Şimdi Ara

Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
17
Favori
17.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler... Dikkate alacağım.

  • Hocam kalıcı geliştirmeleri nereden yapabiliyoruz?

    Oyun içindekiler malum sadece oyun içinde geçerli oluyor.

    Ayna karşısında aldiklarimiz anladığım kadarıyla kalıcı oluyor.

    Ama baska yerlerde(keepseeker, hadesin yanındaki hayalet vs vs) yaptıklarımız kalıcı oluyor mu anlamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Mirror of Night geliştirmeleri siz sıfırlamadıkça kalıcı olur ama bir chthonic key kullanarak isterseniz sıfırlayabilir ve sahip olduğunuz Darkness'ı yeniden dağıtabilirsiniz. Silahlarda yaptığınız geliştirmeler kalıcı olur, bunları Titan Blood ile yaparsınız. Silahların kendi başlıklarında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Keepsakelerin seviyesi ise siz onlar takılıyken ne kadar oda tamamladığınıza göre gelişir. Bir keepsake takılıyken 25 oda tamamlarsanız 2.seviyeye çıkar sonrasında 50 oda daha tamamlayarak en yüksek seviyesine çıkarabilirsiniz. Keepsake'i bir kere geliştirdiniz mi kalıcı olur, defalarca yapmanıza gerek kalmaz. House Contractor aracılığıyla yaptığınız geliştirmeler de kalıcı olur.

  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam bu Titan of Blood meselesini tam çözemedim.

    Oyunda nerde yapıyoruz bu geliştirmeyi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Titan Blood bir geliştirme değil, geliştirme aracı. Oyundaki iki boss'dan düşüyor bu, ayrıca House of Hades'deki satıcı Diamond, Ambrosia gibi aynı değerde şeylerle takas edebiliyor. Bunu bu şekilde elde ediyorsunuz. Bununla silahları geliştirmek için ise evden çıkmadan önceki son odada, Skelly'nin de bulunduğu yerde geliştirmek istediğiniz silah ile etkileşime giriyor geliştirmek istediğiniz Aspect'i seçerek Titan Blood'u o aspect'i geliştirmek için harcıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 13 Ocak 2021; 18:21:29 >
  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk titan of bloodu kazandım. Ancak hala silahın yanina gelince ayrıca bir geliştirme için seçenek çıkmıyor.

    Bir silah hariç hepsini açtım bu arada. Şu ana kadar Elysiuma ulasabildim en son.

    Acaba daha yapmam gereken şeyler mi var seçenek çıkması için?

    Teşekkürler tekrar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Silahın yanına gittiğinizde tuşa basıp etkileşime girerseniz tüm aspect'leri gördüğünüz bir menü geliyor. Burada silahın aspect'lerini görüntülüyorsunuz, her aspect'in yanında + işareti olur, buna basarsanız silahı geliştirirsiniz. Ne kadar Titan Blood istediği de yazar orada. Kilitli olan aspect'leri açmak için de Titan Blood gerekli. Silahları açtığınızda hepsi standart aspect'i ile açılır, geri kalan özel ve başka avantaj sağlayan aspect'ler için Titan Blood harcamanız gerekli. Rehberde her silahın kendi başlığı bulunuyor, hangi silah hangi aspect'lere sahip, bu aspect'ler neler sağlıyor, ne kadar Titan Blood istiyor geliştirmek için hepsinin tablosunu bulunuyor, inceleyebilirsiniz bu tabloları.


    Gelişimi hızlandırmak istiyorsanız Kehanetler başlığını da inceleyin. Başlıktaki tabloda oyunda kehanet olarak adlandırabileceğimiz görevler bulunuyor, bunları yaparak kaynak kazanabiliyor ve gelişimi hızlandırabiliyorsunuz. Bu kehanetlerden yapması kolay olanlara ve kısa sürenlere odaklanın, elde ettiğiniz kaynakları gelişiminiz için kullanırsınız.





