Şimdi Ara

Hangi Linux Sürümünü Önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim aradığım özellikler çok özelleştirilebilir olacak yani ilk yüklediğimde saatlerce ayarları kurcalamak istiyorum. Türkçe olma zorunluluğu yok ama olursa çok daha iyi olur. Bir de daha değişik bir deneyim istiyorum bildiğimiz Windows'tan çok farklı bir yazılım olsun en önemlisi uygulama desteği çok yüksek olmalı. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • KDE masaüstü ile gelen bir sürümü deneyebilirsiniz. KDE oldukça fazla ayar seçeneği sunar. Linux Mint 18.2 KDE olabilir. Farklı bir dağıtım da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 7 Temmuz 2017; 18:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelebekx3

    KDE masaüstü ile gelen bir sürümü deneyebilirsiniz. KDE oldukça fazla ayar seçeneği sunar. Linux Mint 18.2 KDE olabilir. Farklı bir dağıtım da olabilir.

    Arch Linux, Manjaro ya da Elemantary OS ne kadar özelleştirilebilir sizce? Biraz orta seviyeli kullanıcılar için okuduğuma göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 7 Temmuz 2017; 21:5:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelleştirmenin çok büyük bir bölümünü masaüstü ortamı sunuyor. Arch, Manjaro ise biere dağıtım ve farklı masaüstü ortamları kurulabilir ya da hazır olarak geliyor.

    Arch ileri orta bilgi gerektirmesinden ziyade yuvarlanan bir dağıtım olarak etiketlenebilir ve diğer dağıtımlardaki pek çok hazır yapılandırmanın varsayılan olarak gelmiyor. Öyle ahım şahım bir kurulum zorluğu yok, bazı kurulum betikleri yardımıyla kolayca kurulabiliyor. Paketlerin son sürümlerini kullandığı için oluşabilecek sorunlar için bir miktar alt yapı gerektirebiliyor.

    Manjaro ise Arch alt yapısını kullanıyor ve pek çok özelliği hazır olarak sunuyor, ayrıca donanım ve paket yönetimi için kendi araçları da var, bu son kullanıcıya daha yakın bir dağıtım.

    Elemantary OS, Linux Mint gibi Ubuntu tabanlı bir dağıtım. Kendilerinin geliştirdiği bir masaüstü ortamı ile geliyor. Ubuntu için olan çözümlerin büyük kısmı Elemantary OS içinde geçerli.




  • arch işinizi görecektir ama bana arch yetmez zoru severim derseniz "gentoo"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.