Şimdi Ara

Harddisk Kafa Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde WD 2TB 3.5" My Book Harici harddisk var. Harddiskte kafa problemi oldu ve kafanın değişmesi gerekiyor. Halihazırda internette harddisk kafası satılmıyor. Elime 2TB Seagate'nin bir harddiski geçti. Bendeki harddiskin kafası 4 kollu. Seagate'nin ise 3 kollu olduğu için uyumlu olmadı. Ben bu kafayı nereden nasıl temin edebilirim? Kafa değişiminden sonra harddiskin çalışıp çalışmayacağının da garantisi olmayacağı için masrafa girip yeni bir harddisk de almak istemiyorum. Niyetim içindeki verileri kurtaracak kadar çalıştırmak. Önerileriniz bekliyorum.


    Harddisk Kafa Değişimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IMAMX -- 3 Kasım 2021; 17:11:24 >







  • Ara sokak bilgisayarcılarında belki vardır hocam.

  • İyi günler.


    Anlattıklarınız verileriniz açısından son derece yanlış işlemler

    Hard disk normal ortamda açılmamalıdır. Özel tozsuz ortam gerekir

    Farklı markaların okuyucu kafaları kesinlikle birbirine uymaz. Mercedes marka araca fordun parçası uymadığı gibi.

    Aynı marka disklerde dahi aynı kapasiteli olsalar da kafa uymayabilir. 2018 araca 2010 aracın parçası uymadığı gibi.


    Verileriniz ile ilgili karar elbette kullanıcının kendisine ait. Ama eğer verilerinize önem veriyor iseniz profesyonel destek almalısınız. Veri kurtarma el yordamıyla yapılabilecek bir iş değil.


    Donor disk seçimi veri kurtarmanın en sıkıntılı adımlarından birisidir. Uygun donor diski kullanılmaz ise sonuç alınamaz.

    donor disk, arızalı diskiniz ile aynı yazılım ve fiziksel özelliklere sahip sağlam disktir. Bu diskteki okuyucu kafa alınarak arızalı diske aktarılır. Donor seçimi için her marka ve modele göre değişiklik gösterebiliyor. Bilgi ve tecrübe oldukça önemlidir.


    Disk tozsuz ortamda (Temiz oda, clean room, clean bench ) açılmalıdır. Normal ortamlarda gözle görülmeyecek kadar küçük toz zerrecikleri bulunur. Bu tozlar diske zarar verebilir. Kullandığınız kafayı bozabilir. (Karanlık bir ortamda telefonun kamerasından baktığınızda bizim tertemiz dediğimiz ortamda ne kadar fazla toz bulunduğunu görebilirsiniz.)


    Uygun donor disk kullanılarak tozsuz ortamda kafa değişimi yapıldıktan sonra veri kurtarma cihazı ile diskinizle iletişim kurmak gerekir. Bu amaçlı özel cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlar ile diskle iletişim kurularak servis alanı , firmware bölgesi ile iletişim kurularak, varsa sorunlar giderilerek, kullanıcı verilerine erişilir ve veriler başka bir ortama imaj veya klon olarak alınır.


    Profesyonel veri kurtarma desteği almanızı öneririm.


    Dilerseniz özelden iletişime geçebilirsiniz





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.