Şimdi Ara

Hatalı download

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    İnternetden dizi, belgesel, anime indiriyorum ve hepsi r.a.p.i.d.s.h.a.r.e dosyası.
    CRYPTLOAD adlı bir program kullanıoyorum 1 senedir.
    Geçen günlerde, inen dosyaları kontrol etmek istedim ve ne göreyim; indirdiğim dosyalar normalde RAR dosyası şeklinde olması gerekirken, INTERNET EXPLORER dosyası olarak görünüyordu ayrıca önemli olan başka bir nokta şu, dosyaların bulunduğu klasöre girince PC fena yavaşlıyor ve, dosyayı sağ tıklayınca, seçeneklerin çıkması bile 2 dk sürüyor.
    Özelliklerden dosya türünü RAR olarak işaretliyorum ama hiç fark olmuyor.
    ESET NOD 32 kullanıyorum ve taradım klasörleri ve virüs bulamadı.
    1 hafta evvel MOZILLA indirip kurmuştu abim PC'ye kendisi kullanıyordu ben değil.
    İşte ilk olarak bahsettiğim RAR klasörü yerine MOZILLA dosyası olarak görünüyordu.
    MOZILLA'yı sildim ama hala INTERNET EXPLORER diye görünüyor dosyalar.
    FORMAT şart mı ?







  • Formata gerek yok.
    Rapitşeyr'den indirilen dosyaların bazıları bu şekilde oluyor. Sorun, dosyanın uzantısını dosya adı.rar.html şeklinde indiriyor olması. Explorer dosyası olarak görmesinin nedeni, indirdiğiniz dosyanın uzantısını html olması. Firefox olarak görmesinin nedeni de o sıralar geçerli internet tarayıcınızın firefox olarak ayarlanmış olması ve uzantısı html olan dosyaları bu programın açmasıdır.

    Şimdi. Dosyaları indirdiğiniz programı tanımıyorum ve özelliklerini bilmiyorum lakin bizim bu dosyaları *.rar olarak indirmesini sağlamamız lazım.

    Bir diğer konu, virüs falan yok, çok beklemesinin sebebi, dosyalarını html olduğu için içeriğini ön belleğe alıyor olması. Bu yüzden virüs ya da trojandan şüphelenmeyin.

    Çözüm olarak; ilk etapta, bu klasör açıkken Yukardan Ayarlar başlığından klasör seçeneklerini açarak görünüm sekmesine gelin ve "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğinin tikini kaldırın. Artık dosya isimlerimiz tam olarak görünecek. Şimdi keyfe keder, dosya isimlerini değiştirerek sonraki html kısmını silebilirsiniz, bu durumda dosya rar dosyası olacağı için direkt winrar ile açılır.

    Bir başka yol olarak, eğer çok fazla bu şekilde dosya varsa ve sizin de html'ler ile işiniz yoksa, yani bilgisayarınızda internet sayfaları depolamıyor ya da sayfa tasarımıyla uğraşmıyorsanız geçerli programı winrar olarak ayarlamanız şeklinde olur. Şöyle; bu dosyalardan bir tanesine sağ tıklayarak birlikte aç> program seç seçeneklerini takip edin ve açılan pencereden winrar'ı seçerek "bu türde dosyaaları her zaman bu programla aç" seçeneğini işaretleyin. Bundan sonra bilgisayarınızda html uzantılı dosyaların tamamı, çift tıkladığınızda winrar ile açılır.




  • Çok teşekkür ederim.
    Hemen deneyeceğim.
    Sizler gibi forumdaşlarımızın her zaman yardımımıza koşacağını bilmek, çok rahatlatıyor beni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.