Şimdi Ara

Hasarsız kazada tutanak tutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, geçen hafta dikkatsizliğim yüzünden arkadan çok hafif şekilde bir şirket aracına çarptım. Benim araçta sadece plakalık düştü hasar yok gibi diyebilirim, karşı tarafın tamponu çizildi ondada çok büyük bir hasar yok. Ben iki araçtada hasar olmadığı için tutanak tutmak istemedim.Fakat adam benim araç şirket aracı mesuliyet alamam üstüme tarzı gibi cümleler kurup durdu tartıştık vs. en sonunda tutanaklar tutuldu.Sorum şu benim araçta hasar yok fakat tutanak tutulduğu için tramerde gözükecek mi yada satarken başımı ağrıtırmı ? Aracın kazası en ufak çiziği bile yoktu. Bu olay şimdi canımı sıktı yardımlarınız için teşekkürler...



  • Üstad hasar varmı yokmu? Onu anlayamadim tam olarak. Eğer var ise arkadan vuran siz oldugunuz icin karsidaki kisinin rapor tutmak istemesi normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasar yok fakat tutanak tutuldu.
  • Adamın aracı şirket aracı ise tutanak tutmak istemesi normal, tutanak olmadığı zaman en ufak çizikten kiralama Firması bir ton masraf çıkarıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer onarım yapılmaz ise hasar kaydı da çıkmaz.
  • Senin araçta bir sorun yok ve tamir ettirmeyeceğin için, dolayısıyla tramerde görünecek birşey olmayacaktır. Tramer sorgulamada tamirat bedelinide belirtiyorlar.
    Karşı taraf aracını tamir ettirirse onunkinde görünecektir.

    Benim bildiğim bu şekilde...
  • tartışmanız çok anlamsız olmuş.
    kaza bu, tutanak tutulur.
    nasıl hesap verecek kurumuna karşı.
    bu tarz durumlarda kural-kanun ne ise gerreği yapılmalı.
  • Arkadaşlar şimdi plakamı sms ile sorgulattım kayıtlarımıza göre *****4 nolu araç 1 adet kazaya karışmıştır diye cevap geldi bu nedemek oluyor.
  • wermidon kullanıcısına yanıt
    araban perte çıkmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wermidon

    Arkadaşlar şimdi plakamı sms ile sorgulattım kayıtlarımıza göre *****4 nolu araç 1 adet kazaya karışmıştır diye cevap geldi bu nedemek oluyor.

    Karşı taraf tutanağa istinaden aracının tamponunu yaptırmış. Demek oluyor.
  • Karşı tarafında muhtemelen sert bir kira sözleşmesi vardır. Normal şartlarda tamponda ufak bir çizik için verirsin 50-100 lira, karşı tarafta boş zamanında sanayide yaptırır ancak şirket aracında öyle olmuyor. Bir de şirketler genelde ufacık bir çizikte bile aracı onartıyor aracın düzgün görünmesi için. Standart kullanıcı gibi ufacık çizik, ne olacak demiyor.
  • Kafanı taktığın şeye bak. Araba bu elbette bir kazaya karışacaktır. Allah beterinden saklasın. Aracında hiç bir hasar yok bide.

    Sanki araç senin değilde babandan falan kaçırmış gibi görünüyorsun
  • Sen de yine çizik varmış. Şirket aracı ise vurduğun araç tutanak tutulması normal fakat kaza raporunda tamponda çizik vardır, ezik veya kırılma olmamıştır gibi bişeyler yazabilirsin.
    Ben de yine böyle bir araca dokunmuştum arkadan. İndik baktık, hiçbir şey yok araçlarda, çizik bile yok. Ben hadi bana güle güle derken adam demesin mi abi tamponun tırnakları kırılmış olabilir, tutanak tutalım. Dedim ben olmayan bir hasar için, bir ihtimale dayanarak tutanak imzalamam. Abi araç şirketin bi sorun olursa başım ağrır filan demeye başladı. İyi dedim ya gidelim bi ustaya gösterelim tırnaklarda sorun var mı ya da ben tutanağa durumu aynen yazarım. Tamam yaz dedi, ben de yazdım, görünür hiçbir hasar ve çizik yoktur, sadece karşı tarafın tamponun tırnakları kırılmış olabilir şüphesine karşılık bu tutanak tutulmuştur gibi bişeyler...Sonrasında herhangi bir şey gelmedi bana kaskodan ya da trafik sigortasından. Ben belki tamponu kırık benim sigortamdan yaptıracak filan diye düşünmüştüm ama sanırım cidden şirketinde bir sorun olabileceğinden endişe etti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wermidon

    Arkadaşlar şimdi plakamı sms ile sorgulattım kayıtlarımıza göre *****4 nolu araç 1 adet kazaya karışmıştır diye cevap geldi bu nedemek oluyor.

    bu demek oluyorki bu araba kazaya karışmış ama ya sadece tutanak tutulmuş yada arabada hasar vardı ama adam kendi parasıyla yaptırmış babamın arabasının tek kazası var babam kendi yaptırdı mesela aynı mesaj geliyor satacağınız zaman kazanın resmi varsa yada kontrolde zaten aracınızda boya değişen çıkmassa değer kaybetmeden satabilirsiniz sorun yok yani
  • Cevap veren arkadaşlar için çok teşekkürler. Aracımı satma arefesindeydim başıma bu olay gelince canım sıkıldı biraz o yüzden böyle davranıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.