Şimdi Ara

Hasar kaydı karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu hafta tam istediğim özelliklerde bir araç buldum. Araçta sadece 2 parça da yüzeysel boya olduğu ve değişen olmadığı söylendi. Araba çok içime sinmişti, yaklaşık 600 km yol gidip arabayı computest'e sokmaya karar vermiştim. 5664'e sorgulama yapmadan gitmek olmaz diye sorgulama yaptım.
    Plaka ve şase no ile sorgulama yaptığımda 300-700 arasında birkaç hasar kaydı var bunlar önemli değil ama bir de 6200 tl'lik bi kayıt görünüyor. Satıcıyı arayıp sorduğumda üstüne basa basa kesinlikle değişeni yok, karşı tarafın hasarı yazıyodur muhtemelen diyor. Kafam çok karıştı. Kaza durumunda eğer hata bu araçtaysa karşı tarafın hasar tutarı bu aracın sorgulamasında çıkar mı?



  • Karşı tarafın hasarı o tarafa yazılır. Siz bir hafif tabirle kandırarak satma olayı içindesiniz. Varolan hasarı ısrarla reddeden, bahaneler uyduran satıcıya güven olmaz. "Şişirilmiş hasar o ya daha fazla para almak için" yalanı bile daha inandırıcı.
  • Karşı tarafın hasarında, 5664'te sadece "çarpma" vb yazar, rakam yazmaz diye biliyorum. İki tür sorgulamada da bu hasar çıktıysa uzak durun. Ya da sigortacı tanıdık varsa ona sorgulatın.
  • Dışında değişen yoktur ama darbeden dolayı alt takımda ya da motorda bişey olmuştur hepsi
    Ihtimal dahilinde 6 bin tllik hasar boyayla olmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • koşarak uzaklaşın
  • Aracı expertize sokarsanız akla kara belli olur.
  • Arkadaşların dediği gibi değişensiz o kadar hasar olması zor, tabi hasarın büyüklüğünü de bilmek lazım.
    Bu arada aracın markası nedir?
  • tüm cevaplar için teşekkürler. Sigortacıyı aradım 6bin küsürlük hasar için karşı tarafın hasarı görünür mü dedim. İlk aradığım sigortacı görünebilir dedi ikinci aradığım ise öyle birşey olmaz dedi. Hala net bir cevap yok. Büyük ihtimalle bu araçtan vazgeçmek üzereyim ama hala net cevap verebilecek arkadaş varsa yorumları bekliyorum.

    Bu arada aracın markası peugeot piyasa değeri 17-20bin arasında.
  • Hasar kaydı araç değerinin neredeyse 3'te 1'i. Ben olsam çok sıcak bakmazdım.
  • Hasarlı araba alınmaz diye bir şey yok, arabanın iskeleti ve direkleri sağlam olsun varsın airbag,konsol değişsin...

    Bu kadar pimpirikli olacaksanız size en yakın bir galeriye gitmenizi rica ederim.

    5-6 liralık hasarların çoğu komple motora girenler değildir, far, tampon camurluk belkide tek airbag, servis zaten orjinal hale getirdiği için sorun olmaz şahsım adına.

    30 yaşında arabalara bile boya var mı diye soran insanlar dolaşıyor aramızda , iyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saleeh
    5664'e sorgulama yapmadan gitmek olmaz diye sorgulama yaptım. Plaka ve şase no ile sorgulama yaptığımda 300-700 arasında birkaç hasar kaydı var bunlar önemli değil ama bir de 6200 tl'lik bi kayıt görünüyor. Satıcıyı arayıp sorduğumda üstüne basa basa kesinlikle değişeni yok, karşı tarafın hasarı yazıyodur muhtemelen diyor. Kafam çok karıştı. Kaza durumunda eğer hata bu araçtaysa karşı tarafın hasar tutarı bu aracın sorgulamasında çıkar mı?

    Merhaba,
    Bu hafta aracımı satmaya karar verdiğimde, 5664 mağduru olduğumu öğrendim. Şöyle ki ben aracımı satın aldıktan sonra hiç kazaya karışmadım fakat aldığım tarihten sonraki bir tarihe 1200 TL hasar kaydı çıkıyor. Hatayı düzeltmeleri için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine talep yazdım, inşallah düzeltirler. Diğer taraftan sanki Trafik Sigortasında kazadaki toplam miktarın karşı tarafa verilen hasar olması mantıklı. Ama kasko var ise sizin baktığınız aracın kendi hasarı gözüküyordur diye düşünüyorum.




  • Karsi tarafin hasari ''Carpma'' adi altinda yazar karsisinda bazen miktar yazar bazen yazmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Onlar cahil boyacılar adam pert kayıtlı araç alır boya varsa almaz o derece cahil zannedersin boya araba almakta en elzem olan o derece içmiş kafa olmuşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaceKıng26

    Onlar cahil boyacılar adam pert kayıtlı araç alır boya varsa almaz o derece cahil zannedersin boya araba almakta en elzem olan o derece içmiş kafa olmuşlar.

    Valla ne bileyim hocam herkesin kendi cebi kendi parası bana laf düşmez, en basit camurluk boyasını dünyanın sonu sanıyorlar
  • Benim araçla geçen sene kaza yaptım sanayide yaptirsam 1000 lira anca tutardı serviste yaptırdım 6300 lira hasar çıkardılar, değişen sadece sol on çamurluk. Alt takımdan gerekli gereksiz bir sürü parça değiştirmişler. Bence 6-7 bin liralık hasarlar çok önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde boya takıntısı olan birisi değilim, ki aracın 2 parçası boyalı bu da benim için mühim değil. Kafamı karıştıran nokta satıcının kesinlikle değişen yok demesine rağmen 6bin tl'lik hasar kaydı çıkmasıydı. 4 parça boyalı 2 parça da değişen var dese o gördüğüm hasar kaydı da bana normal gelebilirdi. Ama sigorta acentelerinden de aldığım bilgiye göre araç kaskoluyken 6bin tl'lik hasar kaydı görünüyor ve son 1 yılda 3-4 defa el değiştirmiş. Bu yüzden de araçtan vazgeçtim.
    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • Böyle durumlarda eksper raporunu isteyin bence
  • birşey olmaz diye düşünüyorum bu gün 6 bintl hasar kaydı çerez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.