Şimdi Ara

Güç Kaynağına Usb Hdd Bağlamak İstiyorum YARDIM Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Usb hardiskin adaptorü sürekli bozuluyo. bende kasadan güç kaynagından kablo çekip takmak istiyorum. usb hdd in adaptoru uzerinde aşağıdakiler yazıyor:

    input: 100-240V~ 50-60Hz 1.0A
    output:12V--2A

    bunu kasadaki siyah+sarı 12 V luk kısıma baglasam bi sorun olurmu??

    ayrıca elimde adaptorden koparma 2'li bi kablo var kablonun biri sade siyah diğeri siyah üzerinde beyaz çizgi bundan hangisi + dır ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolags -- 6 Mayıs 2010; 16:57:45 >



  • evet kasadan güç çekerek bunu yapabilirsin.. psu dan çıkan kablolarda sarı olan +12v siyah olan ise - uç senin de belirttiğin gibi.
    adaptörden kopardığın kabloyu ölçmen gerekecek. soketin iç kısmı + dış kısmı genelde - olur kablolarda da çizgili olan genelde + olur ama yine de işini garantiye alıp bi ledle ya da varsa ölçü aletiyle ölçmeni tavsiye ederim.
  • eğer adaptör hhd'den dolayı arızalanıyorsa kasanın güç kaynağınıda tehlikeye atmış olursun. o yüzden arızanın kaynağından emin olmadan deneme.
  • teşekkürler yardımlarınız için adaptorun bozulma sebebi elektrik kesintisi :S bu durumda pek sorun olmaz heralde ? elektrik kesintisi bütün pc yi tehdit ediyo ama pc adaptorden daha dayanıklıdır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolags -- 7 Mayıs 2010; 17:42:17 >
  • birşey fark etmez, usb harddiski bağlasanda bağlamasanda o güç kaynağıda tehlike altında. ya korumalı priz kullanacaksın, yada ups başka yolu yok.
  • Bozulmasının sebebi elektrik kesintisi ise mutlaka bir ups almalısın ve ani elektrik yükselmelerine karşıda korumalı priz kullanmalısın. Ayrıca bilgisayarının güç kaynağı bunu karşılayabilecek düzeyde mi? Elbette bağlayıp çalıştırabilirsin ancak psu quake, everest vb. dandik markalar ise hiç bağlamanı tavsiye etmem aksi halde hem psu zorlanacaktır hemde anakart yeterli enerjiyi çekemeyecektir. Psu giderse yanında anakartıda götürebilir bu ihtimalide göz önüne alarak yapmalısın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.