Şimdi Ara

Hatchbackdan >> Sedana geçiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar merhaba.

    Bugüne kadar kullandığım en büyük araç Golf.

    Fakat artık çocuk beklediğimiz için, hem de estetik kaygılar sebebiyle sedana geçeceğim.

    Elantra, Jetta, Civic (tamamı 2011 civarı) bakıyorum.

    Evim dar bir sokakta ve otoparkım yok fakat eski araçlarimla en ufak bir park problemi ya da manevra sorunu yaşamadım.

    Acaba bu araçlara geçtiğimde kullanım güçlüğü yaşar mıyım ?



  • Golf'ün bagaj hacmi 350-380 litre civarında geziniyor. (400 litre jazz ve 500 litre colt'dan küçük) Honda civic 2011 389 litre bagaja sahip.

    Diğer modelleri bilmem de, park kaygısı varken golften civic'e 18 litre bagaj için geçip aracı uzatmak sizce de mantıksız değil mi ? Millet farkında değil ama bazı sedan araçların bagajları ufak. Sırf sedan fetişizmi yüzünden alınıyor.
  • Sedan araçları seviyorum. Yukardaki arkadaşın dediği gibide fetişzm var bende. ARka koltukların yılda kullanım miktarı taş çatlasın 15-20 kere falandır. Bagaj toplasan yılda en ekstrem mal taşıma işi olsa birde tatile uçakla değilde arabayla gitmeye karar verirsek bi hitmal yılda 5-6 kere bagajı kullanıyoruz tam anlamıyla.


    Sedan araç iyidir hoştur. Üstelik golften geçiş yapacaksınız. Ben ibizadan geçiş yaptım. Gerçekten farketti. Ancak park sorunu olan biryer için golften sedana geçmek bence mantıklı değil.


    Üstelik benim hiç park sıkıntım yok çift vagon tır alsam evimin ve işyerimin önünde yer bulabilirim. O yüzden arkadaşında dediği gbi bence mantıklı olmaz.

    Ama fetişzm varsa alınır neden olmasın.
  • Sedan iyidir hoştur da, ekstrem bagaj ihtiyacında HB aracın arka koltukları yatırıldığı zaman, tüm arka alan yükleme için kullanılabiliyor. Sedan arabalarda ise bagaj bu şekilde kullanışlı olmuyor.
  • Çocuk var/olacak diye sedan araç almaya çalışılıyor ama sedanların yükleme ağzı dar oluyor, sonra o teferruatlı alınan bebek arabaları zar zor giriyor. Litre olarakbüyük HB bence çok daha kullanışlı ve faydalı.
  • Bagaj ihtiyacı için c max, scenic, c4 picasso gibi araçları tercih etmek daha doğru. Yükleme ağzı geniş olduğu için bagaj olduğundan çok daha kullanışlı.
  • Bence ilk olarak şuanki aracınızla bagaja koymayı planladığınız eşyaları koymaya çalışıp deneyin. Golf yetebilir bence.
  • Çok teşekkürler cevaplariniz için.



    Daha çok şunu merak ediyorum, net.



    Sedan mı kullanmak kolay, hatchback mi ?
  • Peugeot 308 bakın. Hb araçlar arasında en büyük bagaja sahip model. Büyük bagajlı hb araçalar, sedana göre daha avantajlı.
  • Park sorununu varsa hiç bulaşma derim.
  • Sorun yaşamazsınız. HB arabadan Vito’ya geçen insanları tanıyorum :)
  • Assistant Referee kullanıcısına yanıt
    Özetle HB ağırlık şehir içi kullanım için en doğru tasarımdır, daha yüksek sınıf otomobillerde genelde arka C sütünları arasındaki payandayı kaybetmemek ve gövdenin bütünlüğünü sağlamak için sedan gelenekselleşmiştir. Ben yıllarca sedan araç da kullandım HB'de kullandım, kocaman bagajın olup da ağzıdan hiçbirşeyi içeri sokamamak, elde koca kutu, arka kapıyı açıp koltuğu yatırıp oradan sokmaya çalışmak iteklemek falan rezil bir durum. Birde bizim millet üşenmez bagaja sığdıramaz hiçbişeyi iple bağlar bagaj açık gider de yıllarca yine sedandan vazgeçmez, inanılmaz bir fetişizm yahu.

