz 2.0b. HDMI 2.0b'de HDR desteği arttı biliyorum.

    Benim kullandığım cihazın bir çıkışının 4K, diğer çıkışının 1080p olduğu belirtilmiş. Yani 2. çıkışı otomatik olarak downscale ediyor. Belki de HDMI 1.4 AV receiver ile sorun çıkarmama nedeni budur.


    Denenmiş, sorun çıkarmadığı görülen cihazı almak bana mantıklı geliyor.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Sayın Kursun, amazondaki ürün şimdi baktığımda 500küsür, ama 2.0.

    Bir de şöyle bir ürün buldum


     HDMI ARC ve ses sistemi
     HDMI ARC ve ses sistemialiexpress.com
    6.18US $ 39% OFF|4k Hdmi Splitter 2.0 Hdr 4k 60hz Uhd Hdmi 2.0 1x2 Splitter With Audio Digital Out Hdmi 1 In 2 Out 1080p 4k 30hz - Audio & Video Cables - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005001626985883.html?spm=a2g0s.imconversation.0.0.99653e5f5hKVhx&mp=1

    fiyatı 200lira daha uygun incelerseniz sevinirim.

    Sizin cihazda kaç metrelik kablo kullanıyorsunuz, pauggenin 5metrelik kablosunu almıştım kullanabilirim değil mi.

  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

    Link'teki 1. üründe optik ve analog stereo çıkış var. Gereksiz. 2.0 ve 5.0 pass anahtarı var. O biraz mide bulandırıcı...


    2. ürünün EDID switch'i var. Downscale yapabildiğine dair bir bilgi yok. Dolayısı ile çıkışlardan biri 4K projeksiyon, diğeri HDMI 1.4 cihaz görünce ne olur bilemiyorum. Daha önce yazan arkadaşın karşılaştığı EDID sorunları çıkabilir.


    Diğer ürünler ise 1080p, daha doğrusu HDMI 1.4 - 4K@30Hz.


    Daha önceki link'te verilen cihazı ben hala 893.52TL görüyorum. Bende mi bir sorun var acaba...

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07HLC9SBT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&tag=web-desktop-forum-21&language=tr_TR



    Hangi cihazın alınabileceği konusunda çekimserim.

    Benim aldığım cihaz ile bir sorun ile karşılaşmadım.

    VSX-520 ile de kullandım.





  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Sizin amazon linkini verdiğiniz cihazı ben sormadım başka bir kullanıcı atmıştı o linki,

    benim attığım link


     HDMI ARC ve ses sistemi
     HDMI ARC ve ses sistemiamazon
    HDMI Splitter 1x2 4K 60Hz 1080P 120Hz 4:4 HDR D-o-l-b-y Vision Atmos Ölçekleyici 4K 1080P, Firmware Yükseltme HDMI 2.0 Splitter 6.5 cm² çıkış HDCP2.2 PS5 Ölçekleyici EDID Anahtarı, USB SP, ESD, Mini Kasa 12H2
    https://www.amazon.com.tr/HDMI-Splitter-1080P-120Hz-l-b-y/dp/B083JVPXDY/ref=sr_1_23?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

    yalnız şimdi farkettim bu hdmi 2.0


    aliden linkini attığım ürüne tekrar baktım hdmi 2.0b olan da tek çıkış var, 2 çıkışlı olan ise hdmi 2.0a imiş, sizin önerdiğiniz ise, hdmi 2.0b ve bir çıkışı direk downscale ediyor sıkıntısız ve hali hazırda vsx520 ile uyumlu olduğunu da belirttiniz, sanırım alacağım model sizinki olacak. 250lira vergi alıyorlar 650 civarına geliyor kıytırık bir cihaza bu paraları vermek gerçekten üzüyor.





  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

    Daha önce sizin verdiğiniz link'teki cihaz için düşünülebilir demiştim.

    Sadece sizin de dediğiniz gibi HDMI 2.0-2.0b farkı var.

    Scaler için bir switch'i var.

    Amazon'daki bir kullanıcı 4K ve full HD çıkış yaptığı zaman sorun çıkmadığını yazmış.

    Seçim sizin...

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Sayın Kursun, arada 100 150 fark oluyor, macera aramaya gerek yok sizin cihazdan alacağım inşallah.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba televizyonum samsung 65Ru7400 , ses cihazım sony dh790... İki cihazımda arc ve eArc destekli. Ama ne yaptıysam ARC özelliğini açamadım. Daha önce pioneer 921k vardı onda da açamamıştım aynı Tv'de... Optikten bağlamıştım. Bu hafta yeni sony cihazı alınca kullanırım dedim ama yine olmadı. Bağlantılarım doğru yine de Tv de yazı çıkıyor ARC özelliği olan bir cihaz bağlayın diye. Bende kablodan şüphelendim. Ugreen almışım 2018 de aliexpress den, elimde ki en yeni kablo bu. Acaba hdmi kablo mu desteklemiyor ? Böyle bir şey var mı yani Arc destekleyen kablo ve desteklemeyen ? Yeni kablo mu alsam amazondan...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 19 Ekim 2022; 22:55:41 >
  • Devian kullanıcısına yanıt

    Evet, kablonun ARC/eARC desteklememesi söz konusu olabilir.