  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğiniz anladım ama sorun şu silahlarla ayrıca bir etkileşime girip dediğiniz aspectleri göremiyorum. O seçenek çıkmıyor.

    Titan of Blood'u  Megaera yenerek almıştım. 6 silahta açık bu arada.

    Ancak etkileşim olmuyor. Etkileşim tuşuna (E) basınca sadece silahı alıyor.


    Acaba Hadesi kesmeden Aspectler açılmıyor mu?

  • theasus kullanıcısına yanıt

    Bir silahı aldıktan sonra o silah siyah bir renge bürünür. Bu hale geldiğinde tekrar yanına gidip E'ye basarsanız "Reveal" seçeneği çıkar. Tekrar basarak dediğim menüyü açabilirsiniz.

  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam silahların oradaki iskelet ile bir daha konuşunca aspect olayı açıldı 👍🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun erken erişimden çıkmasını beklemiştim uzun süre. Anca başlayabildim oynamaya. Daha 20 civarı deneme yaptım, boğayı kesmek en uzun ilerlemem oldu   Darkness kasmak için runlarda ilerlemekten çok önüme çıkan anahtar ve darknessları toplamaya odaklandım şimdilik. Aynada baya bir geliştirme yaptım. Boonlara da daha hakimim. Artık daha try hard oynayarak ilk kez yüzeye çıkmayı planlıyorum yakın zamanda.

    En sevdiğim silah şuan için Yay oldu. Artemis boonları ile çok keyifli oluyor oynaması. Kalkanı da sevdim ama special'ı kullanmak biraz zor geldi bana. İstediğiniz yöne atmıyor ve düşmanı çok ıskalayabiliyor. Okun normal atağı zamanlamayı ayarlayınca hem iyi vuruyor hem de special ile çok düşman varken hepsine hasar verebiliyorsunuz. Bir de atağı 3'lü oka çıkaran silah geliştirmesi ile baya iyi oluyor. Zaten en iyi run'ımda bunu kullandım.

    Build yapma konusunda biraz daha iyi olmam lazım. Şimdiye dek önüme ne çıktıysa aldım, baya rastgele oynadım oyunu keşfetmek için. Artık build'e daha fazla özen göstererek gidicem. Bir de favori keepsakelerime level almak için bazen hızlı hızlı gir-çık yaptım. Biraz grindladım yani. Zaten bütün rogue-lite'ları böyle oynuyorum. Oyuna yeni başlayınca try hard olmadan biraz hem grind hem de pratik için tamamen deneysel takılıyorum. Millet 20. denemede falan bitirmiş genelde. Ben daha yeni başlıyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 15 Ocak 2021; 19:52:24 >




  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt

    Hocam valla 20in denemede bitirene helal olsun ben 23.denemedeyim boğanın orada kaldım geçemedim. Hayatımda ilk kez rogue like türünü oynadığım için ilk başta olayı anlamam vaktimi aldı. Ben spear kullanıyorum oynarken en çok ondan keyif aldığım için geliştirmeleri de onun üzerinde yaptım.

    Bu arada oyun oynadıkça daha mı zorlaşıyor bana mı öyle geldi? Oynadıkça ilk başlardaki düşman sayısı artmaya başladı 🤔




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 15 Ocak 2021; 19:44:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theasus

    Hocam valla 20in denemede bitirene helal olsun ben 23.denemedeyim boğanın orada kaldım geçemedim. Hayatımda ilk kez rogue like türünü oynadığım için ilk başta olayı anlamam vaktimi aldı. Ben spear kullanıyorum oynarken en çok ondan keyif aldığım için geliştirmeleri de onun üzerinde yaptım.