    HB'i kolay parkedersin, ister koltukları yatırırsın doblo gibi olur buzdolabı bile yüklersin (hatta yatak at yat sana kalmış), istersen yatırma içeride ne hacim varsa istediğin gibi kullan. Artık yeni HB'ler aerodinami olarak da gayet iyi, rijitler, bagajları da eskisi gibi değil büyük sayılır (hatta 308 gibi Civic HB' gibi 420lt'leri bulan örnekler dahi var), böyle durumlarda en mantıklı iş büyük bagajlı bir HB almaktır.




  • Hb araclarin bagaji daha kullanisli, hacmi kucuk olsa da bagaji daha fazla esya alabiliyor. Valizi, bebek arabasini vs dik koyabiliyorsunuz bagaj tentesini kaldirip.



    Yine de yetmez diyorsaniz sedan yerine crossover cok daha rahat olur. Yuksek oldugu icin inmesi binmesi daha rahat. Hem bagaj olarak da daha iyiler.



    Benim aracim hb impreza ama bagaji 430litre olmasi lazim. Rahat rahat yetiyor lpg olmasina ragmen. Gecenlerde ikeadan cocuk dolabi aldim, 2 metreden uzun 40-50cm eni vardi, onu bile bagaji kapatmadan tasidim. Sedan olsa tasiyamazdim
  • Bebek olacak diye bir gazla Passat aldım dar sokaklar park yeri sorunu vs derken 1 sene sonra Golf'e döndüm bilginize. Ayrıca bir arkadaşın söylediği sedan araç dar yükleme alanı girişi de ciddi sorun oluşturuyor
  • Allah Kagithane gibi dar sokaklari olan ilçelerde oturanlara sabır versin.Ne zaman o tür yerlere girsem kendimi hale yanaşan kamyon gibi hissediyorum.

    Geniş hacimli hatchback almak şehir içi icin en mantıklı çözüm.
  • Ben hb arabada , kitaplik , 26inc bisiklet yada şifonyer filan tasidim. Tum bunlari sedan ile tasiyamazsin. Hb araba daha kullanislidir.
  • Toyota Yaris sahibiydim evlendigimizde almıştım sonra çocuk sahibi olmayı nasip etti Allah, gittik Avensis aldık aşırı memnunuZ bagajından. 510 lt olması lazım içi, çocuğun yatağı arabası valizi, kendi valizimiz esyalarimiz ne var yok alıyor babamla alt üst yaşıyorum hb focusu var inan o olsa hayatta sigmaz, haa kullanmasi hb araca göre problem ama bagaj ise bence sedan araç. Sokak dar diyorsan bak bakalım illa sedan araç vardır evin önünde
  • Aralarında ne kadar boyut var ki o kadar takmayin mecbur koyacak yer bulursunuz hadi golf transporter filan deseniz anlarimda Golf Civic ne kadar fark edecek park yeri için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 21 Nisan 2018; 16:33:9 >
  • hb araç her zaman daha sportifdir ama bagaj önemli değilmi :) avrupada hb ağırlıktadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Peugeot 308 bakın. Hb araçlar arasında en büyük bagaja sahip model. Büyük bagajlı hb araçalar, sedana göre daha avantajlı.
    aynen katılıyorum benimde cocugum olalı 11 ay oldu 2010 model 308 im var ve fazlasıyla yetiyor
    devasa büyük bir bebek arabamız var tekerlekleri cıkıyor kocamanda bir valiz + poşet kücük valiz ıvız zıvır bir cok kez tatilde bana fazlasıyla yetti bagaj
    cocuk olmadan ve olduktan sonra uzun bir süre sedan arac baktım ancak alcagım sedanların bagajının çoğu ya benim araçtan küçük yada 10-20 lt büyük ve bagaj ağzı dar, 10-20 lt icinde arac degiştirmeye gerek yok diyerek vaz gectim
    308 in eski kasasının 430 lt bagaj hacmi var yeni kasadan emin değilim ama 410 lt civarı olması gerekiyor

    önümüzdeki hafta yıllık izne cıkıyorum eşim cocuk ve ben yola cıkarken pandizotu evde bırakıcam 430 litre bagajı dahada genişleticem :)

    2013 makyajlı kasa tavisye ederim




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.