    HDMI soketin 14 no.lu pimi ilk çıktığında rezerve olarak çıkmıştı.

    Bu pin daha sonra ARC/eARC, CEC ve ethernet için kullanılmaya başlandı.


    Ugreen tercih ettiğim 2. HDMI kablo markası olmakla beraber daha önce bahsettiği "Paugge ultra sertifikalı 8K/60 Hz – 4K/120 Hz HDMI 2.1"yi özellikle tavsiye ederim.

    İthalatçısı ve satıcısı Entepe firması çok ciddi çalışıyor. Ben n11 üzerinden almıştım.


    Bu arada,

    smart TV'nin dahili media player'ını kullanmayıp harici media player kullananlara, Netflix gibi platformlarda ses sistemini açmaya üşenenlere ARC/eARC kullanmamalarını öneririm.

    Zira tecrübelerime göre AV receiver'da ARC, CEC gibi özelliklerin açılması standby elektrik tüketimini ciddi oranda artırıyor.

    Umarım bir gün TV üreticileri ARC/eARC zırvasından vazgeçip TV'lerine doğru dürüst bir "audio-out" HDMI soketi koyar.


    Elbette bu 2. bir bağlantı anlamına gelir. ARC TV ve AVR arasında 2 bağlantıyı (HDMI+optik) teke indirmek amacı ile çıkmıştı...

    Ancak bir fazla kablonun bir ev sineması sisteminde kablo bağlantılarının mevcut karmaşıklığı karşısında sözü bile edilmez.





  • Devian kullanıcısına yanıt

    Düşük bir ihtimal ama arkadaşın başına geldiği için söyleyeyim. Televizyonunuzun ARC özelliğinin olması gerektiği gibi çalıştığınızdan emin misiniz? Kabloyu kontrol ettikten sonra bir de bunu denemenizi öneririm.

    Marka isimlendirmem doğru olmaz çünkü tekil bir hata durumu ama arkadaşım aynı markanın hem AVR'si hem de televizyonunu almıştı. Ne yaptıysa ARC'den ses alamamıştı. En sonunda parça parça izole ederek denediğimizde televizyonun ARC'sinde problem olduğunu anlamıştık.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Amazondan ugreen ARC özellikli hdmi kablosunu aldım bugün birazdan deneyeğim. Alltaki yorumlarda Arc özelliğinin sorunsuz çalıştıgını yazmışlar ona güvenerek aldım. Eğer bunla da çalışmaz ise eski usul optikden bağlayacağım yine ama işte optik de truehd veya dts hd gibi şeyleri taşıyamıyor... Gerçi disney+ , netflix veya prime video da bu formatlar var mı bilmiyorum yoksa sorun değil çünkü Arc özelliğini sadece netflix , disney , prime vs için kullanıcam.




    Edit: Yine işe yaramadı. Sony den herşey açık ama televizyon Arc bağlı cihaz göremiyor.

     HDMI ARC ve ses sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 21 Ekim 2022; 0:48:31 >




  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Arc gördüğüm kadarı ile genel olarak sorunlu bir teknoloji, google dan araştırdığımda binlerce konu çıktı karşıma yabancı forumlarda herkes Arc özelliğini kullanamadığından şikayetçi olmuş.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Sayın Kurşun, benim cihaz dün geldi, sizin verdiğiniz linkten almıştım, HDR görüntü alamıyorum malesef dün ne yaptıysam olmadı canım çok sıkıldı. Önce bağlantıları kurdum açtım ses var, görüntü var, baktım görüntü 1080p, yanlış yere bağladım kesin dedim yerleri değiştirdim. Tekrar açtım, ses var, görüntü 4k geldi işte budur dedim. Sonra 4k HDR film açtım baktım hdr moduna geçmedi projeksiyon, kapa aç tekrar dene yok. Acaba dedim paugge kablolarda sorun mu var, ses sistemine bağladığım hdmi yi çıkarınca hdr görüntü geldi. Yani asıl sorunum olan hd sese o kadar para bayılmama rağmen ulaşamadım var mıdır çözümü.

  • Devian kullanıcısına yanıt

    ARC öyle ya da böyle günümüzdeki cihazlarda ses verir. Eskiden çok daha sıkıntılı idi çünkü bu işin bir standardı yok.