    Bu arada oyun oynadıkça daha mı zorlaşıyor bana mı öyle geldi? Oynadıkça ilk başlardaki düşman sayısı artmaya başladı 🤔

    Evet oyun da belli bir oranda zorlaşıyor sanki. Bunu ilk bölgenin sonun boss'undan yola çıkarak söylüyorum. Kız kardeşler yani. Başlarda sürekli Meg çıkıyor, onu bir kaç kez yendikten sonra diğer 2 kardeşi çıkmaya başladı. Sürekli murder diyen özellikle halen zorlayabiliyor eğer kötü build ile gelmişsem. Bence iyi bir şey ama bu. Rogue-lite türünde güçlendikçe oyun aşırı kolaylaşırsa sıkar. Ufak da olsa zorluğu sizin gelişiminizle doğru orantılı şekilde arttırmaları iyi bir karar.

    Bir yandan da oyun size yardım ediyor gibi geldi ama bana. Başlangıçta verdiği boon'lar sanki daha iyi ve rare veya epic çıkma şansı da arttı sanki. Başlarda normal boonlar geliyordu çok yüksek oranda ama artık çok daha iyi boonlar geliyor sanki. Artemis'in yüzde 15 crit şansı veren boonu ile başladım mesela bir run'a. En çok ilerlediğim run buydu zaten  

    Yakın dövüş çoğu zaman dezavantajlı gibi geldi bana oyunda. Uzaktan oynamayı sevdiğim için bana öyle gelmiştir belki. Düşmanlara çok yakın durunca çok hasar alıyorum. Defansif bir tarzım var sanki. O yüzden Athena'yı çok sevdim. Deflect baya iyi bir özellik. O pembe saldırıları atan düşmanları sadece dash ile deflect yaparak öldürmek mümkün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 15 Ocak 2021; 20:3:52 >




  • Hocam Eternal Spear için önerin/tavsiyen var mı?

    Build önerisi, keepsake önerisi veya mirrorda öncelik verilmesi gereken 1-2 geliştirme olabilir. ( Çoğunu yaptım ama seçimli olunca belki diğer tarafta daha iyi dediğiniz vardır)

    Hadeste takıldım kaldım geçemedim.

    Üstelik 2 death defiance vardı hepsi tükendi.

    @CheKD




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 16 Ocak 2021; 15:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Achilles aspect'ini kullanarak ve geliştirerek daha çok hasar vermeye odaklanabilirsin. Bu aspect'de special saldırı menzili %10 daha az olur ama special saldırısı sonrası yaptığın 4 saldırıda verdiğin hasar daha fazla olur. Flurry Jab isimli Deadalus geliştirmesiyle spin saldırısı yerine, basılı tuttuğunda art ardına saldırı yapan saldırı şekline geçebilirsin. Bunu yaptıktan sonra da Artemis'e denk gelirsen Support Fire alabilir ve art ardına yaptığın her saldırıda boon ile gelen oklar fırlatabilirsin. Artemis boonlarına yine odaklanıp kritik hasar vermeyi deneyebilirsin. Call saldırın iyi olmalı, Athena ve Poseidon'un verdiği call saldırılarını sık tercih ederdim zira dokunulmazlık da sağlıyorlar.


    Silahlar konusunda ben başlangıçta Heart-seeking Bow ve Eternal Spear odaklı oynamıştım. Bu ikisi düşmana uzaktan saldırı yapma konusunda rahat bir oynanış sunabiliyor. Özellikle Heart-seeking Bow'un Hera aspect'ini kullanırken iyi bir cast saldırın varsa hepsini silaha yükleyip çok ciddi hasar veren saldırılar yapabiliyorsun. Yakın dövüşte benim birinci tercihim Stygian oluyordu, en çok Arthur ve Zagreus aspect'ini kullandım. Tam geliştirilmiş bir Zagreus aspect'i ile çok hızlı saldırabiliyorsun, baya avantaj sağlıyor. Arthur'da sahip olduğu saldırı kombolarıyla sürekli olarak hasarı artıran bir silah özellikle Artemis'den kritik hasarı artıran boonlar alırsan ciddi hasar verebilirsin. Yine Artemis ile direk kritik hasar odaklı Nemesis aspect'ini de kullanabilirsin. Artemis'in kritik hasar etkisine yönelik iyi nadirlikte birkaç boonu bir araya getirirsen, ciddi hasarlar verirsin. Ares'in doom hasarına ve bu hasarı artırmaya yönelik boonlarını doğru bir şekilde dizersen düşmanın canını çok yakarsın. Dionysus'un hangover, Poseidon'un rupture hasarları da birkaç boonu bir araya getirirsen etkili olur.


