Şimdi Ara

K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • K




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaad -- 30 Eylül 2023; 9:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Yakın sağlık ocağına veya aile hekimine veyahut Acile gittiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 26 Eylül 2023; 0:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittim tekrar acile onlar bir şey yapamayız hala diyorlar. Ölümcül bir şey olmadığı sürece genel cerrahı çağırmayız diyorlar. Özel'e gittin mi her yerden fışkırıyor o cerrahlar, illa para vereceksin. Devlet hastanesi bitmiş. Zaten bu devlette çalışan cerrahlar özelde de çalışıyor mu bilmiyorum. Yoksa neden çalıştığı hastahaneye gelmesin. Her yerinde bir çürümüşlük var kamunun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfaad A kullanıcısına yanıt

    Gerçekten ölümcül ya da acil durum olmadığı sürece dünyanın hiç bir yerinde kimse gitmez, özelde de gitmez eğer o sırada orada çalışmıyorsa, siz de gitmezsiniz gece yarısı çalıştığınız iş yerine mesai sonrası.


    Adam uyuyacak, yemek yiyecek, belki o saatte barda içiyor, belki de sevgilisiyle vakit geçiriyor, her apse vs gibi şikayetler için mesai saatleri sonrası adam hastaneye gitse 7 gün 24 aralıksız çalışması lazım ki zaten ikinci haftayı görmeden ölür. İnsanların para kazanmak kadar dinlenmeye de ihtiyacı var ki ayda 40bin lira da para değil zaten.


    Kaldı ki gitmesi için de devletin araç ile doktoru evinden alması lazım, adamın arabası olmayabilir, taksiye binip gidiyorlar çoğu zaman gerçekten acil durum olduğunda ki bu taksi parasını devlet ödemiyor sonuçta, ceplerinden gidiyor.


    Belki adamın bulunduğu yerden gelmesi 1-1,5 saat sürecek, sonra da neden geç geldi diye bıçaklanıp gidecek


    Ülkemizdeki durumu savunmuyorum ama sağlık sistemi yine özelde de olsa halledebiliyorsunuz, çoğu batı ülkesinde devlet hastanesi yok, mecburen özele gidiyorsunuz ve kırılan kolunuzun alçıya alınması için bile 3 ay sonraya randevu veriyorlar(tabi o sırada kolunuzu kaybetmezseniz), tabi 10binlerce dolarınız varsa. Türkiye'de özele bile gitseniz 3 kuruşa yaparlar


    Bu arada nöbetçi genel cerrah bulunan hastaneler var, gerçekten acil bir durum olduğunda adamı evinden çağırmak yerine hastayı direk oraya götürüyor ambulanslar.


    ha ama sağlık ocağı falan varsa gündüz belki durum o kadar kötü değilse onlar da müdahale edebilir mi bilmiyorum. Bizim buralarda genelde onlar hep tüm sorunları çözüyor, acildeki doktor da yoğun olmayınca ve o sırada gerçekten acil vaka yoksa elinden geleni yapıyor devlette, acil vaka varsa zaten biz de çıkıyoruz, yarın gelelim diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 29 Eylül 2023; 20:21:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.