Şimdi Ara

Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüzde Kızarıklık Nedenleri Nelerdir?
    Yüz kızarmasının altında yatan pek çok fizyolojik ve patolojik durum vardır. Yüz kızarıklığı tek başına bir hastalık için belirleyici değildir.

    Fakat bazı hastalıklarda görülen karakteristik kızarıklıklar hastalık hakkında bilgi edinmeye yardımcı olur. Kızarıklık, deri altında kan dolaşımının artışı sonucu yoğun kanlanmadan dolayı ciltte kırmızı yönünde bir renk değişikliği meydana gelmesidir.

    Kanlanma artışının yanında deride meydana gelen otoimmün reaksiyonlar da deride renk değişikliklerine neden olur. rozasea olarak da geçen gül hastalığında kızarıklık kroniktir ve yüzde ısı artışı da etki eder. Bazı gıdaların ve alkol kullanımının da yüzde kızarmaya ve ısı artışına etkisi vardır.
    Yüzde Kızarıklık Belirtileri Nelerdir?
    Yüzde pembe/ kırmızı yönde renk değişimi kızarıklık olarak tanımlanır ve kızarıklık, dağılıma, yerleşime, döküntülü- kaşıntılı olup olmamasına, kabarık veya yüzeyel oluşuna göre değişkenlik gösterir.

    Kızarıklığa eşlik eden başka şikayetler de olabilir ve bu şikayetler kızarıklığa neden olan altta yatan hastalık hakkında fikir verebilir. Kızarıklığa neden olan etkene göre yanma, kaşıntı, döküntü, pullanma da eşlik edebilir.

    Sistemik hastalıklarda kızarıklıkla birlikte diğer vücut kısımlarında, kol ve bacaklarda da benzer lezyonlar görülebilir, cilt tutulumuna ek olarak iç organ tutulumu da olabilir ve tutulan organa göre farklı belirtiler ortaya çıkarabilir.

    İnflamatuar kas hastalıklarında yüzde ve diğer vücut bölgelerinde kızarıklığa ek olarak kas güçsüzlüğü, kas ağrıları, eklem ağrıları gibi belirtiler görülebilir.

    Kanser varlığında, kanserin türüne göre farklı şikayetler eşlik edebilir. Kilo kaybı, halsizlik, kronik yorgunluk, tüm kanser tiplerinde görülen ortak belirtilerdir.

    Alkol kullanımına bağlı yüz kızarıklığında kızarıklığa baş ağrısı, uyku hali eşlik edebilir.

    Ağır beslenme sonrası yüz kızarıklığında mide ağrısı, mide yanması, hazımsızlık gibi şikayetler eşlik edebilir.
    Rozasea: Gül hastalığı veya roza olarak da bilinen rozasea, kronik seyreden, tekrarlayıcı ataklara sahip olabilen, tipik olarak yüzde kızarıklığa neden olan bir deri hastalığıdır. Damarlardaki genişlemeler sonucu meydana gelir ve ödem eşlik edebilir. bazı alt tiplerinde iltihabi akneler de eşlik edebilir. Güneşe maruziyet, stres, aşırı sıcak veya soğuk, genetik etkenler, alkol kullanımı, sindirim sistemi rahatsızlıkları gül hastalığını tetikleyebilir. Deri tutulumuna ek olarak göz tutulumuna da neden olur ve gözde sulanma, yanma, ağrı ve ışığa hassasiyet eşlik edebilir.
    Enfeksiyon hastalıkları: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlarda vücutta meydana gelen ateş ve terleme ile birlikte yüz kızarıklığı da görülebilir. Enfeksiyon, basit bir üst solunum yolu enfeksiyonundan iç organlarda kendini gösteren enfeksiyon tiplerine kadar hemen her türde ateşe neden olabilir ve bu durum yüzde kızarıklığa neden olabilir.
    Egzama: Yüzde kızarıklık, kaşıntı, pullanma, çatlama, döküntülerle seyreden cilt rahatsızlığıdır. Herhangi bir vücut bölgesinde olabilir. Yüzde de görülebilir. Kozmetik açıdan kişiyi rahatsız etse de ciddi bir risk oluşturmaz. Yüzde kızarıklık kaşıntı ve pullanma ile kendini belli eder. Yüzde kızarıklık ve pul pul dökülme egzamayı düşündürür.
    Sistemik Lupus Eritematozus: Otoimmün bir hastalık olan SLE’de bilinmeyen nedenlerle otoantikorlar üretilir. Bu otoantikorlar vücudun kendisine karşı savaşmasına neden olur ve birçok sistemde bozulmalar meydana getirir. Birden çok sistemi etkileyen bu sistemik hastalıkta yüz kızarıklığı tipik olarak görülür. Yüzde kelebek şeklinde kızarıklığa neden olur. kızarıklık burun kenarları ve yanaklar ile sınırlıdır. Keskin sınırları olan kızarıklık parlak kırmızı renkte, yüzeyel veya deriden kabarık şekilde meydana gelebilir. Kızarıklık, kafa derisinde de kendisini gösterebilir. Yüz kızarıklığına ödem de eşlik edebilir. Cilt değişiklikleri ile birlikte bu hastalıkta nörolojik tutulum, eklem tutulumu, kalp ve akciğer tutulumu, ağızda yaralar, böbrek tutulumu görülür. Mutlaka kontrol altına alınması gereken, aksi takdirde vücudun kendi kendisine karşı yıkım yaratarak doku kaybına ve ölüme yol açan ciddi bir hastalıktır.


    1-) BAŞLAMA EVRESİ
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    2-) İKİNCİ EVRESİ
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    3-) ÜÇÜNCÜ EVRESİ
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    4-) DÖRDÜNCÜ EVRE
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    5-) BEŞİNCİ EVRE
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )
    Gül Hastalığı Resimleri ( Rozasea )

    ( Yüz kızarması çok ciddiye alınması gerekiyor doktorunuza gidip nedenine öğrenmeniz gerekiyor daha sonrasında ona göre hastalık yolculuğunuza başlamanız gerekmektedir )
    #rozasea
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bende var hocam yanaklari..hep kirmixi gecmiyo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneri var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.