    Aslına bakarsan silah bir etken ama iyi boon dizemezsen silahın da bir önemi kalmıyor, zamanla boonları tanıdıkça oyuna daha hakim olacaksın o zaman daha doğru tercihler yaptığın için Hades'i rahatça geçebileceksin. Konudaki tanrı ve tanrıça tablolarını inceleyip boonlar hakkında biraz bilgi sahibi olursan hangisini seçeceğin konusunda daha net bir karar verebilirsin oyunda. Özellikle duo ve legendary olan boonların şartlarını incele, bu iki tip boon da oyunun seyrini değiştirebilecek etkide avantajlar sunabiliyor. Kullandığın silahın Daedalus geliştirmeleri de çok önemli bir etken, bu da oyunun seyrini değiştiren faktörlerden. Eternal Spear başlığında bu geliştirmelerin hepsini incele mutlaka, bir sonraki gördüğünde seçimini daha rahat yaparsın.


    Death Defiance konusunda sıkıntı yaşıyorsan, 3.hakkı da açmaya bak. Skelly'nin verdiği keepsake'i kullanarak kendine bir Death Defiance hakkı da verebilirsin ayrıca.





  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle eline sağlık açıklamaların için hepsini dikkate alacagim. Dediğin gibi konuyu bir daha baştan sona inceleyeceğim. Sanırım hasar olayında sorun var. Buildi iyi yapamıyorum.

    Yoksa mirrordakiler full. Contractorda da etkili olabilecek updateleri yaptim. Zagreus aspectini fulledim( Achilles degil de ilk baştaki)

    Şu geliştirmelere bakayım bir daha. 40 run oldu hala kesemedim kafayı yiyecem :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 34.runımda kesebildim Hades'i. 2 tane duo boon gelmişti zaten iyi bir run oluyordu artık bu sefer kesin kesicem demiştim, öyle oldu. Kalkan ile kestim. Ama cast'ime çok iyi boonlar almıştım onu kullandım hep. Bir de dash'ime hermes'in 3 dash arka arkaya atma ve zeus'un boonunu almıştım dash-attack ve cast ile kaçak oynayarak kestim. Daha yolun başındayım tabii hala. Şimdi biraz diğer silahlarla oynayarak titan blood ve diamond toplayacağım. Aspectlerde en çok yaya abandım. Crit şansını arttıran zagreus aspectine bastım özellikle. Artemis boonları ile baya sağlam crit vururum artık.

  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Hocam bu "Weak" olayı nedir?

    Boonlarda geçiyor bir türlü anlayamadım.

    "Weak effect" "inflicting weak" gibi kavramlar var.

    Bir türlü çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    düşmanların hasarını azaltıyor.


    Weak For at least 3 Seconds, victim deals at least 30% less damage.

  • theasus kullanıcısına yanıt

    Weak, Afrodit'in sunduğu lanet. Düşmanı en az 3 saniyeliğine %30 zayıflatıyor, daha zayıf vurmasına sebep oluyor. Bu etkiyi Afrodit'in boonlarını alarak geliştirebilir ve daha etkili hale getirebilirsin. Her tanrı ve tanrıçanın sunduğu bir lanet oluyor. Ares'de Doom, Poseidon'da Rupture, Artemis'de Critic, Zeus'da Jolted, vb. olarak gidiyor. Her tanrı ve tanrıçanın başlığında bahsetmiştim bunlardan kısaca.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.