Şimdi Ara

Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi
    Bireyler ya da haneler için havadan anında ve doğrudan evinizde, ofisinizde ve diğer alanlarda su üreten bir sistem hayal edin. Bu teknoloji, dünya çapında su kıtlığıyla mücadele etmek için çalışan Genesis Systems tarafından tanıtılan WaterCube (WC-100) sistemiyle artık gerçek oluyor. Sistem, CES 2024 fuarı kapsamında sergilendi.



    Havadan su üreten sistem



    Yapılan açıklamaya göre bu sistem, günde 450 litre saf tatlı su elde ederek havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev tipi hava cihazı olarak kabul ediliyor. Tasarım, saf içilebilir su üreten otomatik bir sisteme dayanıyor. WaterCube, içilebilir su elde etmek için yoğuşma yöntemini kullanarak havada bulunan nemi kullanıyor.



    Firmanın resmi açıklamasına göre, bu sistem evler, şebekeden bağımsız yerler veya taşınabilir bir su kaynağının gerekli olduğu yerler de dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda kullanılabilir. Sistem sürekli çalışarak günün 24 saati sabit bir saf su kaynağı sağlayabiliyor.



    Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi
    WaterCube WC-100 sistemi, cihazlarını geleneksel su kaynaklarıyla ilişkili sorunlu yan ürünlerden kaçınmayı hedefleyerek çevresel zorlukların üstesinden de geliyor. Havadaki nemi alıp saf suya dönüştürerek çalışan sistem, otomasyon ve talep üzerine su sağlama olanağı sunuyor. Ayrıca, daha büyük evler için su çıkışını artırmak üzere birden fazla WC-100 ünitesi de birleştirilebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Devrim niteliğindeki iç mekan güneş enerjisi teknolojisi tanıtıldı



    Bununla birlikte üretim değerleri 26 derece ve yüzde 60 bağıl neme sahip ortamlar için geçerli. Ancak sistem, 15 dereceden daha yüksek sıcaklıkları içeren ve yüzde 40 ile yüzde 100 arasındaki nemli ortamlarda çalışabiliyor. Dolayısıyla Türkiye’nin çoğu yerinde cihazın aktif olarak çalışması mümkün. Ayrıca çıktı olarak üretilen saf su, ABD, NSF ve uluslararası standartların gerektirdiği su kalitesi standartlarını da karşılıyor. Şirkete göre WC-100'ün filtrasyon sistemi ayrıca 0.01 mikrometre değiştirilebilir su filtresi, UV su arıtma ve Merv 13 Hava Filtresi ile donatılmış durumda.



    Su bağımsızlığının fiyatı hayli yüksek



    Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi
    Cihaz 240 volt AC tek fazlı 30 amper elektrik kaynağına ihtiyaç duyuyor ve enerji tüketimi 12kW nominal değere sahip, bu da her galon için 1 kWh ve günde 100 kWh anlamına geliyor. Türkiye’de 1kWh elektrik 1.48 TL’den hesaplanıyor. Eğer evinizde balkona entegreli güneş paneli veya geleneksel çatı tipi güneş paneli bulunuyorsa WaterCube WC-100 ile “su bağımsızlığı” elde edebilirsiniz. Genesis Systems, ürününü halihazırda ön siparişe açmış durumda ve fiyatı 20.000 dolar veya yaklaşık 600.000 TL. Bu arada ürünün WC-1000 versiyonu da bulunuyor ve bu versiyon ticari ölçekli kurulum için ideal.



     




    Kaynak:
    https://interestingengineering.com/innovation/worlds-first-home-air-to-water-generator
    Kaynak:https://genesissystems.com/wc-100-watercube/







  • Sovyetler dağılalı çok oldu usta.. Sizn oraya haber gelmesi lazım. Bizim gibi ezik doğu toplumları, neden herkes bu aleti alabilecek kadar zengin değil sorusu yerine,
    Birileri yada dövlet neden yardım etmiyor diye sorar. Sonra ne mi olur. Ülkenden daha zengin şirketler sana teknoloji satar. Sen onlara söverken gider satın alırsın tabii toplumdaki sosyal statun üstteyse milyonların aksine.

    Editör bey, ufak at ta civcivler yesin.


    "Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi."


    BÖH!


    Günümüzdeki anlamıyla dehumidifier sistemleri 1900'lerde kullanılıyordu ( https://studylib.net/doc/8076101/100-years-of-air-conditioning ). Bir kabın içerisine koyup eve sokma fikri de maalesef onlara ait değil, sanırım günümüzde klima nedir bilmeyen yoktur. İşin garibi, her sene icat ediyor birisi bu teknolojiyi, iyi mi!


