Şimdi Ara

harddiskten gelen ses boşta çalışması üzerine soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba direkt sıkmadan sorumu sorayım.

    bende iki adet hdd var ikisi de seagate, birisi 1tb 32mb diğeri 500gb 16mb önbellekli. eğer mühimse modellerini de yazabilirim. neyse ben bu 1tb ı yaklaşık 2-3 ay önce aldım ve sistemi buna kurdum, fakat 23mb önbellek olmasına karşın bana çok da hızlı gelmedi ve yine konuyla ilgisi olmayan başka bir sebepten 500gb olana tekrar sistem kurdum geçen gün.

    bu 1tb olan yedek disk gibi duruyor, yalnız sorun şu ki, içinden bir şey açmak istediğim zaman bir açılma sesi duyuluyor. yani kendini boşta hissedip dinlenme modua geçmiş gibi. "bilgisayarım" a tıklayınca yada sürücünün içine giridğiniz zaman bu ses oluyor. apaçık belli ki kendini durdumuş. ve tam o sırada kendisinin açılmasını bekliyorum 1- 1buçuk saniye kadar bile olsa bir gecikme yaşatıyor. acaba bunun sebebi nedir. iki disk de 7200 ve çevreci disklerden değil. ikisinin de performans diski olduğunu sanıyorum.

    bu diski sürekli çalıştırmanın bir yolu var mı ?







  • Aynı sesler bende de geliyor bende de seagate var.bu seagate ler cok sesli calısıyor galiba
  • hayır 500 lük olanı yedek gibi kullanınca böyle bir sorun yok. 1tb lığı ne zaman yedek disk yaptım o zaman olmaya başladı. normal çalışmaları bence sessiz, wd lerden daha sessiz olduğu kesin. (aldığım wdl'leri hemen iade ettim) bu sidklerin ikisi de en az sesle çalışıyor ama nedense 1tb olana bir süre erişmediyseniz ve o diskten bir şey açacaksanız, kendisini hemen çalıştırmaya başlıyor ve o arada 1-2 saniye gecikme yaşatıyor, üstelik yeni açılmış gibi ses çıkıyor. ötekinde olmuyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.