    Ancak sizde farklı bir durum var gibi. Televizyonunuzda bağlantı için HDMI 3 numaralı portu kullanmanız gerekiyor. Diğer portlarda ARC özelliği mevcut değil. Anynet+ ayarının da açık olması gerekiyor. Bu ayarı aktif hale getirdiğinizde en azından televizyonunuzu açtığınızda AVR'nin de açılıp, televizyonunuzu kapattığınızda kapanması gerekiyor.

    Televizyonunuzun da ses çıkışı olarak ARC'ye çevirmeniz gerekiyor.


    Tüm bunları yapmanıza rağmen sıkıntı halen devam ediyorsa mümkünse AVR'yi aynı HDMI kablo ile başka bir televizyonda deneyin. Problemsiz çalışırsa televizyonunuza yönelmek gerekecektir.

  • Sayın Kurşun, çinlilerle kavga halindeydim sabahtan beri ama ürün açıklama kısmında;

    ''2. Not support HDMI audio device. The 4K HDMI SPLITTER doesn't support connect a Soundbar, Amplifier,Headphone or other audio device which has hdmi port.''

    yazıyormuş. Ben tabiki, sizin kabahatiniz yok ama sizinki çalışınca hiç bakmadan almıştım, böyle olunca şimdi iade de isteyemiyorum adamlar yazmışlar açıkça. 600liranın çöp olduğa değil de istediğimin olmadığına üzülüyorum.

    Sizde hdr ve anfi aynı anda nasıl çalışıyor acaba ekstra bi ayar mı yapılması lazım kaynakta yada başka yerde.

  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

    Alt kısımda belirttiğiniz satırı ben de görmemiştim.

    Herhangi bir HDMI splitter'in video cihaz destekleyip audio cihaz desteklemesi mantık dışı bir durum.

    Nitekim ses cihazı destekliyor. VSX-520 ile de SC-LX87 ile de sorunsuz çalışıyor, HDR'yi de geçiriyor.


    Splitter'ın iki çıkışından biri TV'ye, diğeri VSX-520'ye gidiyor, başka bir bağlantı yok değil mi?

    Media player'dan splitter'a giden kablo dahil hepsi Paugge değil mi?


    Ben VSX-520'ye bağlı TV'yi 4K ile güncellediğimde, ilk bağlantı yaptığımda görüntü veya sesin gitmesi şeklinde mantıksız bazı sorunlar ile karşılaşmış ancak tüm HDMI kabloları (media player-splitter / splitter-TV / splitter-AVR) Paugge ultra sertifikalı 8K/60 Hz – 4K/120 Hz HDMI 2.1 ile değiştirince tüm sorunlar çözülmüştü.


    SC-LX87'ye bağlı 4K TV ile böyle sorunlar ile karşılaşmamıştım. Ama ne olur ne olmaz diye kışlık eve dönünce oradaki kabloları da aynı kablolar ile değiştirmiştim.


    Splitter'ın iki çıkışına bağlı HDMI kabloları birbiri ile yer değiştirmeyi denemenizi öneririm.





  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

    Cihazın kutusundaki çizimde output port 1 4K 60 Hz veya daha düşük çözünürlükte cihaza bağlanması için denilmiş.

    Output port 2 ise 4K 60 Hz cihazlar için demiş.

    Demek output port'lar arasında bir fark olabilir.

    Downscaling yapabilen port muhtemelen port 1 olabilir.

    Gerçi ben her iki port'u da alternatifli olarak bir birinin yerine kullandım. Genelde bir sorunla karşılaşmadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 22 Ekim 2022; 13:28:44 >
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Televizyon ve Sony amfinin Hdmi cec vs gibi ayarları aktif mi? Ayarlarla ilgili atlamış olabileceğiniz bir detay olmuş olabilir diye düşünüyorum.

    Mümkünse o ayar menülerinin fotolarını ekler misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    hepsi aktif hocam, sony de zaten ayarı basit, menüden EARC ON konumuna getiriyorsunuz o kadar. Samsung tv de de hdmi 3 nolu Arc soketine takıyorsunuz, ayarlardan AnyNet ayarını tıklıyorsunuz bitti sesin gelmesi lazım ama olmuyor. Geçen sene pioneer Vsx 929k cihazım vardı onda da birebir aynı sorunu yapmıştı ama cihaz eski diye pionner da sorun vardır demiştim, bu hafta sony'i alınca kesin çalışır düşündüm ama olmuyor. Acaba servis çağırsam yardım edermi dicem de gelecek servisin benim kadar bile bilgisi olmadıgından korkuyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 22 Ekim 2022; 14:17:18 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.