    Bu tarz absürt "haberler" arada bir "reklam" formatında fonlanarak yayınlanıyor. DH'a özgü bir şey değil bu uygulama ama DH'taki yönetimin yıllar geçtikçe ne seviyelere düştüğünü çok güzel resmediyor.


    Bu haberi sizinle birlikte paylaşan outletleri görmek için şuraya bakabiliriz:

    https://www.google.com/search?q=WaterCube%3A+World%E2%80%99s+first+home&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1

  • RePG Energy firması bunu yıllardır yapıyor.

  • Elbette Ar-Ge için belirli miktarların sağlanması gerekiyor lakin hiç mi bir çocuğun su ihtiyacını düşünüp ücretsiz bir teknoloji yapılmaz ya da ücretsize yakın,kapital nereye gidiyor anlamış değilim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • reme01 R kullanıcısına yanıt
    Sovyetler dağılalı çok oldu usta.. Sizn oraya haber gelmesi lazım. Bizim gibi ezik doğu toplumları, neden herkes bu aleti alabilecek kadar zengin değil sorusu yerine,
    Birileri yada dövlet neden yardım etmiyor diye sorar. Sonra ne mi olur. Ülkenden daha zengin şirketler sana teknoloji satar. Sen onlara söverken gider satın alırsın tabii toplumdaki sosyal statun üstteyse milyonların aksine.

  • vücut için gerekli mineralleri ne ile sağlıyor havadan su elde etmek saf sudur.

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    düşündüğüm şey direkt olarak bu oldu...

  • Şunu söyleyim, Mersin’de yazın klima çalıştırınca yazlıkta , klimanın dış ünitesinin su borusu kovaya akıyor. 24 saatte 2 kova su doluyor. Yaklaşık 40 litre. ;)) klimanın yaktığı elektrik 24 saatte 1kw yaklaşık olarak…;) (35 derece civarı sıcaklıkta yüzde 80 nem oranında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isosonsuz -- 9 Ocak 2024; 21:38:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sıcak fırsatlar bölümünde konuyu görünce kartın limiti yeter mi dedim daha konuyu okumadanHavadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi 

  • 600.000 TL verip cihazı alacağım ve her gün de 148 tl elektrik faturası ödeyeceğim. Böyle birşeyi yapmak için salak olmak gerekiyor.

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    araplar için yapılmış zaten,senin için değil :D

  • Bime ne zaman gelecekHavadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi 

  • Aman söylemeyin bununda vergisi çıkar yakında :))

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    suya ve elektriğe dayalı işletmelerde gayet iş yapar. evi falan geçtim dağ başına elektriği getirebiliyorsun ama suyu getiremediğin zamanlar çok oluyor.

  • isosonsuz kullanıcısına yanıt
    o konunun cahiliyim ama o klimadan çıkan su içilemez ve zarar dahi verebilir diye biliyorum.

  • fakir drywind var nem alma cihazı :)

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    Tablet mineraller eklemek gerekiyordur büyük ihtimalle. Gemilerde deniz suyunu saf suya çevirdikten sonra bu şekilde içme suyu elde edilebiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Suyu olmayan yere elektrik aboneliği alınabiliyor mu? Elektrik aboneliği için su aboneliği ya da arsa içinde kuyu bulunması zorunlu diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima gibi bir şey

  • galon  ????????? tamam çeviri yapıyonuz da da bunu da çevirin daaa burası ABD değil :) 3.75 lt de geç :)


    filtresi vs olduğu için sadece içme suyu amaçlı kullanılırsa iyi ama boyutu fazla büyük, günde 5-10 litre üreticek boyutlarda bişi yapsalar YOK satar, bunlar HİÇ suyun olmadığı yere göre yapmışlar.. bu tip bişeyi hiç suyun olmadığı yerlerde anca kullanırsın, ee zengin işi bi parası var istediği yere suyu taşıtır... büyük firmalar abudik gubidik yerlerde kullanmak için alır ya da afrika vs gibi yerlerde içme suyu üretim amaçlı alıp kullanılabilir ama nem de azsa o da işe yaramıyacak ilginç.. küük boyutlu daha uygun bişi yapsalar alınabilir :)

  • Yerli modelini görmüştüm bir süre önce


    https://www.repg.com.tr/

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.