Şimdi Ara

Hankook Ventus Prime 4 (2022 YENI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
74
Cevap
3
Favori
33.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de kasım ayında 0 Corolla aldım. Bayiden çıkar çıkmaz Continental TS870 kış lastiklerine geçtim. O arada da üzerinde gelen dandik Dunlop lastikleri sattım. Kışın da Ventus Prime 4 aldım. 2 haftadır kullanıyorum. Daha önce eşimin Yaris aracına Ventus Prime 3 almıştım, yine ocakta aldığımız Kamiq'e kış lastiğini Hankook aldım.

    Benim için bir karar verme biçimi var, lastik alacaksam ya Continental ya Hankook. Başka markalara bakmıyorum bile.
  • Yaklaşık 2 ay önce eski lastiklerimi 205 55 R16 91V Ultra Contact ile değiştirdim.


    Eski lastiklerim de CPC5 idi. Onlardan yol gürültüsü hariç çok memnun kalmıştım.


    Lastik seçimi için forumda konu açmıştım. Linkini ekliyorum. Gözlemlerimi de o konuda ekledim.


    https://forum.donanimhaber.com/2023-yaz-lastigi-secimi-cpc6-egp-t005--155173883


    Belirlediğim seçenekler içerisinde VP4 yoktu. Bir forumdaşın tavsiyesiyle o lastiği de araştırmıştım. Benim ebatımda VP4 1150 iken Ultra Contact'ları 1450 TL.ye aldım. Lastik başına 300 TL daha ucuzdu. Senin ebatında ise daha pahalı.


    Belki bu ikilemde fiyat uygunluğu nedeniyle VP4 tercih edilirdi. Ama benzer fiyatlarda Ultra Contact çok daha mantıklı bir seçim olur.





  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Bugün lastik alacakken Conti PC7 yi önerdiler. 1750 TL, fiyat olarak. Yeni tasarım ve yorumları iyi olunca ona karar verdim. 👍
  • Güle güle kullanın.


    Ben de CPC7 ve CUC arasında kalmıştım. Yol gürültüsü daha az olduğu için CUC'u tercih ettim. Lastik başına 100 TL CUV daha uyguna geldi ama bütçe kaygım yoktu. Ses değerleri aynı olsaydı CPC7'yi tercih edecektim.

  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Corolla aracimda 3 yıl 75 bin kmdir Michelin primacy 4 kullanıyorum. Artık lastikler tutmuyor frene bastığım anda ABS devrede. Dış kalınlığı ve görüntü olarak sorun yok ama lastikler baya saldı kendini.

    Ben de Continental premium contact 7 alacakken vp4 aklıma düştü. Baya da fiyat farkı var arada. Siz hala memnun musunuz hankook vp4lerden?


    Şahsım adına primacy 4 ten beklediğim yumuşaklık ve sessizlik performansını alamadım.

  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Toplamda neredeyse 9 ay oldu lastikleri alalı ve yaklaşık 12.000 km yol yaptım. Ani fren de yaptım ıslak zeminde de kullandım ve ABS devreye hiç girmedi henüz. Tabi kullanım tarzı önemli biraz bunda. Lastiklerin performansından memnunum. Ses konusunda aslında aşırı sesli bir lastik değil ancak gerek benim aracım 308 gerekse sizin Corolla yalıtım konusunda çok iyi değiller. Bunun da etkisi ile belirli bir hız üzerinde sesli olabilirler. Yumuşaklık konusunda daha önce Michelin'den azcık sert demiştim ama hemen hemen aynı sanki.
    Tahminen lastik başına 600-700 lira fark vardır diye düşünüyorum ve o rakamı vermeye değeceğini düşünmüyorum. Ancak 75-80 bin km gorecegini de sanmıyorum. Hatta siz de mevcut lastiklerle bence olması gerekenden fazla yol yapmışsınız ve ondan dolayı performans düşüşü daha bariz olmuştur belki. Hankook ile daha az yol alabilirim toplamda belki ama 2 lastik parası az vermiş olurum hemen hemen ve 4 senede değil 3 senede değiştirip sıfır lastikle gezerim diye düşünüyorum.
    Şu anda da lastik alacak olsam Michelin Pilot Sport almazsam bu lastikleri alırdım şahsen diyorum.




  • Bu lastiği eski Astra K aracımda 17 bin km kullandım. Ebat 225/45/17. Çok memnundum, sadece gürültü yapıyordu ama o da arabanın 225 taban lastiği kaldıracak bir yol sesi yalıtımı olmamasından dolayıdır diye düşünüyorum. Yüksek hızlarda virajlara girdim çıktım araba da bu konuda iyiydi hiç güvensizlik olmadı. Yağmurda kızaklama eğilimi de olmadı hiç. Primacy 4'ün buna bir artısı yok hatta bazı ebatlarda VP4 daha başarılı işler çıkarıyor testlerde,
  • y.suat kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim. Açıkçası yılda 25 bin yapıyorum en az ve 2 sene de lastik değiştirmem olanaksız kaliteli lastik alıp 3 sezon en azından kullanayım diyorum. Yani çevremde öyle tipler var lastiklerimin sıfır olduğunu iddia ediyorlar ancak ben aynı fikirde değilim lastikler oldu suyu çıktı. Uzun yola cikmasam şehir içi çok rahat 3 sene daha götürür bir çok insan için ancak lastikte risk almayı sevmiyorum. Hankook alsam da beni en kotu 60 bin götürür arabayı da satarım diye düşünmekteyim.

  • Hankook almadım bu arada conti PC 7 aldım.
  • Hankook Ventus Prime 4'ü 1 sene kullandım çok sessiz bir lastik değil, dişleri de pek derin değil. 6000 km yaptığım lastiği eski lastik zannediyorlardı ama yakıt tüketimi düşüktü ve iyi yol tutuyordu.
  • Ben VP4 ün 205/50/17 93W XL olanını aldım. Araç henüz 3500 km yol yapmış olmasına rağmen lastikte ufak parça kopmaları olmaya başladı. Şu ana kadar 2 lastikte tespit ettim. Henüz bu kadar yeni bir lastiğin bu şekilde olması acayip derece de canımı sıktı. Aracım Skoda scala 1.6 tdi. Lastikleri garantiye göndermeyi düşünüyorum açıkçası ama birçok okuduğum ve gördüğüm yorumlarda garanti büyük ihtimalle kullanıcı hatası diye geri gönderir diyorlar. Ara ebat olduğu için 15 bin liraya yakın para ödedim. Bir anda çöpe atılacak bir para da değil.

  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Pc7 den memnunmusun 2 aylık deneyimin ne yönde
  • aracıma vp4 205 55 16 94v ebat lastikleri lastikçim firmasından sipariş ederek aldım.lastiklerle 10.000 km yol yaptım şu anda lastik yuvarlanma sesinden aracın içerisinde durulmuyor.bu lastik asla sessiz değil 69db falan hikaye yani işallah sizin başınıza gelmez

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.